18 Haziran 2006

Bana ne yediğini söyle

%100 Ekolojik Pazaryeri açildi! Açilistan sonra Buğday Bülteni'nde yer alan makale için surayi tiklayin:
http://www.bugday.org/article.php?ID=1419


You Are What You Eat adi. Yazari Dr. Gillian McKeith. Ingiltere’de satis rekorlari kiran, televizyon programi da olan bir kitapti bu. Dr. McKeith bir beslenme uzmani. Bu kitap ise onun diyet degil yasami degistirme kitabi. En kisa haliyle. Adi üzerinde, You Are What You Eat. Yani ne yerseniz o’sunuz.

Iyi oldu kitabi kabul ettigim. Pek çok sey ögrendim. Bilgilerimi de elimden geldigimce kattim kitaba. Pek çok dipnot ekledim çünkü önerilen yiyeceklerin bir kismi Türkiye’de bulunmuyordu, bir kisminin benzerleri vardi, bir kismi evde de hazirlanabilirdi, bir kisminin Latince ismini vermeliyim diye düsünüyordum, ki merakli okurlar arayip o bitkilerle ilgili bilgi bulabilsinler. Sonra tarifler vardi, hepsi en düzgün haliyle çevrildi. Yogun bir çalisma döneminden sonra çeviri bitti. Peki adi ne olacakti? Ne Yerseniz O’sunuz içimize sinmedi. Kulaga hos gelmiyordu, söylemesi zordu. Biz de ortak bir kararla Bana Ne Yediğini Söyle olsun dedik. Alt basligi da orjinalinde de oldugu gibi, Hayatınızı Değiştirecek Beslenme Programı. Kitap geçen hafta sonuna dogru matbaadan geldi, sagolsunlar hemen gönderdiler, ben de gördüm, sevdim, içime sindirdim. Kitapçi raflarindaki yerini almis olmali. Internet ortaminda da arastirirsaniz eminim karsiniza bilgiler çikacaktir. Ancak en genis bilgiyi sanirim www.iletisim.com.tr adresinden alirsiniz. Bakin bakalim sevecek misiniz? Bu kitap ilginç çünkü pek çok hastaliga karsi korunma önerileri içerdigi gibi saç ve cilt sagligindan pek çok rahatsizliga beslenme ve bitkisel takviye önerilerinde bulunuyor. Sonra diyor ki, kilo vermek, saglikli olmak için daha az degil daha çok yiyin! Yanlis duymadiniz, daha çok yiyin diyor ve genis bir liste veriyor. Iste bu listeden istediginizi seçin, yemekleri daha saglikli olarak hazirlayin ve yasaminiz boyunca saglikli kalin diyor. Benden söylemesi, sizden incelemesi. Bilgi için http://www.iletisim.com.tr/iletisim/book.aspx?bid=1237

25 yorum:

tata dedi ki...

Kilo vermek icin daha fazla yiyin, ne güzel bir haber bu sabah, sabah. Tüm calismalarin hayirli olsun.
Biz de isteriz Türk saraplarindan icmeyi fakat o fiyatlarla degil. Her sene gelirken saraplarimi buradan götürüyorum.

Sibel dedi ki...

Bu ne güzel bir başlangıç haftaya böyle? İçim açıldı valla! Ne yersek oyuz, kesinlikle inanıyorum ben buna ve yıllardır bunu tutuyorum aklımda beslenirken. Unuttuğum zamanlarda bedenim hatırlatıyor zaten kendi usulüyle!!

Krep ruloları şahane olmuş, biz de anneciğimle hamuru akşamdan dinlendirilmiş likörlü kreplerimizi yedik dün sabah kahvaltısında! Ben katkısız kızılcık marmeladı sürdüm içine:) Aynı fesleğenlerden bizde de mevcut, onlarla da makarna yapıldı akşama! Tazecik keçi peyniriyle hem de:)

ibeking dedi ki...

ben de mine gibi merak ettim en üstteki çiçek ise nedir o? bu arada çeviri kitabınıda göz atacağım ve alıp tijen kitaplarımın yanına koyacağımdır...

