06 Haziran 2008

Mutfaklardan Taşan Öyküler

Pazartesi eklentisi. Ne kadar içten bir sevinçle paylaştınız duygularımı, ne desem az, ne desem eksik. İnternet bağlantım hala yok, hala ancak gelenleri yanıtlayabilecek kadar girebiliyorum internete. Yeni yazı da yükleyemiyorum. Zaten yeni ne diyebilirim ki kitap heyecanı yaşarken? Olsa olsa ondan konuşurum. Bugün mesela, kitabı elledim. Evet evet, dokundum ona. Kapak resmi ekranda göründüğünden daha güzel, renkler daha canlı. Fotoğraflar siyah beyaz olsa da çok canlı, çok net. Ne bileyim her sayfada bir hikaye var. Dolmuşta gelirken sayfaları çevirdiğimi gören koltuk komşum, "o kadar hızlı mı okuyorsunuz" dedi, ben de burada yazanların hepsini biliyorum zaten, defalarca okudum diye yanıtladım. Getirip anneme gösterdim. Onu eski günlere götürmüş, çok duygulanmış okurken. Öyle dedi. Benim hikayemi, Gölpazarlı akrabamız Gülseren Teyze'nin hikayesini ve yemek öğretmeni arkadaşı Emel Teyze'nin hikayesini iyi kötü biliyor. Bir sürü anısı canlanmış.
*
Sevgili dostlar. Ne diyeceğim biliyor musunuz, bu kitaba çok heyecanlanıyorum ama elime alıp sayfalarını açtıktan sonra o artık benden çıkmış olacak. Hangi yuvalara, hangi kitaplıklara, hangi kütüphanelere (geçenlerde bazı kitaplarımın Avusturalya ve Almanya'daki bazı kütüphanelerde olduğunu öğrendim. Nasıl gönendim anlatamam!) gireceğini bilmiyorum ama artık onun sahipleri sizler olacakınız. Yani onu okumak, ona sahip olmak isteyenler. Umarım seversiniz. Duygularımı, heyecanımı paylaştığınız, daha da ötesi ona ortak olduğunuz, güzel dileklerinizi ilettiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Şu anda internet bağlantım olmadığı için kısa kısa bağlanıyor ve herkese hemen yazamıyorum ama bir kaç güne kadar her şey normale dönecektir. O zaman tüm teşekkürlerimi edeceğim, emin olabilirsiniz!



Heyecanımı sizinle paylaşmak istedim. Bu blogun, blog yazarının tüm dostlarına duyururum ki 2.5 yıl aradan sonra ilk kitabım bugün matbaadan geldi! Ben daha görmedim ama sevgili Suat kapağı budur diye göndermişti, sağolsun. Öyle heyecanlandım ki, paylaşmadan edemedim. Özlemişim bu duyguyu. Acaba hangi yuvalara, hangi raflara girecek diye düşünmeden edemiyorum. Bu kitap projesi kaç yıldır devam ediyor. Başlayalı neredeyse 5 yıl olmuş. Araya bir sürü iş güç, kalp kırıklığı, gönül yorgunluğu girince uzayagelmişti ya sonunda tamamlanıp en sevdiğim yayınevlerimden birinden yayımlanması beni çok mutlu ediyor. (Darısı başınıza!) Ne olur dualarınızı eksik etmeyin. Ben onun hep güzel insanlarla buluşmasını, güzel yüreklere seslenmesini istiyorum. Bilmem adı ne düşündürüyor. Bilmem içinde neler olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? (Yayınevim 12 Haziran'da kitapçı raflarında olacağını söyledi. Sanırım internet satış noktalarında da o günlerde -belki bir kaç gün önce- satış listelerine girecektir. Severek okumanızı, kendi yaşamlarınızdan bir şeyler bulmanızı diliyorum sayfaların arasında gezinirken. Umarım beğenirsiniz!)
*
Şimdi farkettim ki kitap internetten satış yapan yerlerin listesine girmiş bile. Şu adresleri tıklayarak Mutfaklardan Taşan Öyküler'in sayfasına gidip siparişinizi hemen verebiliyormuşsunuz: İdeefixe, Kitap yurdu, İlk nokta, Hepsi burada, Pandora, Kitap denizi (Sanırım diğer satış yerlerinin listesine de bugün yarın girecektir.)

