23 Temmuz 2008

Turunç Kokulu Düşler

Dün akşam (24 Temmuz) elime geçti kitap. Yine o ilk heyecan. Bu seferki farklı biraz çünkü bu kitap biricik Maya'ya ithaf edildi. Gelir gelmez ilk Maya'ya, annesi ve babasına gösterdim. Büyüdüğünde Maya, hoşuna gider dilerim ki. Henüz 2 yaşında, kitapların anlamı başka onun için. Yaşamın, günün, anın anlamı da. Onun için en güzel şey sevgi ve oyun. Parka gitsin, annesi yanında olsun, sütünü içsin, denize girsin ama yemek yemesin. Cevize, fındığa, bademe hayır yok neyse ki. Halasına mı çekmiş ne. (Yok yok biz hepimiz severiz onları, kim sevmez ki?) Turunç Kokulu Düşler'i çok sevdim. Fotoğraflar öyle hoş görünüyor ki, bunları gerçekten ben mi çektim diyeyazdım. Kapağıyla, formatıyla, sayfa düzeniyle gerçekten güzel bir iş çıkarmış sevgili yayıncım Senay Haznedaroğlu ve ekibi. Onların da ellerine sağlık.



Söze nasıl başlasam bilmiyorum. İyisi mi o günlere döneyim önce. Biliyorsunuz, Tak Koluna Sepeti adlı kitabım ağırlıklı olarak Bodrum ve civar pazarları, oralardaki sohbetler, o güzelim malzemelerle yaratılan yemekleri kapsıyor. O yayınlanalı çok oldu. Pek çok eve girdi, pek çok el tarafından okşandı, hatta tencerelere girdi tarifleriyle. Herkesin zevki başka elbet, bazı dostlar dedi ki, kitaplarını seviyoruz ama bizim için Tak Koluna Sepeti'nin yeri ayrı. Bir kişi söylemedi bunu, bir çok kişiden duydum. Daha Bodrum kitabı yayınlanmadan, Antalya'ya gelip gittikçe bir Antalya güncesi tutmaya başlamıştım. Hep pazarlar oldu ortasında. Ne güzeller aldım, ne sohbetler ettim, ne fotoğraflar çektim. Demet demet çiçekle döndüm eve, onları kokladım günler boyunca, Ayşe'den aldığım sütler çoğu zaman yoğurda dönüştü. Zeytinler aldım, kilolarca. Çizdim, kırdım, salamura ettim. Kırmızı biberleri közledim, kahvaltıya lor peyniri aldım, yeşilliklerle karıştırıp sofraya getirdim. Köy yumurtalarından omletler yarattım.

Ne çok anı derledim gerçekten. İlk yazısını 19 Eylül 2002 perşembe günü yazmışım. Şöyle başlamışım söze: "Oniki saat sürmüştü yolculuğum. Hiç sevmediğim gece yolculuklarından biriydi. Ayaklarım şişmiş, bacaklarım tutulmuş, gözlerim mahmur. Eve, yatağıma kavuşmak arzusu her şeyin ötesine geçmiş. Nasıl geçmesin ki, yolculuk yorar insanı. Elimde valizim sokağa girmişim. Eve vardım varacağım. Günlerden çarşamba. Pazarcılar çoktan gelip tezgâhlarını kurmuşlar. Benim kadar olmasa da, uzun yoldan gelenler var. Hem de her hafta, yağmur çamur demeden. Dile kolay, tam üç buçuk ay. Gerçekten bu kadar uzun mu sürdü ayrılık? İstanbul'da geçen üç buçuk ayda sayılı pazar gezilerinin dışında marketlerden, manavlardan, nadiren de kendi bahçesinde yetiştirdiği salatalığı, domatesi, bamyayı satan amcalardan, teyzelerden yapmışım mutfak alışverişini. Lezzetli şeyler yemedim mi? Yedim elbet. Cihangir'deki mahalle kasabının domatesleriyle başladı benim için domates mevsimi. Yine de öylesine az ve sayılıydı ki tatmin olduğum anlar. Ben ki Bodrum'larda, Antalya'larda yaşamış, Gisela'nın, Tamame'nin bahçesinden kendi ellerimle sebze toplamış, Kaliforniya'da çiftlikte çalışmış, terasta kasalar içinde marul maydanoz yetiştirmişim. Kim bilir kaç gün önce, kim bilir kimler tarafından toplandığını bilmediğim yeşillikler beni memnun edebilir mi? Bu düşüncelerle düştüm pazarın ortasına. Utanmasam valizi bırakıp dansetmeye başlayacağım. Çarşamba günü dönmenin Antalya'ya, en büyük keyfi pazarın tadını çıkarmak, tazecik, çıtır çıtır salatalıklar, mis kokulu domatesler, gevrek biberler ve yeşilin her türlüsünü almaktır. İşte ben de öyle yaptım. Eve uğradım, birazcık olsun kendime gelebilmek için duş aldım ve kendimi pazara bıraktım."

