24 Eylül 2007

Bu da Selen'in armağanı

Bence en güzel armağanlar karşılık beklenmeden verilen ve hiç beklemediğiniz bir anda size uzatılan armağanlardır. Yani ne bileyim, insan doğumgününde aldığı hediyelere de çok memnun olur ya o gün zaten bir beklenti içindedir. Ancak paketlerin içindekiler sevindirip heyecanlandırır insanı. O bile öngörülen bir sevinçtir.
Bazen birileri bir güzellik yaratır ve büyük bir alçakgönüllülükle koyuverir önünüze. Hem de hiç karşılaşmadığınız, gözünün içine bakmadığınız, konuşurken başınızı sallayıp sevgi dolu bir bakış fırlatmadığınız, sarılıp, şöyle sıkı sıkı sarılıp sırtını sıvazlamadığınız birileri. İşte Selen'ciğimin hediyesi bu kategoriye giriyor. Çok teşekkür ederim Selen! Gerçekten çok ince bir dostsun. Nino'nun da çok hoşuna gitmiş (ah o da bir lahmacun yapmış ki...) ben de siteme koydum dedi. Sağol Nihal Hatun'cuğum. Bugün aslında bir dostun kitabını tanıtacaktım ama yarına kaldı artık. Gerçi her an, her nefes bir armağan ama insan günde kaç tane böyle armağan alır ki? (Her Güne Bir Yemek'in kapağında benimkilerden başka üç tatlı kadının, Mine, Başak ve Ev Cini'nin de fotoğrafları vardı ama buradakilerin hepsi için deklanşöre ben basmışım. Hepsinin de ufak tefek birer anısının olduğunu düşünmek ne güzel.)

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok ince bir düşünce... Benim de çok hoşuma gitti... Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Bu memleket sevdası bitmez.Bitmeyeceğine göre bu işe ayrı bir link verin aklına gelen,aklına geleni,aklına geldiği saatde o linke yazsın(yalnız yayın hakkı saklı olsun)alimallah Hürriyetciler ilk ona rakip olmasın diye hemen kapıyı çalarlar. Eger bu ham ve yarım saha çalışması biraz profesyonelleşirse eminim sonunda tam katılımlı anonim bir kitap bile çıkar.Herkese iyi çalışmalar İnanmak başarmanın yarısıdır.ZNGL

Tijen dedi ki...

Evet Hande'ciğim,
Komşularımız gerçekten güzel insanlar. Sizlerle komşu olduğum için kendimi şanslı sayıyorum.
*
Zengile dostum gayet güzel bir konuya parmak basmışsınız. Parmağınız orada kalsın, sonra ben demiştim dersiniz. Yakında araştırmacı gazete ve dergi yazarlarımız bu konuyu işleyeceklerdir, benim şüphem yok.

LaMa dedi ki...

selen cidden,cok ince bir insan! Tum taniyanlarina, tum blog alemine bir hediyedir kendisi ;)

Tijen dedi ki...

Öyle LaMa. Hepimiz için ne çok şey yaptı. Ben sadece bir kısmını gördüm, görmediklerimiz? Umarım bizler de onu sevindirebiliriz her daim.

Neslihan dedi ki...

Tijen, bu sıcaklıklar iyiki sanal aleme girdiğimi söyletiyor bana, Selen, Müge'nin deyimiyle gerçekten şirine, hep gösteriyor öyle olduğunu,
çok güzel bir fikir, artık içini doldurmak sana kalıyor:)
Sevgiler

serinmavi dedi ki...

Çok ince bir davranış olmuş.Böyle bir rrehber kitap neden olmasın ki? Değil mi?
Ablam eşi ile bayram öncesi Maraş'a gidecekler .Bana sordu

''Orada ne yenir,özel bir yemeği özel birlokantası varmıdır?'' diye.Ama hiç bilgim yoktu doğrusu.Tek hatırladığım İstanbul'daki bazı Mado'larda Maraş yöresel yemekleri yapıldığı ve servis edildiği idi.Google da arama yap demiştim ama işe yarar bir bilgi edinememiş.Bu liste aklıma geldi ama Maraş ile alakalı bir madde göremedim.Sanırım zamanlar gelişecek.

