08 Şubat 2008

İştah açan tatlar

Kendilerine ya da ürünlerine sevgi duyduğum insanlara burada yer vermeyi seviyorum. Hele hem kendilerini, hem de ürünlerini seviyorsam daha da bir sevinçle anlatıyorum galiba. Eğer bu siteyi beğeniyorsanız, bunda Umut'un da parmağı var. Bu çok yaratıcı güzel kadın kendi içinden geldi, dedi ki madem sitenin tasarımını değiştiriyorsun, al bak ben de bunu yaptım sana. Yazışmaların sonucunda yukarıdaki tasarımda karar kıldık. (Tekrar teşekkür ederim sevgili Umut!) Ben Umut'un sadece kendisini değil, ailesini de çok seviyorum. Öyle bir anne babası var ki, Türkiye'de olup bitenlere bakıp insanların daha çok kar etmek için her türlü üçkağıdı yaptığını görünce, onları bu zamanın delileri olarak kabul ediyorum. Umut her türlü tasarımı yapıyor, Betül ablayla Kemal abi de ürün geliştiriyor ve işin başında bilfiil duruyor, çalışıyor, üretiyor, tanıtıyorlar. Çarşamba günü gittiğim fuarda (yarın son günü, Antalya'daysanız buradan bilgi alabilirsiniz) Betül ablayı ve güzelim ürünlerini görünce bir kez daha mutlu oldum. Yine bir sürü yenilikle gelmişler. Hepsi ayrı ayrı sulandırdı ağzımı. O akşam nefis bir közlenmiş patlıcan sosu yiyordum. Zaten Muzi'den sipariş ettiğim yarı kurutulmuş domates pesto kavanozunun içine düşmüşüm, ekmekleri kızart kızart sür üzerine... Yeni ürünleri arasında Ege otlarıyla yapılmış mezeler de var; radika, deniz börülcesi... Sonra yarı kurutulmuş biberlerle, domatesle yapılmış sosları tarife sözcüklerim yetmez herhalde. Artık kendi satış siteleri de var (Gurme Dünyası) doğrudan sipariş edebileceğiniz ve tüm ürünlerini görebileceğiniz ama Gurmenet'in sitesinde ve Metro mağazalarında da karşınıza çıkacaktırlar. Tasarımları da değişmiş, Umut'cuğum yeni şeyler tasarlamış, pek bir şık şıkırdım olmuşlar. Hani içi seni, dışı beni yakar misali, here tarafı başka güzel. Afiyet olsun.

16 yorum:

Tuğba dedi ki...

Çoğunlukla yemeklerde başrolü kapamasalarda yemeğin tadını onlarla alıyoruz..domates ve biber,olmazsa olmazlarımız..
sevgiler..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Renklerle dansınıza bayıldım.
Ben de renkleri dikkate alanlardanım. Kendimi tarif ettim mesela renklerle, hiç birinden ödün veremedim. Sadece siyahı dışarda bıraksam da zaman zaman alıyorum içeriye.

Bloğumdaki dost sitelerden "Asiyedeyiz" de "Ben kimim" link

Sevgi dolu renkli günler sizinle olsun

pinarbk dedi ki...

Kavanozlar hediye paketi gibi. Açmaya kıyılamaz:))Lezzetlerini de merak ediyorum.Eminim domatesler dondurucumdaki barbunyalara çok yakışır. Üstüne biraz da maydonoz...

Betül İnce dedi ki...

Görmek istediğim fuarlardan biri. Umarım seneye başarırım.
Bu anlatım ve fotoğraf lezzetleri buraya kadar getirdi Tijen'ciğim.

Sevgilerimle.

NiNo dedi ki...

ay goruntu supoerrrrrrrrrrr bi kere tadida oledir eminim sen tavsiye ettigine gore emme burda yok iste yokkkkkk

yaza ins yaza ne alacagimi sasiracagim gene :)

Tijen dedi ki...