Son yazıyı ise 13 Ekim 2007 cumartesi günü yazmışım. Metin kısa ama ardından nefis bir pizza tarifi var. Şöyle anlatmışım: "Canınız muzur bir şeyler çektiğinde ne yaparsınız? Yani diyelim ki mutfağa girdiniz, kolları sıvadınız. Ne gelir aklınıza? Pasta, tatlı, makarna? Benim canım bu sefer fena halde pizza çekti. Ne zamandır yapmadığımı farkettim. Sahi en son ne zaman kendim için pizza yapmıştım? Hatırlayamadım bile. Evde neler var diye düşündüm şöyle bir. Bol soğanım var, öyleyse harcında soğan olacak. Kırmızı etli biberlerim ve dil peynirim de var. Daha ne olsun? Hemen işe giriştim. Bir saat sonra ayağımı uzatmış, yanında bir kadeh şarapla pizzamı yiyordum."

Böyle işte. Beş yıl tutulan günlükler, Antalya'nın sokaklarına imzasını atan turunç ağaçlarından ilhamla Turunç Kokulu Düşler adıyla, hemen hepsi bana ait 99 tarif ve renkli fotoğraflarla (pazarlardan, sokaklardan, yemeklerden) Oğlak Yayınları'nca yayınlandı ve iki gün önce dağıtıma çıktı. Yani çıkmış. Ben bugün haberdar oldum ve tez elden sizinle paylaşmak istedim.

Turunç Kokulu Düşler
Tijen İnaltong
Oğlak Yayınları
İstanbul, 2008
15 ytl
(İdeefixe fiyatı 10.50 ytl)

53 yorum:

zarpandit dedi ki...

biz senin hızına nasıl yetişeceğiz daha diğer kitaplarını toparlayamadım yahu :):):):)

ellerine sağlık eminim yine döktürmüşsündür:)

Demet dedi ki...

Hayirli olsun, bol satislar yapsin insallah Tijen. Umuyorum daha nicelerini görecek, gezecek, tadacak, deneyeceksin ve bizleri de deneyimlerinden mahrum etmeyeceksin...
Kucak dolusu sevgiler!

Tijen dedi ki...

Sevgili Gökçe ve Demet,
İkinize de teşekkürler. İlk tebrikler sizden oldu, bunun için katmerli teşekkür. Dilerim sizin de tüm dilekleriniz gerçek olur.

zengile dedi ki...

Maşallah:. Hemen D&R yolu tutulcak demektir.Bu kitabın satır aralarında neler bulacam neler kimbilir .Şunu diyebilirim galiba çok keyifleneceğim Sağlıcakla kalın

urfayemeklerimiz dedi ki...

ilk önce hayırlı olsun sonrasında da devamları gelsin. çünkü ülke mutfağının çok ama çok yazmaya ihtiyacı var..
dilerim gücünüz yettiğince yazarsınız.

sağlıkla..

urfayemekleri.com

Misssgibi dedi ki...

Tijenimmm,
ben heycanlandım ayolll :)))

ne güzel bir kitap ismi bu böyle..

Herşey gönlünce olsun..

sımmsıcak sevgiler..
www.misssgibi.com

Not: Anacım niye sadece blogspot üyeleri yorum yazabiliyor senin siteye ben insan değilmiyim.. dıngır dıngırr. (burada içli bir saz sesi olmalı)

Adsız dedi ki...

