26 Aralık 2011

Yeni bir yıla girerken

Yeni yıla girerken ne dilenir? Hep güzel şeyler söylemek isteriz değil mi? Dileklerimiz, umutlarımız, dualarımız vardır ve isteklerimizi hep o yılın değişim anına saklarız. Benim için o kadar da önemli değildir aslında yeni yıla giriş. Yine de ister istemez etrafımdaki heyecana, sevince katılırım. Yeni yıla bu kadar az zaman kalmışken ne tarifi versem, hangi fotoğrafı koysam diye epey bir düşündüm. Yeni yılda tatlı konuşmak, güzelliklere uyanmak için tatlı bir şeyler olmasında fayda var dedim ve bademli, portakallı bu keki koymaya karar verdim. Muhtemelen pek çok blog, site veya dergide göreceğiniz şaşalı görüntülerden biri değil bu ancak beni tanıdıysanız gösterişe meraklı olmadığımı, daha çok sağlığı ön planda tuttuğumu bilirsiniz. Bu keki badem unu veya ıslatıldıktan sonra kabuğu soyulup blenderdan geçirilmiş bademle yapabilirsiniz. Ben 200 gr kadar badem kullandım. İki yumurta, 4 çorba kaşığı tam un, 1 çorba kaşığı stevia ekstresi, 2 çorba kaşığı bal, portakal kabuğu rendesi (bol bol), karbonat, bir tutam tuz ve badem ekstresi var içinde. Bildiğiniz kekler gibi hazırlıyorsunuz. Ben ekstradan yumurtanın akıyla sarısını ayırıp akları bir tutam tuzla güzelce çırparak ekledim karışıma. Hepsi bu işte. Sonra mini kek kalıplarında (veya kağıt kalıplar kullanabilirsiniz), 180 derecede ısıtılmış fırında pişirdim. İsterseniz pişirirken içine yeni yıl için dileklerinizi de koyabilir ve sonra bu kekleri tüm sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Yedikçe dileklerin gerçeğe dönüştüğünü düşleyebilirsiniz. Neden olmasın ki? Hayal ettim ve olacağına kanaat getirdim. Doğrusu ben öyle yapacağım. Afiyet olsun. Yani iyi yıllar!

37 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık diyorum önce.portakalın kokusu sanki buraya geldi inan. Sendeki bu sade görüntü sade güzellik değilmidir zaten biz izleyicilerini sana bağlayan. Gönlünce geçecek 2012 dileğiyle.sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Sizin için de yeni yıl bütün güzellikleri istediğiniz gibi getirsin size ....İyi bir yıl size ve tüm insanlığa....
Esma

Tijen dedi ki...

Her ikinize de çok çok teşekkürler. Dilerim 2012 tüm dünyada barışın, sevginin, paylaşmanın yılı olur. Buna hepimizin ne çok ihtiyacı var!

Güneşli Günler dedi ki...

Tijen abla sağlıklı tatlarla geçireceğin güzel bir yıl diliyorum ben de. :))

Narince dedi ki...

Her şey istediğin gibi olsun. Kulağına fısıldayayım, ben boğazımdan kestim biraz, hemencik de kilo verdim. Ama bugün canım tatlı istiyor, netsem, neylesem?

Ferkay dedi ki...

Canım Tijenim sen her şeyin en iyisine laiksin herşeyin gönlünden geçtiği gibi olmasını dilerim bitanem..
Kocaman öpüyorum..

Narince dedi ki...

Teşekkür ederim. Ohooo ben yaptıysam sen dünden yaparsın. Bu kadar az yemekle durduğuma inanamıyorum, şaşkınlık içindeyim.Senden de güzel haberler bekliyorum. Çok öpüyorum.

caferengigül dedi ki...

Hem sağlıklı hem de lezzeti yerinde bir kek ,ellerinize sağlık.Ve bence sadelik her zaman en güzel olandır.Sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

hayal ettiğiniz, düşündüğünüz giibi olur umarım:) mutlu yıllar

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Ellerinize sağlık:) Sİzi bilmez miyiz, hep o duru halinizle bildik sizi, huzur veren. Bütün dilekleriniz gerçekleşir inş:)

tijen miriam dedi ki...

adas,saglikli ve sansli bir yil olsun sana ve ailene,blogun tam hiz devam etsin bu yilda,hersey istedigin gibi,gonlunden gecirdigin gibi olsun,pisirip bizlere yolladigin o guzel tatlar gibi,hep lezzetli gecsin gelen yeni yil senin icin,pasifigin taaa bir ucundan senin lezzetlerini hep daim yakalamak umuduyla...
yeni yilin kutlu olsun,,,cok cok opuyorum seni

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Tijen'ciğim,
Ben de böyle özel günlerden fazla birşey beklemem. Ancak etraftaki hazırlıklar, neşe ve heyecandan az da olsa etkilenenlerdenimdir.
Ama senin bu şaşaalı değil diye nitelendirdiğin kekin, benim acil ihtiyacıma cevap verdiği için (uzun zamandır böyle şeyler yemiyorum) bir yeni yıl heyecanı hissi uyandırdı bende.
Çok özlemişiz böylesine sade,doğal ve zararsız tariflerini.
Ellerine sağlık güzel arkadaşım.
Çok öpüyorum.

