10 Temmuz 2011

Kirazoğlu Süleyman

Önce bir not: İzleyemeyenler için programın tekrarı bu akşam 18:15'te, Kanal 24'te. Uzaklarda olanlar yine kanalın web sitesinden izleyebilirler.
Bir not daha: Nedenini bilmediğim bir sorun yüzünden programın sayfasından gönderilen e-postalar yerine ulaşmıyor. Programı izlediyseniz ve yorumlarınızı yazmak isterseniz (ki ben çok isterim yazmanızı), doğrudan taksepetikoluna@yirmidort.tv adresine yazar mısınız? Teşekkürler.
*
İzlediyseniz Süleyman amcama bayılmışsınızdır eminim. Aslında hikayesini anlatmıştım çekimlerde ya uzun diye kestiler o kısmını. Burada anlatayım. Süleyman amcayı 12 sene önce, Muğla Pazarı'na gittiğimiz bir gün tanıdım. Bademlerinden tattık, aldık, sohbet ettik. O gün bana 2 badem verdi, "kızım bak bu bademlerde allahın kelamı yazıyor" diyerek. Üzerindeki girintiler Arapça yazı gibiydi. Öyledir değildir, orasında değilim ya o bademleri bir arkadaşımın bahçesine ekmiştik. Sonra ne oldu bilmem ya ben Süleyman amcanın hikayesini hiç unutmadım. Bir kaç kişiye sordum, internette aradım falan ama ulaşamadım. Çekimlerden önce Muğla Belediyesi'ni aradığımda Süleyman amcayı da sordum. Meğer oradaki arkadaşlar tanıyormuş. Hala her hafta pazara geliyor dediklerinde öyle sevindim ki! Siz gelin pazarda buluruz merak etmeyin dediler. Belediyeden Tümay beyle buluşup gidecektik pazara ya belediyeye vardığımızda beni bir sürpriz bekliyordu. Süleyman amcanın oğlu oradaydı. Onunla tanıştığıma da çok mutlu oldum. Çıkıp pazara doğru yürürken de torunu Süleyman'la tanıştık. Muğla küçük yer diyorlar, öyle hakikaten. Ama çok güzel dostlarımız oldu Muğla'da, çok seviniyorum. Yayına çıkaramadık ama Muğla'da Güz Baharı adlı kitabın yazarı Tülay hanımı da, 157 yıllık yayla evinin sahibi Fettah bey ve eşini de çok sevdim. Onları yeniden ziyaret etmeyi çok istiyorum. Bakalım ne zamana kısmet olacak?

20 yorum:

bolahenk dedi ki...

Tijen'ciğim bu arka plan bilgileri harika. kuş gibi uçup giden programın böyle bir eki olması çok iyi :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok şeker bir amcaydı. Hikayesini kesmemişlerdi.

Daha nice şeker insanları seninle tanımayı bekliyoruz ablacım..

Tijen dedi ki...

Meltem'ciğim,
Zamanım elverdiğince bu güzel insanları anlatmayı sürdüreceğim!
*
Sevgili Prenses,
Daha söyleşiye başlamadan anlattığım şeyleri yayınlayamadık. Söyleşimiz de daha uzundu tabii ama süre kısıtlı olunca çektiğimiz her şeyi yayınlama şansımız olmadı.

Zehra Gürgen dedi ki...

progrqamı izleyememiştim, tekrarını bu gece izlerim. eminim dolu dolu güzel bir program olmuştur.

Ozlemaki dedi ki...

Programı izledim Tijen,yüreğine sağlık! Palamutbüküne de gidecek misin??

Tijen dedi ki...

Yok Özlemaki,
Datça'ya gidemiyoruz bu yayın döneminde. Program devam ederse bakarsın daha sonra gideriz ama şimdiki planda Datça ve civarı yok.

Asortik Krep dedi ki...

Merakla bekliyorum Fethiye programını ve ayrıca çekimli ya da çekimsiz tekrar görüşmek üzere Fethiye'ye bekliyorum.

New York Muhtari dedi ki...

Tijennnn programi izledim ve cok sevdim.... tebrik ederim cani gonulden.

Mehmet Vuran dedi ki...

