30 Eylül 2009

Sabahın büyüsü

Sabah sessizliğini, ışıltısını sevenlerden misiniz? Kuşların yeni yeni cıvıldamaya başladığı, konu komşunun henüz yatağından çıkmadığı, denizin çarşaf misali dümdüz olduğu, doğanın yeni yeni uyanmaya başladığı saatleri. Güneş henüz fazla yükselmemiştir. Keskin bakışlıdır bu saatlerde. Öyle bir boyar ki gözünün değdiğini, şaşalarsınız. Ben bu üzümleri her gün görüyorum ama hiç bu kadar güzel parlamamıştı dersiniz. Güneşte kurumakta olan biberler bir başka parıldamaktadır, arkadaki ağacın yeşiline inat kızarır, kızarır, kızarırlar. Gözlerini kapatırsın. Sessizliğin içine girersin, kapısını tıklatıp. Gözlerin hala kapalıdır. Yavaş yavaş sessizliğin seslerini duymaya başlarsın. Ne çok şey söyler insana o sesler, ne çok. Tüm zamanların, tüm gerçeklerin buluştuğu yerdesindir. Tüm dileklerin -yüreğinden gelerek, tüm kalbinle isteyerek dileyeceksin ama- gerçekleşir o yerde. Bir de sadece kendin için dilemeyeceksin der büyükler. Bencilce olmayacak dileğin. Sessizliğin sarayından çıktığında arınmış, durulmuşsundur. Yüreğini sevgiye açarsın ve asmadaki üzümden bir kaç tane koparırsın, olmuşlar mı diye. Yaşadıklarını unutuverir, günün telaşesine kaptırırsın kendini. Ağzında üzümün burukluğu, göğüs kafesinin orta yerinde incecik bir sevinç, tüm hücrelerinde dileğinin gerçekleşeceğine duyduğun inançla...

24 yorum:

Belgin dedi ki...

Nasil severim gün dogusunu seyretmeyi, seyrederken sehrin uyanisini dinlemeyi, dinlerken aklimdan gecenler kaleminden dökülmüs bitanem:)) Yüregine saglik canim:))

Öpüyorum güzel yüreginden tatli kadin:))

pinarbk dedi ki...

Gündüz insanıyım ben de. Sabahın aydınlığını, serinliğini hiçbirşeye değişmem...Günışığının kokusu bile başkadır...

Eya dedi ki...

Sabah sabah icimi actin Tijencigim....harikasin, sevgiler

zehra

Damak Tadı dedi ki...

Hemde çok severim Tijen'ciğim..Fakat kalmışız beton yığınlarının arasında,görülecek en minicik güzellikten bile mahrumuz..Seyretmek istesem karşı binadaki yaşlı teyzeciğin sık sık yatağından kalktığını görebiliyorum..Ne kötü bizim gibilerin durumu..Çok şanslısın bu konuda Tijen'ciğim..Kocaman öpüyorum seni..


Sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

İŞTE BİZLER BUNA,
HAYATI GÖRME,
YAŞAMA SANATI DİYORUZ
VE SENİN GİBİ SANATÇILARI YÜREKLERİNDEN ÖPÜYORUZ....

pembecikolata dedi ki...

Ne güzel yamışsınız! Ama hayatın telaşından, sabah evden yorgun, acele ile çıkmaktan, sürekli biryerlere yetişmekten, akıp giden zamanın, hayatın ayrıntılarının, güzelliklerin farkına varamıyoruz malesef:(
Bir tatil ayarlasamda bu mevsimde süper olur, kalabalıkta yoktur kafa dinlemeye Akçay'a kaçsam süper olur...

müjde dedi ki...

Geceleri sevmem ama sabah erkenden herkes uyuyorken sabahın tadını çıkarırım bol bol...

Nur dedi ki...

Ne güzel satırlar var yine karşımda:) İşte huzurun sesi..

SOFRAM dedi ki...

