05 Haziran 2009

Cennetlerle dolu olsun yaşamınız

Herhalde hasbelkader cennete düşse yolum, oradan da çantalar dolusu yiyecek taşırım. Güzel ne varsa gittiğim yerde, taşımak istiyorum. Taşırken of pof ediyorum tabii. Sonra eve getirip yaydığımda yüzüme bir gülümseme yerleşiyor. Getirdiğim şeyler bana orada yaşadığım mutlu anları genleştirme şansı veriyor. Yine öyle oldu. Midemi dalından koparılmış meyvelerle doldurdum doldurmasına ya, yanımda da bir kısmını getirmeyi ihmal etmedim. Ahududu topladım mesela. Biraz güvey feneri bulmuştum, onları güzel bir kaseye koydum. Kayısılar henüz çok tatlanmamıştı ya o halleriyle bile lezizler. Onları da seramik bir çanağa koyup masanın ortasına yerleştirdim. Enginarlar geçmeye başlamış, biraz kestim, haşlar, soslar yerim diye. Dalından körpecik biberler, kiraz domatesler, salatalık ve fasulyeler topladım. Fasulyeleri zeytinyağlı pişireceğim ve yola çıkana kadar o güzelim lezzetleri tüketmeye çalışacağım. Hepsi birbirinden güzel, geride bırakmak istemem. Nereden mi getirdim tüm bunları? Cennetten. Cennetimden. Hepimizin hayatta bir cenneti vardır ya, orası da benim cennetim. Bir gece bile kalsam bedenimdeki tüm pillerin dolduğu, yaşama sıkı sarılnma enerjisi topladığım yer. Güzel yürekli dostlarımın evi, bahçesi, bahçedeki kuşların cıvıltısı, telaşla koşuşturan tavuklar, anne tavuğun peşindeki civcivler, iki yavru kedi, arılar, kelebekler, olgunlaşan meyveler, dinlenmekteki ağaçlar, büyümekte olan yaz sebzeleri, kışın yine ürün vermek için güç toplayan bitkiler. Ve deniz. Akdeniz...

20 yorum:

Alev dedi ki...

Benimde oralarda olasim geldi Tijen cim. Ne mutlu sana. Canim Akdeniz bir baska yer , hicbiryere benzemez..

Beyza dedi ki...

Keske benim de böyle bir cennetim olsa Tijencim... Icinden hic cikmaz, hep orda kalirdim herhalde.

Zehra Gürgen dedi ki...

Tijencim öyle güzel anlatmışsınki, sırt çantamı alıp yollara düşeceğim bulmak için o cennet bahçesini...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ne güzel bir tarif bu hakikaten cennet gibiymiş. Meyve sebzeyi dalından toplamaktan daha keyifli ne olabilir ki. :) Sevgi ile kal.

ipek dedi ki...

Böyle bir cennete gitmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki. Çok imrendim Tijen sana.

Tijen dedi ki...

İşte onun için hepinize bir dolu cennetler diledim ya şu dünya üzerinde...

Eya dedi ki...

Tijenciiiim...bende kücük de olsa bir cennet istiyoruuum, gerci benim de burada minik bir cennetim var (balkonum) ona da sükür...allahtan yesil bir memlekette yasiyorum da gözümüz doyuyor, bisiklete doya doya binip cilek toplama imkanimiz oluyor... sevgilerimle

zehra

egeli dedi ki...

AMİNNNN!!!NE GÜZEL BİR DİLEK TİJENCİĞİM...SENİ ANNEMELE Bİ TANIŞTIRAYIM ,O DA FRANSA'YA DÖNDÜĞÜNDE,VALİZİNDE KIYAFET YERİNE NE KADAR SEBZE MEYVE ,OT VARSA TOPLAYIP GİDİYOR...EN SON GİTTİĞİNDE LİMON BİLE TOPLADI GÖTÜRDÜ !!!!!!!!!