85 yorum:

pandora dedi ki...

Benim evime, yuvama girecek kitabın mutlaka :) Çok sevindim yeni kitabının çıkmasına...

okuranne dedi ki...

kapak çok sıcak duygular veriyor. içeriğinin de güzel olduğuna eminim. tebrikler. sevgiler

Tijen dedi ki...

Sevincimi paylaştığınız için çok teşekkürler sevgili Umut ve Meral. İnsanın böyle zamanlarda dostlara ve dostlardan gelecek güzel sözlere çok ihtiyacı oluyor galiba.

SOFRAM dedi ki...

Sevgili Tijen'ciğim hayırlı olsun canım, çok sevindim,isminden az çok neler paylaştığınızı tahmin edebiliyorum, çıktığında mutlaka alıp bir solukta okuyacağım,kaleminize yüreğinize sağlık, güzel yazılarınızın devamını diliyorum. Başarılarınız daim olsun...
Sevgilerimle...

dostkokusu dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun yeni kitabınız, içeriğini çok merak ediyorum, çıkar çıkmaz alacağım, sevgiler.. _Saniye_

Adsız dedi ki...

Tijen Hanım,

Diğer kitaplarınızı okumuş ve sonsuz bir haz almış biri olarak, bu kitabı da sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bugün duyduğum en harika haber! çok tebrik ederim. Senin gibi harika bir insanın kitabı herkesin gönüllerinde, kütüphanesinde yer bulacak bundan eminim. 12 Haziran' ı sabızsızlıkla bekliyorum...Çok güzel olduğuna öyle eminim ki...Sen güzel şeyleri hakediyorsun...Kapak resmine ise aşık oldum...Çok heyecanlandım sanki kendi kitabım çıkmış gibi :))Sevgiler.

zero dedi ki...

Ne kadar güzel bir haber bu:) İnan ben de heyecanlandım şimdi. Kapak resmi bana çok sıcak ve kesinlikle içinde olmak istediğim bir mutfak resmi olarak geldi. İçindeki hikayeleri de merakla bekliyorum, ee 12 haziran'a pek de bir şey kalmadı, sadece azıcık sabır:)Emeğine, yüreğine ve kalemine sağlık Tijencim:)

Adsız dedi ki...

merhabalar,epeydir görüşmedik.Uzun ve yorucu çalışmanın sonunda ortaya çıkan esere bakarak gururlanabilirsiniz.Bizde bu eseri okuyarak keyifleneceğiz.Sabırsızlıkla bekliyorum.Gerisini sonra konuşur tartışırız.Size iyi çalışmalar. ZNGL

Betül İnce dedi ki...

Tijen'ciğim,

Ben şimdi ne yazsam az olur, ama biliyorum sen benim şimdi o kitaba nasıl baktığımı ve neler hissettiğimi tahmin edersin. Senin aklınla, gönlünle ve elinle toparlanmış öyküleri merak ediyorum ve sevincini paylaşıyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen,

Eline, kalemine sağlık şimdiden.
Kapak harika. Merakımı mazur gör ama nereden acaba bu fotoğraf? Böyle bir mutfakta ömrümü tüketme hissi uyandırdı da bende :)


İyi haftasonları.

Hilal

Handan dedi ki...

kapağa bayıldım!

Handan dedi ki...

tabii ki içeriğinin de güzel olacağını tahmin edebiliyorum. radikal gazetesindeki yazılarınızı çok severek okurdum; kitaplarınızdan ne yazık ki hiçbirini okumadım:( okuyunca yazarım artık.

selamlar

Bocuruk dedi ki...

