01 Nisan 2009

Yaşasın tarif(e)siz tarifler!

Bu da ne diyeceksiniz, tarif(e)siz tarif. Tarifsiz tarif işte. Evet evet, yemek tariflerinden bahsediyorum. Benim gibi alışveriş listesi gibi tariflerden hoşlanmayanlar, evdeki malzemeye göre tarif yaratmayı sevenler, kendinden bir şey katmaya meraklı olanlar ve yaratıcılıktan keyif alanlar için bir site varmış, şu yazıdan öğrendim: Sitenin adı No Recipes. Nasıl çevrilir ki bu? Tarif(e)siz denebilir mi? Denir herhalde, neden denmesin. Wall Street Journal'da yayımlanan "Tarifesiz Mutfağa Yöneliş" (A Shift to Recipe-less Cooking) adlı yazıda bugün artık pek çok kişinin belli tarifelere bağlı kalmadan yemek pişirmekten zevk aldığından bahsediliyor. Bu konuda yazılmış kitaplar da var(mış). Mış diyorum çünkü elime alıp karıştırmadım bu kitapları. En azından yazıda bahsedilenleri. Eminim sizler arasında da tarifesiz tarifleri sevenler boldur. Yoksa yanılıyor muyum?

15 yorum:

Belgin dedi ki...

Tijencim, o tarifsiz yemek yapanlardan biri de benim. Ayni yemegi iki defa yapamam, cünkü o gün dolapta ne varsa o giriyor icine. Pasta ve kurabiyeler haric, gerci onlarida katip-karistiriyorum ya:)

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

BENDE BAYILIRIM TARİFSİZ TARİFLERE .ÖYLE 100 GR YOK BİLMEM NE BENİ BOZAR BENDE HERŞEY GÖZ KARARI BELLİ BİR TARİFİ YOK DENEDİM OLSU HEMDE LEZZETLİ İŞTE BU KADAR .NE GÜZEL BÖYLE BİR SİTENİN OLMASI MERAK ETTİM Bİ BAKAYIM SEVGİLER

Zehra Gürgen dedi ki...

Bu anlatılan kesinlikle benim eşim..tarifsiz, doğaçlama gelişir onun için mutfak maceraları..

gıpta ediyorum böyle insanlara.Ben ancak tatlılarda tarifleri bozmakla uğraşıyorum..

sihirlirloklava dedi ki...

ben bu konuda yaratıcıyımdır ama böyle alışımışın dışında tariflerle yapılmış lezzetleri yemeyi seven insanlar olmalı yanımda...ki daha çok yaratayım:))sevgiler..

asya yusof dedi ki...

Ben genelde evde olan malzemelerim ile yemek yaparim ama ara sira gozume kestirdigim guzel tarifler oluncada kacirmam :)
mesela evde gecen gun makarnam vardi icerisne biraz karides kizartmistim onlarida icine attim biraz baharat attim biraz sarmisak baktim olucak gibi deyil brokoli yapragi haslamistim limonlu salata olarak yicektik makarnaya baktim salataya baktim acaba karistirsam ne olur diye dusundum..
ya yenmez atilir yada parmaklarimiz yeriz dedim hepsini birbirine karistirdim inan sonuc harikaydi hic tarif yokken kendime yeni bir tarif icat ettim :)
tavsiye derim kendi tarifinizi kendiniz icad edin..

HÜLYA dedi ki...

sevgili tijencim öncelikle ziyaretine ve güzel yorumuna çok teşekkürler tatlım...

Bende tarifsiz tariflerden tarifsiz bir haz alan biri olarak bayılırım biraz ondan biraz bundan katıp apayrı yemekler icat etmeye..

bence onların lezzeti bambaşka oluyor ve kendi damat tadımıza göre oluyor..

neyse canım sözü çok uatmayayım ben çenem düştümü allah muhafaza :)

çook çook öpüyorum sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben de çok severim tarifesiz tarfileriiiii!!!!

Sevgiler,
Evren

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

evet evet kesinlikle...
işten koşa koşa eve geldiğimde en sevdiğim tarif, tarifesiz ve uydurmasyon tarifler oluyor :))))

MMO dedi ki...

Sevgili Tijen,
Yazını okur okumaz no.recipes sitesini ziyaret ettim. Çok güzel gerçekten de..
Ben tariflere uyuyorum hep, sanki tek başıma yapacağım şey yeterince iyi olmayacakmış gibi geliyor. Bunda acemi olmamın da payı var tabi. Denemekten korkmamak lazım galiba.. :)
Sevgiler

Narince dedi ki...

Yaşasın tarif(e)siz tarifler!

tasarım mekani dedi ki...

Agzimizi sulandiracak guzel yemekler gordum siteye girince... Kafana gore yap birseyler iste medinem havasina girdim siz bu sekilde yazinca :))) medinem

Disalce dedi ki...

bence bloglardaki tarifler zaten ana tarifler...illaki oraya eklemeyen kendimizden kattığımız neler oluyor neler....

bendeki çeviri programı ile bi inceleyeyim bakalım...çok severim öyle tarifleri...

sevgiler canım...

durutarifler dedi ki...

Evet evet bende çok seviyorum tarifesiz tarifleri
Sevgiler

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Yemek yapmayı sevmememin ana nedeni galiba dizi dizi hiç biri birbirini tutmayan tarifler, yemek dediğin o gün ruh halin nasılsa öyle yapılmalı zaten...

pelince dedi ki...

Bende bende çok severim kendimden bir şeyler eklemeyi.Çoğumuzda var sanırım bu.Hepimizin elinin lezzeti bu yüzden farklı bence.Ama hiç bilinmeyen lezzeti bulmakta biraz ustalık istiyor sanki...Verdiğin linkteki fotoğraflar şahane....