20 Ocak 2009

İstanbul'da ne arıyordum?

Biliyorsunuz bir süre önce sizden simit fırınları ve doğal mayayla ekmek yapan fırınlar hakkında bilgi istemiş ve neden istediğimi söylememiştim. Artık iş yapılıp bittiğine göre gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bilgi gönderen tüm blog komşularıma ve çekimleri mekanlarında yaptığımız kişi ve firmalara teşekkür ederim. Herşey kasım ayında, Kanadalı bir televizyon şirketinden gelen bir e-posta ile başladı. Dünyanın 70 ülkesinde yayımlanan Chef Abroad programının bir bölümü için İstanbul'da çekim yapacaklardı, yardımcı olur muydum? Tabii dedim ve başladık yazışmalara. Sonra benim de programda yer almamı istediler. Uzun ve zaman alıcı bir çok detay konusunda yazışmalar, telefon görüşmeleri yapıldı, çekim yapılacak mekanlar saptandı ve 10-12 Ocak günleri arasında İstanbul'daki çekimleri yaptık. Fotoğrafta gördüğünüz balık ekmek tekneleri de vardı çekim mekanları arasında, Sultanahmet Camii, Mısır Çarşısı, Çiya, Vefa Bozacısı, Karaköy Güllüoğlu da. Özge Samancı bize kurs mekanını açtı, mantı ve gözleme yapımını gösterdi. Karaköy'de bir simit fırını ile Beyoğlu'nda bir ekmek fırınında, sokaklarda... pek çok yerde çekim yaptık ve ekibi yolcu ettim. Türkiye'de bu program gösterilmiyor ama yayınlanacağı zaman (haber verirlerse tabii) buradan duyururum ki başka ülkelerde yaşayan komşularımız, okurlarımız 2 metre boyundaki Michael'la İstanbul sokaklarını arşınlayan Tijen'i izleyebilsin. Bugüne kadar hiç izlemediyseniz ve food network televizyonunu (bu Kanada'daki kanalın sitesi) izleyebiliyorsanız Chef Abroad'u ve programın sunucusu Michael Smith'i izleyin. Çekim ekibi harikaydı. Çok yorucu bir programımız vardı ancak eğlenmekten de geri kalmadık. Bir kez daha, emek veren, yardımcı olan herkese teşekkürler!

27 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Tijen'ciğim,senin adına çok mutlu oldum canım..Umarım çok memnun ayrılmışlardır Ülkemizden..Senin olduğun yerde olumsuzluklara yer yoktur ya..))Çekim sürecinde çok eğlenceli saatler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum..

Bundan 5-6 yıl önce yine Eminönünde iskele yanında Omer Sherif'i görmüştüm..Sonra acaba mı dedim ve geri döndüm.Bir karavan minübüsün içersinde, Omer kuzu gibi oturmuş makyaj yaptırıyordu..))Hayat ne enteresan değil mi??

Sana bir sorum olacak mailden canım..))


Gönlüne sağlık tatlı kadın..)

Adsız dedi ki...

Böyle bir çalışmaya imza attığın için, senin adına ben bile sevindim. Yorulmuş olsanda mutluluğun buna değmiştir eminim.
Sevgiler :)

durutarifler dedi ki...

Güzel bir yorgunluk olmuş. Keşke seyredebilme imkanımız olsaydı.

Sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

Tijencim ne güzel bir iş yapmışsınız keşke buradanda seyredebilsek acaba uydudan izlenebiliyormu ki?:)
Bence süper bir iş çıkmıştır ortaya emeklerinize sağlık.
Sevgiler byyy.

pelince dedi ki...

Tijen harika bir haber bu,çok sevindim .. Kadıköye geldin demek ki,ahh ahh sokaklarda tesadüfen karşılaşsaydık keşke :)Görüntüleri seyredebilseydim çok isterdim bende.. Linklere en kısa zamanda gözatacağım.
Maş bulamadığını yazmışsın ben burada aktardan aldım,bana adresini yollayabilirsen zevkle sana yollamak isterim...Hatta çok mutlu olurum :)

Kedila ve Meşe dedi ki...

Merhaba,

Çok sevindim. Umarım seyretme imkanı bulabilirim. Food networku deneyeceğim.

Sevgiler..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Kulağa harika geliyor çalışman canım,umarım izleyebiliriz. bu kanal home tv. de gösteriliyor.acaba program orda da verilir mi?

sevgilerimle...

