01 Mart 2009

Yoğurda dair

Bu yazı linkini Ayşenur hanım göndermiş. Dikkatimi çekmesine çok sevindim ve tabii habere şaşırdım. Herhalde evde yoğurt yapmak isteyen hanımlar bir an önce eyleme geçecek bu haberden sonra:
http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1065474&Date=01.03.2009&b=

6 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Çocukluğumdan beri annem hep yoğurt mayalar. Ben yeni başladım.Artık market yoğurtlarını hiçyiyemez olunca iyi bir sütçü bulup kaynatıp mayalıyorum.Evde 1-2 güne kalmadan bitiyor.Çok zor durumda kalırsam İzmir'in bence en güzel yoğurdu olan Foça yoğurdundan alıyorum.Ev yoğurduna tadı en çok benzeyen yoğurt o.Eh adamlar herşeyde kar peşinde.bu nedenle istedikleri gibi sağlığımızlada oynuyorlar, geleceğimizlede.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yoğurdumuzu annem mayalar misler gibi. bazen bimin dost yoğurdunu alırım ben evde yoğurt biterse. onun dışında yoğurtla ilgili hiç bir reklamada inanmam zaten. yazılanlar ne kadar üzücü.

acaba bu yazıdan sonra derya baykal yine sütünü kaynatan kadına kızacak mı?

zengile dedi ki...

merhabalar.Sabah gazeteyi elime alıp güngör hocanın bu konudaki yazısını okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm.Tijen hanım ve değerli blog takipçileri lütfen bu konunun taipçisi olalım yazı yazalım yorum yazalım imza toplayalım bu konunun takipçisi olalım.Bu konu pasta börek ve çörekten çok ama çok önemli

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sevgili Güngör Uras benim üniversitede hocamdı ve her zaman bana güven vermiştir, bu yazıyı da okumuştum. Yazının sonunda yaklaşık 1 aydır evde kendi yoğurdumu mayaladım için çoook mutlu olduğumu hissetim.

Sevgiler,
Evren

Hanife dedi ki...

Tijen'cigim,
Ne guzel bir haberi paylasmissin, sagolasin. Ben de buraya geldikten sonra ev yapimi yogurdu ogrendim ve bir daha hazir yogurt yiyemez oldum. Hele buradaki hazir satilanlar krema gibi, tatsiz, tuzsuz bir sey. Gecenlerde Japon bir arkadasim gelmisti, ona tattirdim. Simdi kendi mayalayip yapiyor yogurdunu. Ev yogurdu gibisi var mi ama?
Tekrar bu yaziyi paylastigin icin tesekkurler..

Tijen dedi ki...

Zengile dostun dediği gibi,
aklıma gelmiyor değil, bir yoğurt kampanyası yapabilir miyiz acaba? Etkimiz olur mu? Ne dersiniz?