Bir güzel haber daha. Can Uğur Binyol dost tarih ve kültür meraklılarını Karadeniz'e davet ediyor. Diyor ki, "Fırtına Vadisi Hemşinlilerinin Rusya, Polonya ve İran gurbetinden kazandıkları paralarla yaptırdıkları birbirinden farklı konakları, Komnenos İmparatorluğu döneminde yapılan Zilhake ve Kale-i Bala ile taş kemer köprüleri gezmek için düzenledik bu turu." Tur programı ve ayrıntılı bilgi için kendisine ubiryol at gmail.com adresinden ulasabilirsiniz.
*
Daha pahalıya mal oluyor ama kitap Tulumba.com'un listesine de girmiş. Amerika'da yaşayıp da satın almak isteyenler için.
*
Ah pazarlar, sizi gidi pazarlar! Beni hep baştan çıkarıyorsunuz. Sizi ziyaret etmek için yolumu, günümü değiştiriyor, vardığımda da kendimi eve dönmüş gibi hissediyorum. Yandaki fotoğraf Antalya'daki Cuma Pazarı'ndan. Mevsimi çoktan geçti bu papatyaların ama bir yazı için çıkarıp bakınca dayanamadım, buraya koymak istedim. Çünkü size bir sorum var. Daha doğrusu yardımınıza ihtiyacım var. Ben bir ara nerede hangi gün pazar kurulur diye bir liste yapmaya başlamıştım. Bulamıyorum bu listeyi. Şimdi yeniden ele almak istedim. Size de (hele de otantik iseler, yöresel ürünlere yer veriliyorsa) sormak istedim, nerelerde ve hangi günler kurulur bu pazarlar, neler satılır ilginç diyebileceğiniz? Belli mi olur, belki bu yaz bir kaçını görme şansım olur. Nerede, hangi kentte olursa olsun, bildirmeniz mümkün mü? Biliyorum ki blog komşularımız nice kente dağılmış durumdalar, Sivas'tan, Aydın'dan, Samsun'dan, Denizli'den, Gaziantep'ten... Daha nice kentten komşumuz var buralarda, ne güzel! Kimbilir ne güzellikler vardır yörenizde, şimdiden heyecanla bekliyorum.
*
Bir de harika duyurum var bugün. Datça'ya hiç gittiniz mi? Gitmediyseniz de Datça'nın güzelliklerinden haberdarsınızdır. İşte Datça Yerel Tarih Grubu da bu güzelliklerin farkında. 2002 yılında biraraya geldiler, o gün bugündür bıkmadan, usanmadan çalışıyorlar. Bu çalışmaların en güzel meyvelerinden biri Datça'da Hayatın İçinden Bitkiler adlı güzel mi güzel bir kitap. (Ben bu satırları yazarken Datça'da bu kitabın tanıtım kokteyli yapılıyor. Kimbilir ne heyecanla görücüye çıkarıyorlardır güzel bebeklerini, çok güzel geçsin!) Kapağında da benim sevgililerimden biri, karabaşotu var. Mor mor bakıyor o güzelim çiçeğiyle. Datça'da yetişen 123 bitkinin çeşitli alanlarda (yemek, çay, kozmetik, tedavi, oyun vb) kullanım alanlarına, Datça Pazarı'na, Datça'nın yerel yemeklerine yer vermişler. Bu kitap 20 ytl'ye satılacak (dernek makbuzu karşılığında) ve gelirini tamamen (tabii matbaaya olan borçlarını ödedikten sonra!) Datça'da kurmayı arzu ettikleri müze için kullanacaklar. Ne dersiniz, Datça'ya gönül vermiş dostlarımıza yardım etmeye var mısınız? Bu güzel kitabın kapağı ve grubun diğer çalışmaları için www.datcaytg.blogspot.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Siz de bu grubun (ben grup deyip duruyorum ama onlar artık bir dernek!) çalışmalarınızı siteleriniz aracılığıyla duyurursanız eminim hepsi sizlere minnettar kalacaktır.
