11 Mart 2010

İsterseniz görmemiş olun

Siz görmemiş olun ben de bu fotoğrafı buraya koymamış olayım. Hatta mümkünse bu böreği yapmamış olayım. Daha da öncesine gidelim, pazar dönüşü yufkacının önünde duraklamamış olayım. Onun da öncesinde kafamda pırasalı, kaşar peynirli bir börek yaratmamış olayım. Sigara böreği mi sarayım, fırında mı yapayım kavgasını yaşamamış olayım. Güzel olurdu doğrusu. Hem bu çıtırıkları yememiş ve gereksiz kalorileri almamış olurdum, hem vaktimi börek yapmak yerine işime odaklanmakla geçirmiş olurdum hem de tam acıkılan bir saatte sizi zor durumda bırakmamış olurdum. Ama artık çok geç. Yufkacıya girdiğimde herşey bitmişti zaten. Bu kadar çıtır pıtır, bu kadar tatlı, bu kadar gevrek, bu kadar iştah açıcı ve lakin bu kadar yasaklı olmayaydı ne olurdu sanki. Hele o üzerindeki çörekotları bu kadar yakışmayaydı. Tam arzuladığım, hayal ettiğim gibi çıkmayaydı ortaya. Velhasıl bunları düşünmek için artık çok geç. Olan oldu, su testisi su yolunda kırıldı. Yanına çay demlendi, birer ikişer... Ahhhhhh bu acıların en tatlısı.
(Not: Bu börek herhalde olabilecek en "az yaramaz" böreklerdendir. Yumurta, yoğurt, süt, tereyağ falan yok içinde. Sadece yufkaları su+zeytinyağı karışımıyla ıslattım, üzerlerine de aynı karışımdan sürdüm. Yerken ellerim yağlanmadı bile. Siz benim dediklerime bakmayın, yazdıklarım eğlencelik. O kadar da suçluluk hissetmedim, bilakis, keyifle yedim böreklerimi.)

40 yorum:

bir demet feslegen dedi ki...

Tijen'cim artık çok geç :) Geldik, gördük, okuduk, istikamet yufkacı.. :)
Acılar hep böyle tatlı olsun..
İyi yapmışsın, kendimizi de mutlu etmek gerek biraz, ellerine sağlık..

Damak Tadı dedi ki...

Çok acıktım Tijen'ciğimmmmmm..!!

PAPATYA PRENSES dedi ki...

gördüm ve mideme insinler istiyorummmmm..

pelince dedi ki...

Tijencim çok sağlıklı besleniyorsun,bu kadarcık börek bütün güne yaydın mı ne yaparki insana :))afiyet olsun.. ben bunu gördüm ama sen bendekileri sakın görme,hatta görmezlikten gel olur mu :))

öpüyorum..

funda dedi ki...

hem görmüş bulundum hem de feci özenmiş bulundum..bilemem çok tahrik var

Delfina ; dedi ki...

:) bence bu börek en sağlıklı şeykliyle gülümsediği için bize,görmezlikten gelemeyiz.aslında görsek de zararı olmaz :) ha senin miden ha benim midem tijencim,afiyetler olsun :)

kara kitap dedi ki...

mmmmmm,nefis.pırasalı börek çok severim.benim de canım kaç günlerdir patlıcanlı kıymalı börek çekiyor,ama kilo verene kadar yemeyeceğim.bugün bursa'daki değişik kitapçılarda bir ot masalı kitabınızı aradım bulamadım,internetten alacağım artık.malum ot zamanı geldi.diyetin en güzel yemeği.sizin yazdıklarınızla biraz daha bilinçleneceğim.bu arada çörekotunu yağda çökelekli yumurtanın üzerine serpip yemeyi de çok severim.ben yemek yemeyi seviyorum kısacası. :)))

Yaren dedi ki...

Ohhhh afiyet olsun:))) Yani faydali bir yanida var,O kadarda üzülme.En azindan üzerindeki cörekotlari cok saglikli.Bence bazen böyle suclari islemeli insan.Güzel bir hafta diliyorum,sevgiler:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))))
:))))))
ay nedir bu çekilen çile ?
yedin dert :(
yemedin ayrı dert :(
yok yıllık bakım :)
yok ara bakım :(
çabala dur !!!!

BEN ZATEN ''ACI'LARIN KADINI OLDUM
:))))))))))))))))
Gel hem yiyelim , hemde beraber söyliyelim :))))

sevimlimutfak dedi ki...

Arada bir böyle güzel lezzetleride yemezsek, yaşamımızın ne anlamı kalır. Bak şimdi benimde canım çekti. Sevgiler...

ece arar dedi ki...

şu an olsa 5 tane yerim:))

Esma Ercengiz dedi ki...

neden benden 3 kat fazla yiyen, ama kilo almayan, üstelik benim gibi spor da yapmayan, üstüne üstlük benim gibi kollesterol derdi de olmayan sevgili eşime herşey serbest de; bana yasak :(
oldu mu şimdi Tijen sen söyle!!

bu arada bir maşallah çekeyim de, nazar değmesin aşkıma :)

Nenoni dedi ki...

Off afiyet şeker olsun.

Narince dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın Tijen'ciğim. Tekrar tekrar okuyasım var. Bugün pek sevinçli bir gündü bizim için. Kızımızın bir başarısıyla mutlu olduk. Bu sebepten uğrayamadım, ben de diyorum ki keşkem daha erken bir vakitte göreydim. Bu kadar canım çekmişken yorgunluğuma aldırmaz, kalkar yapardım belkim; yutkunmak yerine.

Unknown dedi ki...

Valla hem gördüm, hem canim cekti... Ama bizim burada yufka da yok, yufkaci da... Napcazz simdi...