NiNo dedi ki...

her yaptigini keyifle okuyorum bakiyorum ogreniyorum bilgileniyorum herkeste bilsin tanisin istiyorum seni :D cok bisi degil ben gurur duydum canim :) ama adimi yanlis yazmisin :D nihal degilki adim :D nihaN :D

Hanife dedi ki...

Tijen'cigim,
Ben de dunden beri link nasil link versem diye dusunuyordum:)
Selen ne guzel hazirlmasi sagolsun. Ben de ayni sekilde sayfamda verebilir miyim??

Tijen dedi ki...

Sevgili Neslihan,
Çok sağolasın ama bu tarz kitaplar yapıldı daha önce. Ben yeni bir şeyler yapmayı, farklı bir şeyler sunmayı seviyorum. Elbette herkesin yorumu farklı böyle bir kitap için, ben de yapsam kendi yorumumu katarım ya bütün bir ömre yayılabilecek bir şey bu.
*
Mavi komşucuğum,
Kahramanmaraş adıyla 3 tane lezzet koymuşuz ama Mado'nun sahiplerinin Yaşar Pastanesi gerçekten görmeye değer. Su böreği ve tatlıları da nefis. Bize pul biber hediye etmişlerdi diye hatırlıyorum. Tarhanası da gerçekten güzel, ayrıca cevizli sucuğunu da methederler.
*
Nihan'cığım,
Affet! Bazen kafam karışıyor, en bildiğim isimleri bile hatırlayamayabiliyor yahut yanlış yazabiliyorum. Kusuruma bakma.
*
Elbette Hanife'ciğim, neden olmasın? Çok sağol. Ama içinden geliyorsa yap, kendini mecbur hissetme ne olur.

Bocuruk dedi ki...

Tijen'ciğim,
Böyle şeyler sevgiyle ortaya çıkar ancak. Sevgi olunca da yanyana olmak bile gerekmiyor bu dünya sayesinde anladım ben de:) Sevgili Selen'in yüreğine sağlık!
Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

İzmirli komşum bocuruk,
Çok haklısın. Bence de. İnsan hiç görmediği insanlara aşık bile olabiliyorsa neden sevemesin, yüreğini açamasın, kucaklayamasın ki.

fidaneli dedi ki...

evet Tijen ım, haklısın hedıyenın en guzelı beklenmedık zamanlarda olanı... surprızlere bayılırım bende:))

fıdan

ab-ı hayat dedi ki...

Heşeyin değişmeye başladığı dünyamızda,karşılıksız,saf ve temiz sevgilerin hala olabildiğini gösterdiği için Selen'e çok teşekkür ediyorum.İnsanın içinde sevgi tohumları varsa herşeye inat ortaya çıkabiliyor ve güzellikler sunabiliyormuş.Yüreğine sağlık....ve tabi bunları hissettirenin yüreğine de sağlık.

sevgiyle kal

Hanife dedi ki...

Ne demek Tijen??
Elbette isterim. Zevkle:)

Tijen dedi ki...

Fidan'cığım,
Bu hafta pek çok güzel sürprizle karşılaşman dileğiyle!
*
Hanife'ciğim,
Çok sağol!
*
Sevgili Bengisu,
Hepimizin ellerine sağlık.

Saliha dedi ki...

canım yeni bessellerını beklıyorum...bu lıste cok guzel olmus harıka..vırus yuzunden bakamıyordum,anneme geldım burdan tarıf ekledım ve zıyaretlerımı yapıyorum gercekten ıyı bır lıste olmus..herkesın yuregıne saglık..başı çektiğin içinde senin ellerine sağlık:)sevgılerımle..

Selen dedi ki...

Tijencim,
Bu yazını yeni gördüm ve güzel yorumları yüzüm kızararak okudum. Herkese çok teşekkürler. Hepiniz çok tatlısınız :) Şimdi yeni oyun yazını okumaya gidiyorum...