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

bu güzel dileğine amin diliyor gönülden katılıyorum ...
iyi hafta sonları

Ferkay dedi ki...

Hakikaten bir cennet şimdi gelemesemde senin mutluluğun zaten bana yansıyor. Kendimi orada hissettim.
Sevgiler...

beste dedi ki...

sevgili tijencim nede güzel yazılar yazıyosun..insanın karşısında resim gibi şekilleniyo..aslında bu yorumumu yaz tatili için bazı şeyler sormak için yazıyorum mail adresimide yazacağım belki ordan cevap verirsin.biz bu yazın kısmetse 3 gün kadar burhaniyeye gideceğiz pelitköy de halamın yazlığına temmuzun 6 sı gibi orda oolacağız inşallah..şimdi tijencim biz oralarda napalım:) neler alalım..neler yiyelim nerelere gidelim..oradaki meşhur bi erdek pazarı varmış heralde denk gelirse alacağımız yada senin önereceğin şeyler tatilin bitimine dek dayanırmı(daha 7-8 gün kadar daha var tatil) özellikle zeytin ve zeytin yağı alamk için adresle istiyorum senden canım.bu isteğimi bursadan ayvalığa kadar olan yerledende önerebilirsin:) ayrıca bursa yalova çınarcık oralardada1-2 gün geçireceğiz sanırım oralar içinde vardır senin diyeceklerin değilmi:) burhaniye sonrası çanakkale ve civarı bozcaada 3-4 günde oralar inşallah..oralarlada ilgili söyleyeceklerini merakla bekliyorum..sonrada biraz istanbul diyoruz..eğer vakitayırıp bize yardımcı olursan çok sevinirim..antalyayıda çok özledim gerçide bayramların birinde inşallah..mail adresim: bestegelekli@hotmail.com sana serin kayseriden kucak dolusu sevgiler gönderiyorum..şimdiden teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Tijen,
Bugun o kadar bunalmistim ki bir ara gidip, bir manastirda inzivaya cekilme fikrine takildim kaldim!(vallahi cidden dusundum) Aksam eve gelipte sizin yazinizi gorunce aklim basima geldi :-) Sorunlardan kacarken bile isin kolayina kaciyoruz, halbuki bul bir cennet, hem ye ic, hem de kendini yenile degil mi? Ne kadar ilginc; boyle guzel bir sekilde anlatilmis CENNET yazisi bile iyi geldi, ellerinize ve yureginize saglik.

lezzet sefasi dedi ki...

Hep boyle bir cennet hayal etim ve edeyorumda surekli.insallah bir gun oyle bir cenete duserim ,yada oyle bir cennet yaratirim koydeki evimin bahcesinde.Hayali bile cok guzel. :))
Herkeze bir cennet diliyorum.
senin adinada cok sevindim
Tijen hanim.

Zerrin dedi ki...

Çok güzel Tijen'ciğim :))))

Adsız dedi ki...

Huysuz ve tatlı kadın ne kadar da haklısın sen:))))

Cennetin çok güzel mutlaka böğürtlen toplarken yada bir civcivi severken seninle karşılaşırız. Benim cennetime çok yakın

sevgilerrrrrrrrr

Sevgi Küçük dedi ki...

ne kadar güzel...benimde cennetim olsa...

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

sanırım daha önce bahsettiğiniz yolcuk günü yaklaşıyor.....

Amerika mıydı ?

Enerjinizi bize bırakın öyle gidin...

nasılsa siz orada yenilersiniz kendinizi
:)

Narince dedi ki...

Cümlenin muradı dünyada cennet.

pelince dedi ki...

Umarım bir gün tüm dünya cennet olur...

Nilay Cinisli dedi ki...

Tijenciğim,
Öyle güzel betimlemişsin ki cennetini!, bir nefes te ben aldım sanki oralardan..
Bu güzel paylaşım için teşekkürler
Sevgiler
Nilay