02 Eylül 2011

Bu hafta Urla'dayız

Bu haftaki bölümümüzde yine birbirinden güzel ve farklı konular var. Urla gezimizi her yıl Ağustos ayının ortalarında (ki bu gelenek Urla'da yüzlerce yıldır sürüyor) düzenlenen Bağbozumu Şenliği'ne denk getirdik. Şenlik iki gün sürüyor. Bir günü Urla'nın eski pazaryeri olan Malgaca Pazarı'nda yapılıyor. O gün üzümler geleneksel yöntemlerle sıkılıyor ve şırası konuklara ikram ediliyor. En iyi üzüm ve yerel ürün yetiştiricilerine
ödüller veriliyor. Biz de o gün şenliğin neşesine ortak olduk, şenliğe katılan üreticilerle sohbet ettik. Şenlikte tattığımız "külür" ekmeğinin peşine düştük sonra. Urlalı Serap hanım eskiden Kurban bayramlarının olmazsa olmaz lezzetlerinden külür ekmeğini hazırladı bizler için. Yine Urla'nın eski ailelerinden Kıpkıplardan Türkan teyze geleneksel bir Urla yemeği pişirdi: "Domat Aşı". Pelin Omuroğlu'nun çiftliğinde halis keçi peyniri ve organik çiftlik ürünleriyle muhteşem bir kahvaltı
yaptık, Urla Müzik Akademisi'nde kulaklarımızın pasını sildik ve antik çağlarda Ege'nin iki kıyısı arasında çalışan Kiklat kayıkları hakkında bilgi aldık. Urla'nın Özbek köyü kadınları cuma ve pazar günleri köy meydanında el emeği ürünlerini satıyorlar. Onlarla sohbet ettik. Bir de "kanto"ya katıldık. Kanto ne mi ola? Eh onu da programda izleyin. Bu hafta yine dolu dolu bir 35 dakika vaad ediyoruz
izleyenlere ve programın sonuna kadar izlemenizi öneriyoruz çünkü program sonunda izleyicilerimize bir sürprizim var.
Tak Sepeti Koluna bugün (2 Eylül Cuma) 21:00'de Kanal 24'te. Tekrarları aynı gece 01:10 ve cumartesi 20:20'de. Televizyondan izleyemeyecek olan izleyicilerimiz yayın saatinde kanalın web sitesinden canlı olarak izleyebilirler:
www.yirmidort.tv
Her zamanki gibi görüş ve önerilerinizi bize taksepetikoluna@yirmidort.tv adresinden yazabileceğinizi belirteyim (zaten bu hafta yazmak için özel nedenleriniz de olacak!?!?) Eski bölümleri izlemek, programla ilgili fotoğrafları görmek ve ayrıntılı bilgi almak için facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:
https://www.facebook.com/taksepeti
Gecikmiş olsa da iyi bayramlar!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Saat 1 15 hala başlamadı :-((((((
Esma

lezzet sefasi dedi ki...

Merhaba Tijen hanim, ne cok ozlemisim cocuklugumun gencligimin gecdigi Kucuk birer Izmir olan Izmir ilcelerini.
Tire sali pazarlarini, Urla'nin deniz cam kokan sokkalarini, sicacik insanlarini, civil civil cicek acan bembeyaz badanali sokkalarini.Cokk tesekkurler bizlere bu guzel kucuk Izmir leri yeniden hatirlatiginiz icin. Temennim benim ilceme de ''Bayindir,, gitmeniz.
Sabirsizlikla Bayindir da da sepetinizi doldurmanizi bekliyorum.
Tak sepeti koluna dus Bayindir yoluna .
Sevgiler saygilar
Sefa

Tijen dedi ki...

Esma hanım o saatte ben yatmıştım maalesef görme şansım olmadı. Yayın akışında 01:10 olarak belirtilmişti yayın saati acaba bir değişiklik mi yaptılar sonradan? Bu akşam 20:20'de tekrarı olacak, ben de bu akşam rahat rahat izleyeceğim inşallah.

Tijen dedi ki...

Sefa,
Ne güzel senden böyle bir mektup almak. Demek uzaklardan izliyorsun bizi ne mutlu! Bayındır'ın methini çok duydum. Şimdilik Ege'deki gezintimizi bitirdik ama kışın veya baharda yeniden döneceğimiz kesin. Gideceğimiz zaman senden özel bilgi alacağım!

Ozlemaki dedi ki...

Bavulunda olmak istiyorum Tijen!

Tijen dedi ki...

Özlem'ciğim bavula ne hacer yanımda gel. Sana uzak yerler değil nasılsa? (Yani gelebilseydin, şimdi bitti artık Ege -en azından gezi anlamında, yoksa daha gösterilecek Egeli bölümler var!)

Ozlemaki dedi ki...

kıvırcık, eve yeni döndü =)

Tijen dedi ki...

Hoşgelmiş kıvırcık!

Ozlemaki dedi ki...

hoşbuldum =)