09 Şubat 2009

İzmir'de bir doğal ürün dükkanı

Yeni bir doğal ürün dükkanı haberi aldım. İzmirli dostlarımızın işine yarar düşüncesiyle burada yer vermek istiyorum. Metro-Gastro yemeğinde gördüğüm dostlardan biri de Dr. Cenk Durmuşkahya. Cenk, TÜBİTAK Yayınları'ndan çıkan Bitkisel Hayat adlı kitabın yazarı. (Şimdiden söyleyeyim, önümüzdeki ay Atlas dergisi Cenk'in hazırladığı bir baharat kitapçığını ek olarak verecek.) Ayrıca Metro-Gastro dergisi yazarlarından ve Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi. Yaz aylarında Doğu Karadeniz yaylalarına bitki gezileri düzenliyor. Ne kadar istiyorum katılmayı, belki kısmet olur. Cenk, İzmir'de eşiyle birlikte Anatolica adlı bir dükkan açtıklarını söyledi. Sertifikalı organik ürünler dışında Almanya'dan ithal edilen organik kozmetikler, kendi yaptıkları katkı maddesi ve koruyucu kullanılmadan hazırlanan reçel, konserve, pekmez ve şaraplar, doğadan kendi topladıkları şifalı bitkiler, Cenk'in hazırladığı bitki karışımları ve olabildiğince öğütülmemiş halde (veya anında öğüterek) satmaya çalıştıkları (bunun nedeninin öğütülmüş baharatların içerisinde başka maddeler bulunması ihtimali olduğunu söylüyor) baharatlar var. Adresi aşağıda, belki sizin de yolunuz düşer.

Anatolica Doğal ve Organik Ürünler
Mahmut Esat Bozkurt Cad. No 13C
Alsancak İzmir
(Kıbrıs Şehitleri Halk Bankasi Sokağı)
Tel: 0232 463 50 08

8 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Ne varsa doğada var değil mi Tijen'im..O kadar bozmaya gayret ediyoruz ama toprak yinede bizden esirgemiyor hiç bir şeyi..

Güzel bir hafta diliyor öpüyorum seni..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijenciğim valla keşke yediğimiz her şey eskisi gibi doğal olabilse, organik ürünlere fazla para vermek bazen beni sinir ediyor; çünkü eskiden yoktu böyle şeyler:)))

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

TİJENCİM DOGAL OLAN HERSEY YASAMIMIZ İÇİN GEREKLİ MALESEF DOGAL DİYİP DOGAL OLMAYAN O KADAR COK SEY VARKİ HELE BİRDE BU YER İSTANBULDA İSE :)) EVREN ARK. DEDİĞİ GİBİ ORGANİK DİYİP BİR LİRA OLAN SEYE 5 LİRA ÖDÜYORUZ BENDE SİNİR OLUYORUM EVREN CANIM TEK BAŞINA DEGİLSİN :))
SEVGİLER
SEVİL

Adsız dedi ki...

Harikaaaaaa,
bu dükkan bana çok yakın 5 dakikada ordayım ilk fırsatta gideceğim :))
Teşekkürler...........
İzmir'den kıcaman sevgiler........

Sevgi Küçük dedi ki...

yapılacaklar / görülecekler / okunacaklar listesine sayende bir madde daha eklendi!! :D
teşekkürler

Aybike Ceylan dedi ki...

Boyle yerler acilinca, ben de mutlu oluyorum.

Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum Tijen'cigim.

Seda dedi ki...

paylaşımınız için teşekkürler,İzmir'e gittiğimde mutlaka uğrayacağım...sevgiler....

Adsız dedi ki...

izmir dedin ya canim gitti sanki anneeeeeeeeeeeeeee