18 Mart 2011

Hayat normale dönebilir mi?

Galiba artık yeniden "merhaba" diyebilirim. Merhaba dostlar! Hayat normale döndü mü? Nasıl dönebilir ki, dünya bu kadar kriz yaşarken, ölümler, depremler, olası bir nükleer felaket, insanların özgürlüklerin haksız olarak ellerinden alınması... Hayır hayatın normal olması mümkün değil bugünlerde. Değil ancak biz yine hayatı güzelleştiren küçük şeyleri arayıp bulmaya devam etmek zorundayız yoksa hayatı katlanılır kılmak mümkün değil. Bloglara giriş artık mümkün mü bilemiyorum. Yasak kalkacak dendi ancak ben yeni bilgisayarımdan hala giremiyorum, ne kendi bloguma ne başka bloglara. Emektar bilgisayarımı kullanmıyordum bir süredir, güncellemeler için girdiğimde haydi bir de buradan girmeyi deneyeyim bloga dedim. O da ne, sorunsuz girebildim. Öyleyse blogumu güncelleyebilirim, dostlarıma selam edebilirim. Baharı anımsatan bir fotoğrafla selamlamak istedim sizi. Bahar geldiydi Antalya'ya ya bugün güneşimiz bizi terketmiş durumda. Olsun. Gelecek nasılsa geriye. Geldiğinde tomurcuklanmış narenciye çiçekleri de selamlayacak onu, pıtırak gibi açarak, muhteşem parfümlerini çevreye saçarak. Ben yine mutlu olmanın yollarını arayacak, o güzelim kokuları sürünüp yaşamaya devam edeceğim...

18 yorum:

Zeynep dedi ki...

Haklısın Tijen bazen tüm bu sıkıntılara katlanmak o kadar zor oluyor ki küçük şeyleri bulup çıkarmasak dayanılmaz olur.
İstanbul'da bugün hava kapalı ama neyse ki bahar geldi ne güzel,papatyalar bile açtı.
Tüm sıkıntıların arasında o güzelim kokuları hep hissetmek dileğiyle,sevgilerimle...

Egeden Tarifler dedi ki...

Tijencim iç açıcı bir yazı olmuş ellerine sağlık, güzellikleri paylaşmaya devam :)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

tijen hanım merhaba bütün doğayı canlandıran baharın sizin içinizdeki yaşam ağacınızda da çiçekler açmasına sebep olması ne güzel hoşgeldiniz Allahım içimideki yaşama sevincimizi eksiltmesin inşallah

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

İki üç gündür İstanbul baharı açtı bize ama bugün yaslı.Toprak kokuyor heryer yine de bahara ait bir hava var ılık seviyorum bu havayı:))

Unknown dedi ki...

Ne güzel Antalya'ya bahar gelmiş.. Bize de gelmesini bekliyoruz o güzelim renkleri, kokularıyla. Narenciye çiçekleri keşke burada da olsa o nasıl güzel bir kokudur, koklamaya doyamam.
Sanırım blog yasağı ufak ufak kalkıyor Tijen'cim. Hala sorunlar var ama yakında tamamen açılacağını duydum, umarım doğrudur.
Sevgiler memleketinden..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Tijencim cok güzel bir haber bu.

Gecenlerde bir kac kisiden artik bloglara girilebilindigini duydum..Tabiki bu habere cok sevindim..
Cok kötü günler gecirdiniz.Düsündükce sinir oluyorum ve düsündükce aklim bir türlü bu ise ermiyor..Bir kisinin yaptigi hatayi bunca kisiye mal etmek cok üzücü ve bir okadarda sacma bir sey...Sizler orada öyle mahsurken bizlerde acikcasi yayin yapmakta cekindik..En azindan kendimce öyle..
Berlinden sevgilerimle...

nesrin dedi ki...

Cok güzel bir fotograf. Bahcenizden mi? Hem bahar gelsin hem bloglar acilsin. Sevgiler...

Elif dedi ki...

Merhaba!
Yanılmıyorsam, yasal olarak yasak bitti ama teknik olarak yasağın kaldırılması zaman alıyormuş.
Bende bir sürü farklı dns kullanmama rağmen ben de zaman zaman giremiyorum...
Umuyorum ki kısa zaman sonra normale dönecek herşey...