Çok haklısın Tuğba,
Ben de çok severim domates ve biber kullanmayı yemekte ama yazın kullanıyorum. Kışın seyreliyor tabii.
*
Sevgili Asiye,
Renkler dünyamızı güzelleştiriyor.
*
Gerçekten öyle Pınar.
Şekerleme gibiler!
*
Betül'cüğüm,
Seneye gel bize, beraber gidelim. Pek fazla dolaşamadım ben.
*
Nihan'cığım,
Sen gel hele, anacığın kim bilir neler yapar sana...

Feyza Fidan dedi ki...

Aaaa şu kavanozların süsüne püsüne bakın hele..Valla görücüye çıkacak gençkız gibiler Tijen...Görseydim bu gün markette içinde ne olduğuna bile bakmadan alırdım vallahii..Kimbilir tadı nasıldır?? Öyle ekmek kızartılıp kızartılıp yenildiğine göre en az görüntüsü kadar muhteşem bir lezzet belliki :))
Ohhh afiyet şeker olsun...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ne kadar afilli bişey o kavanozlar öyle.Tebrikler çünkü al beni al beni diyor

Adsız dedi ki...

Fotograf nasıl değişik olmuş öyle Tijen'ciğim. Mosaic Maker ile yapıldı sandım baştan ama sen yine fotoğrafçılığını konuşturmuşsun. Tebrik ediyorum canım.

Ferhanca dedi ki...

Tijen ,ben bayıldım şu yarı kurutulmuş domatesler ağzım sulandı..
ilk fırsatda denemek gerek..
patates saltasınıda öyle bir anlatmışsın ki sanki ingilter kraliçesi taç giyiyor harika olmuş..şu amerikadan özenle getirdiğin kaseyede otuturmuşsun afiyet olsun limonun kokusu burnuma geldi yazıyı okurken..
Kızım bağırıyor:''anammm''diye şimdi gördü domatesleri çok sever ekşiyi..))
çok sevgiler..

SOFRAM dedi ki...

Çok severim böyle fuarları, okuyunca orada olmayı istedim, keşke buralarda da olsa...Doğal ürünler kullanmaya özen gösterenlerdenim, eşimin Hataylı olması nedeniyle, çok şeyimizi oradan getirtiyoruz, hepsi de ayrı bir lezzet...Kurutulmuş biber ve domatesler ne kadar güzel hazırlanmış, paylaşımınız için teşekkürler, sevgilerimle...

LeYYa dedi ki...

merhaba tijen hanımcım,köyden şehre indik nihayet))yazın bahçeden topladığım sebzeleri sokabildiğim her kılığa sokup ardından bütün kış boyunca zevkle tükettiğimden hazır mamullere ilgi duymamıştım açıkcası ama bunlar bir başka duruyorlar sanki))bir defa ben böyle ambalaj yapamıyorum pektabii))ikincisi istanbulda doğal yöntemlerle sebze kurutmak mümkün değil.açıkçası benim de ağzımı sulandırdılar.bir de yokluğumda katılamadığım fikre geç de olsa katılmak istiyorum ki belki faydası olur.şu şifre kod herneyse onları yazmak beni de bezdiriyor.selamlar

NİRVANA dedi ki...

merhabalar...bende bunların hastası olup cıkıcam...cok pratik ve cok güzel tatlar....Sizi Lezzet dergisindende takip ediyorum...hersey gönlünüzce olsun...sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

kuturulmuş lezzetlerin üzerine konuşsam ooo çok cümle çıkar çok ucu gelmez:)
ama biberin yeri ayrıdır benim için hemde çok ama çok ayrı:)
domatesi ise köfte yanında tavsiye ederim nefis oluyor.

Mutfak Havlusu dedi ki...

bu arada kavonozlar çok cici duruyor Tijen ablacım.
ne güzel yaa sen fuarlara git oh ala lezzetlere tanık ol birgün bizede nasib olur inşAllah:(

Adsız dedi ki...

ben her ürünlerini çok seviyorum. elimin altında hep bir kaç çeşitleri var, ani bastıran misafirlere..
keyif yapacağımız akşamlar bize...
Seden