21 Aralık 2010

Buda huzuru

Son günler nasıl da yoğun geçti. Güzel bir yoğunluktu ama. Biliyorsunuz, kurs duyuruları yapmıştım ancak ilk iki hafta yeterli katılım olmaması nedeniyle kursları iptal etmiştim. Sonunda cumartesi günü beş kişilik (artı 11 yaşındaki konuğumuz Deniz) güzel bir grup toplandı ve "Mevsim Sebzeleri, Tahıl ve Baklagiller" konulu kursumu yapabildim. Katılımcılar mutlu ayrıldıklarını, pek çok şey öğrendiklerini söylediler. Hepsi de birbirinden kibar ve zarif hanımlardı. Onların ilgisi beni yeni konular düşünmeye itti. Yılbaşından sonraki haftasonu "Doğal Tatlandırıcılarla Tatlılar" kursunu yapacağım ancak ondan sonraki haftalarda farklı temalar olacak kurslarda. Şekillenince buradan duyuracağım.
Bu yazıya "Buda huzuru" başlığını vermemin nedeni yeni yıl dileğim. Ben bu yıl için hepinize Buda huzuru diliyorum. Biraz önce ekmeğimi yoğururken huzurun insan hayatındaki önemini düşünüyordum. İnsan ancak hayatı yolundaysa, sağlığı, ağzının tadı, sofrasının bereketi yerindeyse huzurlu olurmuş gibi geliyor. Yanılıyorsam söyleyin. Huzuru düşününce de aklıma ilk Buda geldi. Onun huzurlu ve dingin duruşu çok uygun düşecekti bu konuya. Ben de bu fotoğrafı seçtim. Önümüzdeki günlerde blog yazısı yayınlama şansım olmayabilir. Bu yüzden iki program duyurusu yapacağım. Vakti olan, arzu eden izleyebilir diyerek.
23 Aralık 2010 Perşembe günü 09:45-11:45 saatleri arasında Show TV'de, Deryalı Günler programının konuğu olacağım. Show TV'nin internet sitesinden programı canlı olarak izlemeniz mümkün. Programda Yerelmalı Humus, Körili, Balkabaklı Mercimek Çorbası ve Pancarlı Rokalı Bulgur Salatası yapacağım.
27 Aralık 2010 Pazartesi ise 11:45-13:00 saatleri arasında TRT1'de yayınlanan Arife Tarif programında programın çok sevimli aşçısı Ceyda ile birlikte otlu tarifler yapacağız. Yine o program da (televizyondan izleyemeyenler için) TRT'nin web sitesinden izlenebilir.

32 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

güzel bir yayın olması dileğiyle... ben maalesef seyredemiyeceğim trt1 yok webdende hep yayın kesildiğinden dolayı seyredilmiyor.. inşaallah showda izleme zevkine erişirim :) kolaylıklar diliyorum..

Hülya dedi ki...

İşte olmam sebebiyle kaçırsam da umarım tekrarını bulurum izlemek için..

Benim için huzur evde ve mutfağımda olmak galiba...

Ferkay dedi ki...

Tijenim huzurlu ilgili yazdıklarında çok haklısın.
Tv programlarını sabırsızlıkla bekliyorum..Şimdiye kadar tanışamadık çünkü ben seninle orada tanışacağım.
Çok öpüyorum canım benim..

novella / विश्व dedi ki...

perşembe program yayındayken yollarda, cuma da çalıştayda olacağım. ama aklım programda ve tariflerde kalacak :) harika geçeceğine eminim. o yüzden sadece bol keyif diliyorum.

beste dedi ki...

en onemlileri saymissin gercekten. Guzel yeni yil dileklerini aynen senin icinde dilerim. Bu internetten seyredebilme imkanina cok sevindimmmmmm:)

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

komşum yüz yüze görüşemedik bir türlü kısmet olupta ama tv de izleyeceğim bir aksilik olmazsa,tebrikler,başarılar

gül dedi ki...

merhaba, insan sadece kendi nefsi için yaşamaz, başkalarına faydalı olmak adına da birşeyler yapabilirse, ardında güzel bir eser bırakabilirse huzuru bulur diye düşünüyorum. huzurlu kalınız.

misk dedi ki...

Merhaba Tijen:)
Kurslarına katılabilmeyi nasıl isterdim anlatamam.. Bizim de adımıza keyfini çıkarmanızı dilerim. Huzur konusunda ise; bence huzur duyulan an, bir kuşun dala konduğu, bir karabatağın kafasını dalıp çıkarttığı an gibi doğallıkla yaptığımız işler sırasında yaşayıverdiğimiz bir farkındalık anı. Ve de biz insanlar bu şuurdan ötürü çok şanslıyız- iki ucu keskin bir kılıç olsa da :)

narcicegirengi dedi ki...

