23 Nisan 2012
Dört benzemez biraraya gelip de
Yani şimdi siz bana söyleyin, dört benzemez biraraya gelip de işveli bir lezzete dönüşebilir mi? Haksız mıyım söyleyin allahaşkına. Roka, taze iç bakla, çilek ve hellim. Dört benzemez değil mi? Pekala da hoş bir tada dönüşebiliyormuş. Gelelim bu benzemezlerin buluşma öyküsüne. Efendim bir gün... Diye başlamayacak bu hikaye. Özetle söyleyeyim, tamamen tesadüf eseridir. Yani dün sabah hellim kızartmasam ve fazla yemeyeyim diye kızarttığım üç dilimin birini baştan kenara ayırmasam zaten hellimin diğer üçüyle buluşma olasılığı yoktu. Önceki gün pazardan aldığım iç baklaların zarları çıkmış, öylece orada bekliyor olmasalar, onun da diğerleriyle buluşması olasılığı düşük olacaktı doğrusu. Çilek, peki onun ne işi var? Her zaman çilek aldığım pazarcım her zaman olduğu gibi seçtirmiş olsaydı, aman bunlar daha olgunlaşmamış diye farklı bir yerde değerlendirme gereği duymayacaktım. Rokalar da iki gündür dolapta bekliyordu ve ben kırmızı fasulye salatasını normal öğle salatama tercih etmemiş olsam onlar da zaten kullanılmış olacaklardı. Yani anlayacağınız, buluşmaları bir tesadüf eseridir. Böyle biline.
Not: Üç haftadır pazar günleri Star gazetesinde gezi yazılarımla yer alıyorum, buradan duyurmaya bir türlü fırsat bulamamıştım. Bu yazıları okumak isterseniz;
Paris:
http://www.stargazete.com/pazar/parisi-parisien-gibi-gezmeli-haber-441438.htm
Chiang Mai/Tayland:
http://www.stargazete.com/pazar/bastan-basa-cicek-ve-yemek-sehri/haber-541021
Güney Afrika:
http://www.stargazete.com/yazar/tijen-inaltong/pazar/ozel-bir-dogum-gunu-partisi-safari/yazi-548636
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
Renkler bir harika! Yazılar da :)
Teşekkürleeeeer!
nefis görünüüyor ellerinize sağlık ilk fırsatta denemk gerek:)
üffff yani. Agzim sulandi :-)
Sevgiler Hülya
Eee onca bol kalorili güzel yemeklerden sonra yeşillikler kaçınılmaz :)) renkler iştah açıcı...
renkler ne çok yakışmış birbirine Tijen, makaleler de enfes!
Bence çok güzel bir tesadüf olmuş da buluşmuşlar Tijencim:). Darısı böyle tatlı, gelecek tesadüflerin başına:).
Sevgilerimle..
aslı
Harika görünüyorlar Tijen,ellerine sağlık.
Tijen geçenlerde bana Manisa'dan dereotu,maydonoz ve Kuzukulağı geldi,patates salatasına ekledim,çok güzel tat verdiler.
Sevgilerimle
Hmmm... Yakışmaz mı hiç Zeynep! Afiyetler olsun.
*
Aslı'cığım,
Böyle tesadüfler hepimizin başına:)
*
Özlemaki,
Çooook sağol!
*
Aşçı Fok,
Bu ara çok hafifiz zaten:)
*
Hülya, Sem,
Deneyiniz...
fotoğraf muhteşem.
ellerine sağlık
tek elle yazan anne çiğdem
Dün bende iç bakla aldım sevgili Tijen,yanlız bunu soymak için iki kenarını çevirerek çiziyorum bıçakla sonra kabuğu alıyorum .Yoksa daha kolay bir yolu varmı ???Sonra ne kadar haşlamalıyım...Deniz börülcesi almıştım onunla karışırmı nasıl olur..Ayrıca brokoli,salatalık ve maydanazla karıştırıp limo sıkmayı düşündüm bu gün...ÇOk olmadıysa iç bakladaki vitamin nedir ???? salatamı gezmeye götürcem arkadaşlarıma tam bilgi vereyimmm:-)))Teşekkürler
Zaten önemli olan alakasız gibi görülen lezzetleri biraraya getirerek harikalar yaratmak değil midir:)
: ) kırk yıl düşünsem aklıma gelir miydi bilmiyorum hayat tesadüflerden ibaret:) ellerinize sağlık,
bakla bizim evde parkinson hastası olduğu için çok kıymetli taze baklayı ayıklayıp unlu ve limonlu suya attım, şoklasam mı derken şoklandı ve biraz da ıslakça dondurucuya atıldı
taze baklayı dondurucuya atmamıştım daha önce atılır mı hala içimde şüphe var siz ne dersiniz?
Ne güzel denk düşmüşler birbirlerine, dört benzemez :)Bu iştah açıcı, renkli ve aromatik buluşma için bekleşirmiş meğer bu dört benzemez! Ellerinize, emeğinize sağlık...
Yazılarınızı takip etmeye başladım. Duyurunuz için teşekkürler... Bir gezi yazısı da (içinde lezzetlerin yeraldığı) biz istesek blogumuz için çok mu fazla oluruz?
http://leyleginguncesi.blogspot.com/
Bugün bende cilek,ceviz,roka salatasi yaptim ,beyaz peynir vardi kararsiz kaldim ilave etsemmi diye
Renklerin uyumu bu kadar güzelse lezzetide okadar nefis olmustur eline saglik
Yorum Gönder