26 Mart 2010

Permakültür Eğitim Programı-Dutlar Köyü/Menemen-İzmir

"Felsefesini, herkes ve doğa için dünyayı yaşanacak, iyi bir yer haline getirmek olarak özetleyebileceğimiz permakültür yaklaşımı; dönüşüm, hayal ve şimdi’yi yaşamak, doğaya karşı değil, doğayla birlikte çalışmak, yok eden değil, üreten olmak, yardımlaşma ve paylaşım, basitlik ve yerellik ilkeleri ile tanımlanmıştır. Bizlere, etiğin her şeyin başı olduğunu, korku ve tepki yerine sakinliği, gözlemciliği, imkansızlık duygusundan kurtulmanın ve insanın işleri istediği gibi yapmasının mümkün olduğunu söylemekte, herkes ve her şeyle etkileşim içinde tasarımlar oluşturmaktadır. Bu anlamda permakültür yaklaşımına göre PROBLEM, ÇÖZÜMDÜR."

Böyle diyor Dutlar Ekoköyü Girişimi ekibi ve permakültürle ilgilenen, bu konuda eğitim almak isteyenleri bekliyorlar. Eğitim 10 gün sürecek (2-11 Nisan 2010) ve Fransa Halk Permakültür Üniversitesi Müdürü Steve Read tarafından verilecek. 72 saatlik Permakültür Tasarım Eğitimi'nden sonra katılımcılara sertifika verilecek. (Eğitimcinin özgeçmişi ve Fransa Halk Permakültür Üniversitesi hakkında merak ettikleriniz için: http://www.permaculturefrance.org)

Bana gelen e-posta epey uzun. Tamamını buraya alamadım ancak program, ücret ve tüm ayrıntılar için lütfen doğrudan Ünzile Tekin (u.o7598 at gmail.com) veya Tülay Ararat’a (tulayararat at gmail.com) başvurabilirsiniz.
(Bu fotoğrafı bir bahar günü, Kazdağı'nda, Zeytinbağı'nda çekmiştim. Tam dört yıl önce. Öyle güzeldi ki doğa, şimdi bile gözümün önünde.)

7 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Yaza da Fethiye de var Permakültür eğitimi, bekliyorum..

Tijen dedi ki...

Ne güzel haber asortik hatuncuğum. Ne kadar yayılsa o kadar iyi bu eğitimler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen çok istiyordum buna gitmeyi ama izin almam mümkün olmadı.Permakültür yada bilge tarım,yasanın çıktığı şu günlerde tarımımıza,toprağımıza,suyumuza,tohumumuza sahip çıkmamız adına önemli.Ne güzel ki bu sene birden fazla kurs olacak ülkemizde.keşke zaman olsa da hepsine gitsek,gidebilsek...

Sevgilerimle,
Ayşen

HADİYE dedi ki...

Canımcım ne güzel haberler veriyorsun.
İmkanı olanlar gitsinler.Belki ankarayada gelir.Bende müsait olursam giderim.
Sevgiler*

bilge dedi ki...

izmir deyim ve gidemiyorum işlerimin yoğunluğu nedeniyle haber vermeniz çok güzelbir olay kitabınızı izmirde bulurum inşallah sevgi ve dostlukla...

seyabb dedi ki...

bu kurslar inanılmaz bütünleştirici ve tamamlayıcı...gidecek adaylar çok şanslı...foto çok güzel...emeğinize sağlık

Zehra Gürgen dedi ki...

Tijen'cim şimdi sevindim bu yaz Fethiye'de de biz katılabiliriz..