Tijen dedi ki...

mine'cigim,
bu çalimsi agacimsi bir sey. bütün halde de çeker yollarim sana. çok acaip degil mi? antalya'da da var, dolayisiyla daha sicak yerleri sevdigini söyleyebilirim ama buralara da karimsi seyler yagiyormus kisin, dayandigina göre istanbul'da neden olmasin? tohumu falan olusursa senin için toplarim.
*
ibekinkçimçim,
pek hoslar degil mi? kitabi begenirsen al, ben çok severek çevirdim ama herkese uyar mi bilmiyorum.
*
oh afiyet olsun sibelim,
keçi peyniri ne muhtesem bir yaratik degil mi? ben de bugün aldim bol bol!
*
sagol tata'cigim!
sarap konusunda da haklisin. sofra saraplari bile 20 liraya dayandi, ama sili saraplarini 16 liraya alabiliyorsun ve çok da güzeller. ben bizim makul fiyatli saraplarimizi aliyorum, genelde 20'nin üzerinde bir para verdigim pek vaki degil, çok çok özel bir sey degilse.. mesela adaya gittigimde bir tane likör sarabi var, ondan alacagim, geçen yil 25 liraydi ama bir açiyorsun likör gibi uzun süre dayaniyor, birer mini bardaklik yani..
tijen

Annelog Atölye dedi ki...

Bozcaada'nın şarap kokan sokaklarını ne çok özledim. Eminim nefis bir gezi olacak!
Çevirisini yaptığın kitap da çok ilginç belli ki. Kütüphaneye katmakta büyük fayda var.
Krep ruloları da çok lezzetli görünüyor, bir de böyle deneyeyim. Teşekkürler:))

Tijen dedi ki...

sevgili güzel anne,
vallahi su siralar sarap kokmuyor sokaklar ama (sonbaharda asil telas var biliyorsun o sokaklarda) bu haftasonu müzik kokacaklar..
kitabin yararli olacagina ve yeni bir bakis açisi getirecegine inanmasam zaten çevirisini üstlenmezdim. ilginç seyler var.
tijen

CaDı dedi ki...

Merhaba; şimdi aceleden ne yazdığını okuyamadım ama usta blogculardan olduğunu biliyorum.

Wildrosen a Gürcistan a gitmeyi istiyorum demişsin de gel bekleriz diyecektim:)

Sonra görüşmek üzere..

Tijen dedi ki...

ah yüregimin yaglari eridi cadi.. olur mu olur? olsun olsun!

huysuz dedi ki...

Tijen, o krep ruloları var ya beni benden aldı biliyor musun? Acilen denemeliyim :))

Adsız dedi ki...

Tijencim ben de haftasonu yeni açılan D & R' da gördüm kitabı. Hatta şaşırdım yeni mi bu diye. Bir daha ki sefere iyice inceleyeyim o zaman. Sevgiler:)

Tijen dedi ki...

dene huysuzcugum dene tabii.. öyle geldiler ve yaptim. aslinda aklimda farkli bir sekil vardi, rulo yapip üzerine çikolata seritleri seyttirecektim ama yapim aninda böylesi çikti.
*
demek gelmis bile kitapçilara yesim'cigim, ne çabuk! aman yolu açik olsun.
tijen

fethiye dedi ki...

Bu kitabi cok duymustum da icine bakmak bile kismet olmadi. Ne guzel yazmissin ama Tijen, cevirirken o ulkenin insanina gore cevirmek ne kadar da onemli aslinda. Sadece dil degil cevirilmesi gereken bazen, icerigi degistirmemek kaydiyla. Eline saglik, eminim iyi bir ceviri olmustur!

evcilkedi dedi ki...

Ben de krep rulolarına bayıldım. Bir dahaki sefer böyle servis etmeli. Rulo, kare derken sıkıldım aynı şekillerden. Yine içimi açtın Tijen, dimağına sağlık. Ankara'ya bir dahaki gelişimde inşallah eksik kitapları da tamamlayacağım. Sevgiler

munevver dedi ki...

Tijenciğim,günaydın!Sana iyi haberlerim var.Ablacığımın sonuçları güzel.Galiba gitti o meret.Bunda senin de katkın var,biliyorsun.Ablam,beslenmeyle hallettik bu işi diyor.Tabi ilaçları unutmayalım.
Kreplerin pek baştan çikarıcı duruyor.Mayacık.halaya benzemiş galiba.Cin cin.Aman nazar değmesin.Güzel günler.