Ne kadar hoş görünen bir kitap. Eminim içindekiler de çok çok güzeldir. Şimdi yine gururlanırım ben arkadaşımın yeni kitabı çıkıyor diye:) Emeğine sağlık Tijen'ciğim. Hakettiği okuyucuya ulaşmasını diliyorum.
Sevgilerimle...

pinarbk dedi ki...

Tebrikler. Harika bir kitap. İlk fırsatta alacağım. Birgün yüzyüze görüşüp imzalatabilmeyi dilerim...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

hayırlı olsun,ne güzel bir heyecandır herhalde.emeğinizin karşılığını almanız dileğiyle.listeme de ekledim sizi bu arada izninizle

Cafe Gusto dedi ki...

Hep içimizi ısıtan yazıların olduğuna göre bu kitapta da içimizi ısıtan öyküler olacağa benziyor.Bizim kitaplığımızda da başrollerin arasına girecektir.Çok çok sevindim.Hayırlı uğurlu olsun bebeğin...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

HAYIRLI UĞURLU OLSUN ŞEKERİM..GÜZEL GÖNÜLLÜ MUTFAKLARI ŞENLENDİRSİN..

Sibel dedi ki...

Güzel ablam benim, çok ama çooooook mutlu oldum!! Bugün sevincim ikiye katlandı, ne şanslıyım! Bizim yuvamıza da girecek kesin. Öykülerini yine keyifle okuyacağım ve bitmesin isteyeceğim. Sen ne yazsan keyifle okuyorum, doyamıyorum. Hayırlı uğurlu olsun, nice kitaplara!

cilek-marzipan dedi ki...

Sevgili Tijen,
Her zaman yazilarini severek takip edenlerdenim. Bu özel kitabın sana şans getirmesini diliyorum.. Umarım her şey beklentilerini aşar geçer..

Sevgiler
Ezgi

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun, satışları bol olsun :)

Adsız dedi ki...

Başlığının heyecan verici olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte bugün senden iki hediye almış oldum. Sayende bütün bir haftasonu ağzım kulaklarımda geçecek...hızır gibi yetiştin en gerekli zamanda...

Sevgiler

Muzi

Tijen dedi ki...

Hepinize çok çok teşekkürler, heyecanımı, sevincimi paylaştığınız için. Size de büyük büyük sevinçler diliyorum. Ve tabii kitap yazmak yahut yayınlatmak istiyorsanız da darısı başınıza diyorum. Güzel bir heyecan çünkü.
(Hilal, kapak fotoğrafının kaynağını bilmiyorum, yayınevindekiler buldular. Güzel bir mutfak değil mi? Umarım hala yaşıyordur!)

Yesim dedi ki...

Ben de kapağı çok sevdim, hayırlı olsun yeni kitabın. Türkiye'ye geldiğimde mutlaka alıcam ve güzel kitabın benim evime de girecek, ben de zevkle okuyacağım.
Sevgiler,

Dogaclama Lezzetler dedi ki...

Elinize, yureginize saglik, ismi de cok guzel olmus, iyi ki gonlunuzden tasmis da yazmissiniz:)

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Hayırlı olsun Tijen :) Çok sevindim senin adına :)

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Tijen'im benim, heyecanın resmen bulaştı bana,inşallah satış rekorları kırar bu kitap..Kitap kapağındaki resim içimi ısıttı, o mutfağın içinde olasım geldi..Kimbilir ne güzel öyküler vardır, hemen alacağım ve bir solukta okuyacağım...
Başarıların hep böyle sürsün ve senin gibi bir arkadaşa sahip olduğum içinde göğsüm kabara kabara gezeyim ben ...Çoook öpüyorum seni..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Görür görmez yaşasınnn dedirttin bana:)) İnan çok sevindim, 12 Haziran'da ilk satın alanlardan biri olmak istiyorum..

Hayırlı ve uğurlu olsun, eminim sıcacık bir kitaptır..

