28 Eylül 2009

Bir varmış bir yokmuş

Bir varmış bir yokmuş. Tijen o zamanlar lisedeymiş. Okulun basketbol takımında oynuyormuş. Liselerarası turnuvalardan birinde İzmir'den gelen okullardan birinden bir arkadaş edinmiş. Uzunca bir süre mektuplaşmışlar ya sonra araya giren zamanlar iletişimi seyreltmiş, bu tür dostluklarda hep olduğu gibi zamana yenik düşmüş dostlukları. Aradan o kadar çok yıl geçmiş ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Günlerden bir gün bir tatlı genç kadın sayesinde postanın güzelliğini yeniden keşfetmiş ve o güzel gülüşlü genç kadınla bir yazışmaları sırasında o arkadaşı aklına düşmüş. İnternet bu, artık gizlimiz saklımız yok malum. Buluvermiş ve hemen bir koşu yazmış tuşlara tıklayarak. O da ne, arkadaşı da yanıt vermez mi? Aradan geçen yıllarda benzer yollardan geçtiklerini keşfetmişler ve Tijen bu işe çok gülmüş. Yani kocaman gülümsemiş. Bu sefer de eski arkadaşlarla yeniden dost olmanın güzelliğine takmış kafasını. Şimdi hangi arkadaşımı bulsam diye geçiriyormuş aklından bir de kime mektuplar yazsam, kartpostallar göndersem diye. Ama postanede güzel pul yokmuş. Oysa bir zamanlar yaşadığı o uzak ülkedeki pullara vurgunmuş. (Bu yazı ve fotoğraf yılların ötesinden çıkagelen dosta -ve onu bulmamı sağlayan dünyaya aşık genç kadına- ithaf edilmiştir. Fotoğraf diyorduk, New York'ta metro istasyonlarının her birinde farklı türden sanat eserleri vardır. Hangi duraktaydı hatırlamıyorum, onlardan birinde de duvardaki fayanslara resmedilmiş insan silüetleri vardı. Bu yazıya en çok bu resmi uygun gördüm.)

30 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

eski dostların bulmanın tadı hiç birşeye benzemiyor..

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Eski ama hiç eskimeyecek dostluklar var..Yıllar sonra buluşsak bile aynı samimiyetle sanki hiç ayrılmamışcasına oturup bir fincan kahveyi yudumlarken, en güzel muhabbetlerin dumanını tüttürebilceğimiz...
Ben de tekrar buldum böyle bir kaç dostumu, bana da teknoloji yardım etti biraz:)..
Senin adına da çok sevindim Tijencim. Daha nicelerine...
Sevgilerimle:).
aslı

pinarbk dedi ki...

Bazı dostlarla, aradan zaman geçse de, kalındığı yerden devam edilmesi çok güzel...Sevindim senin için...

Narince dedi ki...

Evet eski arkadaşları nette bulsam dedim, çoğunun soyadı gelmedi aklıma, biri zaten belliydi Yeşiller Partisi'nin kurucularından olmuş, birini Facebook ta gördüm, başka da kimseyi bulamadım. Soyisimlerini hatırlamak için biraz daha zorlamalı en iyisi.

durutarifler dedi ki...

Ben debuldum teknolojisi sayesinde eski arkadaşlarımı hatta kaybettiğim 2 dostumuda . Facebook diyeceğim size çok mu banel gelecek :))
Sevgiler

mutfakcini dedi ki...

Aklına düşüp,aradığına göre gerçek sotmuş.Bir daha ayrılmamanız ve gerçek dostlarla dolu bir hayat dileğiyle..

Su Perisi dedi ki...

Eski dostlarla yeniden iletisim kurabilmek cok keyifli bir olay.Ama yillar sonraya tasiyabilecek bir dostlugu kurabilmek cok daha hos.

Tijen dedi ki...

Bazen küçük sürprizle insana öyle bir güç veriyor ki! Eski dostları bulmak da bu güzel sürprizlerden işte. (E ben de Facebook'tan buluyorum Nilay, neden banal gelsin?)
*
Doğru diyorsun Noyan! Yıllar sonraya taşıyabilmek önemli gerçekten.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))))))))
sana anlatacağım neler var buna dair bilemzsin :)))
hoş hiç bir şey eskisi gibi olmasada ,
karşı karşıya gelmek,
bir ses bir nefes çok duygulu olabiliyor..
muhabbetlerin ebedi olsun tijencğim.......
sevgiler.......

nunu derki :
'' eğer gerçek dostluk varsa,
daima kaldığı yerden devam eder''

Bir Dilim Düş dedi ki...

İnternetin en önemli faydalarından biri de bu :)))Ne güzel yaşasın teknoloji!!!

Sevgiler,
Evren

HADİYE dedi ki...

Merhaba Tijen,

Dostunu bulmana çok sevindim.İçimde bir hasret bir özlem. Bende eski arkadaşlarımı çok özledim.Kimbilir nerede ve ne yapıyorlar.Ahh çocukluğum ve gençliğim.

Sevgiler*

müjde dedi ki...