*
Bugün ayın 12'si. Kalbim küt küt atıyor. Mutfaklardan Taşan Öyküler kitapçı raflarına çıkmış olmalı. En azından internet sitelerinden satışı başlamıştır. Beğenecek misiniz, sevecek misiniz çok merak ediyorum. Dilerim dostlarımın hikayeleri sizi de beni olduğu kadar etkiler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
42 yorum:
merhaba,
öncelikle kitap için tebrik ederim. İlk fırsatta alacağım.Diğer yemek kitabı kardeşlerinin yanında yerlerini alacak elbette.
bir de çağrınızın ardından yeterince yanıt gelirse yerel pazarlar listesi oluşturmak ne harika olur diyorum. (nerede ve hangi günler) Bir pazar hayranı olarak....
istanbulda plazalar arasından, doğaya özellikle egeye akdenize duyduğum özlemi giderebildiğim ve nedense vazgeçemediğimiz bu yaşamdan uzaklaşma cesaretini gösterdiği için pek çok beğendiğim tijen hanıma sevgilerle
nağme
Tijencim sen pazar iste yeterki ben hemen buradan haber vereyim Denizlide çarşamba pazarı perşembe pazarı çok güzel olur Babadağda kendine öözgü güzeldir oda salı günü kurulur bekleriz sevgiler öptüm bay.
"mutfaklardan taşan öyküler" bir aksilik olmazsa cumartesi günü elimde olacak. tadına vara vara okuyacağım. datça'ya gelince; şahane memlekettir iyi biliyorum (sivrileri saymazsak). mekanın datça olsun diye boşuna söz etmez oradan can baba. ben önce onunla ve can şenliğiyle ve sonra da bir dolu dostla birlikte anımsıyorum datça'yı. önerdiğiniz kitabı da edinip okumaya çalışacağım, bitkiler benim de ilgi alanımı oluşturuyor. ancak önce şu elimdeki işleri kolaylamalıyım. izmir ve ilçelerinin pazarlarını iyi biliyordum bir aralar, fakat son bir kaç yıldır tatil için bulunduğum kentlerin yerel pazarları dışında pazar görme şansım olamadı ne yazık ki. kent merkezlerindeki pazarlar ise marketlerin sebze-meyve reyonlarının hallicesi gibiler. tüm takıntılarıma rağmen maalesef çoğu kez marketlerden ya da manavlardan almak zorunda kalıyorum meyvemi, sebzemi. bir yerel pazarlar listesi çıkarsa benim gibiler için de yararlı olacaktır. bilgi vereceklere sizin aracılığınızla şimdiden teşekkürler. sevgiler ve iyi hafta sonları. ruken.
çeşme, alaçatı pazarı haftasonları kuruluyor...çok büyük sayılmaz, meyve+sebze yanında eski eşyalar ve antika mobilyalar da satılıyor
bodrum yalıkavak pazarı, her perşembe kuruluyor...giysiden yiyecege ne ararsanız bulabilirsiniz...girişinde de tarihi yalıkavak fırını var, inanılmaz...
bildiklerim bunlar tijen...
Tijen'cigim (bloga bıraktın nota cevaben :)) ikinci kitap yakında geliyor. Anlasması da imzalandı ama belli bir tarih bekliyoruz... Fakat ben kitabı (aslında bendegil biz, iki kisi olusturduk bu sefer) bitirdim ya, artık dönüp de pek bakmıyorum. Baska arayıslara girdim. Bu senin tahmin ediyorum ki cok iyi bildigin bir sürectir.
Sevgilerimle
Binnur
28 sene önce annem biranda Datca diye bir yerden yazlık aldık dedi.Gitgit yolu bitmez,döndön virajı bitmez ama inipte içine çektiğin hava varya herseye deger.Ben çocuklugumu,genc kızlıgımın yazlarını orada gecirdim.Cocukluk arkadaslarımı,hala suren 28 yıllık dostlarımı ve eşimi orada buldum:)Şimdide kızım keyfini çıkartıyor her sene oranın.Datca diyince öyle çok yazacak şeyim varki:)belki bende bir post ayırırım sayfamda.
