05 Ekim 2007

Size de olur mu?

Doğru cevabı Tata'cığım vermiş. Tam bir soru gibi değildi biliyorum. Biraz gizem vardı içinde. Sorun bende mi yoksa... Tata'nın yanıtı tam varmak istediğim yere işaret ediyordu. Merak ediyorsanız yanıt yorumlarda. Sevgiyle kucaklıyor, paylaştıkların için teşekkür ediyorum sevgili Tata! Ben de senin gibiyim. Genelde çok sevsem dahi içim istemiyorsa bir türlü yiyemiyorum kimi yiyecekleri. O gün makarnaysa makarna, salataysa salata, tatlıysa tatlı... Bu resmin çekildiği gün, brokoli değildi beni çeken. Sorun da buradaydı. Pek de lezzetli bir brokoli değildi. Bunu da ufak bir not olarak sona ekleyelim, kargacık burgacık bir el yazısıyla.
Size de olur mu sahi? Hani çok seversiniz aslında o yiyeceği. Gördüğünüzde heyecanlanırsınız. En güzelini seçip satın alır, nasıl pişireceğinize karar verir, malzemeleri çıkarıp hazırlar, yıkar, doğrar, pişirirsiniz. Tadına bakarsınız, hayal kırıklığı. Sorun pişirme yönteminde de değildir aslında. Bir şeyler eksiktir. Nedir o bilemezsiniz. O en sevdiğiniz yiyecek, ağzınızda büyür, büyür. Yiyemezsiniz bir türlü. Bir kenara koyarsınız. Soğutur, dolaba kaldırırsınız. Ertesi gün gelir. Çöpe atacak değilsiniz ya, hiç değilse biraz makarna haşlayayım, onunla karıştırıp yiyeyim dersiniz. Hazırlayıp tabağa koyduğunuzda, makarnaları atıştırır, o aslında sevdiğiniz ama nedense bir türlü yiyemediğiniz sebzeleri kenara itelersiniz. Ertesi gün yine dener, yine yemeyi beceremez, yine makarnadan ve bu sefer biraz da keçi peynirinden medet umarsınız. Boğazınızdan geçmemek için direnir o güzelim çiçekler. Sorun sizde midir, onda mı, bilemezsiniz.

24 yorum:

kuzine dedi ki...

Olur, bana da olur. Yerelmasını alıp pişirdiğimde, nasıl bir lezzet beklediysem, hayal kırıklığı yaşadım. Ben yiyemedim, bir daha da alıp pişirmedim.

pelin dedi ki...

ah ah tijenciğim bana kaç gündür buzdolabında bekleyen karnabaharlarımı hatırlattın. sanırım bu akşam çöpe gidecekler.

sofi dedi ki...

Sorun sebzede,geçenlerde muhteşem görünüşlerine aldanıp aldığım şeftaliler yediğimde beynimin,damağımın beklediği tadı vermedi ve yenmedi.SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Bence de sevgili Tİjen sorun sebzededir. Geçenlerde, pişirme yöntemim aynı olmasına rağmen her zamanki tadı yakalayamadığım için pek de gönüllü yiyemediğim taze fasulyeyi hatırlattı bana.

www.lezzetaski.com

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Evet oluyor. Ve maalesef o kadar özenle seçilip alınan sebze veya meyveler en sonunda çöpte buluyorlar kendilerini. Üzülüyorum.

Tijen dedi ki...

Öyleyse ne yapmalı kızlar? Ne yiyeceğiz? Hangisini alacağız? Bazen ne yapmak gerektiğini bilemez oluyorum.

CaDı dedi ki...

Merhaba Tijen, sayfana daha oncede geldim ama yazmak firsat olmadi. Bu yeni hali cooook guzel olmus! Darisi bana bakalim bende zaman bulursam yapacagim birseyler;) Bekliyorum bizim buralara:))) Selamlar sevgiler opucukler...

NiNo dedi ki...

canim insanin bazen agzinin tadi gider bazende yiyecekler o guzel tadlarini bize sunmak istemezler yani aslinda suc ne ondadir ne sende ama bazen ole olur iste, herkesin basina gelmistir mutlaka benimde olmustu ama emin ol birdahakine daha iyi olacaktir ;) birde seni bilmemde bana cok olur ya ben bunu harika yaparim dedigim hersey berbat olur :D ne zaman kendimi pohpohlasam onceden o kadar guzel yaptigim seyler berbat olur ;)

gülriz dedi ki...

Oluyor, oluyor Tijenciğim ama benim problemim pişirme yönteminde oluyor, ne yapıp etsem de o bayıldığım zeytinyağlı taze fasülyeyi pişirmeyi beceremiyorum ben...

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Tijen Hanim,
Uzun zamandir sayfalariniza gelmek istemistim bugune kismetmis. Ne guzel bir konuya deginmissiniz. Ben de zaman zaman yasiyorum bunu. Demek ki sizin gibi bir mutfak ustadi biri bile bazen boyle hissediyorsa kendim adina cok uzulmemem gerekir zira beceremedim yine iste diye kendimi yiyorum ben sonunda :)>......

Tijen dedi ki...

