25 Mayıs 2011

İçime sinmedi

Pazardaki tazecik, körpecik fasulyelerden, salatalıklardan, kabaklardan bahsedecektim. Yılın ilk tarla ürünleriydi onlar. Yumuşacıklardı, su gibilerdi. Hemencecik pişiveriyorlardı. Ama içime sinmedi. Onlar, Anadolu'nun güzel yürekli insanları aç bilaç bekletilirken yollarda, kendilerine gönderilen tuvaletleri bile kullanamazken, yüzlerce polisin ablukası altındayken. Neden korkuyorlar bir anlasam. Herkesin her yere gidebildiği bir zamanda, Anadolu'yu vermeyeceğiz diyen bir avuç halis insanın uyuyan bir milleti uyandırmasından korkuyorlar sanki. Bugün içime sinmedi fasulyelerden, dalında büyüyen bir tanecik biberimden bahsetmek. İnsanlar biber gazıyla tehdit edilirken benim biberin lafı mı olur.

15 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Basında ne kadar da az yer verilen bir durum aslında. Bir kaç haber çıktı o kadar. Topu topu 100 kişi korkutuyor birilerini. Çünkü haklılar

Yaşamın kıyısında dedi ki...

En güzelini söylemişsin Tijen'cim,
uyuyan bir milletin uyanmasından korkuyorlar!!!

Bocuruk dedi ki...

Çok haklısın Tijen'ciğim. Üstelik haklı bir mücadele verilirken, üstelik hepimizin bu mücadeleyi vermesi gerekirken... Ne kadar üzücü, ürkütücü şeyler yaşıyoruz:( Maalesef!
Sevgilerimle...

Ferkay dedi ki...

Canım duyarlı arkadaşım sen harika birisin..
Sevgiler öpüyorum canım..

Serap dedi ki...

Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa...Sevgiler.

kara kitap dedi ki...

bazen kendime öyle kızıyorum ki!benim bu yürüyüşten hiç haberim olmamış.sayenizde öğrendim.vakit bulur bulmaz detaylarını öğreneceğim.teşekkürler. :)

Fatma dedi ki...

Haberlerde hiç yer almıyor, face ten falan bilgi geçiyorum, yazı gönderiyorum ama bilen de yok sanki, hiç tepki almıyor.

beste dedi ki...

uyuyan bir milletin uyanmasindan korkuluyor hala baski, yildirma politikalari bu cagda...

handan dedi ki...

Tebrikler Tijen Hanım,
Kaleminize sağlık, böylelikle o insanlara ve Anadolunun suyuna,toprağına sahip çıkan yürekli insanlarına en güzel desteği vermiş oldunuz.Güneş balçıkla sıvanmaz, orda ne kadar fazla gün dururlarsa aslında o kadar gündemdeler ve seslerini daha fazla duyuruyorlar bence.. Selam olsun o insanlara ve sevgiler size..
Okur Handan

Tijen dedi ki...

Sevgili dostlar,
Keşke bizlerin kalem oynatması bir işe yarasa. Rahat odamda oturup bir şeyler yazmak o güzel yürekli insanlara destek olmak için yeterli değil. Asıl orada, onlarla birlikte olabilseydim destek vermiş olurdum. Dolayısıyla sadece kaygımı, huzursuzluğumu paylaşmış oldum o kadar.

Narince dedi ki...

Küçük kabaklarımı aldım,s sabah halde boncuk ayşeleri de gördüm içim gitti. Dün dondurucudaki sondan bir önce fasülyeyi yemiştik. Sanırım onun bitmesini beklemeden alacağım yeni çıkanları.

Bu güzel insanların Gölbaşı'nda bekletildiğine dair bir haber çıktı, sonrası da gelmedi boyalı basında.

Berceste dedi ki...

Orada yasayanlar bir kap yemek, bir sise su ile bile destek olabilirler onlara. Ankaralilar bari buradan duysalar seslerini, sesimizi, cunku evet biz evlerimizdeyiz ama onlar bizim adimiza da, bizler icin oradalar! Bu arada sansurler baslamis, haberiniz ola. Bazi sitelere girilemiyor. Herkes bu konulara deginecegine nasil ici rahat hala yemek, tatil yazilari yazabiliyor ben de onu anlayamiyorum :(((

Özgen dedi ki...

Sizden duyana kadar pek haberim yoktu aslında iyiki yazmışsınız ve çok haklısınız sevgiler...

Tijen dedi ki...

Dilek,
Yapabileceğimiz çok şey var ya biz yapabiliyor muyuz ondan da şüpheliyim doğrusu...

Zehra Gürgen dedi ki...

İleri demokrasilerde böyle uygulamalar olabilir..

Not: Hukuksuzluğun ve faşist ideolajinin hükümetimiz tarafından verilmiş yeni adı "İleri demokrasidir"..

Fethiye'nin dört bir yerinde HES projesi var..Düşün artık altında yatan çıkarı, parayı..oyunu??