Sımsıcak sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

Canımmm hayırlı uğurlu bol satışlı olsun insallah.Benim mutfagıma kesin girecek

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Çok sevindim... Hayırlı olsun... Sıcacık yüreklere, sıcacık mutfaklara ve sıcacık insanlara ulaşacağını biliyorum çünkü kitabın yazarı sıcacık bir insan... Onun kaleminden dökülen her hece de haliyle sıcacık...

Demet dedi ki...

'Bir Ot Masali' ve 'Mevsimlerle Gelen Lezzetler'i Pandora'dan siparis edeli 2 hafta oldu, Hamburg'a ulasmasini bekliyorum heyecanla.- Saniyorum en gec bir haftaya kadar elime gececekler. Onlari okudukdan sonra mutlaka yeni kitabini da siparis edecegim.
Hayirli ugurlu olsun Tijen, nice yeni kitaplar yazman icin sana enerji ve zaman diliyorum, ve tabi ki bol satislar :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Hayirli ve ugurlu olsun Tijen'cigim,

Turkiye'ye gelince mutlaka edinmek isterim.

Sevincin daim olsun, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Baharcicegi dedi ki...

Yeni kitabin hayirli olsun,okuyunca belki kendimizden öyküler bulacagiz,emegine yüregine saglik Tijencim

yagmur dedi ki...

Merhaba Tijen ablacim,
Kapagi gorunce icim isiniverdi..yazari sen olman ayri heyecan..Heyecanla elime ulasacagi gunu bekliyorum..
Sevgilerimle..

Hülya dedi ki...

Tijen'ciğim,
Çok sıcak bir isim ve kapak ..Eminim sayfalarında da aynı içtenlik vardır.
Hemen sipariş vereceğim.
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler.

NESRIN dedi ki...

Kapagi cok guzel olmus.Hayirli olsun insallah guzel satislar olur.Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Fotoğrafı büyüttüm, inceledim, içinde olmayı çok istedim. Kitabının hakkını verecek, güzel insanlara ulaşmasını dilerim, başarılar...

LaMa dedi ki...

hayirli olsun Tijen!

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Tijen, hayırlı uğurlu olsun, kapak çok hoş, içerik de keyifli öykülerle doludur eminim.. Kalemine sağlık..

Adsız dedi ki...

Canim Arkadasim, her zamanki gibi seninle bir kez daha gurur duyuyorum. Sansin yolun hep acik olsun birtanem.
Sevinc U.

Mebrule dedi ki...

Benim yuvama girecek bir kitap, Turkiye` ye geldigimde alacagim mutlaka... Internetten kitap alisverisi yapmayi sevmiyorum, kitabevinin kagit kokusu esliginde kitabi evirip cevirerek almak en guzeli bana gore...

Hayirli olsun kitabin...

Sevgilerimle...

ayşegül laçinler dedi ki...

YENİDEN MERHABA, HAYIRLI OLSUN! BENİM DE EVİME GİRECEK KİTABINIZ,ZEVKLE OKUYACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM. YÜREĞİNİZE, KALEMİNİZE SAĞLIK...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Hayırlı olsun canım.Emınım olabılırsın benım evıme en yakın zamanda gırecek.Satışı bol olur ınsallah .Kucak dolusu sevgıler..

Adsız dedi ki...

hayli uzun zamandır kitaplarınız, yazılarınız, yaşadıklarınız, sözcükleriniz benim için sihirli bir hayat ilacı tijen hanım. bu yeni serüveninizin benim kitaplığımda ki yeri de çoktandır hazırdı zaten. serüveninize dahil olmak için sabırsızlıkla bekliyordum. çok ama çok teşekkür ederim. size arada bir yazıyorum; mesafeden kaynaklı sihri bozmaktan korkarak. belki çok tekrar etmiş olacağım ama gerçekten ben hayatımın kimi anlarında sizin sözcüklerinize inanılmaz gereksinim duyuyorum. tijen okuma nöbetlerine giriyorum. abartmıyorum: yazdıklarınız benim için terapi oluyor. sözcükleriniz sayesinde hayatla başedebiliyorum, dünyayla barışabiliyorum. hele böyle mevsim dönümlerinde, yeni iklimlerin eşiğinde doyulmaz bir keyif oluyor benim için sizi okumak. yeni bir şey yoksa bile dönüp dönüp okuyacağım bir dolu tijen kitabım ve yazım var benim. tekrar teşekkürler tijen hanım. sevgiyle kalın, sağlıklı ve huzurlu olun ve hep yazın. ruken.

durutarifler dedi ki...

