06 Mart 2010

Toprağa cemre düşmüş bugün

Cemre güzel bir isim. Güzel de bir sözcük. Bugün 6 Mart. Toprağa düşüyormuş cemre. Cemre ne demekmiş diye TDK Sözlüğü'ne baktığımda "ısı farkı" anlamına geldiğini gördüm. (Nişanyan Etimoloji Sözlüğü'ne göre aynı zamanda "kor, köz" anlamında kullanılıyor) İnsan arkasında derin anlamlar arıyor değil mi? Ruhani bir şeyler. En azından baharın gelmekte olduğunu müjdeliyor bu sözcük. Suya, toprağa, denize... Hepsine düşüyor teker teker ve bir de bakıyorsunuz dallara su yürümüş, etraf yeşile bürünmüş. Ne güzel.
*
Bugünün fotoğrafıyla başlığı alakasız. Sabah güzel fotoğraflara bakarken (başkalarının çektiği), benim de güzel fotoğraflarım var mı acaba diye arşivi açtım. Bu fotoğrafı bir gün Maya'cığımı okula bırakmış dönerken çekmiştim. Brooklyn günlerinden birinde. (2007'nin Aralık'ıymış, iki yıl geçmiş üzerinden.) O sabah öyle güzeldi ki ışık ve o tüye öyle güzel vurmuştu ki güneş, dayanamamıştım. Her bakışımda içimi ferahlatır bu fotoğraf. Neden bilmem. Belki baharın gelişiyle bağlantılandırmışımdır. Bahar en sevdiğim mevsimdir çünkü. Hafiflediğim, yaşama karıştığım... (Tabii ya, bağlantıyı buldum: Tüy ve hafiflik!)

20 yorum:

Evren dedi ki...

bir kızım olsaydı adına maya koymak istemiştim hep...
anne olamadım ama bütün çocukları çok sevdim, hepsinin gülüşlerini bahara benzettim. öyle ılık, öyle içten ki...
fotoğraf çok şey anlattı nedense, ya da benim dinleyesim var :)

iyi haftasonları...

gulsev dedi ki...

Yaşasınnn heryer yeşile çalacak demek ki, ağaçlar patlayacak çiçekler fışkıracak, hoşgeldin ilkbahar....

ece arar dedi ki...

fotoğraf benim de içimi aydınlattı. ayrıca cemre ile ilgili de aydınlandım, zira bana da hep mistik geliyor idi.. sağol tijenciğim.

Banu B. Bingor dedi ki...

Bugün seni andım... :) İyisin umarım...

Baharcicegi dedi ki...

Topraga cemre düsüyor ama burda daha bahardan eser yok Kar öyle yagiyorki lapa lapa tipi var göz gözü görmüyor
Artik bahar gelsin buralara
Baharli sicacik bir hafta sonu dilegiyle

pelince dedi ki...

İlkbahar gelsin artık.. İstanbulda karla karışık yağmur var :(
Fotoğraf çok güzel...

mutlu hafta sonları....

Betül İnce dedi ki...

Ben de çok seviyorum bu bahar mevsimini Tijen'ciğim, hele gelişini hissetirişini.

Özlem dedi ki...

Ya da tüy, hafiflik ve özgürlük :)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İzmirde birkaç gündür bahar havası yaşanıyor. Bu fotoğraftaki yeşil renk beni cezbetti baharı anımsattığı içinmi acaba? Bu bahar başka bahar bence..Sevgiler.

egeli dedi ki...

Cemre düşmüş toprağa, ertesi günde güzeller güzeli bir insan gelmiş bu dünyaya, doğum günün kutlu olsun Tijen'im, iyi ki doğdun, iyi ki varsın canım arkadaşım!!!

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Bu baharın geldiğini müjdeleyen resme ben de bayıldım! Çok çok güzel, yüreğine sağlık Tijenciğim!
Işığın renkleri tüye çok güzel yansımış gerçekten de! Siteni ziyaret ettim, yazını okudum,yürek hafifleten resmini gördüm ya içim rahatladı! Yüreğim hafifledi, çok yoğun ve zorlu bir haftaya başlamanın stresini yaşarken yazın ve resmin çok iyi geldi! Sanki sen karşımdaymışın da sohbet ediyormuşuz gibi!
Kocaman sevgiler canım!

hepsusluydum dedi ki...

Mutlu baharlar;
Yeni yaşınız huzurlu,bereketli ve sağlıklı olsun:)
Cemre'nin bir anlamı da ''ateş topu''
demektir..Nice baharlara Zehr@

mutfakcini dedi ki...

DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Tijencim gelsin bahar:)..Bahar benim mevsimim. Doğum günüm dolayısıyla bir bahar çocuğuyum ben de. Hava soğuk bile olsa şu günlerden ışıldayan güneş içimi sıcacık ısıtıyor.
Bu günlerde şu tüy benim ruh halimi anlatıyor..Çoktandır canımı sıkan karmaşalardan kurtuldum, tüy gibi hafifledim ben de:).
Sevgiler:).
aslı

Unknown dedi ki...

Bizim buralara da bir düsse... Canim benim, öncelikle güzel yorumuna tesekkür ediyorum ve evet düsünüyorum, keske bizimkiler biraz daha fazla sevseydi, kek, pasta vs... Inan beni 24 saat birak mutfaga, hic bikmadan pasta, kurabiye yapabilirim... Ama nerde, kim yiyecek... Ancak meyva salatasi ve bazen de sütlü tatlilar... Tamam güzel de... eeee ben kime yapicam pasta vs... Neyse saka bir yana, ben de tüm yakinlarimin dogumgünlerini takip ediyorum; Pasta yapabilmek icin... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

daimamutfak dedi ki...

İyiki düştü yaz geliyor..çok özledim..sevgiler..

Narince dedi ki...

Çarşıya pazara bakla geldi, ama yolunu gözlediğimiz bahar gelemedi bir türlü. Sabır gerek.Hem önce senin oralara uğruyor, bize sonra geliyor ya sinir oluyorum. Hani yaz meyvelerini bir bir ilk sende görüyoruz, canımız çekiyor ya:))

moon dedi ki...

çok iyi bir kare yakalamışsınız...blogumdaki tüm fotoğraflar bana ait üstelik yayınlamadığım yüzlerce kare var...objektife takılanlar ve sevdiğim objeler diye klasörlediğim ve bakarım onlarada arada iyi gelir bakmak :)
sizede oluyor sanırım; kareleyen ben olduğum halde fotoğraf zamandan ve o andan sıyrılıp başka bir boyutta geçiyor ...iyki o anı dondurmuşum derim bazen bir deniz kabuğu bazen ,eski bir kova ne olursa ...tekrar söylemek istiyorum çok iyi bir kare ....
gözünüze yansıyan yüreğinize sağlık
sevgiler....

Unknown dedi ki...

Bu resim bana, elimizden tüy gibi uçup gidebilecek sevdiklerimizi anımsattı..Hafta sonu Münevver hanım ve Işıl ile kulaklarını çınlattık. Tijen'cim yine İstanbul'a gelde buluşma organize edelim.Sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

Cemre denince rahmetli dedem gelir aklıma..
Dedem bir taneydi her cemrede derdi,bahar geldi denilince eski hesaba göre gelmedi derdi.Böyle büyükler yada onlarından birkaç kuşak sonrası en fazla bunları bilecek ve haber verecek ya sonrası?
Fazlasıyla metalaşmış bir hayat:(
Umutsuz olmak istemiyorum ama neyse..