29 Nisan 2009

Diyette olanlara

Bizim diyet sınıfı kiloları vermeye başladı, hızla. Sağolsun Mehtap herkese yetişmeye çalışıyor işinin gücünün arasında, tüm soruları yanıtlamaya çalışıyor. Herkes fena halde motive olmuş durumda. Galiba sonunda bir sınıf buluşması yapmak gerekecek, ne dersin NuNu'cuğum? (NuNu muhteşem bir sınıf başkanı, gidin de görün neden böyle söylediğimi! Delfina'nın da emeğini yadsıyamam, o olmasa belki de bu sınıf olmazdı.) Ben de dedim ki diyetteki kızlara bir kaç basit öneride bulunayım:

Bugün öğlen sultani bezelye yaptım mesela. Yarım kilo sultani bezelye, bir tatlı kaşığı susam yağı (yerine zeytinyağı da kullanılabilir), az tuz, karabiber ve bol sarımsak. İki kişi paylaşsa bu yemeği (veya iki porsiyona bölsek) porsiyon başına kalorisi 125! Üstelik 8 gr civarında protein içeriyor. Günlük A vitamini ihtiyacınızın yarısı, C vitamini ihtiyacının neredeyse %200'ünü sağlıyor bu haliyle. (Sultani bezelyenin kalorisi iç bezelyenin yarısı kadar bu arada!)

Bir diğer öneri, makarnaya izin çıktığında brokoli ve kepekli makarnayı birlikte haşlayıp yemek. Bu da akşam yemeğim. Bir çay bardağı (30 gr) kepekli makarna 95 kalori, 250 gr brokoli 85 kalori. Bu öyle lezzetli bir şey oluyor ki, hiç yağ koymasanız da severek yiyebilirsiniz. Hem doyurucu, hem besleyici, hem dengeli.(Bir tatlı kaşığı da zeytinyağı ekleseniz 60 kalori daha ilave etmek gerek. Makarnayı üç çay fincanı suyla haşlayın, brokolileri inmesine 1-2 dakika kala ekleyin ki o muhteşem renklerini yitirmesinler, diri kalsınlar. Tabii suyunu da süzmeyin, o şifalı suyuyla birlikte, çorba niyetine için/yiyin.)

Haydi, harekete devam, bol su içmeye devam, dikkatli beslenmeye ve hafiflemeye devam! (Mehtap'ın sitesinde diyet yapmak isteyenler için her türlü bilgi var. Mehtap'ın yöntemiyle kilo verenlerin sevinci emin olun sizi de harekete geçirmeye yetecektir. Tabii kilo vermeye ihtiyacınız varsa. Mehtap'ın paylaştığı bilgilerden yararlanmak için ille de kayıt olmanız gerekmiyor elbet. Bilgiler orada duruyor, herkese açık!)

13 yorum:

Belgin dedi ki...

Sagol Tijenim, destegin icin:))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))))))))))
:))))))))))))))
AŞTIN SEN HERŞEYİ TİJENİMM.
YAŞA..
VAROLL.
KALORİ HESAPLARINI SEVEYİM :)))))))
Ahhhhh.. !!!
ARKADAŞ DEDİĞİN İŞTE BÖYLE OLUR :)

funda dedi ki...

Tijencim sen de böyle hafif yiyecekler eklesen zaman zaman..hani şu yağsız şekersiz kek gibi de.. benim favorim artık o .. ne güzel olur..
çok teşekkürler..

akasyakokusu dedi ki...

Tijen'ciğim ahhh ben o sınıfa yetişemedim..Kontenjanı dolmuş:)))
Dünde baktım hatta..
Bugün-yarın yazayım derken zaman geçti..
Ben 10 gündür falan sebze yemeklerine yöneldim..Daha çokta salata..En az 5 kg vermem gerek..Belimi zorlamaya başladı iyice:(
Tebrik ediyorum burdan hepsinide...Sevgiler.

Zehra Gürgen dedi ki...

Tijen'cim harikasın :)
Dört yandan motivasyon, hafif yemek tarifleri..
Ne diyebilirimki artık benimde hızla vermem şart oldu..
Huu huu metabolizmam sana diyorum !!

