14 Mart 2010

Bizim sokaktan geçenler

Bugün pazar ya, üzerinize afiyet biraz geç kalkmışım. Tabii kendine gel, çayını demle, kahvaltıyı hazırla derken hava iyiden iyiye yumuşamış, sabah serinliği kırılmış. Bahar geldi ya bizim mahalleye, pek bir cıvıltılı ortalık. Bir kere erikti, kayısıydı, şeftaliydi meyve ağaçları pıtırak gibi çiçeklenmiş durumda. Turunçlar da tomurcuklandı. Hatta bu sabah turunç çiçeği kokusu duyar gibi oldum. Gözlerimi kapatıp derin derin içime çektim. Artık balkonda yapıyorum kahvaltımı. Yerleştim, başladım yemeye. Bugün güzel de bir sürpriz vardı. Sizin oralarda da var mıdır bilmiyorum, bizim bir müzisyen delikanlımız var. Yanındaki kızkardeşi midir karısı mıdır bilmem, o akordeon çalar, kız da onunla dolaşır. Geçimlerini öyle kazanıyorlar herhalde. Fazla bir şarkı bildiği yok, en çok "hatırla sevgilim, o mesut geceyi..." şarkısını çalar. Bir de Balalayka mıdır? Rus müziği hani, onu. Aman dedim ne şanslıyım. Planlasam olmaz. Kahvaltımı canlı müzik eşliğinde ediyorum. Sonra bizim sokaktan geçenleri düşündüm. Balıkçımızı, simitçileri, eskicileri, çöp toplayanları, sesi pek duyulmayan ve çoğu zaman yakalayamadığım sütçüyü, müzisyenin arkasından geçen süpürgeciyi, kışın ayva, sonbaharda bamya satan yaşlıca amcayı... Ne çok insan geçiyormuş meğer bizim sokaktan. (Bu fotoğraf Ocak 2007'de, erkence bir Antalya sabahında çekildi. Dağlarda hala kar vardı. Hoş şimdi de var ya. Bizim sokağın manzarası değilse de hemen arka sokaktan çektiğim için uygun buldum, buraya koydum.)

23 yorum:

Lúcia dedi ki...

What a fantastic landscape! Looks like a painting...
Lúcia
www.fazemosdeconta.com
www.luciamrusso.com

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Canlı müzik yapanları en çok Antalya'da gördüm. Bizim buralarda anca metro istasyonlarında ve İstiklal'de olurlar. Ama Antalya sıkça rastlamak mümkün gibime geldi.

Ne güzel şimdi oralarda olup konyaaltını seyre dalmak..

Lúcia dedi ki...

Hi, I saw a link with this image on Nazlica's blog. I am always visiting her blog and when I saw it I thought it was a painting :)
I love the photos.
Nice to meet you.


Lúcia

neslihan erzincan özgür dedi ki...

keyifli bir pazar dilerin Tijen'ciğim,missss gibi Antalya sabahında.sevgilerimle...

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Seu cantinho é maravilhoso... amei!
Lindo, criativo, inspirador... parabéns!!!
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ne güzel, baharı yakaladınız sizler darısı başımıza. Ne güzel bir anlatı Tijencim yaşar gibi.
Bu arada birlikte yiyeceğimiz böreği unutmadım, kolay da unutmam hani!
Sevgiler...

nalan dedi ki...

kışın ayva, yazın bamya kapıda !
taşınmalı demek ki sizin oralara :)

PASTA DANTELA dedi ki...

Merhabalar Tijen hanım nekadar hoş yazmışsınız ...çocukluğumun sokak satıcılarını hatırladım ...Antalya ya aynı yerden mi bakıyoruz evim den bende bu manzarayı görüyorum ..bu manzaraya hergün bakmaktan hiç bıkmıyorum sevgi ile kalın...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Daha bu sabah düşündüm sokak satıcıları üzerine bir fotoğraf projesi yapmayı. Fotoğraf kursu sonunda herkese bir tane fotoğraf projesi ödevi verildi ben hala kararsız düşünürken sokak satıcılarını fotoğraflamak geldi aklıma. Yazını okuyunca o balkona çadır kurmak geçti aklımdan:)
Buralarda değil balkonda oturmak, burnumuzu çıkarmak bile mümkün değil, çok soğuk bu günlerde çok...