Tijen sana inanamıyorum! Bu nasıl muhteşem ve hızlı bir üretkenlik böyle...Ardarda iki kitap çıkarabilmek her babayiğidin harcı değil ki...Çok sevindim kendiminkiymiş kadar...Umarım çok başarılı olur ve kıymetini bilecek insanlara ulaşır.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen,

Desene uzun bir nadas sonrasi bu sene bol bol meyvesini yiyecegiz hikaye agacinin. Eline diline saglik.

Herkese bol okumali gunler.

Sevgiler,
Hilal

Delfina ; dedi ki...

tijencim,ne büyük mutluluk...

tebrikler,sevgiler,çiçekler..

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun Tijenciğim, bol bol satılsın inşallah...

Tebrikler, sevgiler

Dilek

ufukmutfakta dedi ki...

Tijen, "Mutfaklardan Taşan Öyküler" için ha şimdi yazayım, ha sonra yazayım derken, "Turunç Kokulu Düşler" kitap haberin geldi.Bari her ikisi için birden yazayım daha fazla beklemeyeyim dedim. Kalemine ve objektifine sağlık, her ikiside hayırlı ve bol kazançlı olsun diyorum. Sevgilerimle....

Sanem dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun sevgili Tijen!

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Tebrikler, kalemine, yüreğine sağlık..

Tijen dedi ki...

Sevgili Zengile dost,
Sizin yorumlarınız önemli biliyorsunuz. Dilerim yaşadığınız memlekete bir de benim gözümden bakmak sizi mutlu eder.

Tijen dedi ki...

Urfa yemekleri sitesinin sahibi komşum,
Dediğiniz doğru, daha yazılacak çok şey var. Biraz da derinlere gitmeli çünkü eşelenecek çok yer, paylaşılacak çok bilgi var.
*
Zerrin'ciğim,
İsimsiz yorumları kaldırmak zorunda kaldım kusura kalma. Sen yorum yazmasan da ben senin güzel dileklerini alıyorum canım merak etme.
*
Hande'ciğim,
Her ikisi de kaç yıldır elimde olan kitaplardı. Sonunda bitip yayınlanmış olmaları yeni projelerin önünü açtı. Artık sağlık oldukça (her anlamda) yazmaya devam!

Tijen dedi ki...

Merhaba Hilal,
Doğru diyorsun. Nadas uzun sürdü. Dilerim bundan sonra ara bu kadar çok olmaz.
*
Çiçeklerini sevgiyle kabul ediyorum Delfina!
*
Çok teşekkürler sevgili Dilek. Bu kriz ortamında satışı nasıl olur bilmiyorum, dilerim dediğin gibi olur.
*
Sevgili Ufuk,
Bunca yoğunluğunda güzel dilekler gönderdiğin için çok teşekkür ederim. Ben de sana ferah günler diliyorum.
*
Sağol varol Sanem! Dilerim senin sayfanda da yer bulur Turunç Kokulu Düşler.
*
Sağolasın Aslı'cığım.

NESRIN dedi ki...

Kargodan bu guzel eser ciksa yok demem.Saka saka beni kutuya koyup Yalovaya gondersinler yeter.Sevgilerimle

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harikasınız,hayırlı olsun herkese.inşallah alıp okurum da kitap hakkında yorumlarımı da yaparım

pelince dedi ki...

Tijen inan çok duyguladım,yürekten paylaşılan bir kitap daha.Kitap kapağı çok hoşuma gitti..Güzel fotoğraflarını görmek için sabırsızlanıyorum.Yüreğine sağlık.

Başarı hep seninle olsun.

Sevgiler..

funda dedi ki...

Turunç kokulu düşlerin yolu açık olsun. Hemen edinmeli .. Sevgiler..

Betül İnce dedi ki...

Harikasın Tijen'ciğim. Yine ellerine, yüreğine sağlık.

Sevgilerimle.

SOFRAM dedi ki...

Tijen'ciğim hayırlı olsun canım, çok sevindim, başarılarının devamını diliyorum,ayrıca da yeni kitabının satışı bol olsun,isminden anlaşıldığı ve anlattığına göre güzel bir kitap olduğu belli, burda birkaç kitapçıya baktım kitabını bulamadım, ama tatile çıktığımızda ilk işim Ankara'dan kitaplarını almak olacak, kalemine yüreğine sağlık canım,sevgilerimle...

