15 Mayıs 2011

Artık ben de twitter'dayım!

Bazen çok yenilikçi, bazen de sabit fikirli oluyorum. Burcumun özelliği mi bu yapı? Belki. Aman ne gerek var derken birden -nasıl oldu sormayın, ben de bilmiyorum- bir Twitter hesabı açtım. Tijen İnaltong olarak twitter'da olacağım. Önümüzdeki haftalarda enteresan şeyler olmaya başlayacak ve onları izleyenlere aktarmaya başlayacağım. Şimdilerde ise yine hafifleme sevdasındayım. Belli mi olur günlük hafif tarifler bile gelebilir kısa kısa. Takip etmek isterseniz yan taraftaki twitter kutucuğunu tıklayarak ulaşabilirsiniz. İlk takipçim kim mi? Taaa Ontario'dan bir dişi kamyon şöförü! Dünya çok mu küçüldü yoksa bana mı öyle geliyor? Ve evet soruyorum:
Siz Twitter hakkında ne düşünüyorsunuz?
Üye oldu iseniz nasıl kullanıyorsunuz?
Ne tarz mesajları okumayı seviyorsunuz?
Çok zamanınızı alıyor mu? (Ya da şöyle sorayım, ne kadar zaman ayırıyorsunuz?)
Vakit ayırıp yanıtlayan tüm dostlara teşekkürler.
*
(Twitter'a üye oldum olmasına, profilimi de düzenledim ya şimdi yeniden giremiyorum. Hani blogspot'ta olduğu gibi genel bir sorun mu var yoksa sorun benden mi kaynaklanıyor anlamaya çalışıyorum. Teknoloji de başa bela galiba!)

18 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Günaydın diyeyim önce iyi Pazarlar...
Antalya'da mısınız hala, ben çok özledim şehrimi, neyse ki önümüzdeki haftadan sonra geleceğim.
Twitterı ben de yeni açtım ama çok keyif aldığımı söyleyemeyeceğim, belki acemi olduğumdandır, zamanla alışırım. Facebook daha samimi geliyor bana, arkadaş ortamı olduğundan olabilir mi acaba? İkinci takipçiniz oldum, Leylakistan oradaki ismim, ölmek var leylaktan dönmek yok:) Haydi bakalım kolay gele diyor kocaman sevgiler yolluyorum hala güneş yüzü görmeyi beklediğimiz Ankara'dan...

Tijen dedi ki...

Artık bekliyoruz Antalya'ya ama ben biliyorum neden gelemediğini Leylak Dalı'nın! Ankara'nın leylaklarını bırakamıyorsunuz değil mi?

Narince dedi ki...

Yer ayırttım da kullanmadımdı. Yeni ya yabancı, tat vermiyor. Bi deneyim bakiim:)

Özgen dedi ki...

Merhaba Tijen Hanım ben ne Facebook Ne de Twitter üyesiyim ve ikisini de beğenmiyorum.Sanırım insanın gereğinden fazla vaktini alıyorlar.Bana mütevazı bloğum şimdilik yetiyor.Ayrıca bu kanallarla çok insanın gereksiz yere canının sıkıldığını rahatsız olduğunu da biliyor ve duyuyorum.Size hayırlısı olsun İnşallah güzelce başedebilirsiniz.Ama büyük konuşmayayım belki ben de günün birinde girişirim sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Necla'cığım,
Bakalım göreceğiz?
*
Sevgili Özgen,
Çok vakit aldıkları doğru. Ben bir proje için giriştim bu işe. Bakalım ne yollarda yürütecek beni?

YELDA dedi ki...

Az önce bir sürü şey yazdım ama size gönderdiğimde gitmedi tekrar deneyeyim. Bende yenilikleri önce takip edip sonra uygulamaya geçenlerdenim :)) Bakarım, beklerim.. Twitterda sizi izlemeye aldım hayırlısı olsunben seviyorum çünkü dünyadaki Türkiye'deki olayları sıcağı sıcağına alabiliyorsunuz tabi PC açıksa. Çok fazla başında olamıyorum. Genelde bloglarıma eklediğim postları atmak için giriyorum, mesajlara bakıyorum, kültür,sanat etkinlikleri bloggerlerı takip etmeye çalışıyorum v.s. güzel birley aslında doğru kullanmayı bilirsen seni esir almasına izin vermediğin sürece... Hayırlı olsun tekrar... Sevgiler..

