23 Aralık 2008

Birbirimizi Yemekteyiz

Bu yazıyı Kaybolan Tatlar grubunun kurucusu/moderatörü Bülent bey grupla paylaştığında okudum. Tarık Bayazıt'ı alnından öpmek istedim. Böylesine güzel dile getirdiği için. Şu an yol yorgunu olup ağrıdan çatlayan başımı ne yapacağımı bilmiyor olmasam Radikal'deki diğer yazılarını da okurdum ya bu zevki yarına bırakırken sizi de bu muhteşem çözümlemeyle başbaşa bırakıyorum:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=913674&Date=23.12.2008

16 yorum:

zengile dedi ki...

merhabalar,süper bir yazı önceki cumarteside bir yazı vardı size yazmıştım ankara yolculuğundan sonra link verebilirim demiştiniz.Böyle cıvıklıkları gördükden sonra ülkenin mutfak kültürü için emek çekenler acaba boşamı çabalıyoruz diyorlardır ve bencede çok haklılar.sağlıcakla kalın

Hülya dedi ki...

Bizim kültürümüzde misafir olduğu sofrada ikram edilen yemeğe bu kadar acımasızca eleştiri var mı?
Hangi hoşgörü ve saygıya giriyor bu cahilce eleştiriler anlamıyorum.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Bir kac bolumunu ben de seyrettim ve secilen insanlarin davranis bicimlerine, konuk-yarismaci-juri olma yuku karsisinda amorflasmis hallerine ve bu programin bu kadar cok seyredilmesine inanin cok uzuldum..

Bizim yemek kulturumuz, yerlere goklere sigmayan konuk severliligimiz ve konuk olma edebimiz bu mu?

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bu programı her rastladığımda sadece 5 dakika seyredebiliyorum. Sonra, içim fena oluyorum, hemen değiştiriyorum.
Kasten bu kadar kötü olunamaz herhalde. Eğer öyleyse, daha da fena, öldürücü bir kültürsüzlüğü gösteriyor demektir.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijenciğim gerçekten harika bir çözümleme ve bence de Kafayı Yemekteyiz hepimiz için daha uygun sanırım :)))

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Daha önce yabancı versiyonlarını izleyip, burdaki reklamlarını görünce; ilk hafta heyecanla başlamıştım seyretmeye. Türkiye'de her zaman olduğu gibi kavganın reyting alması sayesinde, her geçen hafta yemek yarışmasından uzaklaşması benide kendinden uzaklaştırdı bu program. Ne yemek yarışmasıyla, ne de yemeklerle yakından uzaktan alakası yok bencede.

Sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tıjencıgım vallahı yazıya bayıldım.Tum soylenenlere bende katılıyorum.Sınır oldugum halde merak edıyor ve ızlıyorum desem.Bır yemek ne kadar kotu olsada ınsan agzından cıkarır mı?Ismını hakkıkatten bırbırımızı yemekteyızle degıştırseler uygun olur.Sana kucak dolusu sevgıler gonderıyorum.Paylaşımların ıçın tesekkurler....

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun canım

Kedila ve Meşe dedi ki...

Türk kültürü "şirretlik, çamur atma, bağnazlık ve cehalet kültürü".. Buraya uzaktan bakınca görünen bu sanırım. Bir avuç iyi şey bunu değiştirmiyor. Nasıl değişir ki bu?
Kendimce bir fikir: Yetiştirdiği insanların bıraktığı izleri düşününce, keşke Köy Enstitüleri kapanmasaydı. İnsanımız bu kadar kötü olamaz, olmamalı değil mi? Köy Enstitüsü mezunlarının yüzündeki geleceğe umutla bakış ve güven ne güzeldi. Peki ben bunu nereden biliyorum? Bir kaç eski siyah beyaz fotoğraftan..Ben doğduğumda onlar çoktan bitmişti.

Sevgiler..

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Tarık Bey'in yazısı çok güzel olmuş.Kalemine sağlık :))

Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Gerçekten ilginç bir yazı değil mi? Benzer yazılar yazıldı belki ancak bunun bu konuda yazılmış en iyi yazı olduğunu düşünüyorum. Tekrar ellerine sağlık Tarık Bayazıt'ın!

:)den dedi ki...

Merhaba Tijen Hanım,
Tarık Bey'in yazısı söskonusu programla ilgili olarak o kadar çok şey anlatıyor ki, üzerine edilecek bir çift söz daha var mıdır bilemiyorum?
Ben de akşam mutfağıma girip sizin güzel ve sağlıklı yemek tariflerinizden birini sevgiyle pişirip, dostlarımla kurduğum mutluluk sofrasında paylaşacağım:)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tijen Hanım ve yazı hakkında görüş bildiren herkese çok teşekkür ediyorum ...
Sevgi ve saygılarımla,
Tarık M. Bayazıt

Tijen dedi ki...

Mutfakta Zen'e konuk olduğunuz için teşekkürler Tarık Bayazıt! Biz de size sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. İyi ki yazıyorsunuz, sizin gözlemleriniz çok değerli.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ah ah ah birkere daha ah....Son günlerde bu program icin cok yazildi cizildi.Bunlarda reytingleri dahada yükseltti.Esim bile -ya gazeteler bir "yemekteyiz" programindan bahsediyor,nasil bir seymis bir bakalim? demezmi?
Iki sdakika bakti ve kapattik.Ama maalesef katildigim aile toplantilarda bu cirkin programi seyreden bir cok kisinin olmasi beni cok üzüyor.
Biz yabanci versiyonunu izliyor ve bayagi bir zevk aliyoruz.Bir taraftan eglenirken bir taraftanda ögreniyoruz.

durutarifler dedi ki...

Bu yazıyı görünce yemekteyiz bizle ilgili benimde okuduğum bir yazı zannettim. Ama o olmadığını görünce bende bunu paylaşmak istedim.


http://www.radikal. com.tr/Default. aspx?aType= EklerDetay&ArticleID=913673&CategoryID=41&Date=24.12.2008