17 Mart 2009

Bu da bir başka tazelik

Geçen hafta salatalar haftasıydı. Bir diğer salata da bu. Tabii bunu yapmak için bir "mandolin rende" sahibi olmak güzel olurdu. Sebzeleri elde kestiğinizde ne olursa olsun kalın oluyorlar. Derseniz ki vallahi ben incecik keserim, buyrun tarifi: Sosumuz önceki salatanınkine benziyor, bu sefer taneli değil krema şeklindeki hardallardan kullandım. İki çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı portakal suyu, bir tatlı kaşığı hardal ve tuz. Hepsini iyice karıştırın. Sonra sebzeleri ince şeritler halinde kesin: Beyaz turp, havuç, kırmızı lahana ve elma. Yarım elma, bir büyüğe yakın turp, bir de orta boy havuç var bu salatada. İki taze soğanın yeşilleri ve biraz da kuş üzümü. Hepsini güzelce karıştırın, tabağın üzerini kapatın ve buzdolabına koyun. Ara ara çıkarıp karıştırın. En az 4-5 saat beklesin. Ertesi güne daha da güzel oluyor. Sebzeler hala çıtır çıtır ama biraz yumuşamış ve tatlar birbirine karışmış...

18 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hımm ben de diyorum bunları nasıl böyle diliyorlar:-)salatan nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Birazda ceviz eklesek Tijen'ciğim..))

Belgin dedi ki...

Bayilirim salatalara:)Bir de rengarenk olursa, degme keyfime:)

pelince dedi ki...

Hımm nefis olmuş,bir dün dinlendirmeden yerim ben bunu :)

Evren dedi ki...

Kokusu burnuma geldi... Tam da bu saatte canım acaip istedi :) ben bu sosun aynısı yeşil salata ile yapar içine de mutlaka bir elmayı küp küp keserim. O da lezzetli olur, tavsiye ederim.

Seda dedi ki...

Çok lezzetli görünüyo ellerine sağlık,sevgiler....

Sevgi Küçük dedi ki...

ellerine sağlık, yine çok güzel bir tarifle içimi açtın. :)
ayrıca ceviz fikri bana da cazip geldi.

Studioayse dedi ki...

cok lezzetli, hardalla limon karistiriyorum ben de..ama portakal fikri harika gorunuyor bugun deneyecegim :)

Tijen dedi ki...

Salata olsun da çamurdan olsun demek geliyor içimden. Kötüsü de var tabii ama güzeli doyumsuz.

Adsız dedi ki...

içinde çeşit çeşit salataların bulunduğu kitabım henüz dün elime ulaştığı için bende bundan sonraki bir süreyi salata haftası, ayı hatta yılı ilan ediyorum :)
sevgiler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Benim gibi bir etoburun bile canı çekti ise bu salatayı düşün artık ne kadar güzel görünüyor... Balık olmak iyidir Tijencim huysuzken bile sevimli oluyoruz :) Astrologlara göre Nisan 21 e kadar iş ya da aşk hayatımız kötü gidecekmiş gardını al... Sevgilerimle...

Zehra Gürgen dedi ki...

Salatanın sunuş şekli çok zarif. Böyle oluncada salata başlı başına görsel zevke dönüşmüş.lezzeti zaten tartışılmaz :))

ellerine sağlık Tijen'cim. :))

Sibel dedi ki...

Çok güzeeel, ben de yapacağım! Hardallı salatalara bayılıyorum, bir de elmanın salatalara nasıl yakıştığını yeni keşfettim ben:) (ne ayıp di mi?)

TAZE NANE dedi ki...

Çok hoş olmuş.
Denemem lazım.
Sevgiler.

Zeynep dedi ki...

Denemek lazım bu tadı hardal alayım marketten önce. Nasıl değişik bir tamak tadın var Tijen'ciğim çok ilginç karışımlar ortaya çıkarıyorsun.

tasarım mekani dedi ki...

Yillardir yazilarinizi takip ediyorum... Ve buyuk begeni ile okuyorum. Gezilerinizi, gorduklerinizi guzel bir dil ile bizimle paylastiginiz icin tesekkurler... Sevgilerimle, medinem

Özlem dedi ki...

Tijen hanım ellerinize sağlık. Hem besleyici hem de lezzetli bir salata olmuş .

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor.Hemen denemem lazım.Sevgiler...