Burcu dedi ki...

Sevgili Tijen, hayirli olsun yeni kitabin. Daha ben 'Mutfaklardan Tasan Oykuler'i edinemeden yeni kitap cikardin. Kitabin kapak tasarimini kim yaptiysa ellerine saglik, cok guzel olmus. Artik Turkiye'ye giden birine siparis edilecek Tijen kitaplarinin sayisi 2 oldu.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

HAYY ALLAHHH" :((((
geç kalmışım ben ama yaa :(((
ahh bu istanbul trafiğii :)))

Ammaa o güzelim turunçlarınızın kokusu çoktann bana geldi.. :)
hani KAŞ a gittiğimizde her bir adım başı kokan doğal parfümlü YASEMİN kokuları, hani dediğiniz gibi o güzelim baharlardaki TURUNÇ çiçeklerinin büyüleyici kokuları,
yaz başında şaheser ıhlamurlar, her birinin rahiyası bambaşkadır.
Lakin Antalya denincede gerçekten tüm turunçlar yollarda sizi karşılayıp, portakallarıyla ,limonlarıyla size selama geçer..

VEeee...
Elinize ağlık, Gönlünüze, Kaleminize sağlık, bize dillendirip de sunduğunuz gözlerimizi kaöaştırdığınız tüm yeşillere, kırmızılara,turuncalara
sonsuz sevgiler olsun TİJEN HANIM.

Vatanımızın topraklarından bir avuç alıp yüreğimize serptiğiniz için sonsuz teşekkürler..

gönül dolusu sevgiler üzerinize olsun
NuNu

Tijen dedi ki...

Ne hoşsun Nunu,
Çok teşekkürler!
*
Ben de çok sevdim kapak tasarımını sevgili Burcu. Seni masrafa sokacağım diye üzüldüm şimdi bak.
*
Fatma komşum,
Ne yazık ki pek çok kitap çoğu kitapçının raflarında ya hiç yer almıyor, ya da sadece bir kaç tane getiriliyor, sonra da unutuluyor. Bu yüzden internetten sipariş etmek daha kolay oluyor bazen.
*
Sağol Betül'cüğüm.
*
Çok teşekkürler sevgili Funda.
*
Pelin'ciğim,
Ne hoşsun. Dilerim beğenirsin.
*
Dilerim beğenirsin sevgili Yasemin.
*
Gel gel Nesrin gelin. Kargoya ne gerek, otostopla gel işte.

Nilambara dedi ki...

Sevgili Tijen, gönülden kutlarım... Yine "mutlaka edinmeliyim" dedirten bir kitap... ismiyle kapak tasarımıyla "dolu dolu bir içeriğim var, pişman olmazsın" diyor :)
ellerine sağlık, içten sevgilerimle
Nilambara

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Sevgili Tijen hanım,

"Turunç kokulu düşler" kitabınızın adı ne kadar da güzel...Bir ara sık sık gittiğim için o kokuları çok iyi bilirim.miss gibidir:))

Hayırlı ve bol kazançlı olur inşallah...

Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Ayşen'ciğimin yorumu:,
"HAYIRLI UĞURLU OLSUN....KAPAĞI ÇOK GÜZEL OLMUŞ(demiştim ama bi daha diyeyim:)) ) YOLU AÇIK OLSUN...DOĞRU İNSANLARA ULAŞSIN VE DOĞRU BİÇİMDE ANLAŞILSIN...EVRENİN BOLLUĞU BEREKETİYLE..."
Sağol arkadaşcığım. Amiiiin!

Tijen dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili Zerrin! Dilerim dileklerin gerçekleşir.
*
Nilambara'cığım,
Sağol arkadaşım!

Bocuruk dedi ki...

Tijen'ciğim,
Çok canımın sıkıldığı bir anda sayfana baktım. İyi ki de bakmışım:) Yeni bir kitap daha. Ne müthiş birşey. Senin gibi insanları tanıdıkça ben boşa yaşıyormuşum gibi geliyor. Böyle bir emek, birçok kişiye ulaşmak, tarifi imkansız derecede güzel bence. Mutfaktan taşan öyküleri de henüz alamadım. İkisini birlikte alacağım inşallah. Tebrik ediyorum seni, yürekten!
Sevgilerimle...