Tijen hanım, yeni kitabınızdan şimdi haberdar oldum. Çok tebrik ederim.. :) Mutlaka yine çok keyifli bir kitap olmuştur..
Sevgili Şule,
Çok teşekkürler, umarım beğenirsiniz.
*
Yaz yaz Nino. Bu kitabı da yaz ki daha çok duyulsun.
*
Binnur bilmez miyim? Zaten kitap yayınlandığı andan itibaren senden çıkmış oluyor. Heyecanla bekliyorum. Yolu açık olsun.
*
Merhaba Rana,
Evet bu kış gittim Yalıkavak Pazarı'na, ne güzeldi, rengarenk...
*
Merhaba Ruken,
Çok teşekkürler. Dilerim severek okursunuz.
*
Melek'ciğim,
Dilerim bir gün birlikte gezme şansımız olur sizin oraların pazarlarını.
Yöresel pazarları gezmek benim için de ayrı bir keyiftir... Geçen yaz Bodrum ve Didim-Akbük pazarlarını gezmiştim ama günlerini hatırlayamadım...
Listeni bizimle de paylaşırsan çok sevinirim Tijen Abla...
Sevgiyle...
merhaba! sayfanizi nezamandir büyük bir begeniyle takip ediyorum. ama nezaman yorum birakmak istesem basarili olamadim. ama sansimi bir daha denemek istedim. öncelikle yeni kitabiniz hayirli olsun! bu yaz türkiyeye gidince, ilk is sizin kitaplarinizi edinecegim. onlar benim kitapligimda yerini almali ve ben onlardan esime ve ogluma güzellikler sunmaliyim. birde kisaca datcaya hic gittinizmi sorusuna deyinmek istiyorum. datcaya ilk kez 1999 yilinda ablam ve esiyle gittim. orada yemek yemeye gittigimiz bir restoranda asik oldum ve 1 yil sonrada evlendim. simdi 5 yasinda bir oglum var ve biz, eger isyerlerimizden izin alabiliyorsak, her yaz bir kac haftaligina datcada esimin ailesinin yaninda oluyoruz. hayat-arkadasimi orada bulmam sebebiyle datca benim icin cok özel... bahsettiginiz kitabida hemen alinacaklar-listeme ekliyorum. sevgilerle.... isvicreden sevim
Yarın mutlaka kitabını alacağım Tijen'cim bende..Çok merak ediyorum içindeki öyküleri :))
Senin gibi pazar sever biri olarak, Çanakkale ilçe ve köylerinde de kurulan pazarlara bayılırım..Yaz aylarında orada bulunduğum süre içinde ne olursa olsun kaçırmamaya çalışırım..Öyle büyük değiller..Pazartesi günü Ezine'de kurulur, perşembe günü Geyiklide..Köy peynirinden, el yufkasına,tarladan taze koparılmış sebze meyvelere, köylülerin bahçelerinden toplayıp elleriyle yaptıkları mis gibi zeytinyağlarından envayi çeşit zeytine kadar her şey el yapımı :)) Benim için nedense köy pazarları çok çekici..Hatta geçen yaz fellik fellik köy kadınlarının giydiği o allı güllü şalvarlarda alıyim diye her pazartesi perşembe soluğu oralarda almıştım..Sonunda tombul kırmızı yanaklı bir ablam '' şeyimdeki şalvarı çıkarıp sana verecem valla ''demişti..Çok tatlı olur oranın halkı bir bilsen..Mizah duyguları gelişmiş, neşeli insanlardır :)))
İşte böyle Tijenim, bu yaz tezgah aralarında karşılaşırmıyız bilmem ama ben bir süre yine oralarda şalvar arayacağım kendime ( burdan aldım ama pek bi kentli şalvarı, içime sinmedi :)))
Öpüyorum seni..
Feyza'cığım,
Keşke denk gelebilsek de birlikte gezsek. Ben bir de Çanakkale pazarına gitmiştim bir kış, ne güzeldi anlatamam.
