Bilgisayarımdaki bir virüs sorunu yüzünden Narince'nin şu hamuru bilgisi sayfasına doğrudan link verememiştim. Şimdi durum düzeldi gibi, linki düzelttim, bakabilirsiniz.
*
Bugün pofuduk bir lezzet tatmaya ne dersiniz? Tam içi boş, hafif, mideye oturmayan lezzetler tatmalık bir gün bugün. Ne bileyim, haberler, seçim, şu bu derken midemize oturan bir sürü şey var zaten bugünlerde, hiç değilse yiyip içtiklerimiz hafif olsun dedim. Pamuk helva kıvamında... Arada hafiflemek, boşvermek de gerek sanki. Ne dersiniz? Önce şu (choux) hamurunu incelemek gerek ama sevgili Narince sitesinde gayet güzel anlattığı için sizi ona yönlendireceğim. Fotoğraftaki güzel New York'ta, Lower East Side olarak bilinen bölgede ufacık bir kafede yapılıyor. Adı Panade bu kafenin. Sade, soğanlı, biberiyeli, jambon ve peynirli, peynirli veya aromatik otlu şu hamuru pofuduklarından sandviçler de yapıyorlar. Mesela sade olanına hardal, brie peyniri, salatalık turşusu ve jambon koyuyorlar. Aromatik otlarla yapılanı kurutulmuş domates, pesto sos, peynir ve tütsülenmiş hindi etiyle, et yemeyen için de ızgarada pişirilmiş patlıcan, fesleğen ve mozzarella peynirli olarak sunuluyor. Bir kaç fikir versin diye yazdım bunları. Tabii nefis tatlılara da dönüşüyor şu hamuru bu ufacık kafede. Vanilya ve mevsim meyveli, çikolata ve muzlu, yeşil çaylı, çilek kremalı... Yaratıcılığın sonu yok, sizin elinizde bambaşka şekillere bürünebilir değil mi?
24 Mart 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
21 yorum:
uzanıp bir tanesini alasım geldi :)
ayy nefis çok çekici:))))
peynir ve ot hastasi olarak bundan hemen yerim hic dusunmeden... Paylasim icin tskler... medinem
Tijencim, ben şu hamurunu hep profiterol ve ekler şeklinde gördüğümden tuzlu olarak düşünmemiştim hiç. Oysa çeşit çeşit, puf puf çörekçikler ne de güzel olur:).
Fotoğraf çok güzelmiş...
Sevgiler.
aslı
patlıcan, fesleğen ve mozzarella kısmında kendimden geçtiğim için sonrasını hatırlamıyorum!!
çok güzeller yaaa...
Tijen Hanım sayfamı açıp da notunuzu görünce çok şaşırdım, fazlasıyla da sevindim. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Yalnız verdiğiniz link gereken adrese gitmiyor, haber vermek istedim.
http://narince-narince.blogspot.com/search?updated-max=2009-02-04T08%3A52%3A00-08%3A00&max-results=7
tekrar teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum.
sevgiler...
Harika görünüyorlar.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Elinize sağlık çok güzel olmuşlar fakat tarifi bulamadım hangi bölüme koymuş arkadaşınız
sevgiler...
merhaba,baküdeyim,bana soğanlısından bir tane yollayabilirmisiniz,pofuduklar şahane görünüyor:))
Ahh seni akıl çelen..yokmu o güzel tatlı dilin..öyle bir anlatmışsınki inan bu saatte kalkıp yapasım geldi . Hani yakın olsa o kafeye bile giderdim bu yazıyı okuduktan sonra.
sevgiler :)
Ne istah acicilar, hos benim istahim hic kapanmiyorda.Ama bu lazzeti denemeliyim en kisa surede.
Bitmeden yetişmek istedim bende,taliplisi çok sanırım :)
Tijen'cim nefis bir görüntü ve denenmesi gereken bir fikir..
Helede fesleğen kokusuna bittim.. zeytin ezmeliside olabilirmi acaba.
Oyyy oyy acıktım ben:)))
Tuzlu tatlar tam bana göre...
Annem taa yıllar önce şu hamurunun çeşitli versiyonlarını yapardı.
Sevgiler
Nefis bir görüntü bu bayıldım.
Sevgiler tijencim hoşçakal.
Hepinize afiyet olsun, denerseniz tabii. Ben bir ara denemeyi düşünüyorum doğrusu.
Off hele de mozarellalı..Ya da muzlu.Nefis olacağına eminim..
Tijeeennnnnnnnnnn ben de istiyorum buunnndaaannnnnnnnnn!!!
Sevgiler,
Evren
Şu hamurunu hiç tuzlu olarak denemek aklıma gelmemişti Tijencim, denemek lazım.
Sevgilerimle...
Ellerinize sağlık harika görünüyor.
Sevgiler...
çok iştah açıcı ve görsel bir şölen vadediyor kendi kulvarında:)
Yorum Gönder