Tijenciğim senin adına çok sevindim.Ben de facebook sayesinde birçok eski arkadaşımla iletişime geçtim.Çok güzel birşey...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ne büyük mutluluk değil mi, daha dün ayrılmış gibi coşkuyla yaşamak her şeyi yeniden?

etki alanı dedi ki...

Ortaokul arkadaşımı çok özlüyorum ama bulamıyorum...
Çok şanslıymışsın Tijen'ciğim...
O günler geri gelmeyecek belki,ama beraber anımsamanın ne büyük keyif olacağını da tahmin edebiliyorum.
Darısı başımıza...
TüTü

aysegul dedi ki...

Off yaa yazınızdan ve yorumlardan çok duygulandım Tijen ablacığım.
Dostluklara,gerçek dostlara...

Sevgi Küçük dedi ki...

kesinlikle katılıyorum: dostluklara!
:)

Belgin dedi ki...

Tijenim, sevindim senin adina:))

Çileksuyu Sibel dedi ki...

benim de bu aralar Istanbul'daki dostlarim aklima vurdu her zamankinden cok..hani soyle haa diyince gidilen,kahve esliginde uzun muhabbetler edilen..yeni insanlarla tanismayi cok seviyorum ama lise arkadaslarim,bir baska kaliyor icimde..

beste dedi ki...

Aslinda icerigini zenginlestitip uye sayisini biraz arttirinca haber verecektim ama yeri geldi. Tijen inaltong'u cok sevenler diye bir grup kurdum facebook'ta.Dostluklara:)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ne güzel bir kadınsın Tijen'ciğim. O günler geri gelmese de kaldığı yerden devam etmek, o içtenliği, dostluğu bulabilmek çok mutluluk verici.
İyi ki seni tanımışım, seninle dost olmuşum ben de.
Nice güzel dostluklara...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Senin adina bende sevindim....Haber gelince yüzündeki mutlulugu tahmin edebiliyorum.Hani su eskileden maktup olayi vardi -postaci beklenirdi diye eski günleri yad ederiz ya......yeni teknolojininde böyle güzellikleri vardir iste...sevgiler

Tijen dedi ki...

Hayallah! Çok teşekkürler söyledikleriniz için. Siz de bu yazıdan ilham alıp nicedir görmediğiniz bir dostunuzu arayın istedim. Onun için yazdım.
*
Sevgi'ciğim, gönlün ferah olsun, sonunda herşey güzel olacak bak söyledi dersin!
*
Işıl'cığım ben daha şanslıyım!
*
Sevgili dostlar,
Gerçekten çok güzel yüreklisiniz de tabii Beste sana ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu güzel sürprizi hak edecek ne yaptım ben?

MARTI dedi ki...

Gözlerim doldu okurken!! :)
Çok sevindim, çok!
Çok teşekkür ederim bu güzel yazı için! Dünyaya olan aşkımızı bir araya gelip de konuşmak, anlamlandırmak gerek yakın zamanda, değil mi?
Sevgiler..

leyya dedi ki...

nazik ziyaretleriniz beni çok sevindiriyor Tijen hanımcım.az birazda mahcubiyet duymuyor değilim yoğunluktan dolayı mukabele edemediğimden ama durum sayfama yazdığım kadar eğlenceli olmuyor her daim takdir edersiniz ki:))onca çoluk çocuğu toparlayıp kendimle birlikte okula götürme getirme sahnelerini uzaktan bir izleseniz, minik çaplı harp bile çıktığı oluyor kimi zaman:))başarı öykümüzün arka planında daha neler var neler:))
bir de bal meselesi vardı bu yıla ertelediğimiz ben bal kaynağımıza sizin için sipariş vermeyi unuttum maalesef dilerseniz bendekini paylaşabilirim seve seve .çok selam.

kirazdünyası dedi ki...

gerçek dostlukların hiç bitmemesi dileğiyle.

sevgiler

Zehra Gürgen dedi ki...

Şu net bazen ne çok işe yarıyor? eski dostları buluşturuyor, uzağı yakın ediyor :)

çok sevindim eski dostunu bulmana..

egeli dedi ki...

ben hep derim ya teknoloji harika bir şey,20 yıldan sonra bende bazı arkadaşlarımı buldum, seni çok iyi anlıyorum arkadaşım,muhterşem bir duygu.

TAZE NANE dedi ki...

Kim bilir ne güzel birşeydir. Benimde merak ettiğim bazı arkadaşlarım var. Yıllar neleri değiştirdi çok merak ediyorum.
Senin için çok sevindim.
Sevgiler.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Nedense hala facebook'um yok:)

Mavi Elmas dedi ki...

Kitchen Sweet Kitchen senden bir tane daha var. Benimde inadla hala bir facebookum yok. Ama teknolojinin ne kadar güzel bir olay olduğu konusunda kesinlikle katılıyorum. Ben eski dostlarımı değil de gerçek dostlarımı internet sayesinde buldum. Öyle güzel, öyle kocaman yüreklerle tanıştım ki. Şimdi diyorum ki iyi ki sitemi açmışım iyiki dostlarımı tanımışım. En zor günlerimde yanıma koşan bu dostlarım oldu çünkü.