31 Mayıs 2009

Ayağımın tozuyla

İlle de imza günü mü lazım buluşma bahanesi olarak? Diğer kentlere de gideceğim zaman önceden bildiririm, oradaki blog komşularıyla, okurlarla buluşur, birlikte bir şeyler yer/içer, sohbet ederiz. Kitap getiren olursa da renkli kalemlerimi yanımda getirir, sizler için seve seve imzalarım.
*
Ayağımın tozuyla yazayım istedim. Yazayım ki 28 Mayıs günü yazdığım hatırlatma yazısının hükmünün kalmadığını da ilan edeyim. Çünkü gidip geldim İzmir'e. Ne güzel dostlarım varmış benim, bir kez daha gördüm. Beni evinde ağırlayan Yeşim'ciğim ve tatlı çocukları, yeğenlerim kadar sevdiğim Sude ve Batu, güzel yemeklerini yediğim Neşe ve Bora, Figen'ciğimin organizasyonuyla isimleri cisimleriyle buluşan güzel blog komşularım (Zehra, Mübeccel, Özay, Hülya, Umut, Selda, Neslihan, Ülgün, Çiğdem, Sibel), imza gününü organize eden Yapı Kredi Yayıncılık İzmir mağazasının çok zarif elemanları, güzel blog komşularımın dışında da imza gününe gelen harika insanlar (Elvan'cığım, Neşe ve oğulcuğu Can, Kedila'nın Evi'nin zarif sahibesi, Şen'ciğimin arkadaşı Gülfidan ve nice güzel yürek), güzel yemeklerle yolculuk günümü renklendiren Şükran'cığım ve göremediğim halde varlıklarıyla İzmir'i güzelleştiren dostlarım... İzmir'de geçirdiğim her anın kendine göre unutulmaz bir yanı var. Öğlen sıcağında, kalabalıkta Kemeraltı'na gidişimin bile. Alıştığım, sevdiğim lezzetlerle buluşma (Konak Pier'deki Ta-Ze mağazasından aldıklarım, yine Tariş'in incir lokumu, Havra sokaktan peksimet, Değirmen'den deniz tuzu gibi), Konak-Karşıyaka vapuru, Pasaport'ta Nalan'la öğle yemeği, yine Pasaport'da denize nazır bir bardak çay, Küçükyalı'dan Pasaport'a yürümek, deniz kenarına sıralanmış balıkçılar, gevrekçiler, İzmirlilerin deyimiyle darıcılar, çiğdemciler... Bu fotoğraf da necefli maşrapa gibi görüntünün kaybolduğu bir anda durumu kurtarmak için konmuş gibi duruyor farkındayım. Yoksa Figen'ciğim buluşmamızdan ve imza gününden harika fotoğraflar yolladı ama hepsinin özel hayatına saygımdan burada yayınlamıyorum. Bu fotoğraf bir önceki İzmir seyahatinde, yine Kemeraltı'nda çekilmişti. Bu sefer koca makinemi taşıdım ama bir kare bile çekmedim iyi mi?

30 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Ne güzel bir gündü :)
Seninle el ele kol kola olmak ne güzeldi Tijen'cim.

neseersoy dedi ki...

Mübeccel'in facebook'taki albümünden fotoğraflarınızı gördüm , hepsi çok güzel.Büyük bir gurur kaynağı , seni canı gönülden tebrik ediyorum.
Başarılarının devamını dilerim.
Güzel bir hafta diliyorum,
sevgilerimle.
neseersoy

Sevgi Küçük dedi ki...

ne güzel geçmiş zamanın, senin adına çok sevindim. inşallah bir dahaki sefere bende orada olurum. :)
sevgiler

Demet dedi ki...

İmrendim valla, ben de isterim :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

olamaz yahu!
burayada bekliyoruz
kıskançlık kötü bir haslet belki ama kıskanıyoruz İzmirdekileri:(

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Mutlu olmanı görmek herşeye değer :)))
HOŞGELDİN TİJENCİĞİM ...

Eya dedi ki...

Hayattaki en degerli sey insan, etrafimizda olan sevgili dostlar...güzel paylasimlar,ortak keyifler,ne güzel bir akis olmus Tijencigim...ayrica he ne olarak nitelendirirsen nitelendir ben fotografa bayildim...sevgilerimle

zehra

Unknown dedi ki...

imza günün güzel geçtiğine sevindim. sevgiler,

Belgin dedi ki...

Tijencim, imza gününün güzel gecmesine sevindim, seninle bende mutlu oldum:)) Dünya dostlarla güzellesiyor:)) Sen kendin güzel dostsun ki, güzeller seni buluyor:))
Burayada bekleriz canimcim:)

Unknown dedi ki...

Tijencim seni tanımak çok güzeldi. Çok fazla muahbbet edemesekde en azından tanışmış olduk. Bir dahaki İzmir ziyaretinde benim tükkanımada bekliyorum seni.
Sevgiler..

tasarım mekani dedi ki...

Evine hosgeldin :) Sevgiler, medinem

Adsız dedi ki...

Oh oh yarasın! Arkası geleğen olsun denir bizde. Darısı diğer illerin başına. Dostlar da olmasa dünya neye yarar ki?
Sevgiler
M.Solisti

pelince dedi ki...