Tijen dedi ki...

münevver sabah sabah ne güzel haber? canim o iyilesmeye inanmasaydi ben ne yapabilirdim ki? bu içten gelen bir sey. çok çok sevindim. ama ne olur bundan sonra da hiç bozmasin beslenme düzenini. bak dr. mckeith'in kitabi da çok ilginç öneriler veriyor. aklinizda olsun.
*
fethiye'cigim,
ben bazi çevirilere sinir oluyorum. bir seylerden bahsediyorsun kardesim de o ne? bu memlekette bulunur mu? bulunmazsa nereden bulurum? onun yerine ne koyarim? öööyle sanki amerikan okuyucusu için çevrilmis gibi! o yüzden de daha çok dikkat ediyorum ama daha da ötesi 'ben nasil bir kitap okumak isterim'den yola çikiyorum desem daha dogru..
*
tülin'cigim,
buradan yola çikarak baska seyler de yaratilabilir aslinda degil mi? biraz daha gelistirmeli bu fikri..
ne zaman geliyorsun?
tijen

Hülya YILMAZ dedi ki...

sevgili Tijen,
bu ilginç bir kitaba benziyor. okumamız gerek mutlaka.
bu arada senin Maya'n ne kadar da büyümüş. tatlı biz kız olmuş:)

Isil Simsek dedi ki...

Tijencigim,
yeni kitap hayirli ugurlu olsun. Senin cevirdigin kitaplar gercekten farkli aliyor, 3 malzemeli 5 yildizli yemekleri almistim, oradan biliyorum. Ellerine, yuregine saglik! Mayacik da epey buyumus, cok sevimli,cimcime!

Tijen dedi ki...

sagol isil'cigim. insallah bu da öyle olmustur. ay evet maya çok komik bir sey oldu. simdi merakla bekliyoruz. nasil oralarda hayat? çok sicaktir herhalde hava degil mi?
*
hülya'cigim,
kitap ilginç evet ama kimileri için fazla batili gelebilir, bu yüzden inceleyin önce bir dedim. evet ablasi maya'cik tatli bir abla oldu. simdi karsimda resmi, sissst halam çalisiyor susun diyor resimden!
tijen

Zeynep B. dedi ki...

Tijen Merhaba,
Şu krepler çok oyunbozan ! Yaktılar beni !!! :)
Kitabın hayırlı olsun. Takip edeceğim...

Isil Simsek dedi ki...

havalar bir tuhaf bu sene burada. sadece bir gün 36 dereceyi gorduk. genelde
25-30 derece civarinda, oyle bunaltici bir sicak yok, hatta bizim ev kuzeye baktigindan biraz da usuyoruz. gecen sene masmavi olan o güzelim gökyüzü, bu yil hep bulutlarla kapli, puslu... ne yapalim, saglik olsun ;)

Tijen dedi ki...

robotçuum,
krepleri en az kalorili halde yapmanin yollarini arayacagiz biz de o zaman! ne yapalim ne yardan ne serden..
*
hakikaten sasirtici isil'cigim!
insan bunaltici bir sicak bekliyor oysa. antalya feciymis. burasi bile epey sicakti 2 gündür! düzelir ama..

CaDı dedi ki...

Kitabın hayırlı olsun, bu arada sana mail attım;)

Tijen dedi ki...

sagol cadi!
kitap için de tesekkür ederim çok çok. yazari olmasan da emegim var diye sahipleniyorum iste..
tijen

Adsız dedi ki...

Ne güzel yazı öyle, içim açıldı valla :)) Ayrıca kreplerin sunumu çok şahane olmuş, bende bu hafta sonu yapayım seninki gibi çikolataya banmış :))
SEvgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen hanım biraz geç oldu kusuruma bakmayın olurmu iadeyi ziyarete geldim. Ama bundan sonra sürekli olacağı kesin. Krepleriniz harika gözüküyor. Bu aralar tatlı sunumlu çok denk gelir oldu. Ben hep peynir, salça veya zeytin ezmesi ile kullanırdım. Ama tatlı sunumunu merak eder oldum mutlaka deneyeceğim birgün. Kitabınız hayırlı olsun bu arada bundan sonra bende sizin isminizi arayacağım kitapçılarda :) Çok güzel konumlar da bulunmuş ve
şu an onun devamı olan bir yoğunlukla sürdürdüğünüz bu hayatta size aileniz ile sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Kızınız çok şeker bu arada :)
Sevgiler....