16 Ocak 2009

Bir tadım gününden kareler-II

Kısacık bir İstanbul seferinin ardından yazılıyor bu satırlar. Görmek, kucaklaşmak, birlikte güzel lezzetler tadabilmek istediğim pek çok dost vardı. NuNu'cuğumu ziyaret edeyim, ona kendi ellerimle nergis götüreyim isterdim mesela. Ama güzel haberlerini aldım ya, içim rahat. Bir dahaki sefere zıpkın gibi göreceğim onu. Gül'cüğümü, Hilal'i, Münevver'i, Işıl'ı... Bir çok blog komşumu görmeyi elbette çok çok isterdim. Biricik dostlarım var İstanbul'da, Fatma'cığım, Güniz'ciğim... Sonra Trize'nin lezzetlerini tatmak, canım Tamame'ciğimle çay içmek... Zevküsefa için değil, iş için geldim. İşi de anlatacağım elbet çünkü çok heyecanlı bir iş idi. Salimen bitti, misafirler yolcu edildi. Bir zeytinyağı aşkımdan bahsetmiştim, Laleli'nin filtre edilmemiş erken hasadından. Bir diğer aşkım da Kürşat'ın filtre edilmemiş yağı. Kürşat demek o zarif ürünlerinden de çok Zeynep demek benim için. Çantamda Kürşat'ın zarif şişelerinden biri, yenmeye hazır kuru domatesleri, İstanbul kuruyemişçilerinden alınmış mini fındıklar, hurmalar, Kırkambar'dan organik kayısı ve incir, Ayfer'ciğimin (Yavi) Bodrum'dan, Elif anamdan alıp getirdiği otlu bazlama ve gözlemeler, içi bademli yeşil zeytinler, Zeynebimin Ayvalık'tan getirdiği peksimet, lor ve kelle peyniri. Sevmek de, sevilmek de çok güzel. Bunu bir kez daha gördü yüreğim. Daha ne diyeyim, Nurhan'ın elinden yemekler, Ferda ve Tina'yla içe dönüş, Mahmut, Polonezköy, filizlenen bir bahçe, bahçede yemek, Bob'la ot sohbeti, ev yapımı mis kokulu garam masala, Ayfer'in Parsifal'inde içilen güzel bir çay, Çiya'nın lezzetleri, Ekoloji Fuarı'nda Ayşen, Çetin, Ayfer, İsmail, Sultan ve Vehbi'yle bir güzel öğle yemeği... (Fotoğraftaki de Dilara'nın midyeli pilavının resmidir. Tadılmış ve on puan verilmiştir. Ancak söylemeliyim ki Abra Cadabra ucuz bir yer değil. Herkesin kesesine göre olsun isterdim ya zaten bu sefer İstanbul'daki fiyatlar iyice şaşırttı beni. Ortaköy'deki kahvelerde kaşarlı tost 5 lira, portakal suyu da 5 lira. Galata Köprüsü altındaki kahvelerde ise Türk kahvesi 5 lira. Kendime otur oturduğun yerde, İstanbul senin nene gerek dedim mecburen.)

15 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Umarım fuarda benim içinde gezmişsindir :)

munevver dedi ki...

Bir sonraki gelişini öyle organize edelim ki, Anadolu yakasında yapmak istediklerine biz de dahil olalım. Çok mutlu oluruz.

Sevgiler.

SARI PAPATYALAR dedi ki...

umarım gezini en kısa sürede tekrarlarsın sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Ah Tijen'ciğim,çok isterdim seni misafir etmeyi,sohbet etmeyi,anneciğin böreklerinden tattırmayı..Fakat bunu kısmet olursa en kısa zamanda yapacağız...Burada olmazsa Trabzon'da inşallah..

Midyeli pilavı çok severim..Kuzenim harika yapar..Sanki bu pilavda onunkine benzemiş..

Çalışanlar için fuar çok zor..Ben hep mahrum kalıyorum bu tür güzelliklerden..(
Senin sayende haberleri okuyup,gitmiş kadar oluyorum..İyi ki varsın güzel dostum..


Sevgiler..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Bu fuarı kaçırdığıma çok üzülüyorum:-( ama yazılarından takip etmek de güzel canım.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

pinarbk dedi ki...

Nasıl kaçırdım seni, ah nasıl...

Adsız dedi ki...

Bir önceki posttaki soruma cevap almış oldum sanırım :) Sen çoktan gelip dönmüşsün bile...
Sevgiler.

La Madame Chapeau dedi ki...

Ne güzel bir sunum. Roka mı o? Sadelik, güzellik vermiş.

Sevgi Küçük dedi ki...

çok imrendim yaaa!
:(
ama bir yandan da bu kadar güzel vakit geçirmene sevindim.bizim yerimize de gezmiş,görmüşsün.
ve fotografa bayıldım.eminim tadıda çok güzeldir.
:)
sevgiler

zarpandit dedi ki...

vaaaaaaooooov :) bu tabagı alayım ben :) okuyunca aklınma geldi ayvalıktaydık ton ton bir dede bahcede bir şeyler yapıyordu ama mis gibi bir koku vardı etrafta babamla resmen bahceye daldık dede kendim yaparım z.yagımı dedi bizim bir sevincimiz var ki :)) sevdiğimizi anlatınca tonton dede 5lt lik bir paket yaptı bize..tadını anlatmam mumkun değil :)) bizimkiler agır desede biz 3 ogun yedik :)) kursat ta gercekten iyi bir firma ve gelmeyi cok isterdim bende nasip değilmiş poff:(

Studioayse dedi ki...

2 ay sonra orada olacagim icin inanilmaz heyecanliydim. Simdi bu satirlari okurken oraya gittim geldim ve herseyden de tattim..zaten hali hazirda sulanan gozlerimle birlikte..
Bir de eklemek isterim ki dilerim ozellikle gencler mesleklerine sizin kadar icten sahip cikabilsin ve meslektaslarini sovmeyi degil ovmeyi hayat felsefesi olarak kabul ederek kendilerini egitsinler.
Sevgiler, Ayse

Ayse Pamuk dedi ki...

Ahh ahh beni kalbimden vurdun!!

Hülya dedi ki...

Gecenin bu vakti çok canım çekti.
Güzel bir gezi olmuş..
Sevgiler

İpek Kuscu dedi ki...

Tijen'ciğim
neredeyse karşılaşacakmışız ama ,
ben bugün Dilara'daydım.
Hatta kulaklarını da çınlattık havuç helvası yerken,
ekmek ödevimi unuttum sanma,iyi bir kaynak buldum .İstanbul çapında araştırılıyor senin için.
Çok öpüyorum .
İyi ol,enerjin ve sağlığın yerinde olsun.
Çok öptüm seni.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))))
DEMEK iSTANBULDAN TATLI BİR ANTALYA MELTEMİ GELDİ VEDE GEÇTİ..
BİZLERİ YİNE TATLI KALBİNLE ISITTIN TİJENCİĞİM.
HER ZAMAN BEKLERİM..
YARINLARIN GÜZEL OLSUN.
SEVGİLERİMLE......
TEŞEKKÜRLER.