Tijen'ciğim harika bir gün olduğuna eminim.Çok sevindim İzmir adına.
İstanbulda bekler seni haberin olsun:)
Güzel bir hafta diliyorum..

SOFRAM dedi ki...

Hoşgeldin Tijen'ciğim ne güzel bir gün geçirmişsiniz, orada olmak vardı...
İnşallah diğerlerinde bulunmak bize de kısmet olur, sevgilerimle canım...

Tijen dedi ki...

Kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. Gerçekten İzmirli dostlarım her zamanki misafirperverlikleriyle kocaman yürekleriyle karşıladılar, ağırladılar. Hepsine sonsuz teşekkürler.
(NuNu'cuğum, çok kulaklarını çınlattık Zehra'yla bilesin, bir sen eksiktin aramızda!)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tijen'cigim senınle yuzyuze tanışmak cok guzeldı .Sankı yıllar oncesınden tanıdıgım bır dostla karşılaşmış gıbıydım.Harıka bır gun gecırdık.Herzaman beklıyoruz canım.Bu arada benım gıbı cıkolata ve tatlı canavarına bu kadar mı denk gelır cıkolatalı pasta denk gelmış .Anlamışındır sen .Kocaman optum canım..

HADİYE dedi ki...

Merhaba Tijen,

Anacım sen bizi kıskandırmakmı istiyorsun anlamadım. İmza gününü okurken orada gibi olduk.Ama ne bizi kimse gördü nede sesimizi duydu. Ne yapalım sağlık olsun buralarada gelirsin inşallah.
Ürettiklerinin insanlar tarafında beğenilmesi ve takdir görmesi çok hoş bir duygu.Helede hiç tanımadığınız insanların etrafınızı sarıp size pırıl pırıl gözlerle imrenerek bakması(Kendimi senin yerine koydum.O anı hissedip mutlu oldum)Allah cc daim etsin inşallah.

Sevgiler*

Zerrin dedi ki...

Çok keyifli bir imza günü olmuş Tijen'ciğim :))

Narince dedi ki...

Komşularım buluşmuşlar, yeniden tanışıp mutlu olmuşlar, ne güzel. Dostluğunuz daim olsun.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

CANIM BENİM..
bıraktığın notla gözlerimi dolduruyorsun.....
kalben ve ruhen tam yüreğinin içinde olduğumu mutlaka biliyorsun.
ama bu yinede seninle olamadım gerçeğini silemiyor :(((((
hepinize canı gönülden kalbimi hediye ediyorum..
benim güzel gönüllü dostlarım....

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Tijen güzel geçmesine çok sevindim.

kekik dedi ki...

Paylaşımlarınız için asıl ben size teşekkür ediyorum Sevgili Tijen Hanım.. Sizin gibi insanları uzaktan da olsa tanımak, yapıtlarını okumak büyük bir şans. İstanbul'a geldiğinizde haberim olursa, sizle acı bir kahve içmek çok isterim. Sevgilerimle,

Candan

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Ne güzel, dostlarla yüz yüze, kalp kalbe bir imza günüymüş..
Acaba sırada Ankara'da var mı Tijencim?? Seni görmek, kitaplarını imzalatabilmek ne güzel olurdu:). Umarım bir gün bizim de yollarımız kesişir..
Sevgilerimle...
aslı

Damak Tadı dedi ki...

Tijen'ciğim,çok güzel bir gün olduğunu Hülya'cığımdan öğrendim..Şimdi yorumlarıda okuyunca,tüm arkadaşların mutluluklarını hisseder gibiyim..Güzel günlerin ve dostlukların hiç bitmesin..Kocaman sevgilerle..

egeli dedi ki...

O GÜZEL GÜNÜ HAYATIM BOYUNCA HİÇ UNUTMAM.....
HARİKA BİR GÜNDÜ!!!!!

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Keyifli bir buluşma bir imza günü geçirmen çok güzel daha nice güzelliklere,buradaki buluşmayıda gelsende gerçekleştirsek,burda olmayacağım zamana denk gelmez gelişin inşallah,sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Tijen'ciğim,
Seni tekrar görmek bana ne kadar iyi geldi bilemezsin. Hele de kitaplarımda o güzel notlarınla imzan var ya, değmeyin keyfime:) Nice imza günlerine. Başarılarının artarak devam edeceğinden kuşkum yok.
Sevgilerimle...

Seda dedi ki...

Ah ah nasılda kaçırdım ya.....

Yıldız dedi ki...

Ben de çok gelmek istiyordum imza gününe ama izin alamadım çok üzüldüm :(
şimdi yorumlarını okunca nasılda içim gitti anlatamam ama katılanlar adına çok sevindim ...
Başarılarını devamını dilerim İzmir'den kocaman sevgiler..........

hasangcakmak dedi ki...

Tam bir senedir iş icabı Samsun'dayım.Bu gün Samsun'da son günüm.Artık İzmir'ime kavuşuyorum.Bu blog da Amerika'da olan ablamadan geldi.Sizin sayenizde Lezzet duraklarını takip edeceğim artık.Güzel yazılarınıza teşekkürler.