04 Mart 2009

Mutfaktaki Yaban

Geçen ay bir arkadaşım, "yeni kitabın hayırlı olsun" dedi, Skylife dergisinde gördüm. Sonra bir başka arkadaşım daha söyledi aynı şeyi. Ardından ben de gördüm dergideki yazıyı. Oysa henüz dağıtıma çıkmamış, ele güne duyurulmamıştı. İlk duyuran Skylife dergisi oldu.
Yok yok, söze böyle başlamamalı. Nasıl başlasam? Ne desem, buyurun bu yeni kitabım, ellerinizden öper... Mutluyum, gururluyum...
Öyle de diyemiyorum ki. İnsan böyle bir şeyi ancak kitabı eline aldığında söyleyebilir. Heyecandan yerinde duramaz, herkesle o an paylaşmak ister. Oysa ben kitabı elime ta Aralık ayında aldım. Yapı Kredi Yayınları'nın özel dizisi için hazırlanmış ve yeni yıl hediyesi olarak paketlenmekteydi o günlerde. Piyasaya verilecek olan kısım için ise Mart ayı beklenecekti. Neden diye sormayın, ben de bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa, o da iki gündür sizlerle paylaştığım hikayeleri ve daha nicesini bu kitap için yazdığım. Yazarken kah güldüğüm, kah heyecanlandığım, kah hikaye kahramanlarının yerine geçip gözyaşı döktüğüm bu hikayeler MUTFAKTAKİ YABAN için yazıldı. Bunun diğer kitaplarımdan farklı olmasını istedim çünkü. Hepsinin birilerinin hayatında yer ettiğini, birileri için önemli olduğunu söylemek istedim, bir kez daha. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yetişen yüze yakın bitki. Kimi tarlamızdan, kimi balkondaki saksıdan, kimi dağdan, bayırdan, ormandan geliyor. Binbir derde çare oluyor, soframızda yer alıyor, ilaca dönüşüyor, ninnilerde yer buluyor, şiirlere, öykülere konukluk ediyorlar. Hepsi birbirinden kıymetli, öyle değil mi? Hepsini teker teker seviyorum. Dilerim siz de benim kadar seviyorsunuzdur onları veya bu kitabı okurken seversiniz. (Mutfaktaki Yaban'ı yazarken bana yardım ettikleri için teşekkür etmem gereken dostlar var, kitabın teşekkür sayfasında her birine yer verdim elbet ancak burada da adlarını duyurmak istiyorum, mesela yarın?)

37 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Tijen ablacim seni yurekten kutluyorum, tebrikler :)) Insallah o skylife dergisindeki yazin ilk ucusumda bana da denk gelir :)) Kucak dolusu sevgiler :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ahh ahh.. demek dünyaya gözlerini yeni açacak bir bebeğimiz varmışda haberi yavaştan aromatik kokular olarak bize geliyormuş :))
senii seniiii... :))
hoşgeldi sefa geldi mutfaktaki yabanımız.
HAYRLI OLUR İNŞALLAH...
(Faydası tartışılmaz elbet )

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim :)
okuyucusu bol bir kitap olur umarım..
elime alıp hem bilmediğim otları keşfetmek, hem de hikayelerini okumak için sabırsızlanıyorum.
sevgiler..

ibeking dedi ki...

hayırlı olsun tijencim hemen siparişini verelim..aslında bende tüm kitapların var..hatta 2 tanesini seni hiç bilmeden satın almıştım yıllar evvel:) onları sana yollasam da imzalasan ne süper olur :) yoksa bu senin için feci bir fikir mi :p

Adsız dedi ki...

Tebrikler Tijenciğim.Çok sevindim.Okumak için sabırsızlanıyorum.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Oleeey!!!!!!!! Anlamıştım yeni bir kitap olduğunu...Ve hikayeler çok güzeldi gerçekten. Çok üretkensin ve nazarlardan korusun Tanrı seni...Hayırlı olsun...En kısa zamanda alacağım.Sevgiler...

durutarifler dedi ki...