Kapak dizaynı da adı da çok güzel olmuş. Mutlaka benim evime girecek. Eminim ki sürekli de yanımda gezecek

Adsız dedi ki...

Tijenciğim, işte yeni bir bebek!
Okuyucusu bol, bahtı açık olsun. Girdiği evlere neşe, durduğu raftaki komşularına yaren olsun.
Eline koluna sağlık.
A.Yavi

pelince dedi ki...

Sevgili Tijen,

Şimdi okudum ve ne çok sevindim anlatamam,en kısa zamanda edineceğim için şimdiden heyecanlandım..

Ayşe Marika Sağlam dedi ki...

coşku böyle bir şey...ılık bir güzelliğin yaşamı yenilemesi...ellerine sağlık...salt bununla yetinmeyip sımsıcak sarılıyorum sevincine...kitabına kavuşmak bir dostla karşılıklı uzunca konuşmak olacak...heyecan da böyle bir şey. kapağı çok şey çağrıştırıyor. seninle özdeş gelen bir huzur yansıdı şimdiden....

Ferhanca dedi ki...

Tijen, çok tebrik ediyorum.Arkası bol olsun..
Ellerine,gönlüne sağlık..

Mutfaknotlari dedi ki...

canım hayırlı olsun .rabbim hayırlı bol kazançlar versin negüzel bir mutluluk şimdi anlayabiliyorum
ama inan ilk bakıştaki hisler bence çok olumlu olacak ve bakanlar yanından geçmeyecek alıp içine mutlaka bakacak merakla.
kapak çok sıcak çok sevimli olmuş
inşallah bende alırım.
görüşmek dileğiyle sevgiler

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun,kapaktaki resim çok sıcak,sevdim.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tijen'cigim, ellerine saglik, kitaplarimin arasina en kisa zaman da ilave edilecek kitabin ve digerleri gibi zevk ile hemen okunacak, buna eminim. Ne kadar heyecanli oldugunu tahmin edebiliyorum, ben de heyecanliyim inanirmisin? o güzel yazilarini bir an önce okuyabilmek icin. Sagol canim, hayirli ugurlu olsun,
Sevgilerimle

simit dedi ki...

Duyduk duymadık demeyin! Ellerine sağlık. Merakla bekliyorum. Kitapçıya siparişini verdim bile:))

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Tijen,
Üreticiligine hayranım. Aman masallah. Daha nice Tijen imzalıkitaplar görmek dileğiyle...
Çok öpüyorum. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

yeni kitabınız hayırlı olsun...

reda

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen,
Harika bir haber bu..
Diger 2 kardeşi gibi bu kitap da bizim web sitemize gelsin mi?Ne dersiniz sayın yazar?
Mine Özgür

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benım hayırlı olsun. mutlaka alacağım sevgılerımle..

Zeynep dedi ki...

Sevgili Tijen çok güzel bir haber bu,çok sevindim.Ben "Tak Koluna Sepeti"adlı kitabını heyecanla okumuş,okurken büyük keyif almıştım.Bu kitabını da en kısa zamanda alacağım.Adı çok güzel;"Mutfaklardan Taşan Öyküler".İnsana mutfak sıcaklığını ve mutfaklarda yaşanan güzel öykülerin olduğunu hissettiriyor.Eminim çok güzel bir kitap olmuştur.Nice güzel kitaplara...
Sevgilerimle

Sanem dedi ki...

Kutluyorum Sevgili Tijen. Kitabın hayırlı olsun! :)

Adsız dedi ki...

