08 Ağustos 2007

Biraz da normal hayat

DDD kampanyamızın bu haftaki ev sahibesi Sevda. Konusu "Büyük ve Küçük Ünlü Uyumu". Diyorum ya, dilimizi yeterince bilmiyoruz. Tanıdıkça daha çok sevilen bir sevgili oysa o. Ellerine sağlık sevgili Sevda, hepimiz siteni ziyaret edip bizler için hazırladığın bilgileri okuyacağız. Ben okudum bile! (Siteyi değiştirirken yan taraftaki logolar da bundan nasibini aldı. Sırayla hepsini toparlıyorum. Bu yüzden doğrudan Sevda'nın sitesine yönlendiriyorum sizleri. Önceki yazılar için de Doğru Yazalım, Doğru Konuşalım, Dilimizi Koruyalım kampanya sitesini ziyaret edebilirsiniz.)


Ayvalık'a gidersin.
Ara sokaklarda yürürsün.
Bulursun o fırını.
Hani nohut mayalı ekmek ve peksimet yapıyorlar ya.
Ekmekler henüz soğumamış.
Fırından yeni çıkmış olmalılar.
Dur dur bir dakika.
Dizme camekana.
Bir fotoğraf çekmeliyim.
Bir tane daha.
Akşam eve gelirsin.
Dilimlersin ekmeği.
Sibel'ciği anarsın.
Ah dersin. Sibel'ciğimin annesi ne güzel nohut
mayalı ekmek yapar. Ne de güzel gider kahvaltıya.
Şimdilik bununla yetineceğiz. Kızartacağız bir güzel.
İncecik dilimleyip. Yemeğin yanına katık edeceğiz. Zeytinyağlı patlıcan var, imambayıldı gibi. Annemin yaprak sarmaları. Benim barbunyalı fasulyem, annemin beğenmediği. Az yağlı, az tuzlu, az domatesli. Bir de kabak kavurması. Süzme yoğurtlu. Yanına bahçenin domatesi. Gitmez mi hiç?

9 yorum:

Bir Derin Masalı dedi ki...

İnsan bu kadar da imrendirilmez ki canım... Biz nerden bulucaz şimdi nohut mayalı ekmeği :)) Afiyet şeker olsun. Hah! Şimdi tamam olmuş sayfa. Budur! Baştan beri meditasyın yapan kadın resmi pek sinmemişti içime. Böyle çok sıcak, çok cana yakın olmuş. EEE ne kadar çok seçenek olursa o kadar kararsız kalacaksın. Artık bir karar verme vakti :)) Ben derim ki böyle kalsın. Çok şeker olmuş. Ayrıca arka fonu renklendirdiğin için de teşekkürler :)) Öpüyorum...

Tijen dedi ki...

Eh artık arayıp tarayıp bulacaksın Hande'ciğim! Olmadı oturup Sibel'in tarifiyle yapacaksın. Zor mor yok, yasak!

Adsız dedi ki...

Bu da yapilmazki,nohut mayali ekmegi nerden bulacagiz.tatilim bitmis,donmusum yeni isbasi yapmisim,artik bu senenin izin hakkini kullanmisim , simdi nasil beklerim 2008 yazini Ayvalik'a gitmek icin ,nasil da canim cekti pc basinda...
Ben de fikrimi soylemek isterim ,kitaplarinizin da oldugu logoyu cok begendim (saksi nane, kitaplar ve servis takimlarinin oldugu ) digerlerini goremedim malesef:((Arka fonun renkleri terapi gibi geldi,tesekkurler Tijen.
Emel (asevi.blogcu.com)

Tijen dedi ki...

Emel'ciğim,
Hande'ye söylediğim şeyi söyleyeceğim sana da. Oturup biraz nohutla güzel mi güzel bir ekmek yapacaksın. Emin ol çarşı işi ekmekten daha güzel olacak. Sonra da afiyetle yiyeceksiniz. Şimdiden ellerine sağlık.

Isil Simsek dedi ki...

Tijenciğim,
bu haliyle de çok güzel olmuş ama haber vereyim istedim, sayfayı firefox'la açınca biraz kayıyor,sağ tarafta epeyce boşluk oluyor.
Bu güzel ekmekler iştah kabartmayacak gibi değil! Ekmek yapacak vakit de yok, yine buğday ekmeğine talim edeceğiz ;)

Özlem dedi ki...

Sevgili Tijen,

Yeni sayfa düzenini çok beğendim.
Hayırlı olsun.

Sevgiler...

Çileksuyu Sibel dedi ki...

selam Tijen abla,cok sekr olmus sayfan,icim acildi birden gelince..Buarada bende var her gune bir yemek kitabin..kardesimden agzimla istedimoralardayken kisin,dogum gunum icin ama o da sagolsun daha beklemeden hemen aliverdi erken dg.hediyesi..aciyorum bakiyorum,ama hala hic birsey pisirmedim ne yazik ki:)bakmasi da guzel ama ..sevgiler..

Tijen dedi ki...

Işıl çok alem bu iş. Ben de aslında başkalarının bilgisayarında nasıl göründüğünü merak ediyordum, iyi ki söyledin. Bende de firefox'la açtığında çok güzel ama explorer kullandığında biraz kayıyor. Ne garip!
*
Sağolasın sevgili Özlem!
*
Sibella,
Demek bebek geliyor. Ne güzel ne güzel! Olsun bir şeyler pişirmesen de elinin altında olması ne hoş. Yani oralara da gelmiş demek Her Güne Bir Yemek. Mutlu mesut yaşasın sizlerle.

Adsız dedi ki...

Merhaba

Bende çok severim nohut mayalı ekmeği. Biz ona tatlı maya ekmek deriz. Yemekte bir şey olmasa bile tek başına kuru kuru yiyebilirim.
Üzerine bir de bizim oraların çamur peynirinden sürersek değmeyin keyfimize. Yolunuz İzmir Tireye düşerse sakın almadan gelmeyin.

Sevgiler

güzin

www.ekol.blogcu.com