23 Nisan 2011

Mutfaktaki Yaban küçük formatıyla raflarda

Kişisel bir haberi paylaşmak için dünya mutfakları serisine çok kısa bir ara veriyorum dostlar. Söz, bir kaç gün içinde başka bir ülkenin mutfağından bir lezzet olacak bu sayfada. Mutfaktaki Yaban'ı biliyorsunuz, hemen sağ taraftaki sütunda kapak resmi var. Son kitabım, yani şu ana kadar yazdığım son kitap. Kitabı yazarken herhangi bir bitki kitabı olmasını istememiştim. Bu yüzden de her bitkiyi (yani kitapta yer alan ve çoğu tanıdığımız, bir kısmı yolda yürürken gördüğümüz ancak ne denli kıymetli olduğunu farketmediğimiz bitkiyi) kendi dilinden anlatmak istedim. Ve her bir bitki için bir öykü yazdım. Kimi dostların anılarından aldı ilhamını, kimiyle bir öykü kitabını okurken karşılaştım, kimi yüreğimin derinliklerinden çıkageldi, kendini yazdırdı. Bazı öyküleri yazarken öyle duygulandım ki, gözlerimden akan yaşlara engel olamadım. Zor bir süreçti, çok yoğun bir çalışma dönemiydi benim için ancak bir bebeğin doğumu gibi, elime aldığımda yaşadığım bütün zorlukları unuttum. Yapı Kredi Yayınları'nın özel bir serisi için hazırlanmıştı kitap. Baskı kalitesi, kağıt kalitesi, ciltli olması gibi nedenlerle fiyatı çoğumuz için oldukça yüksekti. Mutfaktaki Yaban şimdi küçük formatıyla, diğerinden çok daha ucuz bir fiyatla kitapçı raflarında, doğasever dostlara duyururum:
http://www.idefix.com/kitap/mutfaktaki-yaban-kucuk-boy-tijen-inaltong/tanim.asp?sid=EN57COGJ50UCYR73DBVQ
Sırada Mevsimlerle Gelen Lezzetler var. Onun da yeni baskısı beyaz kağıda, Turunç Kokulu Düşler'in boyutlarında ve fotoğraflı olarak yapılıyor. Sanırım yaza girmeden o da kitapçı raflarındaki yerini alacaktır. İşte bu haberi paylaşmak istedim sizlerle. Madem sizler benim dostlarımsınız, ilk siz bilmelisiniz diye düşündüm.

23 yorum:

Duygu dedi ki...

Günaydın Tijen.
İşte bu habere çok sevindim.'Bir Ot Masalı',beni elimde fotoğraf makinemle Bodrum da bütün sokakları;yerlere,yol kenarlarına,kaldırım diplerine baka baka yürümeme ve bu kitap sayesinde tanıdığım otları gördükçe heyecanla hafızama atmama vesile olmuştu.'Mutfaktaki Yaban'ı da okuyacağım.'Mevsimlerle Gelen Lezzetler' in yeni formatıyla çıkacağını senden duyduğumdan beri de bekliyorum,bulamıyordum çünkü kitapçılarda.Umarım onu da buradan duyurursun.
Sevgiler..
Duygu

Narince dedi ki...

Evet yüz elli liraydı ve ben kitapçıda ne zaman denk gelsem kurcalar birkaç paragraf okumaya çalışırdım. Böyle daha iyi olmuş:)

Nur dedi ki...

Sevgili Tijen bu harika bir haber:)))
Uzun süredir favori listemde bekleyen son ve tek eksik kitabını da bu vesileyle daha erken alabileceğim:))) Bu arada D&R'da(online) biraz daha uygun fiyatla satışa çıkmış onu da ben haber vereyim;)

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Tijenciğim merhabalar,
hayırlı olsun bol satışlı olsun inşallah kitabın,sevgiler yolluyorum

Egeden Tarifler dedi ki...

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz, hayırlı olsun :)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhaba; tavsiyelere gönülden tşk.sevgilerrrr...

Tijen dedi ki...

Sevgili Duygu,
Çıkar çıkmaz duyururum söz! Çok teşekkürler güzel sözlerin için.
*
Necla'cığım,
Nerede 150 liraydı kitap? Bu imkansız çünkü 80 tl'ye satılıyordu. Eğer öyle bir durum varsa satan kişi üzerine kendisi için ciddi bir kar koymuş demektir.
*
Sevgili Nur,
Çok teşekkürler D&R bilgisini paylaştığın için, onun linkini de ekleyeyim hemen.
*
Karadeniz Sofrası, Ege ve Zehra,
Çok çok teşekkürler.

Tijen dedi ki...

