05 Ağustos 2011

Bu hafta Tire'deyiz

Tire'ye ilk gidişim hangi yıldı diye düşünüyorum. Daha önce iki kere gitmiştim. İkisinde de Tire Pazarı'na denk gelmişti, öyle istemiştim. O yüzden Tire'ye dair anılarım hep pazarlıdır, hep rengarenktir. İki seferinde de hemen hemen aynı adreslere uğramıştım. Cön Keçecilik'ten keçe terlikler, çantalar almıştım mesela. İncecik keçe şalları görüp bayılmıştım ancak o zaman bütçemi aştığından alamamıştım. (Artık fiyatları daha makul ancak ben keçe şal yerine güzel bir masa örtüsü almayı tercih ettim.) Her iki seferinde de Kaplan Dağ Restoran'da yemek yemiştim. Birini Radikal Cumartesi'ye yazmıştım, Lütfi beyin resmiyle. Diğerini de sanırım Lezzet dergisine. Bu sefer ise farklı bir heyecanla ziyaret ettim Tire'yi. Çekim yapacaktık. Bahtsızlık oldu, Gülcüoğlu Konakları'nı keşfedemedim rezervasyon yaptırma aşamasında. Onun yerine artık iyice eprimiş, yıpranmış Tirem Otel'de kaldık. Bir dahaki seferi olursa bu işin, mutlaka Gülcüoğlu Konakları'nda kalırım. Tire'nin zengin ailelerinden birinden alınmış konak, restore edilmiş ve otel olarak hizmet veriyor. Fiyatları da gayet makul. Tire'de iki gece kaldık. Üçüncü gün akşamüzeri dönüş yoluna geçtik. Salı sabahı ilk sabahımızdı ve erkenden Lütfi beyle buluştuk, pazar duasını kaçırmayalım diye hemen pazara koşturduk. Pazar duası çok özel geleneklerinden biri Tire'nin. Her hafta belediye hoparlöründen hocanın okuduğu bereket duasıyla başlar. Sonra dalarsınız o serin sokaklara. Çiçekçiler, sebzeciler, meyveciler, zeytinyağı, sabun, peynir, şifalı ot satıcıları... (Hatta mevsimiymiş, taze tarhana otu vardı bolca. Alıp kurutaydım ne güzel olurdu. Bu sene tarhanama koyardım ondan. Kısmet.) Artık ne ararsanız bulursunuz. Ayrılamazsınız bir türlü. Biz de epey bir dolandık, güzel çekimler yaptık. Sonra sokaklarında dolandık Tire'nin, zanaatkarlarıyla sohbet ettik, at ressamı nalbantın yeteneğine hayran kaldık... Geriye güzel anılar kaldı elbet. Şimdi sıra o gün derlediklerimizi izlemekte. Sizi de bekliyoruz ekran karşısına. Tak Sepeti Koluna bu akşam (5 Ağustos Cuma) 21:15'de, Kanal 24'te. Tekrarı bu gece 01:45'te, ardından pazar 18:15'te. Pazar gecesi bir tekrarı daha oluyordu ya bu hafta yok sanırım. Televizyondan izleyemeyenlerin yayın saatinde kanalın web sitesinden canlı olarak izleyebileceğini, hiç seyremeyenlerin önümüzdeki hafta programın Facebook sayfasına uğrayabileceğini hatırlatayım. Sevgili yönetmenim Tunahan sağolsun gösterimden sonra bölümleri Facebook'a yüklüyor. İşte böyle. Hepinizi bekleriz. Tire'yi bir de bizim gözümüzden görün.
Son bir not: Tire'de bulunduğumuz süre içinde yardımlarını esirgemeyen, her sorumuzu sabırla yanıtlayan, bize yardımcı olacak kişileri bulan, onlarla görüşmemizi sağlayan Lütfi Çakır'a teşekkürler.

19 yorum:

Banu Bingor dedi ki...

Fotoğraf bana ışıksız beldelerde gece parıldayan yıldızları anımsattı.

pembe kekik dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir yere gitmişsiniz.Tarhanamı henüz yapmadım.Tarhana otunu çok seviyorum.Tazesini de turşuların üzerine koyuyorum.Programınızı merakla bekliyorum.

Tijen dedi ki...

Banu,
Tirelilerin çiçek sevgisi çok eski zamanlara gidiyormuş. Aslında bundan programda pek bahsedemedim ama Tireliler bahçelerine, balkonlarına bol bol çiçek dikiyorlar.
*
Pembe kekik,
Ben de yapmadım tarhanayı. Eylül'ü bekliyorum!

parıldayan çiçek dedi ki...