Bu gün tamda kitap siparişi verecektim internetten . Tam denk geldi. İnşallah görünüyordur. Biliyorsunuz 31 Marta mart ayından bir gün.
Bu arada Sofra dergisininin mandalina ile ilgili yazısında sizden alıntı yapmışlar. İsminizi görmek beni çok mutlu etti.
Sevgiler

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Tijen Ablacigim,
Tebrik ederim çok başarılı bir kitap olacağı şimdiden belli, hayirli ugurlu olsun, yolu açık olsun,

fethiye dedi ki...

Eline saglik Tijencigim, eminim yine cok guzel yazmissindir. Okumak icin sabirsizlaniyorum.

cumbada dedi ki...

Hayırlı olsun...Kitaplar çok güzel okumasıda..ama ekonomik krizde emekli maaşı yetmiyor hele birde üniversitede okuyan varsa öncelik onlara veriliyor..Yine de elinize ve kaleminize sağlık nasıl bir emek olduğunu çok iyi biliyorum..Zira ufakta olsa bir matbaamız var ancak gelir yerine götür yapıyor.Aslında kitapların pahalı olduğunu söylememem gerekiyor ama.... dertleştim sayın...Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harika bir haber. Hayırlı olsun Tijenciğim. Kapak tasarımına bayıldım ayrıca!

Mutfaknotlari dedi ki...

tijencim canım hayırlı uğurlu olsun yeni kitabın
adıda ne güzelmiş öyle
bende ot delisiyim
pazarda gördüğüm tüm otları alırım mutlaka tatmak isterim
kitabını inşlh bende alabilirim
sevgiler

Belgin dedi ki...

Sevgili Tijen, Ekim ayinda izine geldigimde aradim kitaplarini ve bulamadim. Izmirde büyük bir kitapciya gitmekte nasip olmadi, Internetten ismarlamayada korkuyorum nedense, hic yapmadim. Insallah bu yil izine gelebilirsem, almak isterim hepsini. Inaniyorum ki hepsi birbirinden güzeldirler.
Yeni kitabin hayirli olsun, hikayeler cok güzel.

Sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım hayırlı olsun yeni kitabın,hemen edineceğin ve keyifle okuyacağım.ellerine yüreğine sağlık.sevgilerimle...

munevver dedi ki...

Dün,"Ve Bir Nane Hikayesi" iletine yorum yazmıştım. Gitmemeiş nedense. Demiştim ki,"Ben galiba tahmin ediyorum sürprizi,Bir ıtır, bir nane hikayesi...."

Şimdi anlıyorum ki tahminim doğruymuş. Hayırlı olsun.

Tijen dedi ki...

Hepinize çok teşekkürler, güzel dilekleriniz, sözleriniz için. Biliyorum pahalı bir kitap, biliyorum kriz var ülkede ve biliyorum her keseye göre değil. Yine de büyümeyi, gelişmeyi, sevgi bulmayı bekleyen, ümit eden bir çocuk bu. Doğru yuvalara gitmesi dileğiyle.

daimamutfak dedi ki...

Tijenciğim çalışkan arkadaşım.Tebrik ederim.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Çok sevindim Tijen hanım.
Hayırlı olsun.
Reda

Kedila ve Meşe dedi ki...

Çok mutlu oldum:) Tebrik ederim.

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Tijencim,
haftalardir "tak koluna sepeti" kitabinin elime ulasmasini bekliyorum. Sonunda mail atip baski yapinca bugün kargoya verilmis :) yarin öbürgün elime ulasir. Eminim ki ilac gibi gelecek su günlerimde bana.

Yeni kitabin da hayirli olsun, okuyucusu bol olsun insallah.

Sevgiler

hayat dedi ki...

Tijenciğim, yeni kitabın hayırlı olsun.Bende okumak için sabırsızlanıyorum.
Canım güzel yazılarının devamını diliyor ve sevgilerimi gönderiyorum...

İpek Kuscu dedi ki...

