16 Ağustos 2007

Ah kahvaltı!

Bir iştah açıcı kahvaltı fotoğrafıyla,
geri dönmüş olalım.
Hoşgeldik.
Bu sefer bir muhabbet kuşuyla geldik.
Önce uyumalı.
Sonra yeni bir güne başlamalı.

8 yorum:

YESIMIN TARIFLERI dedi ki...

mmmm
en sevdiğim reçel incir ve yanında da simit e daha ne olsun. Sabah olsun kahvaltı zamanı gelsin.

deniz dedi ki...

merhaba sitenizi herzaman yakından takip ediyorum,incirler de çok güzel gözüküyor ,macun gibi de gözüküyor aslında ilk bakışta,ben kıbrıslıyım ve bizde macunlar çok meşurdur ,mutlaka biliyorsunuzdur ,özellikle ceviz macunu:)benim size sormak istediğim acaba incirin macun veya reçeli yapılabilir mi? sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

merhabalar,
gecen mesaj bıraktım yayınlanmayınca(çok da alakasızdı. hergüne bir yemek kitabını övmeye çalışmıştım, ayvalıkla ilgili değildi herhalde o yüzden yayınlanmadı derken neyse şimdi herkesin aynı durumda olduğunu gördüm) yarın aylar sonra ilk defa cumartesi çalışmayacağım ve güzel bir errrrkeeen sabah kalvaltısı yapacağım. bisikletle çıkıp yoğurtçu parkında güzel bi piknik kahvaltı yapmayı düşünüyorum ve ağaç resimleri çekeceğim. günlerime kattığın güzellikler için teşekkürler
binnur özmen
hayattan renkler grubundan

Tijen dedi ki...

Sevgili Yeşim,
Anneannemi anımsattın. O hep ah sabah olsa da kahvaltı etsek derdi. Ruhu şad olsun.
*
Sevgili Deniz,
Bence ikisi de yapılır incirle. Yapılıyor da. İncir şekerlemesi vardır, İstanbul'da, kimi pastanelerde satılır. İncir reçeli de pek sevilen bir reçeldir. Herkesin kendine göre bir tarifi vardır elbet. Ben de yapardım eskiden ya epeydir yapmadım.
*
Binnur kusura bakma. Yorumlar benim onayımdan geçtikten sonra yayınlanıyor. Dört gündür internet bağlantım yoktu, o yüzden beklemedeydi. Aşağıdaki yazının yorumlarına bakarsan (ya da daha önce miydi?) yorumunu göreceksin).

Hande dedi ki...

Eşimin de en sevdiği reçel incir reçelidir sevgili Tijen. Özlettin yine kendini. Nerelere kaçtın merak ettim şimdi. Uyanınca anlatırsın bize :) Öpüyorum seni kooooocaaaaammmmaaannn

sanem dedi ki...

Kahvalyı öğünü en sevdiğim öğündür. İyi demlenmiş bir çay, kızarmış ekmek, yeşil zeytin, ayrı bir tabakta hakiki zeytinyağı içinde Çanakkale domatesinin rendelenmiş hali ve üzerine serpiştirilmiş kekik...
Mmmh! :))

PASTARDA dedi ki...

Aaaaaaaaaaaaaaaa o ,o resimdeki incir reçeliiiiiiiii...Ben dayanamam ona..Sen yaptınsa bir kade gönder bana da :)
Tijencim hiç söze gerek yok , resim yeteri kadar açıklayıcı..Enfes görünüyorr

Tijen dedi ki...

Zaten kahvaltıya ne koysanız güzel olur öyle değil mi kızlar? (Reçeli ben yapmadım bu arada. Ada incirleriyle yapılmışlar. Sedef'in ellerinden çıkma bir reçel bu.)