04 Mayıs 2013

Balkon bahçem


Bugünlerde yaşama sevincim bu mini bahçe. Bahçe bile değil, balkon aslında kendisi ama kendini bahçe zannediyor. Sardunyalara biberler, kiraz domatesler, fesleğen ve naneler eklendi. Aslında beş litrelik pet şişelerin tepesini yanlamasına kesip toprakla doldurarak onlardan yeşillik saksısı yapma planım var ya, beklemede. Müsait olduğumda apartmanın bahçesindeki toprak ıslaktı, sonra ben yolculuğa çıktım, geldim gelmesine ya yol yorgunluğunu bir türlü atamadığımdan gerçekleştiremedim onu. Yapacağım elbet ancak yapana kadar da bu güzelleri seyretmekten beni kimse alakoyamaz. Ah tabii bir de her sabah bir dal nane koparıp çaya atmanın, serin bir bardak suyu bir dilim limon ve bir dal naneyle serinletmenin ne parasal ne sözcüksel karşılığı olmadığını söylemeliyim ki sizi de balkonunuzu yeşertme konusunda yüreklendirebileyim.

24 yorum:

Ayşe dedi ki...

Tijen hanım merhaba,benim minik balkonum gibi balkonunuz.Çok güneş almadığından çeşitlendiremesemde çilek,domates ve dere otu var.Bolca sardunya,petunya,hüsnüyusuf ve şebboy ile balkon keyfinin çay-kahve eşliğinde tadını çıkarıyorum,bir gün sizi de beklerim

Canan Zerkinli dedi ki...

Merhaba bende sizin gibi balkonda yetiştirmeye başladım sonra sığmadımı fark ettim. Bugün 1 dönüm arazim var ve her hafta sonu umutla gidiyorum bahçeme . Ağaçlarıma bakıyorum meyve vermiş mi , çileklerim çiçek açmış mı , yeşillik bahçeme bakıyorum aman bu hafta ne kadar büyümüşler.İnsanın uğraşının olması çok güzel. Dediğiniz gibi tarifi yok. Toprağın farklı bir enerjisi var inanıyorum buna :) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150781500468841.433030.635368840&type=3

Igne oyam dedi ki...

slm canım oh ne güzel mis gibi bahce dometesi ellerine emeğine sağlık bende cok severim bahcede böyle şeyler yetiştirmeyi banada beklerim sevgiler

Defne Soysal dedi ki...

Yiyesim geldi.Ben de mutfakta Cress yetiştiriyorum. Her gün nasıl boy attıklarını izlemek büyük mutluluk. Naneli Limonlu sıcak su benim de favorim şu sıralar. Domateslerinizin kokusu geldi burnuma. kızarmış yeşil domatesler, kırmızılara tercih ederim.Nostalji:))

Unknown dedi ki...

Kuslar soyledi yolculuga cikacagini, cok kiskandim :-) Antalya'nin ki nasil bilmiyorum ama cantaya iki limon ataydin diye gecirdim icimden:-)

Hosgeldin, safalar getirdin sekerim :-)

nalan dedi ki...

benim de bugünkü planım fideleri şaşırtmak. italyan öküz kalbi, cherokee purple bir de ömercan iri kırmızı domates fidelerim var :)
fide kaplarını aldım, bir de gübreli toprak alıciim. pencere demirlerine de asmak için uzun saksılar ve bol da sardunya!
insana yaşadığını hissettiriyor yahu...

YELDA dedi ki...

Önemli olan görünen değil, gören göz'de. Herkes en ufak birşeye böyle güzel anlamlar yükleyemez. İnşaallah kocaman bahçesi olan bir eviniz olur, kimbilir neler yaparsınız orada.Sevgiler.. İyi pazarlar.

pelince dedi ki...

Ahh ahh miss gibi domateslerin kahvaltıya eşlik etmesi kadar güzel bir şey var mı? keşke bende becerebilsem..

sare dedi ki...

Tijen hanım, balkon bahçenizi beğeniyle takip ediyorum.
Bahçeyle uğraşmak taaa... çocukluğumdan beri enlerimdendi ama fırsat oldukça yapmaya gayret ediyorum.
Şİmdilerde benim de balkon bahçem var içinde, çok rahat bulamadığım için en fazla kişniş ektiğim saksılarım, çekirdekten yapraklandırdığımız avakadolar- laf aramızda eşim için diktiğim önce çıktı ve saksıya geçti bile benim ki daha yaprak vermek için uğraşıyor-, acı biberlerim, cherry domates ektim ama sizin domatesler resmen abla olmuşlar. Nane, reyhan en baş köşede yerini alıyor böyle olunca da bize pek yer kalmıyor.
Sesinizi nereden duyacağımı da merak etmiyor değilim:))
Hepsi afiyetle yarasın, sevgiler.

figoltx dedi ki...