Tijen'ciğim merhabalar, yazılarını özlemişim önce onları dolaşıp okudum, maşallah kış hazırlıkları tamam, ellerine sağlık, sağlıcakla yersiniz inşallah.
Biz de gezi dönüşü bir de hafta sonu Gerze'ye gittik geldik, bu sene leyleği havada gördük, oturduğumuz yok, haftaya da bir Batı Karadeniz turuna katılacağız, hadi gel beraberce gidelim.
Canım görüşmek üzere ailecek sevgi ve selamlar...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijen'im,
Her gün güne güzel başlamak için sabah 5'te kalkıp bu güzellikleri yaşamak gibi bir alışkanlığım var ve bu sayede en yüksek moral ve motivasyonla günümü geçiriyorum :)))

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Ben daha çok geceyiseverim tijencim,ama sen öyle güzel anlatmışsınki insanın gözünde canlanıyor o huzur...deniz....

pelince dedi ki...

Sabahları öyle mutlu uyanırım ki ,görmeniz lazım :)) kıkır kıkırım.. karşımdaki herkesi sinir eder bu durum.. kimse gözünü açamazken erken kalmak çok hoşuma gider...
sabah güneşi üzümleri bambaşka güzel yapmış...

Zehra Gürgen dedi ki...

Tijen'cim çok güzel betimlemişsin..
sabah olsada bizim üzümleri yiyen kara tavukları dinlesem dedim okurken :)
Üzümlerind üzüm hani !! görüntü süper !!

minimalist dedi ki...

ben sabah uykusuna düşkün; o bana düşkün; doğal olarak bahsettiğiniz güzellikleri (maalesef) kaçıran cinslerdenim
:((

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çocukluğumun sabahları gelir şimdi kalktığım sabahlarda..
harika olurdu erken uyanan bir çocuk olduğum içni o kuşlaırn sesleri ve sokakların sessilği harika olurdu şimdide kalkıyorum o sabahın kokusu sessizliği güzelliği başka oluyor..

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

neredeyse hiç uyumayan bu şehirde böyle bir sabahı özlemişim gerçekten...
sevgiler

denizero dedi ki...

__tam da o saatlere bayılırım :)__

rumma dedi ki...

Merhaba tijen hanım..günaydın :)

genelde uzun yazıları okumayı sevmem lakin yazılarınız öyle akıcıki sonuna geliveriyor insan çabucak, okumaya başlayınca..

Kitaplarınızı yalova da bulamadım maalesef..

prensip olarak internetten alışveriş yapmayanlardanım, yakında Bursa ya gitmek nasip olursa şansımı orada deniycem..

sevgiler

Tijen dedi ki...

Rumma,
Uzun mu bu yazılar? Yani uzun yazıları sevmem demişsin de. Benim kadar kısa yazan blog komşumuz var mı bilmiyorum. Yoksa bana mı öyle geliyor? (Teşekkürler severek okuduğun için! Kitaplar heryerde bulunmuyor haklısın ama Yalova'da düzenli gittiğin bir kitapçı varsa sipariş etmesini isteyebilirsin.)

mutfakcini dedi ki...

Günün en sevdiğim anlarıdır..İnanç olmadan,hayal olmadan gerçek olmamzış.Güzelliklere inanalaım güzel şeyler olsun hepimiz için..

HADİYE dedi ki...

Tijen'ciğim,
Nede güzel tasvir etmişsin ortamı.Yazını okurken güneş yüzümü yaktı.Denizim sesi içimi serinletti.Üzüm henüz olmamıştı.Ağzımı burktu.Ama yaşadım o anı ve içim kıpır kıpır oldu.

Sevgiyle kal ve bizimlede paylaş lütfen*

balböcükleri dedi ki...

tijen abla çok fransızım ben biliyomusun.aylardır takip ettiğim blogun sahibinin bir yazar olduğunu bilmiyomuşum meğer:)işin enteresan yanı bunuda eski sofra dergilerini karıştırırken öğrenmem.bakan körlerdenim ben.başarılarının devamını diliyorum

durutarifler dedi ki...

Gözlerim yaşararak okudum yazınızı.

Yaşımız 40 olduktan sonra mı yaseminlerin kokusundan , gündoğuşundan ve gün batışınından bambaşka bir zevk alıyoruz.

Gün ağarırken kalkmayı, o saatte araba ile yolculuk yapmayı çok ama çok severim.

Yüreğinize sağlık. Sevgiler

Hanife dedi ki...

'Üzüm buğusu gibisin sen Firuze'