28 Nisan 2008

Haydi Antalyalılar Ekolojik Pazar'a/Müjdemi isterim!

Huuuu İstanbullular orada mısınız? Müjdemi isterim! Bugün çok güzel bir haberim var sizin için. Ne mi haber? %100 Ekolojik Pazar 1-19 Mayıs tarihleri arasında her gün Ümraniye'deki Meydan Alışveriş Merkezi'nde! Detaylar için buraya bakınız.
*
Siz de benim gibi misiniz, yürümek/hareket etmek için amaca ihtiyaç duyar mısınız? Pazar günü amaçların en güzeli zihnimdeydi. Ekolojik Pazar'a gidecektim. Buğday Derneği'nin İstanbul Şişli'den sonra ikincisini Antalya'da, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla kurduğu Ekolojik Pazar'a. Ne heyecanlıydım bilseniz. Sabah uyanınca elimi yüzümü yıkayıp giyindim, attım kendimi sokağa. Bir saatten fazla yürüdüm pazara ulaşmak için. Pek iyi oldu. Türkiye Anneler Derneği Antalya Şubesi'nden hanımlar gözleme yapıyorlar -tamamı pazarda satılan ekolojik ürünler kullanılarak. Tam undan. Çay da ekolojik. Yani önce ekolojik kahvaltınızı ediyorsunuz, yürüdüyseniz hak ederek! Ardından alışverişe başlıyorsunuz. Dostlar var, bildiğiniz markalar, yeni tanışlar. Haftaya onlardan da bahsederim size ama biri var ki, gördüğümde yüzümde güller açtı: Sultan Ersöz (yanındaki de yakışıklı oğlu Erdal. Sultan ve Vehbi'yi tanıdığımda oğulları daha ufacıktı. Ne kadar özlemişim seni Sultan kadın. O mavi gözlerini hiç unutmadıydım.) Sultan ve Vehbi kadar aydın, çalışkan, doğru ve kararlı olsak hepimiz, tüm zengin ülkeleri sollarız inanın. Yıllardır bıkmadan, usanmadan ekolojik ürün yetiştirdiler. Yaşadıklarını duysanız inanamazsınız. Şimdilerde Vehbi cumartesi günleri İstanbul'daki, Sultan ise oğlu ve kaynıyla pazar günü Antalya'daki Ekolojik Pazar'da satıyor ürünlerini. Nerede mi yaşıyorlar? Afyon Başmakçı'da. Buğday Derneği'nin TaTuTa projesine üye onlar da. Dilerseniz ziyaret edip çiftlikte onlara yardım edebilirsiniz. İşte Ersözler gibi hayatını insanlara sağlıklı ürünler sunmaya adamış daha nice güzel yürekli dost var bu pazarlara gelen. Bize düşen ise onları desteklemek, ürünlerini satın alarak geçimlerini ve yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak. (Ersözler ile ilgili Radikal gazetesi haberi için de burayı tıklayabilirsiniz.) İşte bunun için diyorum ya: HAYDİ ANTALYALILAR EKOLOJİK PAZAR'A! (Her pazar günü 09:00-19:00 saatleri arasında çoluğunuzu çocuğunuzu alıp Atatürk Kültür Merkezi'nin yanıbaşındaki Cam Piramit'e gidin. Tabelalar sizi yönlendiriyor zaten. Alışveriş edin, onlarla sohbet edin, çimenlere yayılıp piknik yapın. Tadına doyamayacaksınız.)

33 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar Tijen,
Hayatım Anbtalya'da ekolojik PAzar nerede? Beni bu konuda bilgilendirirsen çok sevinirim.

Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Sevgili Evren,
Son satırları eklemeden gördün herhalde yazıyı. Umarım bilgilendirici olmuştur. Ne olur eşi dostu toplayıp gidin pazara. Ben haftaya annemi de götüreceğim!

meleginmarifetleri dedi ki...

Tijen ne kadar şanslısın o güzellikleri gördüğü için bu ürünleri üretenleride kutluyorum canım.
Sevgilerimi yolluyorum öptüm bay

Adsız dedi ki...

darisi Ankara'nin basina :)
damla

pelince dedi ki...

Üzülerek yazıyorum ama ben daha Şişlideki pazarı dahi görmedim..Yazını okuyunca yolum mutlaka düşmeli dedim.Özellikle zeytinyağı almak için.

Sevgiler

Betül İnce dedi ki...

Bir kere daha offff Ankara dedim Tijen'ciğim, nasıl içim gitti.
Burada son yıllarda semt pazarlarını bile kapatıyorlar da mahallenin isyanı sonunda bazılarını zorla açıyorlar yeniden.

Sanem dedi ki...

Sibel çok sevinecek bu posta :)

NiNo dedi ki...

valla hayranim sana tijencim
su halinden azicik banada bulassaya :)

Ferhanca dedi ki...

Tijen bayidim ben bu pazra tam benlik ..
Geliyorum yuruyusude cok severim.
Beraber gideriz..
aldiklarini afiyetle ye ..
sevgiler.