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim ne guzel bir haber ,ne guzel bir calisma cok guzel gecmistir eminim.Sultanahmet'te karsilasabilirdik tuh olmadi....
Calismalarin icin tesekkurler ulkenin adina bence guzel cekimler gerceklesmistir sevgiler

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
Haberi okuyunca ben de çok sevindim.Sizi sıkça takip ediyorum blogdan. Ama bu ilk yazışım sanırım. Türkiyeye geldiğimde kitaplarınızın da tadına bakmak istiyorum hem de çok:):)Çekimlerin güzel geçmesine sevindim.Bahsettiğiniz linkleri inceliyorum şimdi umarım izleyebilirim zamanı geldiğinde.Kocaman sevgiler:):)

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen,

Haberlerini bekliyoruz :)

Karaköy'deki fırın hangisi? Güllüoğlu'nun arka tarafta var bir tane, o mu acaba?

Sevgiler,
Hilal

kirazdünyası dedi ki...

çok sevindim ne kadar güzel bir haber bu böyle...
çekimin bir kopyasını temin et mutlaka bi şekilde izlememiz lazım valla çatlarım meraktan :)

sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijenciğim geçmiş olsun canım, belli ki içine sinen bir çalışma olmuş. Az çok heyecanını biliyordum ve senin adına çok sevindim canım.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Tijencim bu ne güzel bir haber böyle, eminim harika, dolu dolu bir program olmuştur:).
Keşke izleyebilseydik bu programı, ne çok isterdim.
Büyük özveriyle, ülkemizin yemeklerini dünyaya tanıttığın için teşekkürler Tijencim..
Sevgiler:).
aslı

Saliha dedi ki...

senın adına guzel gectıgıne cok sevındım tıjencım..bende bayramdan bu yana merak etmıstım neler yapıldı dıye...bılgılendırmen ıyı oldu:)

ıns. yayınlanır..

sevgıler saygılar..

Studioayse dedi ki...

Harika bir belgesel olduguna eminim..Pesini birakmiyacagim ve umarim bulup segredebilme sansimiz olur ..

Sevgiler

Sevde dedi ki...

Tijen arkadaşım;
Güzel vakit geçirmenize çok sevindim :)
Güzel şeylere vesile olmuşsunuz...
Sevgilerle

İpek Kuscu dedi ki...

Senin yol gösterici olduğun bir program eminim ki çok güzel olmuştur.
Metro-Gastro fotograflar öyle harika olmuş ki,hayranlıkla seyrettiğimi söylemeyi hep unuttum.
Gerçekten rüya gibiler.
Ellerin dert görmesin.

Hülya dedi ki...

Eminim çok güzel bir program olmuştur.
Emeğine sağlık

Hansa dedi ki...

çok güzel çok keyif verici olmalı...!

Zeynep dedi ki...

Çok güzel bir haber Tijen,eminim çok güzel bir çalışma olmuştur tebrik ederim.Umarım seyretme şansımız olur.
Sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Türkiye adına ne güzel bir tanıtım bu, ellerine sağlık, Foodnetwork'te mi yayınlanacak peki, o zaman seyredebiliriz di mi?

sevgiler,

Hanife dedi ki...

Tijen'cigim,
Michael Smith benim en sevdigim ascilardandir. Food tv'de verilen programini severk izlerdim. Evinde cekim yapilirdi ve cok dogaldi.
Hatta bir iki tarifini denemistim.
Ne yazik ki kablo yayinim food tv'yi gostermiyor. Ama internetden takip edecegim tabii.
Senin adina cok sevindim boyle bir programa yol gosterdigin icin..
Emeklerine saglik..

NAZLICA dedi ki...

Tijenciğim ne akıllıca bir seçim yapmışlar seni programa katmakla. Ben çok isterim bu çekimleri görmeyi. Belki sana cd'sini falan gönderirler. Bizlerle paylaşırsan çok seviniriz. Başarılarının devamını diliyorum canım. Sevgiler

Sevgi Küçük dedi ki...

okuyunca o kadar sevindim ki...çok doğru bir karar seni seçmeleri.
umarım, böyle güzel haberlerini en kısa zamanda tekrar alırız. :)
sevgiler....

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Hemen bizimkilere haber verecegim kacirmamalari icin!

Nilambara dedi ki...

Sevgili Tijen, çalışmanın sonunda eminim seni seçmekle "çok isabetli bir karar vermiş olmanın mutluluğu" ile ayrılmışlardır :)
bu çok hoş, çok gurur verici bir çalışma, en iyi şekilde ve dolu dolu tatmin edici bir program hazırladığından hiç şüphem yok, ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Chef at Home (Michel Smith'in diger programi) benim cok sevdigim birprogram. Hatta su anda birsuru sacma sapan food dizilerinin arasinda tek seyredilebilir olan.Chef at Abroad hic seyretmedim ama reklamini gormustum. Micheal Smith'in hem yemek secimi hemde anlatimi cok cok iyi. Bende bayilirim yemeklerine, cocuklarda bilir anne seninki cikti diye seslenirler. Tebrikler size, boyle usta bir kisiyle cok iyi bir is cikarttiginizi dusunuyorum.
Alp ve Ege'nin tegzesi