14 Haziran 2009

Hayvan, Sebze, Mucize

Bu kitabı çok sevdiğimi söylemiştim. Bir kez daha okurum, seve seve. Radikal kitap ekine anlattım bu sefer. Okumak isteyenler için linki:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetay&ArticleID=940420&Date=14.06.2009&CategoryID=40

11 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Tijencim dünkü buluşmaya çok istememe rağmen katılamadım. çok üzgünüm,küçük bey öğlen uykusuna doyamayınca evden çıkmam kısmet olmadı. bir dahaki sefere kısmetse.sevgiler

damlaya damlaya dedi ki...

bu kitabin ingilizcesini okuyorum, bayıldığım için Türkçesini de anneme aldım. iyi ki çevirmişler, emeği geçenlere teşekkurler. Yalniz keşke kitabın sonundaki referansları ve kaynakları da koysalardı. Bir de Smashing pumpkins'in Türkçesi "Paramparça Bal Kabakları" mıdır diye bir soru düştü aklıma ;)

Sevgi Küçük dedi ki...

çok merak ettiğim ve gelebilseydim alacaklarım arasında olan bir kitap.
paylaşımın için tekrar teşekkürler
:)

Unknown dedi ki...

Hepimiz Locavore olsak (eskisi gibi), o zaman toplu uretim cilginligina gerek kalmaz, milyonlarca insan icin uretilen sebze ve meyvelere ihiyac duymazdik. Aslinda ihtiyacimiz yok, zaten o urunleri alip eve geldiginizin ertesi gunu curuyup bozuluyorlar! Annem, artik kimse eved eyogurt mayalamiyor dediginde inanamis, internette yogur tarifi verenleri gordugum zaman sasirmistim ama dusununce ben de tursu ve recel yapmayi bilmiyorum, demekki jenerasyon olarak hep eksilerek buyuyoruz. (sonradan ogrendim ama annem hala kiziyor beceremiyorum diye, yahu insanin yaptigi anne elinden cikana benzermi:-)))
Benim buyuk bir saksim var, icinde de bes cesit yesil ot! Koparip koparip kullaniyorum onlari, kendimi kucuk bir locavore sayabilir miyim acaba?

Özlem dedi ki...

Tijen'cim,
Dün, oğluşun ne zamandır istediği bir şeyi gerçekleştirdik, okullar kapanınca rahat bir nefes aldık, gönlünü yapmak istedim, aslında bir yanım buluşmaya gelmeyi çok istedi, yeri de ne kadar uygundu benim için, ne iyi olurdu ama kısmet değilmiş, umarım tekrar bir fırsat olur,
sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Tijenim, kitabi aldim ama okumaya firsat bulamadim, insallah en yakin zamanda okuyabilirim:))

neslihan erzincan özgür dedi ki...

bu hafta gelmedi ek Giresuna, netten okumak da iyi de,kağıt kokusuyla okumak daha bi güzel.sevgilerimle canım....

Hayat dedi ki...

Bir 'çiçek ve bahçe fanatiği' olarak doğal olan, özünü koruyabilen her şeye ayrı bir hayranlığım var.
Bahçe muhteşem bir şey, çocuk gibi sürekli elinizin üstünde olmasını gerektiren...
İnsanoğlunun doğasında iyiye ve güzele meyil olsa da yaşam serüveninde her birimizin yolu farklı ve her şey birarada olamıyor sanırım.
Güzellikleri paylaşmak da güzel, teşekkürler, sevgiler...

Butikpartim dedi ki...

Hmm,ne güzel,merak ettim kitabı..

Meyvelitepe dedi ki...

Tijen hanım, linke bakınca çocuklar gibi sevindim, ilk kez duyuyorum sayenizde. Bizim yapmaya çalıştığımız şeye çok benzediği için de ilginç geldi. Araştırılıp öğrenilecek yeni ve iç açıcı bir konu... Teşekkürler. Sevgiler...

SeyyAh dedi ki...

ah tijen hanım siz bunları yazdıkça hanımda istedikçe benim elim cebimden çıkmıyor ki...
aldık ve ilk incelemeleri yaptık...
sırada hangi kitap var???
sevgi ve selamlarımızla....