:)))
sevgiler

pelince dedi ki...

Tijen en çok makarnalı tarife bayıldım .Kalori hesabı için de çok teşekkürler...

Eya dedi ki...

Tijebcigim...ben arkadan arkadan takipteyim sinifimin.Okumakta bastan beri takip ediyorum ama NUNU´cugum ve DELFINAM´in da destekleriyle ve tabiiki sevgili MEHTAP´in da altin degerindeki bilgileri ve destegi ile basladim.
3.günüm bitti. Ama azimliyim...sevgilerimle


Zehra

Delfina ; dedi ki...

Tijencim,

Kilo ile mücadele eden yüzlerce kadının birbirine destek olması,moral vermesi görülmüş birşey midir? Genelde kilo verince biri, kıskançlık olur mutsuzluk olur.Ama bu harekette şu var, birisi kilo verirken, o başardıysa ben de başarırım düşüncesi egemen...

Bu çılgınlığımız tarihe geçecek eminim,çünkü bizler kilo verip de asla almayanlar grubu olacağız mehtap'ın sayesinde...

ben şimdi sultani bezelye nasıl birşey diye araştırmaya gidiyorum,çok cahil gördüm kendimi yine :))

Beyza dedi ki...

Tijencim,
sen de olmasan kim ince ince kalori hesabi yapacak? 1 yemek kasigi zeytinyagda 120 kcal oldugunu duyunca hafif bir sok yasadim. Bilgiler icin tesekkürler. Bundan sonra cok daha dikkatli davranacagim. Brokolili makarna fikri cok güzel, zamani gelince insallah onu da yaparim.
Bu arada brokoli salatasi icin bir önerin var mi? Dolapta 2 paket brokoli bana bakiyor, degisik birseyler yapayim diyorum ama bulamadim söyle güzel bir tarif.
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Kızlar yola devam. Ne kadar bilinçlenirsek doğru beslenme konusunda, çevremize de o kadar katkımız olur. Tabii önce kendimize, kendi sağlık ve zindeliğimize.
*
Beyza'cığım, evet maalesef bir çorba kaşığı yağın kalorisi o kadar. Boşuna demiyor Mehtap, yağı azaltın diye. Hep ölçerek koymak gerek yemeğe, salataya.
*
Delfina,
"Snow peas" diye de arama yapabilirsin, mutlaka güzel fotoğraflar çıkacaktır karşına. Ayrıca tüm emeklerin için teşekkürler!
*
Aslan Zehra, aslan Zehra Gürgen, yola devam!
*
Akasya kokusu,
İlle de bir sınıfa yazılmak gerekmiyor ki. Bütün bilgiler zaten Mehtap'ın sitesinde var, onları takip et, yazılanları oku ve uygula yeter.
*
Funda'cığım,
Tabii ki, seve seve!
*
Sen de sağol Belgin'ciğim!
*
NuNu hatun,
Aşan biri varsa o da sensin şekerim, ben bir şeyi aşmadım vallahi.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Tijen, her zamanki gibi arastirilmis, detayli ve okumasi keyifli seyler soylemissin..tariflerini ben de yazdim defterime.. hele kek tarifin ayrica cok guzel..
delfina hakli, hep birlikte yaptigimiz bu hareket, bence tezlere konu olacak..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burada sultani bezelye çok var. Sadece Çin yemeklerinde yemişliğim var, bu şekilde de deneyeceğim hemen emin ol ;)

Sevde dedi ki...

Çok güzel bir blog gerçekten. Nereye tıklasam farklı güzel bir yazı çıkıyor ve verdiğiniz sağlıklı yemek tariflerini süsleyen motive edici cümleleriniz de öyle güzel ki insanı sağlıklı olmak için cesaretlendiriyor.
Ben de şu son zamanlarda sağlıklı ve dengeli beslenmeye dükkat ediyorum. Bugün de annemle kepekli makarna almıştık, 'Ne yapsak?' diye düşünüyorduk. Brokoliyle birlikte bu tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık!
Sevde