Tijencim huzurla ilgili fikirlerine cogunlukla katilsam da gozumun onunde beliren Abidin Dino'ya ait bir resim var ki daha farkli dusunmeye sevkediyor. Ayni yatakta yatan bir aile, catisindan su damliyor, fakirlik yoksulluk var ama yuzlerindeki huzur ve mutluluk insani buyuluyor.. Huzur dedigimiz sey, biraz insanin bakis acisinda sakli galiba...Guzel gormekte, umitvar olmakta...Kucuk seylerden mutlu olmayi ogrenen huzuru da yakalayiverir diye dusunuyorum..Cok guzel bir dilek, huzur her seyin basi...
TEbrik ederim ayrica.Programlari da takip etmeyi cok istiyorum... Hersey gonlunce olsun.Huzurlu, saglikli gunler dilerim. Sevgi ve muhabbetle...:)

Adsız dedi ki...

merhaba tijen hanım,kitaplarınızı güzel blogunuzu severek takip ediyorum.başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.buda maalesef bana huzur vermiyor.hele ki bu resim.ama namazkıldıktan sonra gözlemlediğim insanların yüzündeki aydınlık,o bakışlar,süt liman deniz gibi bir görüntü namazın kalbe koyduğu huzurdan kaynaklandığını düşünmeme yetiyor.benim için böyle bir yüz huzurun ifadesi..

Tijen dedi ki...

Sevgili Balpare,
Duygularınızı açıkyüreklilikle paylaşmanız ne güzel. Ben Buda'yı bir "din" veya "inanç" simgesi olarak koymadım buraya, bir "imge" olarak koydum. Yoksa elbet hepimiz için huzurun imgesi, simgesi bambaşka şeyler olabilir, olmalı da. Önemli olan -bana göre- iyi bir insan olmak, iyi ve doğru işler yapmak. Dilerim sevgilerimiz, dostluklarımız daim olur.

Adsız dedi ki...

Tijen hanım sizin nezketiniz,açık kalbiniz kitaplarınızda kelimelerin arasından görünen aydınlığınız bile bir huzur ifadesi benim için.içim açılıyor kitaplarınızı okurken .tabi ki ifade etmek istediğinizi anladım.budanın yüzündeki o gülümseme huzurlu görüntü anlatmak istediğiniz haklısınız.sizin için bir din inanç ifadesi olmadığına da eminim ama bazıları için bu bir ifade şekli.ben sizi tüm kalbimle anlıyorum.kesinlikle burada inançlarla ilgili bir yorumlama yok ama o gördüğüm ifade huzuru ifade ettiği için yazdım..
sizi çok seviyorum.kesinlikle bir artniyetim yok..keşke program saatiniz denk gelse de izleyebilsem..sevgilerimle...

Mimosa Café dedi ki...

demek çok sevdin sana taktığım ismi :) ben de ne kadar sevindim bu duruma anlatamam. hakikaten de öyle düşünüyorum. sebzelere adeta ruh veriyorsun, onları sıradanlaşmış olağan uygulamalardan çıkarıp, birer sanat eserinin nadide parçası haline getiriyorsun. sebzelerin zengin ve keşfedilmek isteyen dünyalarıyla tanıştırıyorsun insanları. bu anlamda hayatımızda önemli bir farkındalık yaratıyorsun. programlarında başarılar diliyorum. internetten seyrederim diye umuyorum. çok sevgiler.

Serap dedi ki...

Tüm yıl, hatta önümüzdeki yıllar hep huzur içinde ve sağlıklı, mutlu olmanızı, size huzur veren şeyleri yapmaya devam etmenizi diliyorum. Bu arada benim için huzur, kitap okumak, mutfakda bulunmak,... ve sizin gibi severek okuduğum blokları huzur içinde ve gülümseyerek takip etmek. Sevgiler. Umarım hepimiz için iyi bir yıl olur.

Duygu dedi ki...

Günaydın Tijen.Program haberini duyunca hem çok heyecanlandım hem de üzüldüm,çünkü televizyonsuz bir yaşam sürüyorum,ve seni TV de görüp dinleme şansını kaçırmak istemem.Canlı olarak değil ama sonradan internette mutlaka izleyeceğim.
Yeni yılda,Ankara da kurs açmanı diliyorum:)
İyi yıllar..

lavantalimon dedi ki...

Geçen hafta Sanal Mutfak Mert turşu yapmıştı Deryalı Günlerde şimdi de sen çıkıcaksın süper:)kolya gelsin. dün nohutların kabuklarını soydum ve humus yapıcam bekliyor dolapta:)))
kolya gelsin izliyeceğeim pazartesiye not aldım bile:))

Adsız dedi ki...

tijen hanım sizi zevkle izliyeeğim..inanın özlemişim ..kitaplarınızın hepsi var ama görüntü başka tabii..canlı canlı dimi ?evimize konuk olacaksınız..şimdiden kolaylıklar ..keşke ankara da olsanız....sizden bir ricam olacak keyifle takip ettiğim bloglardan biri bir dut masalı davetli olmuş nasıl ulaşabilirim nunuya ...bana yardımcı olurmusunuz çok sevinirim mail adresi de yok...şimdiden teşekkürler..sevilay dinçer mail adresim sevilay52@gmail.com

Unknown dedi ki...

