29 Haziran 2009
Bozcaada'da bir kahvaltı
Adadan derlediğim, öykülemek istediğim pek çok anı oluyor, her dönüşümde. Ancak hiç biri, şu sofranın renkleri kadar canlı değil zihnimde. Anlatımda kullanılacak sözcükler ise bu sofranın etrafında edilen sohbetler kadar tatlı değil. Hele bir de can dostlar varsa yanıbaşınızda, daha da tadına doyulmaz oluyor kahvaltılar. Neler olmuyor ki bu unutulmaz sofralarda; bahçeden zeytinler, aromatik ot ve baharatlı zeytinyağı, peynirler, Kösedere domatesi (yazın ilerleyen dönemlerinde ada domateslerine geçiş olacak tabii), salatalık, bahçeden aromatik otlar, baharatlı salça, simitler, peynirli ekmekler, mısır ekmeği, kek, reçel çeşitleri, mevsim meyveleri (Ağustos başından itibaren bahçenin üzümleri de ekleniyor tabii listeye)... Sofrada o kadar çok şey var ki, hepsinden tatmak istiyor insan. Ah tabii, yumurtanızı nasıl yersiniz diye soruyorlar, çaylar sıcak sıcak geliyor, ardından isteyenlere Türk kahvesi ve ev likörü. Yani sohbet sürdükçe sofradan kalkılamıyor, kalkılamadıkça yemek devam ediyor. Kalkılabildiğinde denize gidiliyor veya bağlar geziliyor, şarap tadılıyor, vakit akşama döndüğünde ışıklar kapatılıyor, mumlar yakılıyor, müzik hafiften karışırken doğanın sessizliğine, yıldız yataklarına seriliniyor, yıldızlar ve samanyolu seyrediliyor. Adaya gelmek ve gitmek hep yeni heyecanlara, yeni dostluklara vesile oluyor. Cahit amcayı yeniden görmek, dostlarımız Füsun ve Erhan'la birlikte olmak, Öngün, Aydan hanım, Bülent bey, Çamlıbağ'dan Haşim bey, Talay ailesinden Mehmet ve Ahmet Talay, ah nasıl unuturum, Aralların keyifli mekanı Kasaba'da biricik Arzu'nun sıcacık sarılması, dünyanın merkezi Çınaraltı'nda içilen çaylar, Cahit amcayla Nejat beyin birlikte geliştirdiği salçalı, kekikli, domates ve beyaz peynirli tost... Çınaraltı dünyanın merkeziyse, benim için de Habbele öyle. Siz de tatmak isterseniz bu güzellikleri, gerekli bilgileri şuradan alabilirsiniz. Cem'ciğim de olaydı daha tam olacaktık ya bu sefer onsuz geçti ada günleri. Ben yine eli kolu dolu döndüm. Ümit'le Nejat bey her zamanki dostluklarıyla ağırladı, Füsun'la Erhan ev yapımı şarap ve ahududu sirkesi getirdi, Cahit amcam mis kokulu zeytinyağlarından, Haşim bey Çamlıbağ'ın bu yıl en beğendiğim Merlot-Kuntra kupajından armağan etti. Yakında Çamlıbağ etiketiyle satılacak olan kırma yeşil zeytinlerden, yine Çamlıbağ'ın şaraplarından satın aldım (ada şarapçılığı son yıllarda büyük aşama kaydetti gerçekten, hepsine emekleri için teşekkürler), çantamı yüklendim ve eve döndüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
21 yorum:
Tijenim, hosgeldin, umarim cokca dinlenmissindir.
Ama böyle güzel sofralarda, böyle candan dost sohbetlerinde dinlenmemek mümkünmü?
Sevgilerimle
Tijen'ciğim yazını okurken gitmiş ve yaşamış kadar oldum inan. Daha ne ister ki insan...Güzel sofralar, sıcak dost sohbetleri, şarap,üzüm bağları,deniz...Hayat bu işte...Çok sevindim senin adına.Diğer fotoğrafları da sabırsılıkla bekliyorum...Sevgiler...
canım tijenim, hoşgeldin..
nasıl özendim, nasıl istedim orada olmayı..
