05 Aralık 2010

Tahıl ve baklagil kursu

Bu hafta cumartesi günü (18 Aralık 2010), tahıl, baklagil ve kış sebzelerini birlikte işleyeceğiz. Yani aşağıdaki konulara ilaveten mevsimin muhteşem sebzelerini de tanıyacak, onlardan farklı şekillerde yararlanma yollarını öğreneceğiz. Avokado, yerelması, kereviz, turp, göleviz, dikenli kabak, pırasa, pazı, pancar... Bu mevsime has ne gelirse aklınıza. (Bilgi ve başvuru için: mutfaktazen at gmail.com)
*
Neden tahıl ve baklagiller için kurs düzenliyorsun diyecek olabilirsiniz. Haklısınız da. Artık mutfağımızda onlara eskisi kadar yer vermiyor, biraz üvey evlat muamelesi yapıyoruz. Önemlerini de biraz küçümsüyoruz sanırım. Neden? Çünkü kışın da yaz sebzelerini bulabiliyoruz ve seçeneklerimizin sonsuz olduğunu düşünüyoruz. Oysa şimdi kış mevsiminde ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi bize en iyi kışa uygun besinler verebilir. Kışın yetişen muhteşem sebze ve meyveleri de kullanmalı elbet ya tahıl ve baklagillerden de sıklıkla yararlanmalı. Biz bu kursta tam tahıllarla hazırlanan alternatif kahvaltılıklar, farklı ve besleyici pilavlar, tahıl ve baklagil ilaveli salatalar, yemekler yapmayı öğreneceğiz. Filizlendirilmiş tahıl ve baklagillerin öneminden bahsedecek, nasıl yapıldıklarını öğrenecek ve onları farklı şekillerde değerlendireceğiz. Fasulyeler, mercimekler, buğdaydan yulafa, arpadan çavdara tahıl grubunun besin değeri yüksek şifalı üyeleri çeşitli hallerde (!?) sizlerle daha yakın dostluklar kuracakları anın heyecanıyla bekliyorlar. Kursumuz 8 Aralık 2010 Çarşamba ve 11 Aralık 2010 Cumartesi günü 10:00-14:00 saatleri arasında gerçekleşecek. (Cumartesi günü de çalışıyor veya pazar bana daha uygun diyorsanız lütfen bildirin). Yer Antalya, bizim evin mutfağı. Önce tahıl ve baklagiller hakkında sohbet edecek, bilgilerimizi tazeleyeceğiz, çaylarımızı içip çerezlerimizi yiyecek, sonra birlikte pişirip pişirdiklerimizi tadacağız. Ayrıntılı bilgi almak veya soru yöneltmek için bana mutfaktazen at gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. (Kursun düzenlenebilmesi için minimum 4 kişi gerekiyor. Yeterli katılım olmaması durumunda üzülerek o günkü kursumuzu iptal edeceğim.)

8 yorum:

Narince dedi ki...

Biz de tam kızımın ödevi için kuru bakliyatlarla ilkbaharı anlatan bir resim ödevi var onun için fikir araştırıyorduk.

Bakliyat bizim evde çok değerlidir.Haftada iki gün pişer mutlaka, iki gün önce nohut yemeği vardı mesela. Mercimek köfte tek başına bir akşam öğünümüz oluyor mesela.

Proramı izlerim, sanırım var bizde EGE tv, şimdi bir bakayım kaçıncı kanaldaymış.

nesrin dedi ki...

Size katiliyorum. Kisin kuru fasulye yapmayi tercih ederim. Ya da mercimek corbasi. Haftada bir iki kere tahil agirlikli yemek yaparim. Daha dogal oldugunu düsünüyorum.

Tijen dedi ki...

Afiyetler olsun Necla'cığım. Ne iyi ediyorsun!

Bir Dilim Düş dedi ki...

Süppperrr Tijenciğim mutlaka izlemeye çalışacağım.
Ben kursla ilgili bilgileri duyurmaya başladım bile
:)))) Umarım bir faydası olur canım.

Sevgiler,

Evren

Oglak Kizlari dedi ki...

Tijen im,
Hayırlı uğurlu olsun.
Ellerine sağlık.
Daha Ege tv yi seyredememiş anne Çiğdem

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim Antalyada ki yemek kursunda başarılar dilerim..Sevgilerle.

Margot dedi ki...

Dün İstanbul'a soğuklar hücum etti. Akşamdan fasulyeleri ıslatmıştım. Kuru fasülyeler evi ısıttı. Yanına konserve yaptığım domateslerden pilav yapıldı. Adama eve gelirken turşu alması tembihlendi.
Küçüklüğümden beri söylerim "taneli" yemek severim. Baklagiller de en sevdiğim tanenilerdendir.

Sevgiyle selam eder, kolaylıklar dilerim :)

damlaya damlaya dedi ki...

ne güzel, keşke gelebilsek