--

Bahar gelsin artik! Bugün İstanbul yağmurlu. Rengi de kötü... Bazen yağmur yağar ve sonrasında bütün renklerin kontrastı artar... Derler ya, tam fotoğraf çekmelik... İşte öyle değil sanırım. Ama yağmur yağsın, temiz yağsın. Bir sıcak bir soğuk olmasın da... Geçen yıl bahçedeki erikler vakitsiz sıcaklardan çiçek açtı, sonra soğuk devam etti. O kadar az erik verdiler ki... Çok aç gözlüyüm ama yiyemediklerimizden marmelat yapıyoruz. Pek güzel oluyor, biraz da tarçın... Tam yılbaşı hediyesi!

Unknown dedi ki...

Hosgeldiiiin.... :-)

Esma dedi ki...

Merhabalar sevgili Tijen hanım
resim çok sıcak yazınız çok güzel, umarım hayat insanlara güzel olan herşeyi cömertce sunar,onları mutlu eder.
Sevgiler
Esma

handan dedi ki...

Bu da geçer ya hu demiştik ve geçti çok şükür. Öyle güzel bir fotoğraf yayınlamışsınız ki içim ısındı birden..Emeğinize sağlık..Sevgiler..
Handan

Gulden dedi ki...

Hosgeldin Tijencim, Ozlemisiz:) Baharin fotografi bile nasil icini aciyor insanin! Bizim daha epey var o goruntulere ama gecen gun baktim evin onundeki posta kutusunun etrafindaki lale soganlari uc vermis:) Arkamizda hala buzu cozulmemis golumuz, onumuzde bahcenin yarisinda hala erimemis karlar ve diger yanda topraktan kucucuk ceee demis lalelerimiz:) Dedigin gibi hayati guzellestiren, bizi mutlu eden bu kucucuk seyler aslinda...
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Sevgili dostlar,
Blogumu da sizleri de çok özlemişim, bunu daha çok farkettim yazı yazabilince, sizlerden dostluk ve güzellik mesajları gelince. Çok teşekkürler! Dilerim önümüzdeki hafta bütün sorunlar çözülür ve tüm dostlarımıza kavuşuruz...

Ayşe Marika Sağlam dedi ki...

özlemişim...çok zaman oldu...bahar gelince aklıma nedense hep yazıların düşüyor

Oya Kayacan dedi ki...

Bizim Korhan var hani, bilgisayarcı; onun demesi bu iş fişten çekince alayını götürür ama geri getirmeye çalışınca dalga dalga yapılabilirmiş. Çocuk ITT mühendisi, bakma bilgisayarcı deyip geçtiğime. Yani bu alanda normale dönmek zaman alacak galiba. Diğer işler/şeyler artık hiç dönmeyedebilir ;(

Mutfak Havlusu dedi ki...

Ne desem ki!
Japon bir arkadaşımın Facebookta neler yaptığını gördüm,normal hayata devam ediyor..Yazmıştım nasılsın,ailen nasıl diye iyi olduğunu ve hayatına devam ettiğini vs dedi.
Bakıyorum hem soğukkanlı hemde ileri yaşta olanların gençlerin radyasyona maruz kalmamak için kendilerini feda edicek kadar ince ve anlayış sahibi..O noktada duruyorum.Acaba dünya yanıyor bizde oturup düşünelim mi?Yoksa onları unutmayıp elimizden geleni yapmaya çalışıp seyrinde devam mı edelim?
Dün 1-2 birşey almak için alışverişteykende Japonyadaki insanlar aklıma geldi bir an kendimden utandım!
Bu yazı tam hal-i pür melalime uygun olmuş.Bir yanda Libya,bir yanda herşeye zor sahip olan milyonlarca insanın artışı vs vs..Zaten bu olan bitenden karışmışken birde bu yazın habercisi baharla iyice tarumar oldum..Neyse umarım iyilikler olucaktır,onlar bize bu fani dünyanın lezzetini verecktir herşeye rağmen!

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Biz de seni ve insana umut veren bu sımsıcak yazılarını çok özledik Tijenim. Dışarıdaki kapalı, puslu havaya inat içime güneşi doldurdun.

Sağol güzel arkadaşım.

Limon çiçekleri dedi ki...

yazılarınla eksik olma emi?Antalyada yaşamanın ayrıcalığını nede güzel dillendirmişsin yüreğine sağlık..