31 Temmuz 2009

Yediğiniz tatlılar hangi şekerden yapılıyor?

Yazının başlığı bu. Buğday Derneği e-bültenden. Yapay tatlandırıcıların
gıda endüstrisinde kullanılması üzerine:
http://www.bugday.org/article.php?ID=3283

3 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Devlet üzerine düşen görevi yani vatandaşını korumayı bırakıp kasasını dolduranlar kervanına geçince vatandaşta böyle ne yiyeceğini şaşırıyor.
Denetleme olmadıktan sonra ben nereden bileceğim aldığım tavuğun ne yediğini? onun yumurtasının artık ne içerdiğini?şekerin ithal olup olmadığını??
ve marketlerde almadığım ama zorunlu kalınca aldığım bazı gıdaların kanser yaptığını?

Devleti vatandaşını korumaya davet etmek icap eder..

pelince dedi ki...

Yapay tatlandırıcı'nın bu kadar zarar verdiği düşünülürse korkunç bir şey.Çocuklar çok fazla abur cubur yiyorlar :( Okul zamanı kantinden aldıklarına mani olamıyorum ki.
Zehranın tüm yazdıklarına da aynen katılıyorum.Kimyası ile oynanmış meyve ve sebzeye bile izin verecekler sanırım, bir ara haberlerde duymuştum.

PASTA DANTELA dedi ki...

Merhabalar Tijen hanım aslında çok önemli bir konuya değinmişsiniz insanlar biran önce yediklerinin neler içerdiğini sorgulamalılar pastaneler bile artık şeker yerine, ya yüksek oranlarda glikoz kullanıyor yada tatlandırıcı haplar ... bazı pastanelere bu hapları kullanıyorlar diye ceza kesildiğini duydum.. belli oranlarda glikoz kullanılması normal ama ürünleri sadece bu maddeler ile yapıyorlar sonrada bizler tüketiyoruz.. çok büyük tehlike hepside kanser yapan maddeler.... kanserin bu kadar çok yaygın olmasını hiç yiyeceklere bağlamıyor insanlar... ben yiyeceklerin en büyük etken olduğunu düşünüyorum ..tatlandırıcı ve glikoz kullanılan tatlılar yerken insanın boğazını yakıyor..herşeyi biz tüketiciler düzeltebiliriz ancak bizler kullanmayarak bu firmaları zarara uğratırsak onlar para kaybetmeyi göze alamazlar... tüketiciye uygun gıdalar üretmek zorunda kalırlar..ben böyle düşünüyorum... tabiki devlet önce yasalarıyla vatandaşını korumak zorunda...sadece birlik olursak birşeyler düzelir....afedersiniz çok uzun oldu..lavanta lar ayrı güzellikteler rüya gibi...sevgi ile kalın...