*
Merhaba Sevim Hanım,
Ne güzel bir anı paylaşmışsınız. Mutluluğunuz daim olsun.
*
Aysel'ciğim,
Hele bir çıksın da ortaya, tabii ki.
Datça Yerel Tarih Derneği olarak yayımladığımız kitabı bu değerli bloğa taşıdığınız için Grup adına teşekkür ederiz, Tijen Hanım.
Dün Kent Parkı'nda gerçekleştirdiğimiz tanıtım toplantısında Datçalılar kitabın hakkını verdiler. Beklenilenin çok üstündeydi katılanlar. Datça'ya gönül veripte dışarıda yaşayanların ilgisini de bekliyoruz gerçekten. bakın burada tanıdık blog arkadaşlarımızı da görüyoruz. İsviçre'den, İstanbul'dan v.s.
ahhh papatyalarrrrrrrrrrrrr
Merhaba,
Neye niyet neye kısmet :)"Datça" denilince, bir anda kafamdaki tatil planım da netleşti. Temmuz'un ikinci haftası hem kitabı alır, hem de içindekileri tanırım dedim kendime. Datça'da görüşürüz!
İyi haftasonları.
Hilal
Sevgili Hilal,
Ben Datça'da değilim ama orada çok güzel dostlarım var, dilerim hepsiyle tanışma fırsatı bulursun.
*
Ne güzeller değil mi Nihan'cığım? Gel de papatyalara bulan. Bir yerlerde hala varlardır elbet.
*
Nihat Abi ne demek, elimden bir şey gelirse seve seve. Radikal kitap eki için de yazıyı hazırladım, aksilik olmaz ise 21 Haziran tarihli ekte yer alacak.
selam arkadaşım,
sivas'ta en meşhuru aydoğan mahallesinde kurulan cumartesi pazarıdır. hatta o başlıkla bir de yazım var. çiçekli mahallesinde çarşamba pazarı var ve o da büyüktür; pzt (tekmezar civarı) ve pazar pazarı (kümbet ve yenişehir) var.madımak, yemlik derken üvez, alıç, pezik ile renklenip gider. zevklidir pazarlar. sırf satıcıları dinlemek için bile giderim. sevgiler
solist
Sağol solistciğim,
Biz seninle Sivas'ta pazara gidememiştik değil mi? Bir tek kapalı bir pazaryerine gitmiştik. Belki bir gün kısmet olur.
Evet bu pazar sorusunu eski gruptayken cevapladığımı hatırlıyorum. Postada kaybolmasın diye bu sefer bildiklerimi burada sayayım:
1- Bozcaada Pazarı - Çarşamba - pazarcılar karşıdan gelir, at malzemesi ve çan, peynir ve mevsiminde yerel sebze meyve bulunur
2- Çanakkale Merkez- Cuma, salı ve pazar günleri.Cuma en büyük, pazar günü daha çok köylü gelir, memur pazarı da denir, biraz daha pahalı olsa gerek.
3- Bayramiç - Çarşamba - en güzeli kiraz, çilek, elma, ceviz ve ahşap işleri olabilir, tabi halı ve kilim
4- Ayvacık - Cuma sebze meyve dışında özellikle halı kilim
5- Ezine - pazartesi, sülük satıldığını gördüğüm tek pazar!!
6- Edremit - çarşamba. Favorim!!! Canlı hayvan bile bulunur. Temmuz sonunda dağ çileği ve ördek almıştık:))
Bir de bu bölgenin panayırları var. Malesef giderek yok oluyor. Asıl onları da derlemek lazım.
Geze geze birmez, geze kal emi:))
Tijen ben Sarıyer'de oturuyorum.Sarıyer'de Çarşamba günleri kuruluyor pazar.Gerçi yöresel bir pazar değil ama yine de güzel,herşey var.İstanbul'a geldiğinde beklerim.
Datça'yı hep merak etmişimdir.
Kitabını artık ne zaman olur bilmiyorum ama Beyoğlu'na gittiğimde orda kitapçıdan almak istiyorum.Bunu bilhassa istiyorum.Tekrar tebrikler.