Hayirli olsun, insallah bol bol satisli olur. Tabiiki ilk firsatta ben de satin almak isterim. Sevgiler.

butterfly dedi ki...

Gerek diğer kitaplarındaki, gerekse buradaki yazılarından gönlümüze taşan o kendine has üslubun ve sıcaklığın; paylaştığın bilgiler ve güzellikler şimdi yepyeni sayfalarda bizlere ulaşmayı bekliyor, öyle mi Tijencim?
Bu bugün aldığım en güzel haber:).
Benim kütüphanemin en değerli köşelerinden birinde yerini alacak kitabın, tabi tadına vara vara okunduktan sonra:).
Çok tebrikler...
Kocaman sevgi ve öpücüklerimle..
aslı

Adsız dedi ki...

hayirli olsun Tijen Hanim. Umarim sayisiz evlere girip mutfaklardan tasan oykuler birakir herkesin hayatinda. Sizin samimiyetinize, kucucuk seylerden ("Kucuk Sey Yoktur" diye bi kitap okumustum ) mutlu olmaniza, Yazilarinizdaki akicilik ve dogalliga oldum olasi hayran olmusumdur zaten.
Umarim emeginizin karsiligini en guzel sekilde alirsiniz Sevgilerimle Nesrin

Tijen dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim hepinize. Aynı sevinçleri size de diliyorum, her zaman!

daimamutfak dedi ki...

Ne desem ne söylesem az biliyorum.
Çok sevindim çokkkk..
Canımcım duygularımı biliyorsun zaten..Burada da izim olsun..
sevgiyle kal..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

An itibariyle bu kitap tanıtım yazısı ile beni mıknatıs gibi çekti :)) Hayırlı olsun, her evde her elde keyifle okunsun...

Hanife dedi ki...

Tijen'cigim,
Hayirli olsun yeni kitabin. Bol kazancar getirsin.
Kapagi ne kadar guzel olmus. Sicacik, insanin icini aciyor:)

zarpandit dedi ki...

tijen ablaaaaaaaaaaaaaaaa:)
hayırlı ugurlu her eve giresi bir kitap olur inşallah:)
iyi dileklerim dualarım seninle:)
geçenlerde daha yeni baktım kabalcıda kitaplarına alamadım vaktim yoktu hızlıca kitaplara bakıp çıkacaktım.bide üstüne rezil ettim kendimi sevgilime dönüp aaaa bak tijen ablanın kitabı çok güzellll bağırdım çağırdım:))))
ama yine gidip bakıp bu sefer alacağım yeniside eklenmiş cok cok güzel olmuş:)

Tijen dedi ki...

Bir kez daha herkese teşekkürler.
Hepimizin yolu açık olsun!

yeliz dedi ki...

buraya sık sık geliyorum, seyrek yorum bırakıyorum ama bu güzel haberi okuyunca tebrik etmek istedim, elinize sağlık... sevgiler

bngiris dedi ki...

çokk sevindim hemen alacağım..sevgilerimle bengü

Adsız dedi ki...

Tijencim tebrik ederim, bu aralar çok yoğunum, sizleri ziyaret edemiyorum. Çok sevindim, kitabın kapağı çok güzel, insanın içini ısıtıyor, merakla bekliyorum.
Sevgilerimle.

NiNo dedi ki...

Bugun 12 haziran ve kitapcilara bakma zamanı:)

Ilgaz Gürses dedi ki...

Tebrik ederim Tijen, bebeğin hayırlı olsun. Yazlık okuma listeme girdi bile.

NiNo dedi ki...

gelir gelmez alacagim canim :)

lezzetsofram dedi ki...

Tijencim tebrik ederim, kitabın kapağı ve ismi babaannemim mutfağına götürdü beni, çok beğendim...Hemen alacağım, yolun açık olsun...
(aslında 2 gün önce mesaj yazdığımı hatırlıyordum ama... bir sorun çıktı galiba gitmemiş, tekrar yasdım:)))
Sevgilerimle
Emel
asevi.blogcu.com

Tijen dedi ki...