Ben de duydum ama göremiyorum hiçbir yerde ,sormayı da unutuyorum sana.
Harika ,hemen yarın sabah alıyorum.
Öyle çok mutlu oldum ki,
hiç bir yeni kitabı, senin kitapların kadar koşarak ve heyecanla almıyorum .

Sevgi Küçük dedi ki...

:)))
ben biliyorrrduummm kiiii!!! 14 şubatta izmirden istanbula uçarken yeni tarihli skylife da görünce çaktırmadan nette aradım ve bulamayınca anladım ki yeni bir şey!! hikayelerini de görünce olayı anlayıp sessiz sessiz bekledim. ;)

not defterim dedi ki...

Tijen hanım öncelikle yeni kitabınız hayırlı olsun bende ilk edinenlerden biri olacağım.Yediklerimiz nasıl bizi besliyorsa,kitaplarda ruhumuzu besliyor bu yüzdende temel gereksinimlerden biri bence.Ruhumuzu beslemeyi alışkanlık haline getirmeliyiz ne dersiniz yanlış mı düşünüyorum?Ellerinize ruhunuza sağlık...

Mehmet Vuran dedi ki...

Çok çalışkansınız Tijen hanım. Yeni kitabınızı kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun. Konu da çoookk güzel...

Zehra Gürgen dedi ki...

Tebrik ederim Tijen'cim.
Mart ayı aınacak kitabı belli oldu :)

güzel hikayelerinle hem keyiflenip hem bilgileneceğimden eminim.

sevgiler

Studioayse dedi ki...

Cok okunulmasi gereken kitaplar listeme ekledim bile :)
Sevgiler
Ayse

Tijen dedi ki...

Çok teşekkürler, hepinize!

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hayırlı olsun Tijen Abla... Eminim çok güzel bir çalışma olmuştur... Utanarak söylüyorum yazılarınızı sadece Lezzet dergisinden okudum şimdiye kadar. Kitabınızı almak kısmet olmadı umarım bu kitabı okumak kısmet olur...

Adsız dedi ki...

Tijen, tebrikler! Okuyucun bol olsun!
Birde soru: Kapaktaki dereotu mu?

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Tebrik ederim Tijen'ciğim. Çok güzel bir haber :))))

Kitabının ismini ve kapağını da ayrıca çok beğendim :)) Hayırlı olsun canım.

Sevgiler...

neseersoy dedi ki...

Sevgili Tijen,
Öncelikle yeni kitabın hayırlı olsun.
Sanırım bir yerdeki yorumunda kitabının epey pahalı olduğunu belirtmişsin, evet bende sana katılıyorum ama bazı özel şeyleri fiyatlarıyla değerlendirmemek lazım diye düşünüyorum, özellikle kitapları. Kitap en fazla emek sarfedilen ve ömür boyu bizimle olabilecek en güzel değerlenden bir tanesidir.Bu sebep ile ona verilen mebla diğer harcamalarımız düşünülürse hiçte çok olmayacaktır.
Sevgilerimle.

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

yeni kitabın hayırlı olsun bol satışlar,bu aralar uğrayamıyorum annem çok rahatsız,inşallah iyi olsun görüşmek dileğimle.

fatmadan baklavalar dedi ki...

tijen ablacığım kitabın hayırlı uğurlu olsun seninle tanışmayıda çok istiyorum o kadar üretken bir insansınki bizlerde bulaşır inşllh sevgiler

ece eryeler dedi ki...

Biraz gecikmişim ama yine de tebrik etmek istedim.. Bilgilerinizi ve hikayelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Raflarda hakettiği değeri bulmasını dilerim.

Adsız dedi ki...

tijenim, ne büyük mutluluktur bu..

Hayırlı olsun.. Satışları, kazancı bol olsun.. :)

Sımmsıkı kucaklıyorum.

sıcacık sevgiler..

Demet dedi ki...

Satışı bol, okuyanı bol olsun Tijen'ciğim. Ne güzel, bu üretkenliğinin devamı gelsin hep. Hayırlı uğurlu olsun :)