05 Aralık 2011

Bu hafta Gaziantep'teyiz

Arada başka yazılar da yayınlamayı diledim. Gerçekten. Diledim dilemesine de çok özlediğim ev kahvaltısını yazmanın ötesine götüremedim. Bir de yorgunluğumu anlatmıştım değil mi? İnsanın yorucu geçen bir dönemden sonra hiç değilse bir günü tatil ilan edip dinlenebilmesi çok önemliymiş. Genelde yapardım ya bu sefer o tatil gününü geciktirdiğim için ne tam olarak tatil yapabildim ne de %100 işe verebildim kendimi. Öyle gelgitlerden sonra işbaşı yaptım. Kaçış yok çünkü artık. Zaten yeniden yola düşmemize sadece bir hafta kaldı. Bu süre içinde hem yeni bölümlerin hazırlığı, hem son çektiklerimizin metin yazarlığı, seslendirmesi, basın bültenleri, ayrıca dergi yazılarım derken bu hafta herhalde kendimi tamamen işe vermem gerekecek. Olsun. Şikayetim yok. Çok severek yapıyorum hepsini. Şükrederek, isteyerek. İşe mola verdim. Kısacık bir mola. İstedim ki size Gaziantep lezzetlerinden hiç değilse bir tanesini sunayım. Burada pek et görmeye alışkın değilsiniz biliyorum. O yüzden değişiklik yapayım dedim ve Gaziantep'in içli köftesini koydum. Bakalım bu haftaki bölümümüzü beğenecek misiniz? O kadar renkli oldu, o kadar güzel şeyler çektik ki, yönetmenimiz ve montaj sorumlumuz görüntü ayıklarken büyük zorluk çekecek sanırım. Ancak biliyorum ki, ortaya çok iştah açıcı bir bölüm çıkacak. İzlemek isteyenler için yayın gün ve saati: 7 Aralık 2011 Çarşamba 20:00. Kanal 24'te. (Diğer program fotoğrafları ve notlar için de sağ taraftaki program sayfasını tıklayabilirsiniz.)

19 yorum:

misk dedi ki...

tijencim, senin elinden çıkan herşey gibi bu da müthiş keyifli ve güzel bir proje olur, bilmesem ısrar etmem! Hatırlatacağım ki unutmayasın! Bol şans, emeklerin en güzel şekilde sana dönsün:)Bahar.

Ada Deniz dedi ki...

Antep'e yıllar önce iş için gitmiştim. Sadece 2 gün. El işçilği koca bir bakır sini almıştım çarşısından. Ne zorluklarla kabul ettirmiştim kabine:)))Doyamamıştım oraya...
İyi programlar dilerim:)))

neslice tarifler dedi ki...

Tijen Hanım,

İnternetten sizinle ilgili bi yazı okudum. Çok etkilendim doğrusu. Yazınızın bir bölümünde:

"Japonya'nın en tanınmış çay ustası Rikyu'ya çay seremonisinin inceliklerini sormuşlar. Yanıtı "Ateşi yakarsın, suyu kaynatır, çayı çırparsın" olmuş. Öğrenci "Ama bu çok basit bir iş" dediğinde Rikyu, "Sen bunu hakkını vererek yap, ben senin öğrencin olayım" demiş. Büyük bir çay ustasının ustalığı yaptığı işin her anında tüm dikkatini yaptığı işe vermesinde, tüm duyularıyla an'da olmasındadır. Yoksa çay bahane. O usta rafadan yumurtayı da aynı farkındalıkla pişirir, çöpü de aynı farkındalıkla döker, dostuyla da aynı farkındalıkla konuşur." demişsiniz.

Ne kadar anlamlı bir hayat felsefesi.

Bu felsefeyle yaşayan birine hayatında başarı ya da kolaylık dilemek çok gereksiz olur düşüncesiyle Ankara'dan sevgilerimi gönderiyorum.

Tijen dedi ki...

Bahar affet! Adın pek yer almıyor ya blogunda, o yüzden hatırlayamadım. Çok sağol!
*
Ada ve Deniz'in annesi,
Çok teşekkürler! Heyecanla bekliyorum. Renkli bir bölüm olacak.
*
Sevgili Nesli,
Her an ustanın dediği gibi yaşamak kolay değil. Ustalık da orada zaten değil mi? Ama öyle yaşamaya özen gösteriyorum diyebilirim.

Ferkay dedi ki...

