24 Kasım 2007

Başlangıçlar, sonlar

Ölüm insanı dilsizleştiriyor. Ellerini nereye koyacağını bilememek gibi bir şey bu. Ne söylesen yetersiz, kelimeler kırık dökük.
Nefes alabilmenin ne denli önemli olduğunu, aldığımız her nefesin nasıl da büyük bir armağan olduğunu anımsadım gidişinle. Bir de sevginin gücünü. Rahat uyu sevgili Esra.

14 yorum:

NiNo dedi ki...

24 Kasım 2007 Cumartesi
BIR BURUK OGRETMENLER GUNU


Bugun ogretmenler gunu, sen bu kotu sakayi yapmasaydin, sabahin korunde telefon edecektim sana, hani su dogum gununde bir turlu ariyamamistim ya seni, telefonuna ulasamamistim. Bu kez aricam diyordum ama, bu kezde sen gittin be Gulom. Aci haberi ogreneli daha birkac saat oldu, iki gun once bu saatlerde yazisiyorduk senle, hastayim diyordun ya, hic kondurmamistim bunu sana, kimbilir seninde aklina gelmedi belki. Guzel ogretmen, guzel dost kim bilir daha neler nelerrrrrrrr... Adresini bile almistim ya senden, mektubum sana asla ulasmayacak, 'mektup uzun zamanda gelir, sen mailde yaz' demistin. 'Maile gelmez yollayacaklarim' demistimde, 'mektup zarfina sigmayacak birsey kabul etmem' demistin. Bende 'kocaman bir mektup zarfiyla yollarim' demistim, gulusmustuk. Daha iki gun once 'odevlerini cabuk bitir, ay sonu yaklasiyor, kevgirde cok calistiracam seni' demistin. 'Basim ustune' demistim ama simdi sen gittin be Gulom. Bana sicacik bir banner bir biraktin hatira, bu ilk calismam, kursa gidiyorum Nihan demistin. Ve dogum gunumde, Zerrinimle harika bir parti yaptiniz, usenmediniz birde blog actiniz bana. Unutulmaz anilar biraktin bende. Bu kadar cabukmu -mis, -mus oldu, kullandigimiz zamanlar. Bu kadarmi cabuk geride kaldi yasananlar. Ogretmenler gununde ogrencilerle olacakken, o gun onlarin yanindan ayrilip, ebedi istirahat yerine gececeksin. Dilerim cennetteki guzel meleklerden biri olursun, tanidik tanimadik herkesle birlikte sana dualar ediyoruz bitanem, bizi hep izle olurmu? Biz seni hissederiz, bu hayatindaki son ogretmenler gunun kutlu olsun, ogrencilerin, ailen, bizler, hepimiz seni cok sevdik ve cok ozleyecegiz. Iyiki hayatimiza girdin Gulom...

Bize Veda Etmissin Megerse Bu Yazinda, 'Bir sure ilgilenemeyecegim'.. demissin, evet canim bizlerde yanina gelene kadar bir sure yoksun aramizda ve bizler seni cok ozleyecegiz, Allah'im mekanini Cennet eylesin, kalanlara uzun saglikli sabir dolu omurler versin insaallah...

Esracigimin Vedasi...
Merhabalar;
Bu keki gelecek tarif diye koydum kenara ama, sıra gelene kadar kokacaktı nerdeyse ben bişey olmadan size tarifini vereyim diye düşündüm... :):)
Tarifi vereyim ki sanırım bir müddet bloğumla ilgilenemeyeceğim...
Pazar günü başladı nefes alamama, pazartesi günü evden çıktığımda yürüyerek 3 dk süren okuluma tam 15 dk da gidebildim. Okula gittiğimde zaten nefes alamıyordum... Apar topar hastaneye götürdüler. Yapılan sonuçlarda astımımın çok kötü seviyeye ulaştığı anlaşıldı. Üstüne üstlük 7.9 çıkan kan sayımım sonucunda doktor ayakta nasıl durabildiğime şaştı. Çünkü 7.8 çıkarsa sonuç kan takviyesi yapılması gerekiyormuş. Anlayacağınız şu ana gerek ciğerlerimin isyanı gerekse kanın yeterli oksijen taşıyamaması sonucunda ben yerle yeksan durumdayım. Bir odadan diğerine gidişim bile 10 dk sürüyor. Yolda mola veriyorum :). Az öncede eve doktor geldi ve oksijen tüpü bağlandı. Verdiğim arada yazıyorum bunları. Bunları demogoji olsun diye anlatmadım. Ortalıklarda görünmezsem ve hani merak eden olursa diye.
Hepinize bol bol sevgiler arkadaşlar...
Esra Ozturk

http://esranintaziyedefteri.blogspot.com

Cafe Gusto dedi ki...

Tüm dostların duası onunla olacak.Rahat uyusun, mekanı cennet olsun..

Adsız dedi ki...

Çok şaşırdım bu yazıyı görünce. Her ne kadar tanımasam da Esra' ya Allahtan rahmet sevdiklerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Tijen, ben de tanimadigim halde cok uzuldum...

Adsız dedi ki...

Çok üzüldüm ve gözlerimden yaşlar akıverdi. Her nekadar kendisini hiç tanımasamda, yaşamının son dk. kadar hayata sıkı sıkı sarılmasına bayıldım. Son cümleleri bile pozitif olan bir insanın yaşamını düşünemiyorum...
Nedense hep ölüm haberleri hayatın bize ne kadar kısa olduğunu hatırlatıyor. Kısacık ömrümüze sığdırmamız gereken çok an var. Keşke bu anları güzel anlar ve pozitiif düşünce ile doldurabilsek...
başınız sağolsun diyorum. tüm sevdiklerine sabır versin. Hayali ve yaptıkları hep canlı kalsın.
Arzu

meleginmarifetleri dedi ki...

çok üzüldüm tijencim esranın bizi bırakıp gitmesine ama elden ne gelirki allah rahmet eylein mekanı cennet olsun hoşçakal

Tijen dedi ki...

Ölüm de yaşam gibi, içinde hem acı, hem şaşkınlık var. Her ölüm gibi Esra'nınki de içimizi acıttı, rahat uyusun yerinde.

Yaren dedi ki...

Tijencim vedalar kötüdür ama en kötü veda ölümdür.Cünkü hic sevmedigin insana bile ölümle veda etmesine insan üzülür.Sevgili Esra artik aramizda degil ama insal. artik meleklerle arkadaslik eder.Mekani cennet olsun.Cok üzüldük.

Bocuruk dedi ki...

İhtiyacı olan duaları esirgemeyelim Esra'dan. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin.

YILDIZNAF dedi ki...

COK UZULDUM, MEKANI CENNET OLSUN INSALLAH....

Baharcicegi dedi ki...

Hepimiz cok üzüldük , ona yapacagimiz ve ona ulasacak tek sey ona bol dua etmek.mekani cennet olsun.

yagmur dedi ki...

cok uzuldum:(

ayşegül laçinler dedi ki...

Şimdi duydum ve çok üzüldüm. Nur içinde yatsın. Hayat işte... Ne söylesen boş.

Unknown dedi ki...

Ben kendisini tanimiyordum, buradaki linkleri takip ederek blogunu buldum. Hayat dolu, genc bir kadinmis; ne guzel! Son yazisini da okudum. Kipir kipir, ici gunesli bir yazi. Yazdiklarindan aldigim hislerle guzel bir yasam surmus oldugunu tahmin ediyorum. Ne mutlu ona, onu kisa omrunde tanimis olanlara!

www.elifsavas.com/blog