Serap dedi ki...

Gönlün girdiği yere gövde girermiş diye bir söz vardır ki, ben gerçekten çok severim. Eğer istersek bu kekin içine de ne umutlar, ne dilekler, ne dualar koyarız. 2012'de gönlünüzden geçen tüm iyi dileklerin olması dileğiyle. Ellerinize sağlık.

durutarifler dedi ki...

Muffin bademle nefis olmuştur eminim.
Ben Aralık ayını çok seviyorum. Sonra Ocak geliyor sanki her şey bitiveriyor. büyü bozuluyor :(
Sadece 2012 yılının 2011 kadar kötü geçmemesini diliyorum.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Umarım 2011'i aratmaz yeni yıl. Hepimiz için dileğim bu Tijen'ciğim. Sana da iyi yıllar..

Kek çok güzel hem önemli olan görünüşten çok tadı ve sağlıklı olması. Kendi adıma çok sağlıklı şeyler yapmasam da (hatta tam tersi) yapanları kocaman alkışlıyorum. Ne güzel sağlıklı beslenmek, vücuduna iyi davranmak.

Tekrar mutlu yıllar, soğuk memleketinden sıcacık selamlar, sevgiler..

sare dedi ki...

Sizden abartılı- göze batan bir şey görseydim, şaşırtıcı olurdu. Işıltı, içerikte Tijencim.
Yeni yıl için yaptığınız içten dileklerinize katılmamak mümkün değil. Sizin için, hepimiz için mutlu, sağlıklı, huzur dolu yıl bir yıl olmasını dilerim, elbette sevdiklerimizle...
Resimden acaba bal kabaklı mı demiştim, ama değilmiş olsun.
Muhteşem bir içerik, yumurtanın ayrı ayrı çırpılması da sanki farklı yapıyor keki...
Ellerinize sağlık, sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijen'ciğim ellerine sağlık miss gibi kokular geldi burnuma...
Yeni yıl için de kim ne isterse o olsun!!!

Sevgiler,

Betül İnce dedi ki...

Tijen'ciğim,

Kek enfes, ellerine sağlık.
Yeni yılda her leyin gönlünce olmasını diliyorum.

Ozlemaki dedi ki...

leziz gülücükler yüzünde fiyonk olsun Tijen!

moon dedi ki...

portakallı kek ve de badem unundan tam datça'ya uyacak tarif...
kekin portakalları benim blogumdan gelmiş olsun hani dallarda muhteşem görünen...

ziyaretin için çok teşekkürler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Daha ne olsun Tijen im.
Ellerine sağlık.
Görüntüde süper bence.

Iyi yıllar.

45 lik anne Çiğdem

Sibel dedi ki...

Kiviler de ayçiçeği görüntüsü varmış keke, yukardan bakınca. İlk etapta irmik helvası sandım iyi mi:) (Ayçiçeği değildi sahi neydi o? Aygünaşığı mıydı?) 2011 sana çok iyi geldi Tijen ablacığım, dilerim bu verimli, üretken ve neşe dolu halinle 2012 de bomba gibi geçer senin için. Ama biraz daha kendine zaman ayırabileceğin şekilde geçsin, benim senin adına dileğim bu:)
Kocaman öpüyorum, sevgilerimi yolluyorum...

durutarifler dedi ki...

Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.


Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara

Tijen dedi ki...

Sevgili dostlarım,
Hepinize çok güzel bir yıl diliyorum. Kötü günler geride kalsın, yeni yıl güzel sürprizlerle gelsin yuvalarınıza.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Sizin ve ailenizin yeni yılını kutlar; yeni yılın sağlık, barış, mutluluk ve barışla geçmesini dilerim.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gönlünce ve en başta sağlık olmak üzere, sevdiklerinle umutlarının gerçekleştiği en güzel günlerle ve mutlulukla, başarılarınla, geçireceğin bir yıl dilerim.
MUTLU YILLAR

Unknown dedi ki...

Her yeni yıl başka bir güzel.. 2012 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Canım iyi seneler ,
Sevgiler
Güzellikler dilerim...

neslice tarifler dedi ki...