Adsız dedi ki...

selam; Bu pazar Antalyada açıldığı için bir Antalyalı olarak mutluyum ama daha önce düşünüp yapılması için sizden yardım istediğim vede iş yoğunluğundan yada başka nedenlerden sıcak bakmadığınız önerimin güme gittiği ve hiç alakası olmayan doğa düşmanı bir anlayışın bu cila projesi ile kitleleri afyonlama fırsatı bulması beni kahretdi.Maden ruhsatları ile doğayı katleden bu anlayışın temsilcileri tıpkı üçüncü dünya ülkelerini kirletip AB ÜLKELERİNDE İMAJ DÜZELTMEK İÇİN ÇEVRECİ kesildikleri gibi yerli kopyalarda aynı taktiği uyguluyor .Pazarın açılışına gittim VİKTOR ANASİSle görüştüm doğru işi yanlış kişilerle yaptığını ve başka amaçlara hizmet ettigini anlattım ayrıca YERLİM ekolojik üretimin sahibi bayanla galiba göksel hanımdı uzun sohbet etdik çok değerli bilgiler verdi. Diyeceğim EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇİZGİ ÇIKMAZ burada doğru iş yanlış adamlarla yapıldı size iyi çalışmalar ZNGL

Baharcicegi dedi ki...

Ekolojik cay bile varmis bu pazarda,yakin olsaydi önce ekolojik kahvalti ardindan zevkli bir pazar gezintisi yapardim bu pazarda.
Burda ekolojik pazarlar yok ama her markette reyonu var oda ne kadar ekolijiktir bilinmez

Ayse Pamuk dedi ki...

çok şanslısın hayatım buralarda öyle şeyler yok

Adsız dedi ki...

Nasıl imrendim anlatamam. Maalesef ne zamandır istememe rağmen İstanbul dakine bile gidemedim :( En kısa zamanda gitmek istiyorum...Sevgiler...

La Madame Chapeau dedi ki...

Çarşamba çıkacak olan turizm sayfasına Antalya ekolojik pazarını kısa haber yaparken sen geldiydin aklıma :) Denk düşmüş :)

Tijen dedi ki...

Zengile dostum kızsa da, söylense de bu başlangıçlardan biri. Hepimizi eğiteceğine şüphe yok. İstiyorum ki Sultan'la Vehbi gibi tüm emekverenler alınterinin karışığını alabilsin. Benim onlar için yapabileceklerim çok ufacık belki ama neticede ben de okyanusta bir su damlasıyım.

HULYA dedi ki...

Şimdi Antalya'da olmak vardı Tijen'ciğim o zaman kesin bu pazara uğramadan dönmezdim.Çok güzel bilgiler vermişsin.Paylaşım için sağol.Sevgiler

munevver dedi ki...

Tijen, ben de Kadıköy, Bostancı, Pendik, neresi uygunsa artık, bizim yakada da istiyorum bu pazarı. Neden düşünülmüyor? Kadıköy Belediyesinin sıcak bakacağını düşünüyorum.

Nane Limon

Adsız dedi ki...

selam tıjen abla bıze vermıs oldugun desteklerden ötürü tesekkür ederım.umarım pazara görüsürüz allaha ısmarladık
saygılarımla erdal eren

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim şu anda Kanserle ilgili canlı bir yayın var.Bilgilendiriliyoruz.Seninde bu yazını okuyunca ekolojik tarımın önemi dahada ortaya çıkıyor.
Sağımız solumuz kanserojen madde ile dolu.
Sağlıklı günler dilerim..

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Tijen'cim, Mayıs sonuna doğru 1hafta 10 günlüğüne WRC öncesi Kemer'e geliyorum. Bir pazar günü seninle buluşalım da hem aradan geçen yılları konuşsak, hem de bana bu güzel pazarında bir tur attırırmısın?

zero dedi ki...

Merhaba sevgili Tijen,

Cumartesi günü pazar için ekolojik pazara gideceğini yazdığından beri bekliyordum bu yazını. Bu keyfi satırlara dökmeden, bizlerle paylaşmadan bırakmaz diyerekten:)

Evim Şişli'deki ekolojik pazara çok uzak olmasına rağmen aylardır her hafta sektirmeden gitmeye çalışıyorum. Ürünlerin kalitesi, doğallığı ve sağlıklı oluşu bir yana, bir de bu pazarlarla ilgili şöyle de bir hoşluk var. Tezgahlar arasında dolaşırken sadece alışveriş yapmıyorsunuz, aynı zamanda ürünlerini satmaya gelen bu sıcakkanlı insanlarla çok hoş sohbetler edip hem yeni bilgiler edinebiliyorsunuz, hem de sizi imrendiren, gülümseten hikayelerini dinliyorsunuz:)Bir alışverişi keyifli kılan bundan daha güzel bir şey düşünülebilir mi?

İstanbul'da Kadıköy Feneryolu civarında oturan sevgili dostlara da burdan bir duyum aktarmak isterim. Feneryolu'nda bulunan sabit pazar yaz aylarında yapılacak ufak bir restorasyon çalışmasından sonra ekolojik pazar olarak yeniden açılacakmış. Bu yedi gün 24 saat varolan bir ekolojik pazar demek. Beni inanılmaz mutlu eden bir haberdi. Böyle böyle bizler destek verdikçe bu pazarların artacağına inanıyorum:)

sevgiler
Zeren

Sibel dedi ki...