Sevgilerimle
hımmmm ya tijen abal aslında istanbulda birçok semt pazarında doğal organik ilginç gelen (e malum betonarmede yaşayınca annem tek tek tanıtıyor çocukluguna inip bitkileri ondan herhalde bana hep ilginç geliyor:D)sebze meyce ya da yemişler satılıyor ben denk geldim hep.. k.çekmece pazar pazarında urfalı bir amca geliyor devamlı mı dikkat etmedim ama mis kokulu lezzetli pembe domatesleri var ve kopkoyu yeşildenn kıpkırmızıdan urfa biberleri...bakırkoy salı pazarındada değişik ürünler gordum..ayrıyetten orda bazlama ekmek kurusu gibi yoresel tatlarda z.yaglı ve tereyaglı çeşitleriyle satılıyor:)
bu hafta gittğimde daha da dikkatli bakarım :)
sevgiyle kal emi:D
tijen ciğim
eminim mutfaklardan taşan öyküler de diğer kitapların gibi keyifli ve eğiticidir...seni tebrik ediyorum sevgiler
Merhaba Tijen,
Denizli`de merkezde hemen hemen her gun bir pazar kurulur. Cuma ve Cumartesi gunu Esentepe ve Bakirli`da kurulur ornegin... Sali ve Persembe gunleri de Kaleicin de buyuk pazar kurulur. En son 4 sene once gitmistim, simdi halen varmi bilmiyorum. Otantik seyler ise Pamukkale civarindaki pazarlarda bulunur ama ne gun kuruldugunu bilmiyorum, senin icin ogrenicem memlekete gittigimde.
Bir de Pazartesi gunleri eski bugday pazarinin oldugu yerde tekstil pazari kurulur, kucuk isletmeler yaptiklari mendil, havlu gibi tekstil urunlerini toptan satarlar...
Sevgiler canim...
Sevgili Mebrule,Gökçe, Zeynep ve Mitmit,
Pazar bilgilerine çok çok teşekkürler. Pazar deyince ağzım sulanıyor. Her pazarı görmek istiyorum.
*
Sevgili Berrin,
Çok teşekkürler. Dilerim her okuyan bir şeyler öğrenir, kendinden bir şeyler bulur.
Yandaki solmaya yuz tutmus gelincik bana kucukken kosturdugum gelincik tarlalarini hatirlatti.Papatyalara diyecek bir soz bulamiyorum onlar annemin bana tac yapmasini bekliyorlar.
MERHABALAR,D&R 3 gündür gidiyorum gelişi hep erteliyorlar neyse eninde sonunda alacağız.Siz zaten sadece bir tarif yazarı değilde (zaten öyle değilsiniz)yaptığınız işin sosyo ekonomik hatda psikolojik yönlerini ele alıp yazan bir insan olduğunuz için biz çoğunu geçmiş yazıların satır arasında okumuşuzdur.Varsın olsun bu bir anılar seçkisidir ve şimdiye kadar yapılan işin taçlandırılmasıdır.Pazar işine gelince;Antalya iç pazarları benden iyi bilirsiniz Ben pazartesi Manavgat özellikle Çarşambaları Korkuteli pazarını yerellik ve tazelik açısından tavsiye ederim .Üzülerek birde şunu söyleyeyim Antalya cam pramitde kurulan organik pazar artık bitmiş yaşasa bile canlı cenaze sadece kuru ağırlıklı müşteri ise sadece soran ve bunları bende bilirim diye tezgahtara öğretmenlik yapanlar Üzüldüm neyse size iyi çalışmalar ZNGL
Sevgili Tijen,
Öncelikle yeni kitabın için seni tebrik ederim. Çarşıya ilk indiğimde alacağım ve zevkle okuyacağım bir kitap olduğundan eminim.