Size ve sevdiklerinize "2012 hiç bitmesin, bi 5-10 yıl sürsün, hatta 2013 gelmese de olur, hep bu yılda kalalım" diyeceğiniz süper bir 2012 diliyorum :))

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Tijen,
Öncelikle yeni yılını kutlar, yeni yılın sana ve ailene sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
Kek görüntüsü ve içeriği ile nefis görünüyor, ellerine sağlık.
İçinde bol bol portakal kabuğu bulunan keklere ve tariflere bayılırım.

Meltem Kaya dedi ki...

Sevgili Tjen, geçen yaz bademli ve portakallı kurabiyeler hazırlamştım. Tadan herkes çok beğenmişti. Şimdide senin bu güzel tarifini deneyeceğim. Sonucun çok iyi olacağına inanıyorum. Zira içindeki malzemeler bir yana adı gibi "mutakta zen" modunda ve iyi dileklerle pişirilmesi yeterli. Kitaplarına, anlatım şekline ve tariflerine hayranım. Umut ettiğin gibi bir yıl geçirmeni dilerim...

Tülay Öcal dedi ki...

Merhaba Tijen hanım, yıllardır blogunuzu severek izliyordum, program yapmaya başladığınızı görünce daha da mutlu oldum. Programlarınız da zamanım elverdiği ölçüde izliyorum, izleyemediklerimi internetten yakalamaya çalışıyorum. Blog sevgim sizinkiyle başladı diyebilirim. Mutfak, yemekler, lezzetler, gezme beni cezbeden şeyler. İki yıl kadar önce ben de kendi blogumu yazmaya başladım. Bunun ne büyük bir keyif olduğunu anladım, yaşantıma yepyeni bir boyut kattı. Paylaşmak büyük mutluluk. Ben İzmir'de yaşıyorum, Türkiye'nin her yeri cennet, İzmir'i çok seviyorum, lezzetlerini ve güzelliklerini paylaşmaya çalışıyorum. Yeni yılınız kutlu olsun, www.gelinciksurubu.blogspot.com, sevgiyle kalın...Tülay Öcal

Mimosacafe dedi ki...

Nice mutlu senelere sevgili Tijen.

Adsız dedi ki...

sevgili tijen hanım, size öncelikle sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. sizi mutlu kılacak kitaplar, yolculuklar, insanlar, programlar eksik olmasın hayatınızda. hayatımı güzelleştiren insanlardansınız, güzellikler sizinle olsun. sizi seviyorum. bir küçük sorum olacak sizin kitaplarınıza ve cemşit bender'in kitabına da baktım ancak yanıtı bulamadım. dersim coğrafyasında "giroz" denen, yenen şifalı bir ot varmış, sanırım endemik bir bitki. bu bitkinin türkçe adı var mıdır, nasıl bir ottur, biz ege'de bulabilir miyiz, bilginiz varsa paylaşırsanız minnettar kalacağım. sevgiler ve saygılar yolluyorum. kendinize çok iyi bakın. ruken...

Tijen dedi ki...

Sevgili dostlar,
Yeni yıl dilekleriniz için çok çok teşekkürler. Ben de şu anda kokladığım nergislerden ilham alarak hepinize güzel kokulu bir yıl diliyorum.

Tijen dedi ki...

Ruken hanım,
Çok teşekkürler güzel sözleriniz için. Hepimiz için güzel bir yıl olsun. Ben de Turhan Baytop'un Türkçe Bitki Adları Sözlüğü adlı kitabına baktım, Türkçe'deki en kapsamlı bitki sözlüğü odur. Orada da yok. Acaba bir fotoğrafı var mı sizde? Ya da başka bir adı? Tek bir ad üzerinden bir bitkiyi bulmak zor olabiliyor çünkü. Sadece isim olarak çağrıştırdığı için bir an gilaboru olabilir mi diye düşündüm. Neye iyi geldiğini biliyor musunuz?

Adsız dedi ki...

merhabalar,
giroz'un bir fotoğrafı yok bende maalesef. cemşit benderin kitabında otun adı gurız olarak geçiyor ve türkçe karşılık olarak da "fört" yazılmış. iri yapraklı genellikle bulgurla pişirilen bir ot olduğunu, sıcak suya sokulduktan sonra iltihaplı yaralar üstüne konunca iltihabı söktüğünü, süt yaptığını, özellikle kadınların sağlık sorunlarına iyi geldiğini annemden duymuştum. kanser tedavisinde de kullanılan otlardan biriymiş. daha önce de yazdığım gibi sanırım endemik bir bitki, belki o nedenle türkçe bir adı yoktur. ilginize teşekkür ediyorum, iyi geceler. ruken....