11 Mart 2011

Victor Ananias için Çamtepe ve Şişli %100 Ekolojik Pazar'da "Hayır"

Sevgili dostlar,
Bloglar açılana kadar yeni yazı yazmak niyetinde değildim ancak sevgili Victor için düzenlenen iki etkinliği duyurmadan edemezdim. Victor için kendimi toparladığımda bir anma yazısı yazmak istiyorum. O bu dünyadan göçeceğine inanamayacağım insanlardan biriydi, ne yazık ki daha yapacak çok işi varken, henüz çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Aşağıdaki yazı Buğday Derneği'nin web sitesinden. Ben her iki etkinlikte de olamayacağım ancak kalbim orada bulunan dostlarımla Victor için atacak, dualarımla, iyi dileklerimle yanlarında olacağım. Ne yazık ki hala aracı bir sitenin yardımıyla girebiliyorum bloguma, dolayısıyla link veremiyorum ancak aşağıda gerekli bilgiler var. Victor'u seven, Victor'un başlattığı harekete gönül veren herkesi bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum.

"2 Mart'ta kaybettiğimiz Victor Ananias için, 12 Mart Cumartesi günü Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi ve %100 Ekolojik Pazar'da Hayır (imece usulü hazırlanan yemek) düzenlenecek. Her iki hayırda da Victor Ananias anılacak, yemekler yenilecek ve organik tohumlar dağıtılacak.

Seçilen iki mekânın da Buğday Derneği ve Victor Ananias için önemi büyük. Şişli %100 Ekolojik Pazar, Türkiye'nin ilk ekolojik halk pazarı olarak Victor Ananias ve Buğday Derneği ekibi girişimleriyle Haziran 2006'da kurulmuş ve ardından gelen diğer ekolojik pazarlara örnek oluşturmuştu.

Buğday Derneği'nin kırsal merkezi olan Kaz Dağları'ndaki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi ise Victor Ananias'ın yaşadığı köyde bulunuyor. Merkezde ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaşması için yol boyunca eğitimler düzenleniyor: www.camtepe.org.

Çamtepe'de 12 Mart saat 11:00 civarında gerçekleşecek olan hayır için Cuma gecesi saat 23:00'te İstanbul, Taksim'den otobüs kaldırılacak. Otobüsler Cumartesi akşamüstü Kaz Dağları'ndan tekrar İstanbul'a hareket edecek. Rezervasyon için: Selma@bugday.org veya 0212 252 5255.

%100 Ekolojik Pazar'da yapılacak olan hayır ise 12 Mart Cumartesi saat 11:00'de başlayacak. Buğday Derneği dostu lokantaların destek vereceği hayıra, Ekolojik Pazar müdavimleri de kendi evlerinde yaptıkları yiyecekleri getirecek ve masaya koyacaklar. Böylece Victor Ananiın çok sevdiği toplum ve birliktelik ruhu da yaşanmış olacak.

Her iki hayırda da, Victor Ananias'ın korunması uğruna büyük çabalar verdiği tohumlar dağıtılacak. Kavılca buğdayı, mısır ve deli bezelye tohumlarından oluşan paketlerin içerisinde "attığın tohumları biz yeşerteceğiz" yazıyor.

Teşekkürler: Otobüsü tahsis eden Bakırköy Belediyesi'ne ve organik tohumları gönderen ekolojik çiftçi Gürsel Tonbul'a ve çiftlik çalışanlarına teşekkür ederiz."

5 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Benim de inanamadığım bir ölüm bu. Victor Ananias ile yıllar önce bir kez sohbet etme imkanım olmuştu. İnsan bu yaşam felsefesindeki birinin bu kadar genç ve ani ölmesine inanamıyor.

Tolga dedi ki...

allah rahmet eylesin.
çok önemli bilgiler. teşekkürler.
tolga

handan dedi ki...

Genç ölümler her zaman acı verir. Ama o çok sevdiği toprağın koynunda uyuyor şimdi. Işıklar içinde yatsın.
Handan

Ozlemaki dedi ki...

Sabır diliyorum. Çok büyük bir kayıp.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ölümler her zaqman acı verir Tijenim hele de genç olunca daha da acıtır insanın canını melekler yanında olsun :((