Programı tabiki izledim :) Beğendim, tebrik ediyorum. Çekimler, renkler güzeldi. Sizin doğal bir duruşunuz vardı. Sanki kendi başınıza çıkmışsınız geziyorsunuz gibi...
Süre biraz daha uzun olsa daha iyi olur.
Sepeti kolumuza takıp gezeceğimiz yeni bölümlerde görüşmek üzere, selamlar, sevgiler.

Tijen dedi ki...

Krep'ciğim,
Ben de bir şey anlamadım o kısacık, telaşlı görüşmeden. Dileğim seninle ve Zehra'yla oturup uzun uzun sohbet etmek!
*
Muhtare'ciğim,
Ne kadar sevindim izleyebilmene. Sağol yazdığın için.
*
Sevgili Mehmet,
Süremiz aslında biraz daha uzun (33 dk gibi) ama ilk bölüm biraz daha kısa oldu maalesef. Sonraki bölümler daha uzun olacak.

Esma dedi ki...

proğram her Cuma 9 da mı yayına girecek
Sevgiler
Esma

Tijen dedi ki...

Esma hanım merhaba,
Programın sayfasına gönderdiğiniz mesajı gördüm. Çok teşekkür ederim, çok incesiniz.
Şimdilik öyle gibi. Bu haftaki yayın akışında da öyle görünüyor. Ben yine programın gününden önce yayın gün ve saatlerini blogdan, twitter'dan ve facebook'dan iletirim. Mutlaka haberiniz olur.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Evet izledım....Ilk önce Tr gazetede senın program tanıtımını görünce cok mutlu oldum..Sonra akşama oturup büyük bir zevk ile izledim..Ailem bu sıcakta içerıde TV'de ne izliyorsun sorusuna Büyük bir gururla "arkadaşımı" cevabını verınce onlarda benimle ızlemeye koyuldular.
Tijencım programın hayırlı ugurlu olsun.Başarılar...!
Serap-ÇEŞME

Adsız dedi ki...

uzun zzamandır sessiz takipçileriniz
denim sizi görmek beni çok
mutlu etti umarım program devam eder
başarılar dilerim
sevgiler
canan

Tijen dedi ki...

Serap'cığım,
Sıcaklarda seni tv başında oturttuğum için üzüldüm arkadaşım ama sonrasında çıkıp serinlemişsindir değil mi? Çeşme'ye sevgiler!
*
Canan hanım merhaba,
Ne zarifsiniz. Çok teşekkür ederim.
Ben de uzun soluklu bir program olmasını dilerim.

Hilal dedi ki...

Tijencan,

Eline emeğine sağlık, programı annemle birlikte izledik. Muğla pazarı ile başlaman ayrıca pek bi hoşumuza gitti :) Nice programlara diyoruz ve bu cuma ikinci bölümü dört gözle bekliyoruz.

Sevgiler,
Hilal

Dogaclama Lezzetler dedi ki...

Merhaba Tijen Hanim,


Programinizi malesef kacirdim. Kanal 24'un sitesinde henuz programinizin videosu yok, ne zaman eklerler acaba, bir bilginiz var mi acaba?

Sevgiler
Gokce

Tijen dedi ki...

Sevgili Gökçe,
Programın videosunu Facebook sayfasını yapınca oraya koyacağız. Blogdan haberini veririm mutlaka. Maalesef kanal yayınlanmış programların videosunu siteye yükleme işini çok düzenli yapmıyor.
*
Sağolasın Hilal! Anneciğine de sevgilerimi ilet lütfen.

çeşnici Handan dedi ki...

Tijenciğim programının tekrarını seyrettim. Kzım takipteydi ve başlayınca bana haber verdi. Seni ekranda görmek çok güzeldi ilk bölüm için seni gayet başarılı buldum (bu konular biraz işim olduğu için ayrı bir gözle seyrettim)çok rahat ve doğaldın ileri ki bölümlerde de çok daha başarılı olacaksın. Seninle gurur duydum ve başarılı programlarının çok çok uzun soluklu olmasını dilerim sevgili arkadaşım.

rumma dedi ki...

Muğla yı eşimden dolayı çok sevmiştim.Köylerinde öğretmenlik yapmış babası ve annesi ile tanışmış.Çok güzel hikayeler biriktirmiş öğretmenliği sırasında hatta , kıl aba diye ödüllü bir hikayeside vardı..

sevgiler