Sevindim, çok sevindim:) Pazara yürümek, kahvaltı ve ekolojik çay.. İşte bunlar haftasonu sabahlarının en sevdiğim faaliyetleri! Maviş gözlü abla ne sevimli, diğer dostlarını da fotoğraflarsın sonra değil mi? Evet, birazcık da olsa yakın mesafede oturan herkes ekolojik pazarlara gitsin, desteklesin lütfen, desteğe çok ihtiyaçları var. Lezzetli ve sağlıklı, "gerçek" yiyecekler yememiz onların desteklenmesine bağlı..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Tijencim hasretiz bu lezzetlere pazarda dolaşmak en büyük zevkim o yeşillikleri setretmek kokusunu içine çekmek oh misler gibi şimdi gençsiniz doya doya tadını çıkartın bizim gibi yaş geçince zor oluyor canım kucak dolusu sevgiler

pinarbk dedi ki...

Ne kadar temiz yüzlü pırıl pırıl insanlar. Çok şanslısın böyle dostların olduğu için.

Bir gün yeniden, çocukluğumdaki gibi herşeyin ekolojik olmasını, ekolojik olmayanların parmakla gösterilecek kadar azalmasını, besleniyoruz sanırken zehirlenmemeyi diliyorum.

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Darısı Ankara'nın başına...

Yesim dedi ki...

Biz de antalyadayken, ablamla gittik pazara. Parkin icinde yuruye yuruye, Defnecigimle cicekler toplaya toplaya pazari bulduk. Mis gibi gozlemelerimizi de yemeyi ihmal etmedik tabi. Gorusebilsek ne guzel olurdu ama sanirim ablamla yazismissiniz o donem, uygun olmamis. Bir dahaki sefere insallah diyelim...
Sevgiler,

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Tijen'cim verdiğin linkler ve bilgiler için teşekkürler, beni de heyecanlandırdı.. Ayrıca Zeren Hanım'ın Feneryolu hakkındaki yorumunu okuyunca çok memnun oldum, böylece ben de gidebileceğim..

Adsız dedi ki...

Ne Ümraniye mi? Benim gibi Anadolu Yakasında oturanlar iiçin süper bir haber bu :) Teşekkürler haber verdiğin için...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Tijen'cim seni yeni bir oyuna davet ettim!

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Tijencim
haberdar ettiğin için çok çook teşekkürler

Antalyada yaşayan dostlara haber vereyim.
ben köylü pazarlarını çook seviyorum.Açıkçası istanbul'da ki ürünlere güvenmiyorum

Bu yüzden Bursa'dan temin ediyorum.Elden geldiğince,2 ayda bir bavulu Bursa'da doldurup,İstanbul'da tüketiyoruZ

Babacığımın en büyük amacı bizim sağlıklı beslenmemiz,
emeklilik hobisi olarak organik tarımla uğraşıyor
bizim ve yakın aile çevremiz için,

hormonsuz doğal
birçok meyve ve sebzeyi tüketiyoruz
Bu yüzden şanslı görüyorum kendimi

sağlıcakla ve sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ekolojik pazarların çoğalmasını,alıcıların artmasını,üreticilerin çoğalmasını istiyoruz.Bu ülkenin toprağını GDO lu ürünlerden,yanlış tarım politikalarından ancak bu biçimde kurtarabiliriz diyorum.Hala vakit varken!

İstanbul'daki pazara gidin,kocaman bir masa,pazara gelenlerin atıştırdığı yiyecekler,bunları hazırlayan hanımlar...üreticilerle birlikte üretenler...çok keyifli oluyor çok:)

Feneryolundaki projeye çok sevindim..takip edip gördüğüm anda çevreme duyuracağım,teşekkür ederim bu bilgiyi paylaştığınız için...

Meydan alışveriş merkezinin özelliğini (yenilenebilir enerji sistemleri arasında yer alan jeotermal enerji sistemiyle ısıtılıp soğutuluyormuş)okuyunca,çevre dostu bu yerin desteklenme gerekir diye düşündüm ve çevremde herkese haber verdim....artık alışverişinizi oradan yapmaya çalışın diye...

Canım arkadaşım Tijen,coştum yine dimi? Ben bu dünyayı ve ülkemi çok seviyorum....bide çocuklarımızı....onların geleceği sözkonusu oluncada coşuyorum işte...

Sevgilerimle

Ayşen

Tijen dedi ki...

Hakikaten coşmuşsun Ayşen'ciğim. İyi ki de coşmuşsun!
*
Dostlar hepinize teker teker yazamadığım için affedin ne olursunuz. Bu iki gündür zaman kanatlanmış gidiyor, uçuyor ellerimden.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Tijen ablacım bu pazara hala annemi götüreceğim bir türlü kısmet olmadı yanlş hatırlamıyorsam istanbulda feriköydeydi diye biliyorum
umarım yazın gideriz bizde.