Ferkay dedi ki...

Tijen cim hayırlı olsun canım.
Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Çok teşekkürler Yelda!
Galiba içine girdikçe ben de farklı yanlarını göreceğim.
*
Sağol Feray'cığım!

Zeynep B. dedi ki...

Hemen izlemeye alıyorum Tijencim seni. Ben meraklı bir kişiliğe sahibim sanırım :) nerede yeni bir sosyal medya ağı bulsam hemen dalıveriyorum içine. Twitter'ı da ilk başından hemen abone olmuş ama Friendfeed ve facebook başta bana daha sıcak gelmişti. Ancak son bir kaç aydır twitter'a fena sarmış durumdayım. Diğerlerinden çok daha zevkli. Artık neredeyse sadece tweetliyorum diyebilirim. Dünyadan, ülkemizden, her şeyden anında haberdar olmak gerçekten müthiş !

Zeynep B. dedi ki...

evet sanırım bir sorun var Tijen. Adını bulamıyorum. :(
Bu arada, blogger'ın kapanmasından sonra web sayfa hazırlıklarına daldım hemen ve artık bloggerdan değil, www.mutfakrobotum.com isimli sayfada yazıyorum. Henüz blogger'ı da bu yeni sayfaya yönlendirme işini de yapamadım :)

meleginmarifetleri dedi ki...

Tijencim benimde var twitter hesabım Takip ettiğim kişilerin yazılarını okumak hoşuma gidiyor, herkes istediği kişiyi izlemekte serbest facebook'daki gibi ille arkadaş olmak gerekmiyor:) ama twit atmak için kısa ve öz yazmak gerekiyor...
Seni izlemeye aldım:)
Kolay gelsin öptüm....

MMO dedi ki...

Ben de twitter hesabı almıştım ama pek açmadı beni. Galiba usulüne uygun kullanamadığımdan.. Hayırlı olsun ama sana. :)

Tijen dedi ki...

Bilmiyorum ki Ayazma, hayır mı şer mi? Göreceğiz bakalım. Olmadı vedalaşır ayrılırız.
*
Melek'ciğim,
Güzel bir noktaya parmak basmışsın, sağolasın.
*
Zeynep iyi ki söyledin, ben de bu suskunluk niye diyordum.

beste dedi ki...

sanirim en cok blogger'i samimi buluyorum face'e isinamamistin simdi tiwitter allalah Tijen yapiyorsa vardir bir bildigi!

kekik dedi ki...

merhaba! Ben twitter'a sadece meslektaşlarımla paylaşım amacıyla girmiştim, çok yararını gördüm. Ben İngilizce öğretmeniyim, dünyanın her yerinden meslektaşlarla haberleşip, bloglarını takip edebiliyorum, uluslararası konferanslarla ilgili bilgi edinebiliyorum. PLN (personal learning network) kavramıyla ilk kez twitterda karşılaştım, ben de bir PLN oluşturmaya çalışıyorum. Kısacası, bilgiyi paylaşmak açısından çok yararlı twitter, tıpkı bir ilan panosu gibi... benim adresim @bcbuge.. Görüşmek üzere! Candan

Elif dedi ki...

Aa, ben de bulamadım sizi...
Twitter'a ben de alışamadım, ama kenarda duruyor... İlginç cümlelerle karşılaşıyorum, zaman zaman...

E.

Doludoljmutfak dedi ki...

tijen hanım merhaba.. isminizi yaseminden çok duymuştum . Bu gün sayfanızı inceleme ve takip etme şansım oldu ben de sizi hem bloguma hemde twitter a beklerim . Sevgiler..

Doludoljmutfak dedi ki...

Tijen hanım merhabalar.. İsminizi yasemin den çok duymuştum. Blogunuza bugun konuk almak kısmetmiş . Ben hem acemi bir blog yazarı hemde twitter kullanıcısıyım . Sizide blogumda görebilirsem sevinirim . Sevgiler..