Bir pazar gezgini olarak diğerlerinin günlerini hatırlayamasam da Bodrum'da perşembe öğlenleyin kurulan pazar cuma akşama kadar devam ediyor. Cumartesileri Turgutreis pazarı, salı günleri Bodrum'da (çaput veya pırtı pazarı da denen) giysi pazarı, çarşamba günü Ortakent pazarı ve yine cuma günü Kuşadası pazarı ilk aklıma gelenler. Geçen yaz gezdiğim Çeşme ve Alaçatı'nın günlerini hatırlayamadım. Ancak çok meşhur olan Alaçatı pazarındaki meyve ve sebzelerin hele ki kavunun lezzetini unutmam mümkün değil.
Sevgilerimle,
Isil'cigim,
Cok tesekkurler pazar bilgileri icin.
*
Zengile dostum,
Zannetmem bu kitaptaki bilgileri daha once okudugunuzu. Bir kac yazidaki bilgilerin bir kismi daha once cesitli sekillerde yayinlanmisti ama tamami degil. Onun disindaki soylesiler ve yazilar ilk defa bu kitapta yayinlaniyor. Neden D&R isi bu kadar agirdan aliyor anlamadim. Oysa diger kitapcilar coktan koymus raflarina.
*
Guzel yorumun icin tesekkurler sevgili Nesrin.
*
Tijencim bugün kitabını aldım bennnn :))))))))))))))
Şöyleki daha kitabı elime almadan kapaktaki resimle ve renkleriyle hemen içim kaynadı..Daha eve gidiş yolunda dayanamadım okumaya başladım ve eşimede bir yandan özet geçtim :)
İlk şoku ''Neden mutfaktan taşan öyküler? '' bölümünde yaşadım..Ne kadarda haklısın, daha 14 ünde 15 inde evlenen rahmetli annanem ve babaannemin o göz kararları, el kararları ile yaptıkları mis gibi yemeklerin tariflerini niye onlar sağken almamışım ben de :(((
Ve her bölümün sonundaki tariflerinn...Mest oldum resmen :)) Tabiiki resimler, onlarda birbirinden güzeller..
Özetle bir iki gün sonra kitabından test yapabilirsin beni :))
Tüm arkadaşlarımın bu kitabı almalarını, çocuklarına, özellikle kızlarına ilerde okumaları için saklamalarını şiddetle tavsiye ediyorum...
Tijencim, gidip, gören ayaklarına,gözlerine, kitabı yazan ellerine ve güzel gönlüne sağlık arkadaşım..Harika bir kitap sunmuşsun bizlere...Tekrar tekrar teşekkürler..
Öpüyorum seni...
sevgili tijen kitabın hayırlı olsun ilk fırsatta alıp okumayı düşünüyorum....pazar konusuna gelince İstanbula gel her gün hemen hemen her ilçede pazar var özellikle cumartesi günleri bakırköy pazarını tavsiye ederim ama tam 1 gününü ayırman gerek devasal büyük çünkü.....hatta geldiiğinde haberdar et zevkle katılırım pazar seyrine:)))sevgilerimle öpüyorum
Tijen'cigim, kitabin hayirli olsun, artik yazin gelince bakarim.
Heyecanini anliyorum, fakat mutlaka cok güzel olacak hersey.
Merakla bekliyorum.
Sevgiler
Sagol Tata'cigim,
Cok tesekkurler, guzellikler hepimizi sarsin sarmalasin!
*
Yemekleri yakan komsum,
Vallahi pek guzel olur! Sen de gel bizim pazarlara.
*
Feyza'cigim,
Ne kadar zarifsin! Cok tesekkurler. Begenmene cok sevindim.
kitabını not ettim, en kısa zamanda alınacaktır :)
bu arada enerjine hayranım Tijen, onu da söylemeden geçmiyim.
temmuz ayında Karadeniz turu planlıyoruz arkadaslarla, bakalım bir aksilik olmazsa gideceğiz.
Kitabın hayırlı olsun. Kısa zamanda alıp okumak istiyorum.
Benim en sevdiğim pazar: Dikili salı pazarı. Hatta şu sıralarda annem o pazarı geziyor olmalı.