Sevgili Nur,
Şimdi D&R'ın sitesine baktım, kitabın fiyatı 62 tl olarak görünüyor. Bu işte bir yanlışlık var herhalde çünkü YKY'nin sitesinde ve Idefix'te 34 tl (kdv dahil fiyatı).

handan dedi ki...

Yarın ilk işim YKY'na koşmak olacak.Teşekkürler Tijen Hanım..
Handan

Çiğdem Atabey dedi ki...

harika bir haber Tijen'ciğim... hayırlı, uğurlu, bereketli ve bol kazançlı olsun dilerim.. 14-20 mayısta Antalyadayız hayırlısıyla, inşallah görüşebiliriz.. kucaklarım.. Çiğdem

inci dedi ki...

Merhaba Tijen Hanım,
Ne güzel haberler vermişsiniz. Keşke YKY "Her Güne Bir Yemek" isimli kitabınızın da yeni baskısını yapsa, tadından yenmez işte o zaman:) Ben YKY'nın kendi mağazasına her uğradığımda soruyorum bu kitabınızı ve "Bu ayki yayın programında yok" yanıtını alıyorum ama yılmadım, basılana kadar sormaya devam edeceğim... Mağazadaki görevli kitabınızın sık sık sorulduğunu söyledi, kısacası talep var, arzını bekliyoruz...

Kitaplarınızı okumaktan ziyadesiyle keyif alan bir okuyucunuzum. Yazarak paylaştıklarınız için teşekkür ederim.

Sevgi ve selamlarımla,

İ.

Tijen dedi ki...

İnci hanım merhaba,
Çok zarifsiniz. Çok çok teşekkür ederim. Keşke olsa ancak Her Güne Bir Yemek'i tekrar basacaklarını zannetmiyorum. En iyisi onun yerini alacak yeni bir kitap yazmak sanırım.

Tijen dedi ki...

Çok teşekkürler Handan hanım, teşekkürler Çiğdem'ciğim, ikimizin de kitaplarının yolu açık olsun!

Nur dedi ki...

Sevgili Tijen haklısı, ilk etapta 62,49 gibi görünüyor.
Ayrı ayrı koymamışlar cep boy ve normal boyu.
http://www.dr.com.tr/Product.aspx?pid=0000000275284&mid=0000000361601
Bu sayfada cep boy seçeneği de var fiyatlarda orada 29.49 TL çıkıyor. Ben oradan baktım yani:)

damlaya damlaya dedi ki...

cok sevindim, tebrikler :)
kitapciya kosacagim

mine dedi ki...

hayırlı olsun, ilk fırsatta almaya çalışacağım

HADİYE dedi ki...

Tijenciğim,,,,,,,,,,

Kutlarım vede heyecanlandım. Ne güzel bir duygudur emeğinin sonucunu görmek. Allah cc daha nice kitaplarını bizlerle paylaşmanı nasip etsin inşallah.

Bende ilk fırsatta YKY'nin kızılay mağazasına uğrayacağım.

Sevgilerimle*

handan dedi ki...

Bugün dışarı çıkar çıkmaz YKY'na uğradım ve kitabınızı aldım. Hem peşin alışta bir de iskonto yapıyorlar 32 TL.ye geliyor böylece.. Çok güzel basılmış, tertemiz kaliteli sayfalar.. Bize böyle bir imkanı sağladığınız için çok teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.
Handan

Tijen dedi ki...

Nur,
İyi ki söylemişsin, herhalde eski halini kaldırmamışlar listeden, o yüzden karışıklık oldu herhalde. Oysa onun baskısı çoktan bitti.
*
Sevgili Damla, Mine, Hadiye,
Çok teşekkürler desteğiniz için.
*
Sevgili Handan,
Blog komşularımdan ilk alan siz oldunuz sanırım. Dilerim bir gün karşılaşma şansımız olur da imzalarım.

handan dedi ki...

Sevgili Tijen Hanım,
Doğrusu tüm kitaplarınızı imzalatmak bana onur verir. İstanbul'a geldiğinizde bunu kaçırmam. Bu arada blog komşusu demişsiniz, baktım orada da yazar olan adaşımı gördüm. Yok, ben o Handan değilim. Ben okur Handanım. Sadece okur..Yazmak zor zanaat.. Sevgilerimle..

Tijen dedi ki...

Sevgili Handan (Hanım),
Evet birden fazla Handan olunca karıştırmış oldum. Yaz başında bir İstanbul seyahatim olabilir, o zaman bir imza günü yaparız kendi aramızda, blogdan duyururum. İyi okumalar!

Özge S. dedi ki...

14 X 21 el kadar yani her yere gelir benimle yani.. henüz denk gelmedim kitapçıda ama daha dikkatli bakar alırım hemen! tekrar başladın ya yazmaya, mutluyum!

Ozlemaki dedi ki...

Yolculuğu güzel olsun!