Cadı'cığım,
Sizin ellere selam olsun.
*
Evet Nino'cuğum,
Bazen umulmadık şeyler olur mutfakta ya benim derdim bu değildi sanırım. Yine de sana hak veriyorum.
*
Bir daha dene Gülriz! İnsan azmedip çalıştıkça daha iyiye ulaşıyor.
*
Sevgili okuldaşım Yıldız,
İyi ki yazmışsın. Sayende güzel siteni keşfettim, link bile verebildim. Nino'ya da söylediğim gibi, sorun daha farklı gibiydi. Sorun yemeğin yapımında değil, malzemenin lezzetindeydi sanki. Yahut benim ruhum brokoli değil de makarna çekiyordu o gün. Her neyse, mutfak üstadı olmadığımı belirterek bitireyim.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Vallahi önerilecek sey kalmamis, keci peynirini de denemissin, cok uzulme ben de sevmiyorum brokoliyi, seninle yarisacak kadar otcu oldugum halde...

tata dedi ki...

Sevgili Tijen, benim bu konudaki teorim sana da uyar mi bilmem, bence insan neye ihtiyac hissediyorsa onu yemeli. Bazen zeytinyagli,bol limonlu ve sarimsakli brokoli salatasi en lezzetli yemek olur, iste o an anlarim ki vücudumun bu gidaya ihtiyaci var. Bu teoriye uyarak cok güzel yasadim simdiye dek, bir dene istersen.
Sevgiler

yagmur dedi ki...

Sorun, bence bizde Tijen ablacim..Mesela ben pide yemeyi seviyorum ama bugunlerde icten ice biseye kafayi takmis olmaliyim ki yiyemiyorum o guzelim pideyi..Ben kaldiriyorum esim koyuyo onume. BoYle surup gidiyor bir haftadir..Simdi bu durumda pide ne yapsin?:)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Şöyle düşünün:
Sorun onda derseniz, başkalarını suçlamaya, sorumluluğu onlara atmaya alışmış huysuz damak tadı oluyorsunuz;
Sorun bende derseniz, herşeyin sorumluluğunu üstüne alan suçlu çocuk damak tadı oluyorsunuz.
Nasıl, beğendiniz mi?
:))
Şaka yaptım!

Bazen sadece canınız nasıl isterse davranmak yeterli ve gerekli oluyor. Öyle yapın.:)

umran dedi ki...

Sevgili Tijen,
Bende de ayni sorun. Markette gorunce brokoliyi alip evde bol limonlu yemek geliyor, sonra yerken agzimda buyuyor sanki. Ama ben caresini buldum sanirim kendi acimdan. Az zeytinyagi, limon dogru firina. Sonra citir citir kizarmis yiyoruz ailecek onlari.
sevgiler canim.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Tijen ben pazara gidince bütün pazarı satın almak isterim yeşiller kırmızılar ohh ohh.Ama alıp eve getirince bazen anını yaşarım sanırım tata haklı...Yiyeceklerin suçu yok...
sevgiler...

Tijen dedi ki...

Komşucuklarım,
Yine yorumlara yanıt vermeyi unutmuşum. Dalıp gidince bir şeylere.. Kısaca şöyle diyelim,
ağız tadımız hiç eksilmesin.

Damak Tadı dedi ki...

Amin Tijen'ciğim..Hepimizin ağız tadı yerinde olsun..))

Sanırım hepimizde bu tür sorunlar oluyor.Bazen özenerek aldığımız sebzelerin sonu hüsranla bitiyor.En iyisi sevmediğimiz sebzeleri, yemek için kendi kendimize ısrarcı olmamamız gerekir..))

Sevgilerle

bir demet feslegen dedi ki...

Evet, zaman zaman bana da olur, o anki ruh halime ve severek yapıp yapmadığıma bağlıyorum ben :)
Sevgiler

lalecik dedi ki...

Merhaba Tijen bende Tata'ya katılıyorum. Ama benim canım devamlı tatlı çekiyor sanırım en sonunda şeker çıkacak bende:)) Kızartma mümkün olduğunca yemem, ama bazı an gelirki, elimi neye atsam kızartmak isterim. Şimdiye kadar hiç vücudumun talebini reddetmedim.
Görüşemezsek iyi bayramlar diliyorum sana, kendine iyi bak.
Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Sevgiyle kucaklıyorum Gül kadın!
*
Eda'cığım,
Kesinlikle ruh hali önemli, sana katılmamak elde mi?
*
Lale komşum,
Ben de iyi bayramlar diliyorum. Güzel kurabiye ve pastalarından bir parça tatmaya gelirim.

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Tijen, bana da o kadar çok oluyorki...
en son bende brokoli de yaşadım.Her zaman yapıp severek yediğimiz brokoliyi bir güzel hazırladım ama ağzımdaki lokmayı bir türlü yutamadım.Atmaya da kıyamadım ki zaten yemek atmak bana çok acı verir, bir süre dolapta bekledi ve sonunda zaten atmaya mecbur oldum:(

Adsız dedi ki...

Ac olup da dolabi acip acip yiyecek birsey bulamamak gibi. Bence sevmeye gonlumuz olmaz o an icin. Herseyin basi niyet! :)