Sevgiler
Sevgili Tijen, heyecanın bana da geçti inan. Ellerine sağlık ne güzel bir iş yapmışsın yine. Emeğin karşılığını bulacak elbet. İlk fırsatta bakacağım kitapçıma. Bereketli olsun, nicelerini yazmak, derlemek nasip olsun dilerim. Sevgiler
merhabalar kitap fondip tam beklediğim ve azz azzz da olsa tahmin ettiğim gibi çok keyif aldım bana ve kitap dostlarına bu keyfi yaşattığınız için size kocaman bir teşekkür devamı gelecektir ve seri olacaktır umarım size iyi çalışmalar ZNGL
tijen; kitap elimde:) sabırsızlanıyorum okumak için.. bir iki işim var, bitsin, hemen hemen hemen...
Tijen'ciğim,
Bu gün kitabını aldım ve heyecanla okumaya başladım. Harika bir kitap.Beni de yer yer eskilere götüren o insanların hikayelerinin yanısıra yöresel yemeklerinin tarifleri ve senin sımsıcak anlatımınla çok güzel olmuş. Mutfağımıza ve kültürümüze olan katkılarından dolayı sana çok teşekkür ederim.
İlk öyküdeki Tokat'ın meşhur Zile pekmezine 'çalma pekmez' isminin verildiğini hiç duymamıştım.Lütfen cahilliğimi bağışla ama neden çalma pekmez dendiğini çok merak ettim. Hazırlanış biçiminden kaynaklanan bir terim mi acaba?
Sağol güzel arkadaşım.
Sevgilerimle,
Burda türkiye pazarlari gibi pazarlar yok,bende Akcayda pazarini gezmistim cok güzeldi.
sevgiler
Tijen'Ciğim,şimdiden kutluyorum seni canım..Bu kitabında eminim diğerleri gibi çok güzel lezzetlerle dolu olacaktır..Şimdiden hayırlı olsun canım..İnan benide tatlı bir heyecan sardı tatlı arkadaşım..Sen her şeyin en iyisini,en güzelini yaparsın..
Kocaman sevgilerle..
Tijen'ciğim merhaba, ben de pazar severlerdenim, rahatsızlığım sırasında epey ayrı kalmıştım ve özlemiştim.Pazarın yeri ayrı, birşey almasanız bile herşeyin o tazeliği, mis gibi kokuları ve seyri bile yetiyor.Samsun'da cumartesi günleri şehrin nerdeyse her yerinde pazar kuruluyor, ama Irmak pazarıyla, Ağabali caddesinde kurulan pazarlar daha büyük ve herşeyi bulabiliyorsunuz.Mevsimine göre çeşitli otlar,mis gibi kokan kekikler, taze mayalanmış peynirler...Haftanın diğer günlerinde de(pazar,pazartesi, salı, çarşamba) küçük semt pazarları kuruluyor.Samsun'un Alaçam ilçesinin çarşamba günleri, Yakakent'in de cuma günleri pazarı var.Özellikle bu aylarda çok güzel koyun peyniri vardır, ben kışlık peynirimi buralardan alır tuzlarım. Kesinlikle marketlerdeki koyun peynirlerine benzemez.
Sinop Gerze'de de, cuma günleri pazar kurulur, burada da yine satıcıların büyük çoğunluğunu köylüler oluşturur ve mis gibi tereyağı, pekmezler,buraya has ayran peyniri,süzme torba yoğurtları, çeşitli yöresel ürünler vardır.
Antakya'da da salı,çarşamba,cumartesi günleri pazar kurulduğunu hatırlıyorum, , burası da en sevdiğim pazarlardandır, hele yeşillikler,naneler,küçücük dolmalık patlıcanlar, burada bir başka sanki...Herşey öylesine bol ki...
Canım pazar deyince çenem düştü galiba, ilk anda aklıma gelenler bunlar...
Sevgilerimle...
Kitabı cumartesi günü aldım ve zevkle okumaya başladım.
Ellerine sağlık, harika bir çalışma olmuş. İlk fırsatta blogumda tanıtmak istiyorum. Her kitaplıkta olmalı, emeklerinin karşılığını bulman dileğiyle,
sevgiler
Yorum Gönder