Canim benim, ellerine saglik... Hicbir pismanlik duymadan, en azindan üzerlerindeki cörekotlarinin yüzüsuyu hürmetine afiyetle ye... Bu arada misafirlerimin cezerye ve diger yemeklerim hakkindaki fikirlerini cumartesi günkü yayinimda bildirecegim... Sevgilerimle,

Mutfak Havlusu dedi ki...

Olsun bırak yahu:)
Can boğazdan gelir lafzı var zati hayatımızda ne güzel:)
ellrine sağlık olsun iyiki gitmiş olasın oh:)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

aman Tijencim arada olur böyle kaçamaklar yaaa, hep mi sağlıklı şeyler okuycaz senden, arada da böyle acılı şeyler olsun. misler gibi görünüyor, iyi ki de girmişsin o yufkacıya, ellerine sağlık, afiyetler olsun

LEZZETİKRAM dedi ki...

nedir bu günlük kalori hesabı ?yokmudur bir hal çaresi bu güzellerden mahrum kalmamanın? artık geldim ve gördüm nasıl kendimi tutayım dimi ?çok nefis
sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Eh bizi de yaktın, yufkacıyı atlıtabilirsem ne mutlu ki! imkansız oldu artık.
Fazla iştahlı bir yapıi olmamasına karşın şuuu börek denen yiyecek bana takık zaten.

Beyza dedi ki...

Tijencim,
sen bu börekleri coktan hak etmistin :)Arada bir böyle kacamaklar yapilabilir. Sen dengelemissindir zaten onlari. Bana simdilik cis bu börekler :)

Ferkay dedi ki...

Üzme kendini Tijenim zaten bu kadar dert etmekle onlar sana yaramamıştır.
Öpüyorum..

Betül dedi ki...

merhaba ellerine sağlık... Evet bende yufkacıya girdikten sonra artık çok geç diyorum o hafta 1 kilo aliyorum:(

melda dedi ki...

ellerinize sağlık. Pırasa ve peynir de çok yakışır birbirine.

Zehra Gürgen dedi ki...

gördüm bile :) çokta güxel çıtır çıtır olmuşlar. Tijencim çook hastayım yi olsam valla kalkar yapardım ama maalesef şimdilik bakıp yemiş kadar olacağım :)

sevgiler

Hülya dedi ki...

Böreklerin fotoğrafını gördüğümde ben de şaşırdım...
Ama nefis görünüyorlar afiyet olsun...

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim yazdıkların çok doğru..Hep yaşanan pişmanlıklar bunlar.Artık olan olmuş..Boşver konumundasın şimdi değilmi..Ara sıra olur ))Afiyet olsun..

Ada Deniz dedi ki...

afiyet olsun

zerrin-misss dedi ki...

acıların kadını nunudan sonra bir acıların kadını daha geldi :)))

tijenim ne yapmışsın sen ya... iyi ki geçmişin o yufkacıdan.. Eğer çaktırmadan yersen, kimse görmesse sende yediğini unutursa kalori yapmıyor bu tür şeyler. benim inancım bu :))

beste dedi ki...

afiyet seker olsun:))

Mimosa Café dedi ki...

neyseki az evvel yemek yemiştim :) afiyet bal şeker olsun. arada ufak kaçamaklar insan zihninin huzuru açısından pek kıymetli olabiliyor. bunlar da böyle çıtı pıtı pek özenle hazırlanmış. hiç yaramaz görünmüyorlar. olsa olsa zihin açıklığı vermişlerdir :)

HÜLYA dedi ki...

aaah o çaydan bende var şimdi o börekten de olsaydı da bu diyet durumlarından kaçamak kurtuluverseydim....benim içinde büyük keyif inan....

sana afiyet şeker olsun tijencim...

Pınar Günay dedi ki...

Tijencim biliyor musun şu zeytinyağı+su karışımı börek sosu kadar lezzetli ve hafif bir şey yok. Bunu tanıdıktan sonra ve buna alıştıktan sonra diğerleri öyle ağır ve gereksiz geliyor ki...harikasın, ellerine sağlık, bu arada ...Pınar Cadısı... yeniden aktif, haberin olsun...çoook sevgiler...

Serap dedi ki...

İyi ki siteye girip, iyi ki yazınızı okudum. Ne güzel yazmışsınız börekler ne kadar masum bilemeyeceğim ama, günlerden, cuma ve son mesai gününün son dakikaları olduğunu düşünürsek, akşamıma neşe kattınız.
Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Gördük ama görmezden gelemedik. O çıtır çıtır böreklerin tadına bakmak isterdim. İstersen arkasından enginar bile yerdim yani Tijen'ciğim.

moon dedi ki...

laz böreğini anlatmaya çalıştım...
sizin börekler harika duruyor...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Iyiki girmissin yufkaciya, girmeseydin bu guzel goruntuden mahrum kalacaktik:) Yemis kadar olduk. Ellerine saglik :)

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sen ne yaptın Tijen'im? Şimdi hele bir de çöreotlu börek çekti canım!
Sımsıcacık sevgiler!

MAVİ TUTKU dedi ki...

Görmüş oldum kötü oldum..e canım istedi.:)

acupofcaffein dedi ki...

ahhhh.ahhhh.ahhhh. bu fotoğraf yaktı beni...:-)
yarın dan tezi yok hemen fındıkzadedeki annemin yufkacısına gidilecek ve yufka alınacak (ipek kadar incedir de..:-)) sonra da tostoparlak yus yuvarlak sarılacaktır...:-)
Bu arada demek antalyaya bahar geldi... ahhh ahhh istanbulda güneşi unuttuk...:-(
sevgiler
arzu-acupofcaffein

Alev dedi ki...

ohhh afiyet bal seker olsun ..