Müthiş görünüyor Tijen,m. Merakla bekliyorum programı..
Öpüyorum canım

tijen miriam dedi ki...

sevgili adasim,geri dondum :))
bak simdi bu icli kofte coookkk harika gozukuyor..ama gelmisken biseyler yazayim dedim,bak simdi adasim,iyi hos ,guzel programlar yapiyosun,bunlarida blogta anlatiyosun....amaaaa simdi benim gibi yurtdisinda yasayip,7 saat farkli bir ulkeden sana ulasan ve bu saat farki yuzunden tekrarlarini bile seyredemeyen okuyucularina icin artik ne olurrrrrrrrr biraz da eski formatinda yaz,hep tv programini yaziyorsun:)tamam vaktin yok ama biz alismistik klasik mutfakta zen bloguna.ben sahsen cok ozledim yazilarini,bitkiler,otlar,saglikli yasam..hadi be adas ,bizide dusun..

p.s..:)istersen yayinlamayabilirsin yorumumu :)
cok cok opuyorum seni

Tijen dedi ki...

Feray'cığım,
Öpüyorum canım!
*
Adaş,
Neden yayınlamayayım ki? Haklısın tabii, sen de haklısın. Ben de istiyorum ama hani derler ya dervişin fikri neyse zikri de odur, benimki de o hesap. Başka şeyler düşünecek halim ve vaktim olmuyor her zaman. Diyorum bir sonraki yazı bambaşka bir konu olsun ama bir bakıyorum hafta bitmiş, ben yeni yazı yayınlayamamışım. Bu hafta bir güzellik düşüneyim ben en iyisi. Adaşımı mı kıracağım!

Unknown dedi ki...

Çok ama çok güzel bir görüntü nefisssss

Elif dedi ki...

Ne güzel içli köfte bu böyle...
Sizin yorgunluklarınız da öyle...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canımmmmm nasıl da merak ediyorum sen ve Antep. Antep'te bol bol malzeme var eee senin de titiz çalışmaların off off pek güzel olacak bu bölüm :))

Sevgiler,
Evren

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Baba toprağıma uzunn yıllardır gitmedim.
Bu içli köfte beni aldı götürdü.
Rahmetli babacım ne de güzel yapardı...
Yarın akşam programı izliycem:)
Sevgilerimle...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Baba toprağıma uzunn yıllardır gitmedim.
Bu içli köfte beni aldı götürdü.
Rahmetli babacım ne de güzel yapardı...
Yarın akşam programı izliycem:)
Sevgilerimle...

tijen miriam dedi ki...

superrrrrrrrr:)

Esma dedi ki...

Biz sadece erkan karşısında izliyoruz çayımız elimizde...O görüntüler oraya gelene kadar çok aşamalardan geçiyor tabi
zorr kolay değil ....Ama mutfakta zen de eskisi gibi olsun isteriz ,istiyoruz :-)
Kolay gelsin sevgili Tijen
Esma

sare dedi ki...

Tijen hanım, programınızı hayranlıkla izledim. Gaziantep'e yapacağım geziler için, kocaman bir liste oluştu. Teşekkürler...
Göz alan ve içaçıcı bir bölümdü, fakat seyrederken o lezzetleri izlemek bayağı zor oldu:))
Size ve bu güzelim yayını bize ulaştıran teknik ekibe başarılar diliyorum.
Sevgiler...

Naile dedi ki...

ah bu bölümü kaçırdığım için çok üzgünüm! İnternetten izleyebileceğim bir yer var mı Tijen? Ben bir google a sorayım da önce sana da bir sorayım dedim.

sevgiler..

Tijen dedi ki...

Sevgili Naile,
Şu anda internetten izleyebilir misin bilmiyorum, yildiz.tv diye bir siteden izlenebiliyordu genelde ama şu anda bir sorun var sanırım. Bizim facebook sayfamıza henüz yüklenmedi, sanırım yakında yüklenir. Kaçırma derim, çok renkli bir bölüm oldu!

Naile dedi ki...

sana yazdıktan sonra biraz arayınca bulup izledim. Çok güzel olmuş gerçekten. Her zaman bekleriz :)

Tijen dedi ki...

Naile merhaba,
Ne güzel artık sipariş üzerine pasta ve kurabiye yapıyormuşsun, çok sevindim.
Gaziantep'te seni de görebilmek isterdim ama kimseleri aramaya fırsat olmuyor çekim gezilerinde, çok yoğun çalışıyoruz. Beğenmene sevindim ama keşke daha çok zamanımız olsaydı da daha çok şeyi yansıtabilseydik!