07 Ağustos 2009

Ekolojik gıdalar faydalı mı değil mi?

Buğday Derneği e-bültenden bir haber:
"Ekolojik gıda daha faydalı değil raporuna uluslararası tepkiler yağıyor"
başlıklı haberin tamamını şu adresten okuyabilirsiniz:
http://www.bugday.org/article.php?ID=3289
Haberin kısa özeti şöyle:
"Geçtiğimiz günlerde İngiliz Gıda Standartları Enstitüsü’nün yaptığı araştırma sonucunda dünya basınına dağıtılan 'Ekolojik Gıda Daha Faydalı Değil' haberine IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements, Uluslararası Ekolojik Tarım Hareketleri Federasyonu) ve Toprak Vakfı (Soil Association) gibi kuruluşlar da dahil olmak üzere uluslararası tepki ve yanıtlar geldi. Uluslararası platformlarda bu kurumlarla birlikte ekolojik tarımın gelişmesi için çaba gösteren Buğday Derneği, bu yanıtların çevirisini yaparak basına dağıttı." Bu raporlarda konvansiyonel tarımda kullanılan tarım, böcek ve ot ilaçlarının hesaba katılmamasının yanlışlığına da değiniliyor.

4 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Tijen'cim haberi ilk duyduğumda çok gülmüştüm.
İngiliz bilim adamlarınI kutluyorum ;
SOLAN BİZİM HAYATIMIZSA NE ÖNEMİ VAR ?
YETERKİ KAPİTALİZM SOLMASIN !!

pelince dedi ki...

nasıl yani ? :) okuyorum hemen..

Tijen hava gerçekten çok sıcak,hele İstanbulda ki nem,mahfediyor insanı.

Gizem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tijen dedi ki...

Sevgili Gizem,
Hepimizin kendine göre düşüncesi var, bence düşünceni söylemekte özgür hissetmelisin kendini. Sonuçta hepimiz kendi bedenimizden sorumluyuz, kendi doğrularımızla yaşıyoruz. Rahat ol.
*
Zehra'cığım,
Sana da yazdığım gibi, dünyada pek çok "yanlı" araştırma var. Mesela Amerikan Soya Birliği soyanın erdemleri üzerine konferanslar verdiriyor "bilim" adamlarına. Ama genleriyle oynanmış soyaları yedirmişler insanlara, ne gam. Veya diyabet enstitülerinin en büyük sponsorları yapay tatlandırıcı firmalarıymış, kanser araştırma enstitülerini kemoterapi ilacı geliştiren, binlerce dolara satan ilaç firmalarıymış. Ne farkeder? Araştırma işte, sonuçları ortada değil mi? İster inan ister inanma...