27 Şubat 2010

Yemek yaparken dostları anımsamak

İnsanın aklı başka dünyalarda olunca bazen günleri de kendini de unutabiliyor. Neyse yakındır aklımın başıma gelmesi, hayatın normale dönmesi. Son günlerde yemek yaparken (veya yiyecek bir şeyler hazırlarken) dostlarımı anıp duruyorum. İki örnek vereceğim:
Birincisi sevgili adalı arkadaşım Ümit'le ilgili. Çanakkale'deki evlerinde bir gün bir tost yapmıştı, akıllara ziyan. Ondan çoook uzaklarda bir gün ben de o tosttan yaptım, zeytinyağı hariç. Güzel bir tulum peyniri, domates, domatesin üzerine tuz ve kekikleydi benimki. Öyle çok sevdim ki, sonraki gün bir daha yaptım. Sonra bir daha, bir daha. Ve seni andım MitMit'ciğim. Ne var ne yok herşey gönlünce mi bugünlerde?
İkincisi daha da uzak günlerden bir anıyı canlandıran bir makarna. Aslı'cığımla, biricik arkadaşımla Boston'da, Aslı'nın evindeyiz. Bir İtalyan arkadaşından öğrendiği bol soğan ve sarımsaklı, renkli biberli makarnadan yapmışız. Yanında bir şişe güzel kırmızı şarap. Birer tabak kesmemiş, ikinciyi yemiş, üçüncülere göz kırpmışız. İki şen kadın, güle oynaya yemiş, sonra şiş midelerimizle koltuklara serilmişiz. Bu bizim ritüellerimizden biri o zamanlar. Ne zaman sarılı kırmızılı yeşilli biberli makarnadan yapsam seni anarım Aslı kuşum, tatlı arkadaşım. Peki ya kral kahvaltılarımız? Kimbilir kaç kişiye anlatmışımdır her daim canlı kahvaltı anılarımızı.

22 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

Boston demisken.... yok mu yolculuk?

silgi dedi ki...

Ben de çok değil, on dakika evvel o nefis meyveli, yağsız kekinizden yaptım. Mutfak mis gibi kokmaya başladığında aklıma geldiniz. Evet biz sizinle hiç tanışmadık ama bir fincan çay ve bir dilim kekle bile aklıma geliyorsanız, ne mutlu. Güzel günler dilerim, Tijen.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Aaaaaa.
KıskanıÇam ama şimcik aslıyı da ümitide :)))
allaalla...... :)))
muck
muck
muck
muckkkkksss :)

nalan dedi ki...

işin aslı bunları paylaşabilecek, bize o lezzeti hatırlatacak az öz gerçek dostlar olması. şanslıyım o yüzden, tık tık tık tahtaya vurayım.

Unknown dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Tijencim. Kahve bahane Sohbet şahane tadında olmuş yazın. Şimdi çok uzaklarda olan sevgili arkadaşımı aklıma düşürdün burnumun direğini sızlattın)) Sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

Tijen abla böyle güzel hatırlamalar konusunda çok çok haklısın.Birde böyle bazı tatlarla bütünleştirdiğin nerde görsen aklına bir ismi anımsatanlar var..

lavantalimon dedi ki...

Tatlar dostları hatırlatıyor:)
"tadı damağımda kaldı" sözü çok güzel hem dostları hem lezzetleri hatırlıyoruz ne güzel:)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yenilen yemekleri sofraları güzel kılan aslında birlikte yemek yediğimiz aynı masa etrafında buluştuğumuz insanlar dostluklar sohbetler. Üniversitede birlikte okuduğumuz bir arkadaşımla yıllar sonra buluştuğumuzda benim okula getirdiğim onunla paylaştığım annemin peynirli sandviçlerinin tadını hala unutamadığını söylüyor. Paylaşımlar dostlukla harika aslında .İzmir den sevgiler.Mine

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım uzun zaman oldu ıhmal ettım buraları gelınce ugramak ıstedım hemen sana.Kucak dolusu sevgıler...

moon dedi ki...

sizden esinlendim ve sessiz şehirden bir tatlı huzur alıverdim....ziyaretime hoşgeldiniz
hep geliniz..

Unknown dedi ki...

Boyle guzel anlatima resim ne gerek? Persembe gunu buralarda firtinalar koptu, belki sizinle ayni coskulu duygulari paylasiyor birileri :-))))

Sevgiler:-)

Hülya dedi ki...

Güzellikler paylaştıkça çoğalıyor değil mi?

Daha iyiyim Tijen'ciğim,

O gün aldığım olumsuz bir haber tüm gün sıkıntılara boğmuştu beni ...
Sevgiler

Özlem dedi ki...

Paylaşım olmayınca keyifli olmuyor ki...dostlar ile birlikte paylaşılan emek verilmiş bir sofra, sıcacık sohbetler, hele bi de içten övgüler de gelirse...ben de ne yorgunluk kalır ne bişey...

bir demet feslegen dedi ki...

Dostlarla olunca lezzet ikiye katlanıyor değil mi.. şimdi canım o tosttan çekti inan ki :)

Tijen dedi ki...

Ne alemsiniz kızlar, sağolun güzel yorumlarınız için. Artık yanıtlarım daha hızlı olacak söz!

Unknown dedi ki...

sımdı ılk ısım o tostdan yapmak olacak sonrasında aıyetle yerkende senı düsünücem cnm :)

Özlem dedi ki...

Tijen'cim, saolasın. Valla geri sayıyorum, bu Cmtesi inşallah atacam bu değnekleri...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Paylaşımlar için teşekkür ederim.Hepsini hevesle okuyorum.Sevgi ve saygılarrrr.

Damak Tadı dedi ki...

Paylaşımlar dostlarla çok güzel Tijen'im..Sende her güzelliğe layık bir dostsun..Hatırlamak,hatırlanmak gibisi yok..)Sevgiyle tatlı kadın..

HADİYE dedi ki...

Tijennn,

Özledim sana yazmayı.Bu aralar ne yerdeyim ne gökte.İhmal ettim senide.
Bu dünyada dostlarımız olmadan yaşayabilirmiyiz? Bence asla. Anılarımızda olacak tabii dostlarımız yokken yanımızda hatırlayabilmek için. Tostunuda yazdım aklıma yapacağım ilk fırsatta.

Sevgilerimle*

simit dedi ki...

Kıskandıran tost lezzetini gel de birlikte tadalım.

Tam tadında dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.