Gonca dedi ki...

Hep sıcak yerlerde yaşamayı hayal ettim ancak, eskişehir, istanbul, londra gibi soğuk yerlerde yaşadım. Geçen gün hayal ettim de, hayatımda sadece bir kışı yaşamasam mesela dedim ne güzel olur, kışın diğer yarıkürede olsam...Belki de bu kış çok hasta olduğum içindir.

Narince dedi ki...

Canlı müzikle, bahar sabahı, balkonda kahvaltı ne güzel! Geçen gün eşime Antalya'ya mı taşınsak dedim?
Mesela bugün, karanlık, kasvetli bir hava var burada. Arka bahçedeki kayısı ağacı çiçeklerini açmış nazlı nazlı. Yağmur bütün gece yağdı. Neyseki düşünceli, usul usul bırakıyor damlalarını, incitmemek istercesine.

kara kitap dedi ki...

ben de antalya'da yaşamak istiyorum.ömrüm uzar gibi geliyor. :)))

daimamutfak dedi ki...

aH ORADA BENDE OLSAYDIM..AÇIK DENİZLERE BAKSAYDIM))..

Sibel dedi ki...

Aaaa! Aynı şarkıcı aynı şarkıyla bizim sokaktan da geçiyor iyi mi? Yanında kız yok ama:) Herhalde çalınması kolay bir şarkı bu. Genelde de Pazar sabahları geçer, ben de duyunca gülümserim. Ama açıkçası megafonla bağırarak patates-soğan, yazın kavun-karpuz satanları duyunca aynı şekilde gülümsemiyorum.. Onlar gürültü yapmasın, biz gidip pazardan yapalım alışverişimizi..

Zehra Gürgen dedi ki...

Tijen çok şanslısın valla !!
ben tavuk gıdaklamaları horoz ötmeleri ve güvercin gukgukları ile yapıyorum. Bugün aramızdaki kilometrelerin 190'a inmiş olduğunu öğrenip pek sevindim :)

LEZZETİKRAM dedi ki...

bizim buralarda artık öyle sokak satıcıları pek kalmadı.Okudukça eski günlere döndüm ,kapının önünden yoğurtçumuz geçerdi elinde küçük bir çanıyla...
Foto da bir harika ,pek severim Antalyanın bu halini,tepelerde kar ...
sevgiler

durutarifler dedi ki...

Manzara muhteşem. Ne kdara şanslısınız. İnsanın ömrü uzar orada.

Unknown dedi ki...

Offf diyorum bu manzaraya ve çok şanslı olduğunu düşünüyorum Tijen'ciğim.

vintageduygular dedi ki...

Manzara gercekten harika.. Kelimeler yetmez anlatmaya.. Paylasim icin tesekkürler :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Arka sokaktaki böyle bir manzaraya bile razıyım:(
Ne güzle ferahlamak için arka sokağa çıkmak kafi..
Biz baksakta halice hep bir pus var istanbulda..
Ah ah kıymette biliyorsun ne güzel kıskandım,imrendim..

DERYA dedi ki...

Sanki bir masal şehri Antalya. hem doğası güzel hem insanları. sizi kıskanıyorum yaşadığınız güzel yer konusunda, keşke tatillerimiz uzun olsa da tadına doyabilsek harika şehirlerimizin.

Betül İnce dedi ki...

Böyle her sabaha uyanmak nasıldır acaba diye düşündüm de, harika olmalı.

kekvekahve dedi ki...

istanbulda üsküdar çiçekçi de otururken böyle bir karı koca her pazar sabahı mutfak penceremin önünde belirirdi ve ben kahvaltı hazırlarken tatlı müziklerini dinlerdim. şimdi antalyadayız. marenciye enstitüsünün yanında, bir güzel sabah balkonda otururken gördüm de benzer bir çifti mutlu oldum tıpkı sizin gibi.