çiçekler harika..programınızı izleyeceğim

parıldayan çiçek dedi ki...

resimler harika programı izleyeceğim ismim zehra bloğum parıldayan çiçek

acupofcaffein dedi ki...

merhaba,
bir yolculuk sırasında TV programın denk geldi.:-) Çok memnun oldum tanıştığıma. :-) çok daha farklı bir insan imajı kurmuştum. Herşeyden önce çok genç ve çok enerjik gözüküyorusun.
proramını çok beğendim. başarıların daim olmasını dilerim. nice güzel kaliteli programalar yapman ve bizleri bilgilendirmen umuduyla.
sevgiler
arzu-acupofcaffeine

Aybige-Kedi Defteri dedi ki...

İlk iki bölümü az önce facebook'tan seyretttim, bayıldım, ellerine sağlık. Çok doğal bir program olmuş. Yumuşacık ve sakin anlatım tarzın, izlerken insanı huzurla dolduruyor. Düğün keşkeğinde gözüm kaldı (bayılırım Ege usulü keşkeğe), en kısa zamanda bir koca tencere keşkek pişirip pilavla lüpleteceğim. Tebrik ediyorum, sevgilerimi gönderiyorum.

Aybige-Kedi Defteri dedi ki...

Sevgili Tijen, bizde keşkek hep yanında pilavla yenir. Mümkünse bir de kayısı hoşafıyla :) . Çatalın ucuna biraz keşkek biraz pilav, sonra bir kaşık hoşaf. Mükemmel üçlü, dene, seveceksin.

Melange dedi ki...

ne kadar dolu dolu, keyifli bir blogunuz var, sanirim sikca ziyaret edicem sizi :) sevgiler

Egeden Tarifler dedi ki...

1.45 teki tekrarı merakla bekliyorum, yayın saatini kaçırdım. Tire çok güzel bir yer gerçekten ben de blogda Kaplan Dağ ve Tire hakkında bir ili yazı yazmıştım. Senin gözünden eminim çok hoş görüntüler yansımıştır. İzmir'den sevgilerimle :)

Esma dedi ki...

Yanlız Ege deki pazarcılarda mı var bu belediye hoparlöründen dua okuma ,hoş güzel umut dolu duaların yapıldığı iyi bir alışkanlık bende şahit oldum.
Proğramın tekrarını izleyeceğim birazdan,bekliyorum.
Sevgilier
Esma

Tijen dedi ki...

Sevgili Esma hanım,
Ege'de bir tek Tire'yi biliyorum. Bir de Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bu kadar uzun olmamakla birlikte belediye hoparlöründen bereket dileyen, misafirlere hoşgeldin denilen bir anons olduğuna şahit olmuştum yıllar önce.

Tijen dedi ki...

Zehra merhaba,
Çok teşekkürler!
*
Arzu'cuğum,
Çok teşekkür ederim sana da ne güzel şeyler söylemişsin. Hiç değilse 5 kg daha hafif olmayı isterdim. Zaten ekran insanı olduğundan kilolu gösteriyor bir de bendeki fazlalar...
*
Aybige,
Çok sağol. Ben de sayende keşkek ve pilavın birlikte güzel bir ikili olduğunu öğrendim. Ne güzel birbirimizden bir şeyler öğrenmemiz.
*
Melange,
Teşekkürler, her zaman beklerim.

Adsız dedi ki...

Programınızın son 15 dakikalık bölümünü izleyebildim. Yorum yazmasamda yaklaşık 2 senedir yazılarınızı takip ediyordum ve sizi ekranda görünce inanın çok heyecanlandım. Bence gayet başarılı bir program olmuş.Tebrik ederim.Bundan sonrası içinde kaçırmadan mutlaka izleyeceğim..Sizdeki bu azim olduğu sürece eminim birkaç bölüm sonrasında benim diyen programcılara taş çıkartırsınız..Figen Eşbak

Tijen dedi ki...

Sevgili Figen hanım,
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bilmem ki o kadar başarılı olabilir miyim? Elimden geleni yapıyorum en doğru, en iyi, en izlenilir hale getirmek için, tabii tüm dostların ve ekibimizin yardımıyla.

sare dedi ki...

Sevgili Zen,
Programınızı beğeniyle seyrettim, devamını bekliyorum.
Mutfakta Zen'in takipcisi olarak Tak sepeti Kolunanın da bekleyeni olacağım. Başarılar.

Tijen dedi ki...

Sare merhaba,
Çok teşekkürler!

beyzade karakayalı dedi ki...

Gidilecek ve görülecek yerler listemiz kalabalıklaşmaya devam ediyor.
Önce Akyaka , şimdide Tire..,
Hayırlısı
Başarılarınızın devamını dilerim
Göksel

Zeynep dedi ki...

Tijencim neler olmuş neler ben yokken. Ben tv izlemeyen biri olarak bi haber kalmışım dünyadan. Ne kadar içten bir yüzün var.Kanalın Sitesinden takip edeceğim...