öperim yanaklarından.
hergünün böyle güzel geçsin e mi..
Herşey harika görünüyor bayıldım,evine hoşgeldin Tijencim....
dostlarla masada sohbet guzel.. hic birsey olmasa bile sadece cay yudumlamak bi le zevkli... Allah dostluklarini bozmasin ins... sevgiler medinem
ay ne güzel anlatmışsın tijen bozcaadayı .oraya gitmek gelmek ,oralarda olmak geldi içimden .
anlandığım kadarıyla çok verimi geçmiş ada.(eli kolu dolun döndüğüne göre:))
sevgiler
Tijen'ciğim hoşgeldin, ne güzel geçmiş adada günleriniz, hele o güzelim kahvaltınız, herşey doğal lezzetinde, afiyetler olsun...
Canım Antakya'da ben eşimin ailesinden kereviç olarak öğrendim ama kerebiç, gerebiç diyenler de var.
Sevgilerimle...
Bozcaada güzel geçmiş,insan yemek yapmaktan zevk alıyorsa elbette bu güzelliklerin de tadına bakmalı,
Bende istanbul gezisini tamamladım ancak bir tur daha var haftaya,
ne zaman buluşuyoruz ,bu hafta burdayım.sonra sende datçaya gideceksin heralde buluşmak kısmet olur inşallah..sevgiler
Bozcaada, havası, suyu, sebzeler ,sofralar, dostlar dönüş zor gelmişitir.
hem dostlarına senin gibi bir insandan ayrılmak, hem sana onlardan ayrılmak:))
birkere gittim asik oldum, bu da ikinci gidisim oldu sizin yazinizla :)
Sofra gerçekten harika, Bozcaada da hep gitmek istediğim bir yer. Konaklayacak yer önerisi için çok teşekkürler Tijen, not ediyorum ;)
Tatilim gelmiş, resimlere baktıkça iç geçirdim hep, hoşgeldin
Ben de istiyorum Bozcaada´ya gitmeyiiiii...
Sevgiler
Muhteşem! Bozcaada'da ve o mükemmel sofra'da bende olmak isterdim...
Sevgiyle kal,
Harika bir kahvaltı sofrası canım çekti anlatımından:)
Bozcaada'ya çok istememe rağmen bir türlü gidemedim. Dün akşam da "lezzet durakları" programında oradaki "ada cafe" nin kalamarlı mücver tarifini verdiler. Bir de oranın gelincik şerbeti ünlüymüş.
Tijen'cim şimdi üstüne bi de senin yazını okuyunca daha bi merak ettim oraları...
sevgiler,
30 Yıldan beri pansiyon işleten 1-2 dostumuz vardır orada..Bir türlü gitmek kısmet olmadı..Belki bundan sonra..Böyle güzel kahvaltıların hiç eksilmesin dostlarınla..Kişiye özel papatya ve çiceklerinizde gözümden kaçmadı..Sevgilerle güzel dost..
AHH..
BURNUMDA TÜTÜVERDİ İŞTE YİNE.
O SÜKUNET,
KENDİNE HAS DOKUSU, SAHİLLER,
ÇİFTLİKLERİ,
İNANILMAZ PEYNİR VE ŞARAPLAR,
REÇELLER !!!!
KEKİKLER- ÜZÜMLER..
NELER NELER.....
Sevgili Tijen öyle güzel anlatmışsın ki,ben de oradaydım sanki,tüm lezzetleri ve güzel sohbeti hissettim buralardan.afiyetler ve bol dost sohbetleri diliyorum canım.keyfin daim olsun.sevgilerimle...
Habbele oglumun 5 aylikken ilk tatil yaptigi yer adadaki dostlarimiza herhalde 10 yildir gidiyoruz bambaska tadi hic bir yere degismem ah ama yukardaki dutlarla beni bitirdiniz...
ahh nasıl imrendim sana nasıl... ne iyi yapıyorsun, bol keyif, çıkar tadını :))
Yorum Gönder