Tijen hanım merhaba, Sizin bu bizlerle paylaştığınız keyfi ben de Afrika'da, Etiyopya'nın başşehri Addis Ababa'daki evimin bahçesinde yaşamaktayım. Hayatımda ilk defa bahçe ile ilgileniyorum ve her sabah ilk iş elimde çayım bahçeyi dolaşıyorum yeni yeşeren yaprakları, ürün veren domates, biber, kıvırcık salata, maydanoz, nane, deteotu ve diğerlerini görmek, onlarla kısa dialoglar yaşamak için. Ben de herkese tavsiye ederim, gerek bahçesi olanlara, gerekse bu keyfi balkonunun bir köşesinde yaşamak isteyenlere... Sevgiler...

Esma dedi ki...

Ne kadar hoş,kırmızı olunca da görmeyi arzu ederim..

Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba Tijen Hanım,
bizde Antalya' ya yaptığımız kısa 23 Nisan seyahatimizden dönerken domates, salatalık, biber fideleri aldık balkonumuzdaki saksılara 8 yaşındaki kızımızla birlikte diktik.Şimdi heyecanla hergün gözlemliyoruz gelişimlerini, sebzeleri görmeyi umutla bekliyoruz.Sevgiler,
Solmaz

Tijen dedi ki...

Ne güzel hepimizin ufak da olsa bir bahçeye sahip olmamız. Bir kaç saksıda dahi olsa bir şeyler yetiştirmenin ödülü de işte bu güzel minikler.

Kübra dedi ki...

Toprakla bitkilerle uğraşmak insanı rahatlatıyor, kafayı dağıtıyor hele bir de uğraşının karşılığını görmek süperr

Hülya dedi ki...

Ben de bahçe hevesini balkonla çıkaranlardanım.Bu PDA nın pembe domates tohumlarına kavuştum. Şimdi balkonda domatesim biberim,taze soğanım, reyhan ve nanem var.. Yerim olsa maydonoz da ekecektim ama yook :(

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Bahçe keyfi bambaşka bir şey. Tazecik sebze meyveleri dalından yemek kadar mutluluk verici başka bir şey olabilir mi? Bizim fidanlar büyüdüler ama yağmurlu havalardan ötürü hala bahçeye ekemedik kendilerini.Korkuyorum tutmayacaklar diye. İnşallah biraz kurumuştur toprak da öncesinde çim sonrasında da hem sebzeler hem çiçekler buluşacaklar bahçeyle:)Minik domateslerden yemek için ben de öyle heyecanlıyım ki anlatamam..Sevgiler ve selamlar:)

Melange dedi ki...

Tijen'cim öyle güzel anlatmissin ki bahceni, renkleri kokulari bana kadar ulasti..
Ben de durum farkli degil, kücücük balkonu kocaman bahce sanip sevdigim her rengi,kokuyu ekliyorum ona..

Oglak Kizlari dedi ki...

Bak şimdi, nane ve limon u bende kullanıyorum ya canım çekti.

Sinek sekiz in yeni kitabı çıktı biliyomusun??

Tavsiyeci anne

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sevimin Aşkanası dedi ki...

çok hoş, çok güzel :) Bütün kitaplarınızı inceledim , bayıldım Bodrumda yaşamam nedeniyle , tak koluna sepeti alacağım sanırım :) şubat mart aylarında birbirinde güzel otlarıyla Bodruma beklerim sevgiler.bu yıl ilki düzenlenen ot festivalinin 2. si düzenlenecek ona da katılın derim :)

Tijen dedi ki...

Sevim hanım sağolun.
Bu sene katılacaktım aslında festivale ancak olamadı. Seneye inşallah. Bodrum'u ne çok severdim. O kitabı okuyan dostlarım hep çok sevdiklerini söylerler, dilerim siz de severek okursunuz.

Gaziantep Çiçek dedi ki...

Gaziantep'te bende kendi domates ve antep biberlerimi yetiştiriyorum Hem çiçekleri çok güzel hem de lezzetleri :) Artık domates ve biber siparişlerimi kendime veriyorum. Bir sonraki yaz daha da büyütmeyi planlıyorum.

daimamutfak dedi ki...

Tijenciğim epeydir yoksun.Tatildesin anlaşılan.Bayramdan sonra yazışmak dileğiyle hoşçakal demek istedim..

Tijen dedi ki...

Bloga yazmayalı 2 ay olmuş! En uzun süre. Yok tatilde değilim aslında ama dikkatimi başka bir yere doğrultmuştum.