:)den dedi ki...

"Turunç kokulu düşler"...
Çarşamba pazarı... beni çocukluk anılarıma götürdü. Çarşamba pazarının kurulduğu yere çok yakın otururduk Antalya'da. O zenginliği görmüş, tatmış, yaşamış biri olarak sizi yürekten tebrik ediyorum. Ankara'dan turunç kokulu günlerime doğru bir yolculuğa çıkacağım kitabınızla.
Kitabı okuduktan sonra yorumlarımı da mutlaka sizinle paylaşacağım.
İyiki varsınız...
Sevgiler...

ayçobanı dedi ki...

Yolu acik olsun kitaplarinin!!

Tebrik ediyor, yeni projelerinde basarilar diliyorum.

İLKAY dedi ki...

Turunç çiçeğinin kokusu burnuma , turunçun ekşisinin ve turunç reçelinin tadı ağzıma geldi...,Sen sağol Tijen ablacığım...Yüreğine emeğine sağlık...darısı bizlere umarım::)))ben de bir kitap haberi vereceğim günü bekliyorum..umarım beklerken bu dünyadan göçmem::)))
Görür görmez kitabını alacağım büyük bir heyecanla...

Heyecanlarımız daim olsun...
İYİ Kİ VARSIN...
Sevgiyle,
ilkay

Adsız dedi ki...

Tijencim harikasın, çok çok çalışkansın, hızına yetişemiyoruz.
Antalya günlerime götürdü yazdıkların, en kısa zamanda okumak istiyorum.
Sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

Pınar'cığım çok teşekkürler. Yine bekleriz Antalya'ya.
*
Tatlı İlkay,
Sen de iyi ki varsın, çok yaşa e mi?
*
Sağolasın ay çobanı,
Ben de güzel projeler diliyorum sana. Hayat projelerden ibaret değil mi zaten?
*
Denden komşum,
Bekleriz turunç kokulu günlerimize.
*
Elvan'cığım,
Can sıkıntını bir an olsun geçirebildiyse bu haber kitabın sayfaları kimbilir ne çok geçirir diye geçirdim içimden...

pervin dedi ki...

Sevgili Tijencim kitabın hayırlı olsun en kısa zamanda alıcam sevgiler...

bngiris dedi ki...

maşallah diyeyim hızına yetişemiyorum , hemen gidip alacağım...ellerine yüreğine sağlık..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sevgili Tijen, hayırlı uğurlu olsun diyorum önce ve emeğine yüreğine sağlık...ismini çok sevdim kitabın,sıcacık, o düşü vaat ediyor insana,daha nice kitaplar diliyorum,sevgilerimle

zero dedi ki...

Sen hep gez dolaş Tijencim, bir kolun hep o gezilerden aldıklarınla dolu olsun, diğeri ise bütün bunları kaleme dökmekle görevli...

Bu işten sonsuz faydalı çıkan bizlerse cilt cilt kitaplarınla dolduralım raflarımızı. Kimi zaman güzel bir tarifini dostlarla paylaşmak için açılsın o kitaplar, kimi zamansa anılarının zenginliğinde dolaşmak için... Böylece bizler de seyahatlerine ortak olalım, sanki hep seninle gelmişçesine...

Tijen dedi ki...

Sevgili Zero,
Dilerim biz de senin kitaplarını zevkle okuruz çok çok yakında.
*
Çok teşekkürler Neslihan. İyi ki yazmışsın, böylece Neslihan'ın Çikolata Fabrikası'nı keşfetmiş oldum.
*
Sevgili Bng,
Hızım buraya kadar. Artık bir süre kitap haberi yok bu sitede.
*
Sağol Pervin'ciğim.

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Tijenciğim ellerine emeğine sağlık daha ilk sinyal kapaktan alınıyor cıvıl cıvıl renkli ne güzel içim açıldı bol kazançlar diliyorum
Sevgiler

Işıl dedi ki...

Merhaba Tijen,

kitabının çıktığını ortak arkadaşımız Fatoş Cincinoglu'ndan öğrendim.
Mutfaktan Taşan Öyküler güzel okunabilen ve zevk ile okunan bir kitap olmuş.

