07 Kasım 2008

Yemek: Damak Tadının Tarihi

Bugün Radikal kitap ekinde Yemek: Damak Tadının Tarihi adlı kitap için yazdığım tanıtım yazısı var. Buradan okuyabilirsiniz.

8 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Tijen, kalemine sağlık, yine çok nefis bir yazı hazırlamışsınız.
Açıkcası birara "Tamam kabul ediyorum bu uç bir örnek" demiyceksiniz sandım..:) Çok tebrik ederim, başarılarınızın devamı dileklerimle
Sevgilerimle

akasyakokusu dedi ki...

Canım merhaba..Çok tşk ediyorum desteğin ve varlığın için.
Yüreğine sağlık yazında harikaydı..Biliyorum uzaktan bakıyorum hepside harika gerçide..
Ben pek iltifat etmesini beceremiyorum:)))
Görüşmek üzere sevgilerimle..

akasyakokusu dedi ki...

Ayyyh canım yaa:) tşk ediyorum yazıların güzelde gönlün ayrı bir güzel..
Ben hep Nunu'mdan geliyordum sana yada linkini gördüğüm heryerden..Zaten seni pardon sizimi diyeyim tanımam turunç kokulu düşler kitabından..birkaç ay öncesine dayanıyor..Memleketimin pazarlarını anlatman kanımı çekti sanırım..İnan bana burda nerde kitapçı var bilmiyorum geleli bir yıl doldu..görsem o kitabını alacağım kesinde.bakalım kısmet..
link için ayrıca tşkler bende kestirmeden geleyim o zaman:)

zengile dedi ki...

merhabalar.Kitabı evvelki hafta D&R da karıştırdım çok güzel içeriği var ama baya pahalı.Kitapları kütüphane için alanlara lake kuşe herneyse basabilir pahalı satabilirler ama gerçek okuyucu için bu fiyatlar zuldür yanılmıyorsam kitab 50 ytl nin üzerinde

Tijen dedi ki...

Zengile dostum,
Haklısınız, kitap pahalı ancak tamamı renkli ve kuşe kağıda basılmış olduğu için sanırım. Keşke 50 olsa, 100 ytl piyasa satış fiyatı. İdeefixe'de 70 ytl'ye satılıyor. Benim bütçem için de gerçekten pahalı bir kitap.
*
Merhaba Ayşe,
Gerçekten uç bir örnek ama eğlenceli olduğunu düşündüm, bu yüzden yazıya onunla başlamayı seçtim. Kitap gerçekten pek çok ilginç bilgi ile dolu.
*
Akasya kokusuna da şöyle bir mesajım var:
İltifat etmene gerek yok komşum, kendin ol yeter.

bizye dedi ki...

Merhaba, ben de birçok kişi ile aynı görüşü paylaşarak güzel bir yazı olduğunu öncelikle belirtek istiyorum. bununla birlikte bu yıl ki bitirme tezim Türkiye'de yemek kültürünün dönüşümü üzerine. Ancek ben de öğrenci olduğumdan kitabın fiyatı bir hayli yüksek benim içinde.Bir de yemek kültürü ile bana fikrinizi beliryebilirseniz kaynak ya da herhangi bir makale de olabilir bu konu ile teşekkür ederim şimdiden.

Tijen dedi ki...

Merhaba Bizye (adınızla hitap etmeyi tercih ederdim tabii ya);
Hangi kenttesiniz bilmiyorum ama büyük üniversitelerin kütüphanelerinden yararlanabilirsiniz. İstanbul'da iseniz Boğaziçi Ün. kütüphanesine Deniz Gürsoy mutfak kültürü ile ilgili 1500 kitap bağışlamıştı. Yeditepe Ün.'de de gastronomi bölümü olduğuna göre kütüphaneleri zengindir sanırım. Takip edebilirseniz Çiya Yayınları'nın Yemek ve Kültür dergisi ile Metro-Gastro yemek dergisini takip etmenizi dilerim.

bizye dedi ki...

merhaba yeniden adımı yazmayı unutmuşum maalesef, ismim Ayşegül ve Ege üniversitesindeyim, önerileriniz için çok teşekkür ederim...