Kiminiz belki de ilk kez yorum yazdınız. Bu kitabın şimdiden güzel yüreklere ulaşmış olduğunu görmek, bilmek ne kadar güç veriyor anlatamam. Çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Canım Tijenim, :))) hayırlı olsun ...

Ne güzel bir kapak böyle.. ve eminim nefis bir kitaptır.

Kaçtır geliyorum yorum yazarken bir terslik çıkıyor. sonunda yazabildim.

öpüyorum yanaklarından.

sevgiler en kocamanından
www.misssgibi.com

Mr_TD dedi ki...

hayirli olsun Tijencigim.
Daha nice güzel kitaplara diyelim.

sevgiler,
TD

Selma Alkan dedi ki...

Tijen ablacim simdi dah ayeni okudum ve cok sevindim..fikirlerimize bildigimiz seylere kimbilir ne yenilikler ekliyeceksin bu guzel kitabinla..insallah bu yazin turkiyeye gidecem Karsa bulurum..hayirli ugurlu olsun basarilarinin devamini dilerim..sevgiyle kal..

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Tijenciğim,
Blogumdaki yorumun üzerine gordum kitabını bu aralar blogardan biraz uzagım aslında,
Çok sevindim oykulu bir kitabın olduguna, sen guzel seyler derlersin bu da tam sana yakışır olmuştur eminim!
Öykülerin yolu açık olsun arkadaşım, okumak için sabırsızlarınıyorum ellerine sağlık!

Nihat Akkaraca dedi ki...

Kitab çok ilginç...
Azıcık nostalji kokan azıcık tarih, azıcık yemek, biraz da bitki türlerinin kokusunu ekleyin. Müthiş bir harmoni.
Kitapta insan, bitki, ağaç, çiçek, sözün kısası yaşamın kendisi var. Henüz bitirmedim. Okuduğum henüz on sayfa. Eşimden sıra gelmiyor okumaya.

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

Keske kitabinin ciktigini Turkiye`deyken ogrenseydim de alsaydim :(

Tebrikler!

Ekvatordan Sevgiler,

Meltem

Zeynep dedi ki...

Canım benim... Neler olmuş neler ben yokken. Ben de bekliyordum senden bir süpriz geleceğini hissediyordum. Ne güzel ki erdik bugüne bir kere daha.. Sanki bizim evden birinin kitabı, kim bilir yine ne içten duyguların var içinde. İlhamın bol olsun canım...

Adsız dedi ki...

Kitabı ancak dün alabildim. Biraz zamansızlıktan biraz da baktığım çoğu kitapçıda bulamadığımdan... Takıntı haline gelmişti, hemen er gün aklımdaydı. Turunç Kokulu Düşler de beraberinde geldi elbette, ileride okunmak üzere.Henüz 50-60 sayfa okudum ama müthiş etkilendim. Uzakta uzağa da olsa çok takdir ettiğim Ayşe Şensılay'ın yazısını görünce önce çok sevindim, bitirdiğimde ise içtenlikle ağlıyordum. Bana göre İstanbul'un gelmiş geçmiş en güzel cafesi olan Gündüz Sefasının izine tekrar bu kitapta rastlamak kısmet oldu. Artık o civarda çalışmadığımdan kapandığını bile bilmiyordum. Bana pek çok kez bir gün olur da benim de bir yemek mekanım olursa böyle olmalı dedirten, hala her buğday salatası yaptığımda anmadan geçemediğim bu özel yerin sahibesini tanıdım sayenizde.

Okuduklarımı sindirmek için bugünlük biraz ara verdim.Zira bu kadar özel insan ve anıya hakkını vermek gerek.

Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık..

Tijen dedi ki...

Sevgili Işın,
Çok teşekkür ederim. Güzel dostlarım varmış dedirtti yazdıkların...
*
Ve yanıt veremediğim tüm yorumlara çok çok teşekkürler.