Şimdiden annemden çocukluğumda yaptığı ama artık çok yapmadığı tarifleri istedim :)
Listemi de hazırladım. Benim ailem Tokat'lı ve bahsettiğim Madımah, Pekmezler aklıma gelince çok değerli oldular.

Aslında çevremizdekilerden henüz yanımızda iken herşeyi öğrenmeyi aklımıza getirdiğin için teşekkürler

Sevgiler

Işıl

Mutfak Havlusu dedi ki...

tebrikler!

bir çırpıda bu yazı okunduysa kitapta öyle eminim,bu yazını biraz geç okuyabildim istanbul ziyaretinde olan misafirlerimle ilgilenmek nedeniyle ama dün bir gördüm ve bugün okudum hemen.
harika,hemen alıcağım inşAllah güzel günceler tutmuşsundur..

Tijen dedi ki...

Sağol Zeynep'ciğim,
Daha güzel sevinçleri senin için diliyorum, hele de üniversite heyecanının başlayacağı şu dönemde.
*
Sevgili Işıl,
Ne kadar sevindim! Tokat'ın mutfak kültürü çok çok zengin. Dilerim ailene ait bilgileri derlemeye devam edersin.
*
Sağol Seda'cığım,
Benim en büyük kazancım dostlar ve kitaplarımın ulaştığı insanlar. Yoksa maddi kazancı hiç bir zaman çok olmadı.

zengile dedi ki...

merhabalar.Yarım saati birkaç dakika geçti geçmedi startla finiş arası.Yazılar fotolar bildik tanıdık da olsa içimi bir turunç çiçeğinin taze ıslak ve doygun o derece ferahlatıcı kokusu kapladı. Kitapmı? bir Bodrumlu tak koluna sepeti ile mevsimlerle gelen lezzeti nasıl okuyup olaya nasıl baktıysa bende öyle baktım. Umarım bu bir başlangıçtır devamı gelir ,gelecektir ,gelmek zorundadır çünkü yediverenlere portakal çiçeklerine fuullere bakiyeniz kalmaktadır kendim için değıl şu saydıklarım için.Sağlıcakla kalın

Zeynep dedi ki...

Tijen'ciğim maşAllah. Bu ne hız! çok özlemişim yazılarını fotoğraflarını...Bir daha bu kadar ara vermeme kararı aldım.

Sevgiler

Tijen dedi ki...

Ooo Zengile dostum siz iyice şair olmuşsunuz. Aslında düşünüyorum da gerçekten Antalya'nın 10'da birini bile yazmamışım. Belki de benim dünyam küçük olduğundandır. Devamını sizden bekliyoruz artık.
*
Sağol Zeynep'ciğim,
Biz de seni özlemişiz!

Hatice dedi ki...

Sevgili Tijen, emeğine sağlık, kitabın hayırlı olsun, ismini de çok güzel düşünmüşsün, başarılarının devamını dilerim...
sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.2008'in sana uğurlu geldiğini düşünüyorum..sevgiler..

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, yeni kitabın hayırlı olsun, eline,yüreğine sağlık! Canım, sen bir harikasın, tüm mütevaziliğinle bilgilerini, deneyimlerini bizlerle paylaşıyorsun ya, helal sana!
Çok çok teşekkürler sana tatlım!
Sıcacık sevgiler! Çiriş otunu da bir kez gördüm keşke gördüğüm gibi alsaymışım! Bir daha göremedim. Çirişli tarifler yalan oldu! Çok üzüldüm!
Burçak

ece arar dedi ki...

tijenciğim tebrikler... hemen alınıyor, okunuyor...

Tuba dedi ki...

Tijen'cim, cok cok tebrik ediyorum. Guzel basarilarinin devamini diliyorum. Umarim Maya'cikda senin gibi bir halasi oldugu icin cok sansli oldugunu anlar. Sevgilerle,

beste dedi ki...

Yıllar önce "Tak sepeti Koluna" kitabınız bana pazarları sevmeyi meyve ve sebzelere aşık olmayı öğretti. Şimdi bu yeni güzelim kapaklı kitaba aşeriyorum. Annem bulamamış getiremedi çok üzüldüm. Başka bir arkadaşımdan rica edeceğim yollamasını ama nasıl sabredip bekleyeceğim bilmem. Hayırlı uğurlu olsun.