02 Aralık 2008

Kilo vermek için ne kadar yemeliyiz?

Dün farklı besin gruplarıyla ilgili porsiyon bilgilerini vermiştim. Şimdi de bu listeyi temel alarak ne kadar yemeniz gerektiği bilgisini veriyorum, yine aynı kaynaktan. (Yarın da mevcut kilonuzu korumak için kilo, yaş ve hareketlilik durumuna göre kaç kalori almanız gerektiğine, zayıflamak için ne kadar kalori vermek gerektiğine bakarız isterseniz.)
1200 kalorilik bir diyet yapmak istiyorsanız günlük gıda tüketiminiz şöyle olmalı:
180 gram et veya aynı gruptan protein,
5 porsiyon ekmek/karbonhidrat grubu yiyeceği
3 porsiyon meyve
4 veya daha fazla porsiyon sebze
2 porsiyon süt ürünü
3 porsiyon yağ

1500 Kalorilik Diyet için;
180 gram et veya aynı gruptan protein
6 porsiyon ekmek ve/veya karbonhidrat
4 porsiyon meyve
5 veya daha fazla porsiyon sebze
2 porsiyon süt ürünü
3 porsiyon yağ

14 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım benım kilo aldıgımı anladın galıba:))))Tamam tamam zayıflaycagım.Saka bır yana bu yazılar cok denk geldı.Umarım bende bır an once uygularım.Kucak dolusu sevgiler..

Tijen dedi ki...

Özay'cığım,
Bu fotoğrafta fıstık gibisin. Eminim bir kaç kiloyla yine aynı fıstık kadın olursun. Gözün aydın bu arada, sevdiklerin gelmiş.

Adsız dedi ki...

Evet evet, Özay hanıma katılıyorum. Bu yazılardan sonra, aciliyetle bende bu gidişata bir dur diyeceğim :)))

Tijen dedi ki...

İşe yarıyorsa ne mutlu Destina!
Ben kendi adıma hafifliyor olmaktan dolayı çok mutluyum. On gün oldu başlayalı ve çok daha zinde ve enerjik hissediyorum kendimi.

Eya dedi ki...

Offff sevgili Tijenciğim...hani yarama tuz bastın.Verdiğin bilgiler çoook ama çoook faydalı,elin dert görmesin de Nefıs denen şeyi nasıl yola getireceğiz? Benim derdim onunla,aklına bir çare gelirse haberini bekliyorum :)))
Sevgiler

zehra

Tijen dedi ki...

Zehra'cığım,
Zaten en zoru da o değil mi? İş kafada bitiyor zaten. Kafanda bu konuya karar verip eyleme geçtiğinde ve sonuçları görmeye başladığında devam ediyorsun. Ama bu hiç kaçamak yapmayacaksın demek değil. İnsan ağırlıklı olarak daha sağlıklı ve alıştığından biraz daha az yediğinde, daha çok hareket ettiğinde zaten kilo veriyor. Çok da zor bir denklem değil yani.

Adsız dedi ki...

Vücudun su tutmaması (ödem yapmaması) için ayrıca her gün 1 fincan kiraz sapı çayı içmenizi tavsiye ederim. Vücudun du tutması nedir derseniz, sık sık su içmenize rağmen yağ yakamama durumunuz. Durduk yerde elleriniz ayaklarınız yok yere şişiyorsa, buradan da vücudunuzun su tuttuğunu anlayabilirsiniz. Bu durumlar için diyetisyenler kiraz sapını öneriyor, aktarlarda bulabilirsiniz.

Saliha dedi ki...

bunlarıda not aldım:)...masa ustumde beklıyorlar uygulanmayı derhal baslıyacagım...tıjencım ellerın dert gormesın cok sagol..

sevgılerımle..

Betül İnce dedi ki...

Teşekkürler Tijen'ciğim, umarım ben de kendimi en kısa zamanda kontrol altına almaya başlarım.

Sevgilerimle.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ağlamak istiyorum :(((

Adsız dedi ki...

ben geç bıle kaldım en kısa zamanda degıl ! hemen dıyete gırmem lazım. verdiğin bılgılerı mutlaka uygulayacagım tesekkur ederım Tijencim sevgılerımle..

MUTFAKISTAN dedi ki...

gram gram yemek ne zor hayatim boyunca 50 kilo idim yas ilerledi 5 kilo aldim veremiyorum aslinda kafada biter ama hele bloglari gezince cok zor rejim.Tesekkurler canim sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Kış geldi kilolarda geldi:))
ben de son iki ayda 2 kilo aldım. dikkat etmek için güzel öneriler yazmışsın çok teşekkürler.
beni mahveden tatalılar hele son haftalarda yaptığım kabak tatalılaraını yersem olcağı buydu:))

DENİZSEFASI dedi ki...

hemen not alıyorum.

şekersiz çaya devam ediyorum alıştım gibi. bu bile nasıl etkiliyor anlatamam. bardak başına üç şeker, akşama kadar kaç şeker olur hesaplayamadım bile.

verdiğin bilgiler için teşekkür tijenciğim.