Insallah yeni yil dilegin tutar Tijencigim, zira cok ihtiyacim var :-) Sana da iyi seneler, seneye bir suru aktivite ile giriyorsun insallah bu hep boyle gider.

gulsev dedi ki...

Yazını şimdi okudum, aaaaaaaa dedim bugün 23'ü açınnnnnnnnn show tv'yi :))
Tüh yahu reklam girmiş, bekliyorum heyecanla seni Tijen'ciğim..
Saat 10:39..
Bende sana sağlıklı huzurlu ve bol yazılı bir yıl diliyorum..

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Tijencim,kutlarım,proğramını zevkle izledim, bal kabaklı çorbanı,nohutlu yerelmalı humusunu,pancar salatanı,hepsi güzeldi, daha doğrusu bir türlü görüşemeyipte tv de görmekte güzedi.ellerine sağlık devamı trt 1 de ,görüşmek dileğimle,sevgiler,başarılar

Unknown dedi ki...

şimdi girdim bloğunuza ve yeni öğreniyorum,sizi tanımak görmek çok isterdim,bence mutlaka bir yerde tekrarını bulabilirim,tahin hakkında verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim,diğer programlar için de başarılar ve bol şans diliyorum sevgiler ablacığım,kurs hakkında bilgi de almak isterim ayrıca...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tijencıgım sans eserı actım bır baktım kı karsımda arkadasım .Cok guzeldı hersey tvde bıle olsa senı yenıden gorup o guzel tarıflerını ızlemek benı cok mutlu ettı canım.Sevgıler..

Bocuruk dedi ki...

Tijencim,
Programın son kısmına tesadüfen yetiştim. Deryalı Günler in o saatte yayınlandığını bile bilmiyordum. Blog ziyaretlerini de aksattığım için buradan da okumamıştım. Neyse kısmetmiş kısa da olsa seyrettim seni. Oldukça kilo vermişsin, buna bayıldım. Anlattıklarına ve humus tarifine de bayıldım. Pür dikkat izledim yani. TRT 1 dekini inşallah baştan izleyeceğim. Başarılar!
Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Sabırla bütün programı izleyenlere teşekkür ederim. Yaptığım yemekler hakkında biraz daha bilgi verebilmeyi isterdim ancak program formatı her telden ve herşeyden biraz şeklinde olduğundan olsa gerek biraz kısa sürdü benim kısmım. Sanırım Arife Tarif programı biraz daha farklı olacaktır...

Oya Kayacan dedi ki...

Tam da sonuna yakın zapıma girdin, Mine'simi arayıp, "bak haaa," diyene kadar da bitti. O formata ben dışarıdan dayanamıyorum, sen içinden nasıl dayandın Tizo'cuğum?

lavantalimon dedi ki...

Pazartesi daha farklı olucak kesin:))Derya çok konuşuyor gelen konuklar asla konuşamıyor:) sen iyi konuştun yine :))heheh botnunda ki kolya Kızılderili işi gibiydi hoştunuz Tijen hanımcım:))

Cafe Pepela dedi ki...

Sizi izliyorum! :)
Tevafuğun böylesi..
İsminizi duyunca,içim sıcacık oldu.Ne güzel anlatıyorsunuz,yüreğinize sağlık.

daimamutfak dedi ki...

Tijenciğim su an trt1 de seni izliyorum..sevgiler.

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Tijencim,merhabalar,kendini ifade edebildiğin bir program oldu arife tarif sanırım,başarılar,deryalı günlerde çok fırsat yoktu yoğun bir program olduğu için,beğenerek izledim,seni de yakından tanımış oldum,tebrikler,başarılar.
sevgilerimi yolluyorum.

Margot dedi ki...

Ben tesadüfen denk geldim ama daha doya doya dinleyemeden edemeden araya laf kalabalıkları girdi. Formatları bir yana gönüller bir olsun makarna kardeşciğim :)

kalpkurabiye dedi ki...

merhabalar Tijen Hanım..
anlamsız bir şekilde sessizce okuyordum sizi..
anlamsız dememden kasıt yorum yazmayışım:S
niye bende bilemedim..
Deryalı Günler programını izlmedim ama sizi bugün "Arifetarif" te izledim. harikaydınız..
bundan sonra sessiz kalmamaya söz verdim..
sevgiyle kalınız..

Betül İnce dedi ki...

Huzurun ve bolluğun ve sağlığın, neşen hiç eksilmesin Tijen'ciğim.